icon

Má škola organizovať drahé výlety pre deti?

Dnes o 07:43

Ahojte,

v škole nášho dieťaťa sa rieši niekoľkodňový výlet, ktorý vychádza na niekoľko stoviek eur na žiaka. Chápem, že ceny išli hore a program vyzerá zaujímavo, no rozmýšľam, či by školy nemali viac myslieť aj na rodiny, pre ktoré je taká suma problém.

Chápem, že tie deti budú mať zážitok, len mám tri deti, netuším, kde mám na to brať peniaze.
Viem, že nemusí ísť, ale bude mi ho ľúto. Aj keď pri tej sume asi nebude sám.

Strana
z5
zuzana76
Dnes o 07:47

Skola taketo vylety organizovat moze, ty tam dieta nemusis poslat, napr taky vylet Polsko, Krakow, osviencim, wieliczka stal pred tromi rokmi 350 eur. Nutit ta nikto nemoze.

autor
Dnes o 07:50
@zuzana76

Skola taketo vylety organizovat moze, ty tam dieta nemusis poslat, napr taky vylet Polsko, Krakow, osviencim, wieliczka stal pred tromi rokmi 350 eur. Nutit ta nikto nemoze.

@zuzana76 Áno, ale ja musím dieťaťu vysvetliť, že ísť nemôže, lebo na to nemáme.

zuzana76
Dnes o 07:50

A ak sa predsa neprihlasi dostatok ziakov, tak sa nic nezorganizuje, ak sa prihlasi, tak nevidim dovod neorganizovat. Urcite mali niektory rok aj lacnejsi vylet, nechodia stale na taketo drahe.

anonym_90f984
Dnes o 07:51

@anonym_autor tak to je vasa chyba ze na to nemate. Ludia ktori na to maju sa velmi potesia, ze ich dieta moze ist pocas skolskeho roka s kamaratmi na vylet. My sme davali za Londyn 700€ teraz a velmi si to deti uzíli. Bohuzial. Ja ked som bola decko, nemali sme ani na lyziarsky a ako jedina som sedela doma, tak co uz 🙂

zuzana76
@anonym_autor

@zuzana76 Áno, ale ja musím dieťaťu vysvetliť, že ísť nemôže, lebo na to nemáme.

@anonym_autor tak ako mu to budes musiet vysvetlovat pri akejkolvek inej situacii, bude chciet take tenisky, taky kruzok atd…

anonym_fce6bc

Takze len preto, ze z triedy je realne par ziakov, kt. si to nemozu dovolit tak skola by nemala organizovat take vylety? U nas vzdy takych deti ostava minimum, na jednej ruke sa daju spocitat. Take vylety vzdy boli aj budu.

anonym_fe762a
Dnes o 07:52

@anonym_autor keby nebolo záujmu tak by neorganizovali. Kedže je záujem tak organizujú.
Ani moje nešli, lebo si nemôžem dovoliť vysoliť takú čiastku. Keď to píplo na edupage tak moje dieťa rovno povedalo,že vie že si to nemôžeme dovoliť.
Dieťa nemusí dostať hneď všetko po čom zatúži. Zarobí si a može cestovať koľko chce.

galganka

Rovnako sa môže niekto spýtať, prečo máš tri deti... škola môže zorganizovať výlet aj za tisícku, rodič rozhodne, či áno, či nie. ak nebude záujem, nabudúce zorganizujú lacnejší low cost výlet.

anonym_313ead

@anonym_autor urcite nebude sam. Syn bol s ostatnymi v inej triede. Samozrejme ze to bolo o nicom ale boli traja. Potom boli viac kamarati.

zuzana76
Dnes o 07:53
@anonym_autor

@anonym_autor mas dovod motivovat dieta, nech je snazivy, nech sa stane lekarom, ci pravnikom, aby si on raz mohol nieco take dovolit, treba vyuzit ten vychovny moment.

biba_18
Dnes o 07:56

o koľko peniazov sa jedná? a kam majú ísť?

felycity
Dnes o 07:57

Idealne by bolo, ak by skoly mali taketo vylety naplanovane uz na zaciatku skol roka a informovat triedu a rodicov co sa tyka aj sumy - tak by si rodicia vedeli zadelit aj financie a vedeli by, co ich caka pri kazdom dietati. Ked vsak zial rodicia na to nemaju, musia si to s detmi odkomunikovat. Ale organizovat mize, zistia zaujem a uvidi sa...

anonym_e20d79
Dnes o 07:57

Skus nabudúce zacat sporit uz v septembri.

januska12323
Dnes o 07:58

Drahé výlety sú oznámené niekoľko mesiacov pred ich konaním spolu s potvrdením účasti. Pokiaľ sa nenazbiera dosť žiakov nikam sa nejde. Mala si dosť času zistiť svoje možnosti aj vysvetliť dieťaťu.

tilly
Dnes o 07:58
@anonym_autor

@anonym_autor normálne. