icon

Od akého veku ste nechávali dieťa samé doma počas prázdnin?

20. júl 2026

Od akého veku nechávate dieťa denne samé doma cez prázdniny keď ste z domu preč 13 a viac hodín?

minenkaa
20. júl 2026

Nikdy som nebola tak dlho z domu prec,ak bolo dieta samé

sense
20. júl 2026

Dcéra od 10 odmieta babysitterku tak odvtedy ale teda nie 13 a viac hodín. Ty si poznáš najlepšie svoje dieťa a aj možnosti. Čo by bolo a ako by bolo keby sa niečo stane tebe alebo jemu.

belllinka
20. júl 2026
@minenkaa

Nikdy som nebola tak dlho z domu prec,ak bolo dieta samé

@minenkaa tak naco sa zapajas do diskusie?

anonym_639bec
20. júl 2026

Cca od 12 rokov, pracujem na 12-tky, aj nočné

anonym_9f37c1
20. júl 2026

mňa nechávali od tretej tr. zš. Nebola to žiadna sláva, lebo rodičia o 6 h.už za strojom vo fabrike . na obed som išla z domu do školy , zamkla dom.
S rodičmi som sa stretla až o 18 hod. keď so prišla zo školy. Boli sm espolu do 21 hod - potom spať.

belllinka
20. júl 2026

@anonym_autor cca od 10 rokov. To uz si aj vedela ohriat jedlo, ist sama von s kamoskami. Keby daco, bola som na telefone.

ivik4
20. júl 2026

13 a viac hodin ??? To je strasne vela , to by som mozno tak v 14stich najskôr az nechala .
Od 10tich nechavame syna sameho ale to tak na 2hodky

anonym_e23416
20. júl 2026
@anonym_9f37c1

mňa nechávali od tretej tr. zš. Nebola to žiadna sláva, lebo rodičia o 6 h.už za strojom vo fabrike . na obed som išla z domu do školy , zamkla dom.
S rodičmi som sa stretla až o 18 hod. keď so prišla zo školy. Boli sm espolu do 21 hod - potom spať.

@anonym_9f37c1
Presne aj ja len teraz je to daco nenormalne a mobily neboli.

anonym_ea1ac2
20. júl 2026

S mnanzelom sme obaja pracujúci na zmeny a mame12 ročného.
Tak niekedy je doma proste sám aj cely deň. Má obed v chladničke a nejaké drobne na zmrzlinu
Keď vstane tak mi zavola, že už je hore a keby dačo sa dialo má mobil a vie že má volať

anonym_63a6c2
20. júl 2026

od 11 ... ale je na telefone a ja som z domu od 7am do 1pm.. ked zacala byt sama doma-oboznamila som susedku keby sa daco stalo aby za nou mohla ist .. raz mi tak nezdvihala telefon .. tak som volala aby ju skontrolovali ... hrala hry koza a ja skoro umrela strachom ..odvtedy ma mobil stale u seba

minenkaa
20. júl 2026
@belllinka

@minenkaa tak naco sa zapajas do diskusie?

@belllinka vsak som odpovedala,riadne a k otázke?

autor
20. júl 2026
@anonym_639bec

Cca od 12 rokov, pracujem na 12-tky, aj nočné

@anonym_639bec tiež pracujem na 12ky, o6:00.odchadzam z domu, domov dôjdem.o 19:30-20:00 ak nemusím do obchodu Len žial nie každý to pochopil.. V práci nemôžem mať mobil sebe mobil,iba cez pauzu

anonym_c415db
20. júl 2026

@anonym_autor dcéra 6 rokov , syn 9, celé prázdniny sme takto fungovali, z práce som prišla po 14tej. Dnes majú 14 a 16 a sú samostatni Zodpovední obidvaja

autor
20. júl 2026
@minenkaa

@belllinka vsak som odpovedala,riadne a k otázke?

@minenkaa nie. Síce neviem aké staré máš dieťa ale ak si ho nemusela nechať samé ani v 18ke kým si v práci tak sa ťa otázka netýka.

autor
20. júl 2026
@anonym_c415db

@anonym_autor dcéra 6 rokov , syn 9, celé prázdniny sme takto fungovali, z práce som prišla po 14tej. Dnes majú 14 a 16 a sú samostatni Zodpovední obidvaja

@anonym_c415db nemôžem.prist domov z práce o 14 tej. Koľko hodín boli reálne sami?

anonym_da71f4
20. júl 2026

Bola tu jedna expertka, co sa chvalila tym, ze nechavala doma 6-rocne a 4-rocne😵‍💫

minenkaa
20. júl 2026
@anonym_autor

@minenkaa nie. Síce neviem aké staré máš dieťa ale ak si ho nemusela nechať samé ani v 18ke kým si v práci tak sa ťa otázka netýka.

