Aké potraviny ste vysadili po zistení tehotenstva?
Ahojte. Som len na začiatku ale chcem sa spýtať. Aké potraviny ste vysadili keď ste zistili že ste tehotné?
Plné internety sú toho
Prakticky nic, lebo nic "rizikove" asi ani nejem.. nefajcit nepit pridat vitaminy a zelezo... zit uplne normalne dalej, stravovat sa vyvazene, ziadne jeme za dvoch, ale jeme zdravo a pravidelne mensie porcie.
Alkohol. Aj ked teda vyslovene nepijem, teda sem-tam prípitok a tak.
A syry zo surového mlieka nejem, surové mäso tiez nie. Takže som nemusela nic meniť 😅
Ziadne. Nic take, co by som nemohla v tehotenstve nejem. Jedine co som uplne vylucila bol alkohol, ktory pijem velmi prilezitostne.
len tie, ktore mi akosi nevonali 🙂 inac som jedla na co som mala chut...hriby a huby nelubim 🙂
Nič som nevyradrila...jedla som normálne...akurát som nepila alkohol a kavu, ale to nepijem nikdy
Predpokladam, ze surove maso, tatarak, huby nezname, surove ryby a sushi ci nepasterizovane veci nie je tvoj jedalnicek…🤦🏼♀️🤷♀️🤷♀️ inak jedz normalne si tehotna nie chora…plus vsetko moze uskodit aj cloveku, ktory nie je tehu
@slniecko_2919 vsetko lebo zo všetkého mi bolo zle
Boli obdobia ked mi nebolo zle z mliečneho
Potom mi bolo zle uz zo všetkého a jedine co som mohla boli hranolky ale zemiaky v inej forme ani nahodou
Žiadna zelenina,žiadne ovocie iba jablká a banány
Huby a surové nejem takze som jedla vsetko co mi nerobilo 🤢
Žiadne, mám dve zdravé dospelé deti
Vôbec nič. Pri prvom tehu som úplne prestala piť - pili sme ako mladí na zábavách 2 dl vína, alebo niečo ostrejšieho. S tým som úplne prestala.
žiadne jedlo som neodmietla, dokonca aj huby z lesa, bryndzu a pod. som jedla. Som ani nevedela že sa to nesmie jesť.
@slniecko_2919 okrem spomínaných som výrazne obmedzila kofeín, bielu múku a sladké som nahradila ovocím...
@slniecko_2919 tehotenstvo nie je choroba 😃 nejedla som len surové jedlá.. hubovú omačku som mala asi raz pod mäsko, zjedla som aj bryndzove halušky, aj plesnivé syry, je to tepelne upravené, čiže nič sa ti nestane
Jedine som sa vyhýbala šalvii, čo sa týka byliniek..
Ešte sa hovorí aj o zázvorovom čaji, že sa nesmie, ten som pila na litre pri vsetkych 3 tehu, lebo mi pomahal na nevoľosti a nepila som kávu
!Nefajčiť, nepiť alkoholicke a energetické nápoje! ale to je snaď jasné
Nič. Nakoľko nejedavam Nič co by nebolo ok . A za dalsie v malom množstve neublíži tých par veci . Musela by toho zjesť vo väčšom množstve aby niečo bolo
@slniecko_2919 ja som skôr pridávala ..... 😀 také, ktoré by som nejedla 😉
viem, že alchemilka sa nesmie
Jedla som všetko okrem hríbov.Este aj chilli občas keď som už mala takú chuť že som sa neovladla 🤣. Samozrejme možno zistíš časom že niektoré potraviny ti teraz nesedia že ti znich nieje dobre
Ja jem aj huby, od nasich, vyslovene len dubaky susene, dobre uvarene, kuriatka a doma pestovanu hlivu, jem aj nivu, napriklad, ked je v ramci pizze trochu, surove maso a ryby nejem, vajcia vzdy natvrdo aj mimo tehotenstva. A prestala som pit alkohol. Cigarety sa mna netykaju. A este bryndzu len z pasterizovaneho mlieka, Liptov alebo Zvol.Slatina, ale to vsetci len taku jeme, lebo nechcem riskovat ani umalych deti.
Sushi, surove ryby, steak musel byt prepeceny (ziadny medium rare), nepasterizovana bryndza. Alkohol nepijem, nefajcim, drogy neuzivam- takze tam nic...
@slniecko_2919 reálne vidím problém akurát v nadmernom konzumovali vnútornosti, inak nič..
Akože teda môže ti byt zle
@slniecko_2919 žiadne. Jedla som všetko, vrátane sushi alebo tataráku... Ale zo začiatku som vysadila kávu, pretože mi strašne smrdela.
Vôbec ničoho som sa nevzdala. Ale keby jedávam nepasterizované mliečne výrobky, tatarák alebo surové ryby tak toho by som sa vzdala. Huby, plesňové syr atď som naďalej jedla.

Huby z lesa