Nepísané pravidlá detského ihriska
Ahojte ostrielane maminy,
ake su pravidla na ihrisku? Co vam lezie na nervy ked robia ine mamicky a ich deti? Zn. prvomama, aby sme neboli za buranov 😅
Keď mamičky lozia po preliezkach s deťmi, lebo tie to ešte samé nezvládnu....
@larazivago no to by som chcel vidieť😊
@larazivago to ti fakt vadi? :D ... mne je to prave sympaticke, lepsie ako ked maminka nepusti maleho na smykalku len preto ze "je maly" aj ked sa tam uz 10-ty krat rozbehol a strasne vidno ako ho to tam taha 🙂
Mne osobne najviac vadi ked tam chodia matky s chorými deťmi! Dieta kasle ako po tubere, zeleny sopel mu visi po bradu a ona so smiechom ze to uz ma dobreeeeee👎👎👎 nevravím, ze s nim ma byt zalezena doma, ale nech laskavo nechodia na ihriska a neroznasaju bacili ďalej. Ja malej tazko vysvetlím ze za tým chlapcom/dievčaťom ist nema.. a ono sa jej vykycha priamo do tvare!!!! 😡😡😡
@slovakboy nechcel😀
@stannkal však na smykalu ho posadí, a pomôže mu. To je OK. Ale keď vylezu do tých domčekov to je hrôza nevídaná, a jacia tam ako ich deti🤦♀️odtiaľ potiaľ.
@jana_eyre_2 tie kamienky presne. Ja som takto skoncila na pohotovosti,lebo mi nejake neusmernene dievcisko hadzalo kamienky do tvare.
neznasam detiska od 6r na miniinhrisku pre deti do 3r, teens na preliezkach pre 6r a pod. 🙈
Pre mňa je nonsens, keď sú na ihrisku deti so sopľom po kolená. Žiaľ u nás veľmi bežné. Ďalšie, čo ma vytáča je, keď si mama nestráži vlastné dieťa ale kváka na lavičke s inou maminou, či telefonuje.
veľa je tu už spomenuté, ale mne celkom vadí, ak sa núkajú a ponúkajú na ihrisku jedlom cudzie deti. rukami z piesku, z hojdačiek, z preliezok. imunitu treba budovať, ale zas odtiaľ potiaľ. inak, my nechodíme na plné ihriská veľa, vyhľadávame v meste prázdnejšie lokality alebo chodíme radšej kade tade pozerať vlaky, bicyklovať sa a pod., ale chlapci občas chcú ísť aj na plné ihrisko, tak to pretrpím 😀
ale zakaždým tam niekto "šaškuje" s jedlom, dózičkami ovocia, sladkostí, pečiva... mladší syn mal minulý rok dosť veľké zdravotné problémy, držal prísnu diétu a veľmi ťažko sa mi každej mamičke vysvetľovalo, prečo nemôže jesť to alebo tamto. lebo nestačilo povedať, že nemôže, má diétu, ale riešili to úplne do detailov a každá ponúkla svoju diagnózu, hoci my sme diagnózu od lekára ešte nepoznali. najmä ak za ním behali s dózičkami, že keď mamina nedovolí, nech si dá potajomky... "a faaaakt? ani trošku??? alebo to naozaj im nedovolíš už ani keksík, no ty si hrozná?" no nie, pretože doma už mali dosť a po veľa sladkom bývajú utrhnutí z reťaze... a to nie som vôbec nejaká bio eko raw na stravu, moje deti jedia asi všetko, ale nerozumiem tomu, prečo na ihrisku na hodinku-dve musia deti do seba stále niečo ládovať. veď sa najem predtým, pohrám sa a najem sa potom. alebo nakŕmim svoje decko, ale neriešim cudzie, veď má svoju matku. ale ja som divná vo vzťahu k ihriskovému životu 😀 len mi to napadlo, keď som si prečítala túto tému 🙂
mne minule vadila evidentne chorá mama ktorá sa postavila ku rebríku šmýkľavky a dýchala tam na všetky decká. Nehovoriac o tom, že mi dieťa nakazila. V zimnom jarnom počasí dovolila svojim deťom sa vyzuť a chodiť po kamienkoch len v ponožkách lebo cvičenie na ploché nohy :D, veľmi dôležitá bola.
