Odkedy ste dávali deťom hranolky?
Ahojte, vcera som bola na nakupoch s kamaratkou. Ma 5nesacnu dcerku a k obedu sme mali hranolky a ona davala malej jednu hranolku za druhou 😖
nie je to trochu skoro?
tak pre 5 mesacne babo je to urcite este velmi skoro. 😕 ..my sme dali 1x ked mala vyse dva roky a velmi jej chutili a chutia az do dnes 😉 ..nejedavame to pravidelne,ale obcas si ich spravime... 🙂
Heh.... ja osobne by som určite 5-mesačnému dieťaťu hranolky nedala 😲 😅 ja som sa bála aj brokolicu, či ho nenafúkne... atď. ....
Ale tak každá žena je iná, každá má iné vedomosti, inú hranicu toho, čo ona neprekročí... nie každá študuje, zaujíma sa, skúma, dodržuje rady...
A možno práve jej dieťa bude stokrát zdravšie ako to moje, ktoré tak úzkostlivo sledujem 😀 (tým nechcem povedať, že urobila a robí dobre... kto ma aspoň trošku pozná, vie, že z duše nenávidím vetu: "aj naši rodičia tak robili a tu sme.. a zdraví"...).... Aj naši spoluobčania... pozrite, akú majú imunitu... lebo od narodenia jedia rôzne sajrajty... mne stačí, že prejdem okolo pokazeného vajca a môžem odkráčať na infekčné...
Čo som tým chcela vlastne povedať? 😀 Že zbytočná debata a zbytočné pohoršovanie sa nad ženami, ktoré neriešia, či dajú dojčaťu hranolku alebo nie... to už radšej naozaj to, koľko dieťa váži, meria... tam sa aspoň nedá pohoršovať, kritizovať a súdiť... či? 😕 😀
Apropo pribináky... kedysi som tiež tvrdila, že sajrajt... dnes ich malý je jedna radosť... ale už má 14 mesiacov... ALE... ak sa žena nepohybuje po ujovi guuglovi, neotáča každý tovar a neštuduje zloženie,ale dá na reklamu, ktorá ho prezentuje ako tuti fruti najlepší detský jogurtíček od perinky.... tak odkiaľ má vedieť, že práve pribinák obsahuje napr. tvaroh, ktorý nie je vhodný ešte pre takého mrňúsa? A tak.... 😉 😀
Len našu vlastnú skúsenosť: ja deťom hranolky nedávam, okrem toho, že neobsahujú nič pozitívne ešte podľa odborníkov aj znižujú IQ (napriek tomu ich už obaja jedli, lebo máme prajných starých rodičov 😠 ).
môj má 3 roky, hranolku dostane jednu dve, ked máme raz za čas k obedu... stačí
ahoj,ja by som urcite takemu malemu dietatu hranolky nedavala,nas ma 3 a pol roka a sem tam mu hranolky dam,nie pravidelne,ani my ich casto nerobime,ale ked su kvalitne,bez zbytocneho oleja,tak podla mna hranolky nie su ziadny hnus...su ovela vetsie hnusy na svete,ktore ludia jedia a pritom si myslia,ake je to skvele,bio a neviem,co este.. 😉 .
dalsia podivna otazka... 🙄 vsetci vieme, ze konala nespravne a presolene, mastne, presmazene hranolky najlepsie nikdy....
môj syn má 9 rokov-ešte ich nejedol,lebo ich nemá rád 😀
doma to nerobím,lebo my vysmažené tiež moc nejeme,nie preto,že sa stravujeme nejak zdravo,ale vysmažené nejak u nás nejde 😉
a pri malej na gastro dr. povedala,že môže všetko,ale vysmážaným sa máme vyvarovať aspoň do 3 rokov 😉
ale je to každého vec-a každý si je zodpovedný za seba,svoje činy,svoj život 😉
takže 5 mesačné bábo-pre mňa určite nie,ale možno pre niekoho v pohode 😉 a hlavne v reštikách-na neviemakom oleji prepálenom 😝
co k tomu povedat? len tolko, ze ked si chcu rodicia adoptovat dieta, pomaly idu kontrolovat rodinu z osmeho kolena dozadu...a hocijake tela ma dieta a nestara sa o neho, ci takto mu nici zdravie... na zaplakanie....
urcite je to skoro, ale kazda mamina ma svoj vlastny rozum a je to jej vec... 😎
prisposobim jedalnicek dietatu a nejem co by mu mohlo uskodit ......