@anonym_autor dobre ,nikdy by som nenechala decko samé doma viac ako 12hodin

autor
20. júl 2026
@minenkaa

@minenkaa ale.moja pracovna doba je 12h, plus prezliekanie cesta do práce a späť.,čo je bez premávky 13 a viac hod niekedy aj 14.

minenkaa
20. júl 2026
@anonym_autor

@minenkaa ale.moja pracovna doba je 12h, plus prezliekanie cesta do práce a späť.,čo je bez premávky 13 a viac hod niekedy aj 14.

@anonym_autor ale zas pracovne dni to dieta nemáš samé doma 13 hodín a teraz cez prázdniny,tábor ,kamarati,suseda

anonym_25356b
20. júl 2026
@minenkaa

@minenkaa lebo 12 hodin a 13 a pol hodiny je uz extremny rozdiel pre dieta, ktore je same doma skrz pracu rodicov. 😃

anonym_d7189c
20. júl 2026

@anonym_autor Od 11r. býva sama doma na dlhšie, ale nie až 13+ hod., ja ráno odchádzam o šiestej a prichádzam domov o 17-17,30. No 10 minút od nás býva moja mama, takže aj tam občas počas dňa zájde, to mi vždy zavolá, že tam ide, alebo že ide von... Raňajky si urobí a obed má v chladničke a zohreje si ho.
Nie je ale zas až tak veľa dní cez prázdniny, keď takto funguje, lebo takmer 3 týždne je s otcom, aj my dve máme spoločnú dovolenku a týždeň má tábor.

minenkaa
20. júl 2026
@anonym_25356b

@minenkaa lebo 12 hodin a 13 a pol hodiny je uz extremny rozdiel pre dieta, ktore je same doma skrz pracu rodicov. 😃

@anonym_25356b ty si pekne mimo

rachel36a
20. júl 2026

Od 12tich rokov...robila som 12ky, denne aj nočné...zvládol to v pohode...

anonym_a65d00
20. júl 2026

@anonym_autor Moji mali 11r, 10r. a 4r. ked museli zvladnut prazdniny uz sami doma. Samozrejme nie uplne kazdy den, jeden den k babke, druhy den prisiel dedko, dalsi den som mala dovolenku ja alebo muz, ale take 2-3 dni vyslo, ze boli fakt sami od rana do cca 14:30, ked prichadza muz z roboty. Ale zvladli to vynikajuco. Ja som sice mala z toho strasne blby pocit, kedze dovtedy som bola niekolko rokov doma, stale stale k dispozicii. Zrazu bolo vsetko na nich, aj si obed nachystat, zohriat. Ranajky som im zvykla pripravit ja. A v auguste uz veru nechceli ani aby chodil k nim dedko ich skontrolovat, dohliadnut trosku na nich, ani k babke uz nechceli ist, sa im zalubilo byt samym doma. Takze takto travia uz druhy rok prazdniny.

anonym_c0f37c
20. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_639bec tiež pracujem na 12ky, o6:00.odchadzam z domu, domov dôjdem.o 19:30-20:00 ak nemusím do obchodu Len žial nie každý to pochopil.. V práci nemôžem mať mobil sebe mobil,iba cez pauzu

@anonym_autor ak je zodpovedné dieťa tak čo iné urobíš. Potešila by som ten telefón buď dcére dať číslo na prevádzku alebo druhý telefón do vrecka nech je pre prípad pohotovosti. Ešte možno do zálohy susedov poprosiť

betulinka1
20. júl 2026

@anonym_autor podla mna to zalezi od veku dietata. Moj by sa potesil. 12 hodin by trcal za PC, chodil von a potom zase za PC. Nenechavame tolko hodin deti ale ak niekto ide na par hodin prec, vacsinou si davame vediet v ramci susedských vztahov, ze dieta je same doma, keby nieco aby reagovali. Alebo zvyknem si niekedy zobrat k sebe, lebo cim viac deti, tym lepsie a mozem sa sustredit na pracu. Takze za mna by som ti odporucila susedov poprosit o nejaku kontrolu alebo pripadne nejakych kamosov, ze ci nevie prist pocas dna tam a prehrajú sa s detmi. Nas so sestrou nechávali aj na cely den, mala som tak 11-12 rokov a sestra o sest menej. Ale ja som bola taka zodpovedná a starostlivá. Moje deti max na pol dna.

dididudu
Včera o 09:05

Syn má 10 rokov, robím krátky dlhý týždeň. Takže býva sám doma do tej siedmej večera. Vie si ohriať jedlo, ide s kamošmi von a tak 😊 verím mu, je na neho spolah čiže sa vôbec takýchto veci nebojím. 1-2 hodinky v pohode vydržal už v 6 rokoch, keď som išla na nákup 😊