@lienka.7 áno aj to sa nám stalo. Matka chorá, oči červené ako anorák, telefón v ruke a jej dieťa kašľajùce ako tuberák chytalo za ruku a objímalo moje.. a matka nezájem. Ešte zahlásila že už sú zdraví :D Na druhý deň, som ich stretla na ihrisku a znova... plus nemala problém požičisvať hračky takto chorá.
@jakubrianka no u nás vtedy matka nadávala ze predtym korona a boli doma, a teraz už je zase doma 3 tt lebo maleho jej nechcú vziať do skolky. Fakt hrozne škaredo kaslal, samozrejme žiadna ruka pred ústa (bol to uz vacsi chlapec) sopel mu visel z nosa, utieral si ho do rukáva, absolútny nezáujem o neho z jej strany. Pokial bol od mojej ďalej, este som bola ok, ale potom sa jej vyprskal doslova priamo do tvare! Hneď sme odišli samozrejme. A na dalsi den uz sopel, kasel a 39tky! Ale nikto jej vobec nič nepovedal... to ma prekvapilo.
@lienka.7 my sme tiež skončili na 40tkách teplota a celé 3 dni som ztážala dole deň noc, skončili sme ma antibiotikách lebo sa chytil aj bacil nakoniec. Potešenie takéto matky.
@heln 😃😃😃😃si hádam ani nespala po zážitku s dojčiacou mamičkou. Čo tak si zobrať knihu a občas hodiť oko na dieťa. Nevedela by si tieto katastrofy.
Ja žijem mimo sk ale nikto fakt nikto nič z toho čo tu píšete nerieši. Deti sa hrajú, hračky sa kľudne v piesku požičajú, každý má svoju kolobežku/odražadlo, aj sa ciká, nemáme nikde blízko wc, normálne žasnem, v podstate sa viac/menej poznáme. Slováci riešia hrozne veľa vecí, fakt je zahraničná kultúra, veľakrát iná
@lylyjana Ja davam cikat idealne co najdalej, za plot ihriska az, no niekedy je to velmi surne a tak aspon odbehneme co najviac k plotu ihriska na take miesto, kde deti nechodia, nehraju sa tam... spravidla na travu, vzdy je nejaka trava... sak to da logiku - urcite nie cikat tam, kde sa deti hraju ...
Myslim, ze tu uz bolo napisane vsetko 😀 chore, soplajuce a kaslajuce deti na ihrisku... najviac mi vadi, ked tam deti hadzu piesok, utocia na ine deti a ich mama nic... bud tam vobec neni, alebo na lavicke džube do mobilu... Raz jeden spratek mieril na moje 2rocne dieta gulickovou pistolou do tvare... bol od neho asi pol metra a rehotal sa... asi 7 rocny s partiou, mama nikde ... ste mali vidiet moju reakciu 😀 Raz isla jedna pani ucitelka vencit skolakov na ihrisko, ktore doobeda spravidla patri detom 1-3 ... tak sme museli odist, lebo oni tie male deti uplne prevalcovali. Ale som to brala, ze samozrejme, maju pravo tam ist.