???????????????????????
Pripadá mi to ako sťažnosť na kamarátku....
Ty si matka, Ty si zodpovedná a sama vieš že je to skoro, ako keby ochutnať, jednu, ale v 5mesiacoch som jej dávala čo najlepšie stráviteľné potraviny, ani mäsko - udusené sme vtedy ešte neskúšali, nieto ešte hranolky!!!!!
Teš sa ak dnes nemá hnačku 😒 😒 😒
Ako nič netreba preháňať, ale hranolky a 5mesačné dieťa? Dúfam, že ešte aj poriadne posolené, no tichý úžas, ale to nie Ty, to kamarátka 😀 😀 😀 😀 😀
Bavím sa na tom, ako to riešite 😀 ...
Malej som dala prvú hranolku keď mala skoro rok, žužlala asi tak dlho kým sme mohli v klude doobedovať. Inak by sme sa už nenajedli 😅 ..
A mimochodom... to že 5mesačné dieťa jedlo jednu hranolku za druhou, neverím...
ja som si do konca 6 mes vychutnavala kojenie..ani voda ani caj a ani ine sra/ky.neverim,ze sa to stalo,ale dobre..ked vidim,ze jedna mamina tiez dost skoro davala hranole,tak aj mozno je to pravda..zapojila som sa len z nudy,ale inak nerieism somariny co robia ine matky..je mi luto ich deticiek,ale co ja narobim??nic. 😅
Boze, tieto alibisticke odpovede sa nedaju citat, ze nech si kazda robi podla seba, ze je to vec kazdej matky a nie nasa starost a podobne vygrcky. A potom vsetci budeme platit tym detom lekarov zo spolocnej kasy lebo skoncia ako alergici, alebo obezni, alebo s kopcom inych chorôb len preto, ze mali nielen sproste matky ale aj okolie sa tvarilo ze nech im mater nici zdravie, je to jej vec. Akoby bolo to dieta fakt len vecou. Smutne. Ja ked vidim, ze robi tobôz moja kamoska kravinu, tak jej poviem moj nazor a upozornim ju. Nedalo by mi sa necinne prizerat na latentne nespravne konanie.
@anajocka Dufam, ze ty nebudes mat dlho deti....vytvorit anketu na takuto otazku..... 😀
Otazka: Nie je priskoro dat hranolku 5 mesacnemu dietatu?
Odpoved: zmrzlina (bohuzial 😅 ) a hranolky patria do kategorie TOP10 najhorsich jedal pre cloveka vo veku 1 den az 100 rokov.
Male okienko zdravej vyzivy 😎 : ak sa pytate, preco prave zmrzlina (ktoru tak mame radi 😉) patri medzi velmi zle jedla, tak je to preto, lebo obsahuje curky a tuky zaroven.
moje deti maju 2r. a nikdy nejedli nic vyprazane. nejedia ani cokolady, zmrzliny, salamy, parky, ninimalne solime. Namiesto sladkeho im chutia hrozienka, susene slivky a suche grahamove keksy.
ups, tak v piatich mesiacoch moje deti jedli len mliečko a možno nejaké kašovité príkrmy (mliečne, zeleninové...ovocné) aj to veľmi opatrne... 😅
Ja do mojej 8 mesačnej neviem dostať ani rozmixovaný zemiačik ako sa jej toto podarilo 😀 😀 😀 Ale teraz vážne, ani svojej 7 ročnej dcére ich doma vôbec nerobím a dá si ich len sem-tam "na veľké sviatky" možno 5 x do roka v mekáči.
no v 5 mes.... hmm to je asi veelmi skoro.... mozno by som dala jeden -dva hranolceky ( neosolene) ked nas bude vidiet ich jest (ale jeme ich maliiicko ozaj vinimocne ) a to ked bude mat tak dva roky ked si deti pytaju vsetko co maju dospelaci..
ale inak nieeeee
moja 5 mesacna je iba kojena 🙂 a moja 3 rocna mala hranolky dva krat a to len v rure upecene a aj tak jej nechutili 😉
potom nech sa necuduje ak v roku bude mat jej babo nadvahu ☹ lutujem to babo.
