icon

Kedy sa zmení priebežné poradie prijímačiek?

Včera o 06:44

Ahojte. V zozname prijatých detí sú aj tie, ktoré reálne majú aj inú školu ako prioritnú a sú prijaté aj tam ( kde ich automat posunie) a uvoľní sa miesto? dcéra skončila tesne pod čiarou v prvej päťke. Ak áno kedy sa priebežné poradie týmto opäť zmení?
Treba volať školy alebo automat, edupage všetko oznámi. Aby sa nezanedbalo odvolanie a tak ....

Strana
z4
anonym_c1351d
Dnes o 11:22
@jj_anka

@anonym_c1351d to sa určite ešte nezmenilo na základe priorít, to prebehne až v máji

@jj_anka a to môžeš vedieť ako ?. Nám stále svieti len ta jedna škola . A cez telefón povedali poradie že je 62 a vo vyveske je 55

anonym_65fe13
Dnes o 11:37
@anonym_autor

@biba_18 budúci rok budú rodičia už trochu "múdrejší" alebo vychytajú chyby a čosi pomenia ale čo my ? 😀 ja fakt neviem či teda je šanca, bude sa posúvať, teraz sa musí pripravovať aj na ďaľšie prijímačky...

@anonym_autor naša nebola na talentovkach ale jej naj kamoška tiež skončila pod čiarou a tiež teda nevedia čo a ako
Ani poradkyňa v škole nevedela
Jej mama mala volať dnes tak uvidíme čo bude
Ale je to celé na hlavu tento systém 🧐

jankapod
Dnes o 11:53
@anonym_65fe13

@anonym_autor naša nebola na talentovkach ale jej naj kamoška tiež skončila pod čiarou a tiež teda nevedia čo a ako
Ani poradkyňa v škole nevedela
Jej mama mala volať dnes tak uvidíme čo bude
Ale je to celé na hlavu tento systém 🧐

@anonym_65fe13 nedostala sa tam, kam chcela, takze ide na dalsie prijimacky. rovnako, ako by postupovala minuly rok, keby skoncila pod ciarou. a ked bude po vsetkych prijimackach, ma este sancu, ze ju prijmu aj na tu talentovu, lebo mozno nie vsetky deti, ktore prijali, chcu ist najviac na talentovu a ked ich vezmu na preferovanu, este uvolnia miesto. V minulosti by mozno zobrali tuto istotu aj ti, co chcu ist radsej inam, aby sa niekam stopro dostali a teda by v konecnom dosledku boli na talentovom odbore aj ti, co by radsej inam a zaroven by zobrali menej deti pod ciarou, pre ktore je to vysnivana skola? ved to je lepsie, ako minuly rok, ci? nie je to len (uplne prirodzena) averzia k zmenam?

anonym_85bf5d
Dnes o 12:00
@jankapod

@anonym_65fe13 nedostala sa tam, kam chcela, takze ide na dalsie prijimacky. rovnako, ako by postupovala minuly rok, keby skoncila pod ciarou. a ked bude po vsetkych prijimackach, ma este sancu, ze ju prijmu aj na tu talentovu, lebo mozno nie vsetky deti, ktore prijali, chcu ist najviac na talentovu a ked ich vezmu na preferovanu, este uvolnia miesto. V minulosti by mozno zobrali tuto istotu aj ti, co chcu ist radsej inam, aby sa niekam stopro dostali a teda by v konecnom dosledku boli na talentovom odbore aj ti, co by radsej inam a zaroven by zobrali menej deti pod ciarou, pre ktore je to vysnivana skola? ved to je lepsie, ako minuly rok, ci? nie je to len (uplne prirodzena) averzia k zmenam?

@jankapod tu ide o prioritu,ziadne "chcem-nechcem".
Ak dieta je na prijimackach i tesne pod čiarou,pokračuje na všetky ďalšie prijímačky,v júni sa dozvie.
To ,ze je prvá pod čiarou neznamená,ze tam I bude.
Stačia 2 s handicapom s rovnakým počtom bodov a dostane sa o 2 priečky nizsie.

anonym_2b4c01
Dnes o 12:08
@jankapod

@jankapod je to ovela lepsi system. Mne sa paci. Az na to dlhe cakanie. Tu ludia nevedia pochopit nieco nove a uz je vsetko zle. A pritom je to uplne jednoduche.

jankapod
Dnes o 12:15
@anonym_85bf5d

@jankapod tu ide o prioritu,ziadne "chcem-nechcem".
Ak dieta je na prijimackach i tesne pod čiarou,pokračuje na všetky ďalšie prijímačky,v júni sa dozvie.
To ,ze je prvá pod čiarou neznamená,ze tam I bude.
Stačia 2 s handicapom s rovnakým počtom bodov a dostane sa o 2 priečky nizsie.