@oblecenie99 veru tá interakcia. Dnes je fakt nejaka divna doba. Mam syna s PAS, daju sa mu veci aj vysvetlit, musi mat naladu a celkovo to chce dost planovania, ale ihrisko zvlada. Casto som ale presne za tu “matku, co je dietatu nonstop za zadkom” - inym to vadi, ale ja musim, pre dobro vsetkych. Syn ma 4r. Vcera bez akehokolvek incidentu v pohode na ihrisku 2,5hodiny 🙂 prehral sa aj s inymi detmi, skor ma mrzi, ako aj pises - ked sa chce zapojit, napr. si deti kopu loptu a nedovolia mu to. Nerobi ale nic zle, chce sa hrat s nejakym dietatom s loptou. A kazdy sa pakuje prec, “vlastny biznis” 🙄 pred 3dnami bol problem uz po 20min a tahala som ho domov. To iste dieta. Ale tak interakcie a celkovo nejaku spolupracu sa inak nenauci, len tak, ze proste ho tymto situaciam budem vystavovat. A nosi tricko s napisom na chrbte, takze aj ludia su chapavejsi. Lebo inak vyzera “len” nevychovane
@sono2 dojciace mamy mi nevadia, aj ja som dojcila ked bolo treba, vadil mi obrovsky obnazeny prsnik uprostred pieskoviska, lebo ta maminka mala saty na ramienka a sedela na obrube pieskoviska a vadilo mi, ze jej deti su uplne nahe na sidliskovom ihrisku. myslim ze je to trochu nevhodne. u nas sa toziz uz par krat stalo, ze nejaky uchyl si ho za krikom honil.
@sono2 inak napisala som, ze mi to vadilo a bolo to trochu cez ciaru..... nie ze som bola zhrozena a nemohla som kvoli tomu spat, dokonca som si na to cele roky ani nespomenula.
a nie na pieskovisku necitam knihy, pretoze sa na piesku s dietatom hram, robi mi kolaciky, staviame spolu hrady (ked je samozrejme miesto a nezabaram miesto inym detom).
jaaaj a ešte som zabudla... jedna mamička chodila s argentínskou dogou na ihrisko a dokonca ju mala voľne pustenú. Ja s malými deťmi ani sme nevedeli prejsť okolo. Ten štarcovací pohľad a napnuté svaly na útok mám s hrôzou stále pred očami. Rupli mi nervy a povedala som jej svoje aj o psoch na ihrisku všeobecne a že ihrisko tu je pre všetky deti nie len pre ňu. Prečo by sme my mali ihrisko zo strach obchádzať, lebo sa nevie ona vpratať do kože.
Liezlo mi na nervy keď mamičky kvakali a mali na salame svoje deti.
@jakubrianka fuha, to si ani len neviem predstavit, ze pridem na ihrisko a tam pes, a este doga 🙄🙄 niektori ludia sa fakt nevedia uz asi vpratat do koze
@heln Ja som bola zase ta matka, co si v pohode zobrala casak, knihu alebo pokecala s kamoskou. Piect kolaciky a pod. som robila, len ked tam bolo dieta same. Moje deti sa vedeli otukat, zoznamit a pohrat s inymi detmi. Mne prisli zase divne matky, co sa vtrepali do pieskoviska kde bolo 5 deti a vsetko komentovali a preafektovane s dietom rozpravali. Ale zas to som ja 🙂. Ja som sa nikdy ako super matka necitila a dakovala som Bohu, ze mam 2 hodiny na ihrisku od deti pokoj (akoze jasne, ze nie uplny, ale ze ti vypne hlava a len pokukavas po dietati) A nie, nestalo sa mi, ze by niekomu ublizili alebo do niekoho nieco hadzali. Mne bolo jedno, ak si niekto pozical ich odrazadlo, bicykel, formicky. Vsak preto sa na ihrisko chodi, aby sa ucili vztahom a spolupraci..
@dadis to zas v dobrom zavidim, take ze vypnut na ihrisku nepoznam, nonstop pohotovost

@slovakboy ďakujem 🙂.. podľa mňa si to opísal presne tak ako to vnímam aj ja.. niekedy už naozaj pochybujem o svojej schopnosti písať zrozumitelne, lebo vôbec netuším čo miadi (a teda nie len ju) tak popudilo.. teda viem, že raz sme mali výmenu názorov, ale netušila som že niektoré ženy tak strašne zle vnímajú ak sa ozvem s opačným názorom aj voči ľuďom s ktorými zvyčajne názory zdieľame.. nevadí, každý je nejaký..