podľa mňa príliš skoro.. je rozdiel dať si hranolky vo fast foode či reštike a spraviť si doma vlastné hranolky - ja pečiem na sucho v trúbe a nesolím a zje ich aj tatino aj malý aj ja... nie som puritánka, každý má svoj prístup a názor.. ale ešte dodnes nosím malému zeleninu a ovocie so sebou, keď ideme von a viem, že bude pýtať niečo do ruky 🙂
no coment...ako v 5tom mesiaci?Ja nehovorim,ze mala mi neuchmatne jednu dve ,ked ich mam ja,sem tam si da aj chips ci nieco podobne-nebudem tvrdit,ze som tabulkova mama,ale neje ich miesto obeda,najskor pporiadny vareny obed,a potom trochu pomaskrtit...aj ona je len clovek,a nech skusa,ale s mierou...dieta neuchranis pred 21.storocim...
ja poznam dievcatko z rodiny (z manzelovej strany) ktoremu davaju hranolky od roka, neviem presne mozno aj skor, mozno trochu neskor, no teraz ma rok a pol a hranolky uz je normalne, nic jej zatial nie je, je zdrava a sikovna, ale ja by som svojmu urcite nedavala takto skoro.
Co to je toto za otazku, to aj myslis vazne, ze sa pytas, ci toto je normalne - ved je to vylozena hlupost. A druha vec - co je to jedna za druhou? Lebo moje deti mali problem pri papani jedla roztlaceneho vydlickou v 6. mesiaci a nie este pozut hranolku. Normalne mi to pride ako vtip - tato otazka. 😀 😀 😀
urcite verim tomu, ze 5. mesacne dieta jedlo hranolky a to este pekne jednu za druhou...ved 5. mesacne dieta ma problem spracovat resp. zjest rozmixovanu mrkvu a nieto hranolku...tie hranolky tak mohla nanajvys cuckat, ale tiez neverim tomu, ze az takym extremnym tempom, aby to vyzeralo, ze papa jednu hranolku za druhou...
ja poznam jednu čo davala pol ročnemu synčekovi "cmulkať" SLANINU!!! ved vraj:vieš ako mu chuti? 😨 som myslela že ma ***** ked som videla video že on fakt v ručke kusisko slaniny 😨
na ročnej prehladke u dr,prišli nato že ma nabeh na cukrovku a mnohe ine choroby..ročne dieťa 🙄 boh vie čo všetko mu davali 🙄
nie som tabulkova ale ani vyšinuta aby som niečo take dala svojmu..ochutna skoro všetko ale ja určujem čo bude papať-no take bludy isto nie..ani st.syn 3,5r. neje hranolky..možno len vynimočne niekde na oslave...
uprednostnujeme zdrave jedno-pokial sa da-ked budu starši sa mi nato isto vyprdnu
digysa, neviem preco sa mi to zobrazuje v notifikaciach, ja som ale tuto temu vobec neotvorila, tak pls pis na ine meno diky
tvoja kamaratka rozum potratila ???5 mesacnej davat hranolku??? To sa normalne k tomu ani neda nic napisat!
Uffff......5 mesiacov???? dost priskoro. 🙄 🙄 🙄 🙄

ahoj, nase babo ochutnalo ako 15-mesacne, aj to preto, ze sme boli v restike na obed a ako tu uz niektore spominali, kym ono zosrotalo 1-2 ks hranoliek, my sme boli najedeni, aj kava vypita. doma to nerobim, nekupujem ani nic podobne, ba dokonca ani ja nejedavam, len obcas v restike dam namiesat s ryzou, inak nejem hranolky. 5-mesacne dieta je hranolky? podla mna skoro, ale nemienim danu matku sudit, je to jej vec a na druhej strane faktom je, ze kedysi davali vela veci papat matky uz 6-mesacnym detom (mozno sme to aj my viacere, co sme okostovali ako 6-mesacne to, co dnes by ste nedali ani rocnemu decku), no a deti prezili a ziju..
odkaz kamoske vsak, ze pozor na zivotospravu, lebo mastne jedla mozu vyvolat v neskorsom veku obezitu a zdravotne problemy. radsej budem mat doma malu svalnatu vybehanu vyzlu, ktora papa chude maso, ryzu, zemiaky, zeleninu, ovocie, obcas tak raz za mesiac ochutna trosku cokolady, ale ozaj len trosku, ako nizke, okruhle vypasene dieta, ktore bude take iba vdaka hranolkam a mastnym jedlam, ktore konzumuje uz v ranom veku 😉 😉