@anonym_85bf5d ano, vyzera, ze som sa nejednoznacne vyjadrila. mozte si to prelozit tak, ze chcem znamena "ma vyssiu prioritu".. ked to cele porovname s minulym rokom, toto je transparentnejsi system, nenuti deti ist na talentovu skolu, lebo ich prijali o mesiac skor ako na netalentovu a nechava menej deti vo vakuu odvolania neistoty.

uhnakova
Dnes o 12:46
@anonym_c1351d

@jj_anka a to môžeš vedieť ako ?. Nám stále svieti len ta jedna škola . A cez telefón povedali poradie že je 62 a vo vyveske je 55

@anonym_c1351d rozdielne poradie na výveske v porovnaní so školou je dané tým, že v ePrihláške neexistuje neurčené presné poradie. Čiže napr. deti s rovnakým počtom bodov stredná škola len zoradí podľa abecedy, ale ePrihláška ich podľa predom stanovených pravidiel zoradí do presného poradia (napr. prednosť dostane dieta so zmenenou pracovnou schopnosťou, ďalej dieťa s vyšším počtom bodov z matiky, ďalej s vyšším počtom bodov zo slovenčiny, atď.). Preto je výveska v ePrihláške presnejšia než poradie dané školou. Ešte dodám, že parametre pre vytvorenie poradia si nastavila v ePrihláške samotná škola.

anonym_95d140
Dnes o 12:50
@uhnakova

@anonym_c1351d rozdielne poradie na výveske v porovnaní so školou je dané tým, že v ePrihláške neexistuje neurčené presné poradie. Čiže napr. deti s rovnakým počtom bodov stredná škola len zoradí podľa abecedy, ale ePrihláška ich podľa predom stanovených pravidiel zoradí do presného poradia (napr. prednosť dostane dieta so zmenenou pracovnou schopnosťou, ďalej dieťa s vyšším počtom bodov z matiky, ďalej s vyšším počtom bodov zo slovenčiny, atď.). Preto je výveska v ePrihláške presnejšia než poradie dané školou. Ešte dodám, že parametre pre vytvorenie poradia si nastavila v ePrihláške samotná škola.

@uhnakova dcéra je 13-ta a jej kamoška 16-ta s rovnakým počtom bodov. Moja dcéra nemala olympiády, jej kamoška sa vysoko umiestňovala na rôznych olympiádach. Dcéra má priezvisko na L, jej kamoška na B. Obe mali samé jednotky na konci osmičky a aj v deviatke. Pravdepodobne moja dcéra napísala prijímačky lepšie, ako jej kamoška, preto je vyššie.

uhnakova
Dnes o 12:58
@anonym_95d140

@uhnakova dcéra je 13-ta a jej kamoška 16-ta s rovnakým počtom bodov. Moja dcéra nemala olympiády, jej kamoška sa vysoko umiestňovala na rôznych olympiádach. Dcéra má priezvisko na L, jej kamoška na B. Obe mali samé jednotky na konci osmičky a aj v deviatke. Pravdepodobne moja dcéra napísala prijímačky lepšie, ako jej kamoška, preto je vyššie.

@anonym_95d140 zrejme získala viac bodov v rozhodujúcom predmete, obvykle dávajú školy matematiku. Ale bohužiaľ keďže systém je nový, nedajú sa vylúčiť ani chyby.

simca06022011
Dnes o 13:48
@renka30

@simca06022011 ja si myslim, ze to bolo myslené tak, že 1. a 2. termín (23.3.26 a 30.3.26)

@renka30 to podla mna nie, bude to celkove, pretoze potom by sa nevedelo kto je a nie je prijati, kto sa vpratal do poctu planovanych prijatych ...

Strana
z4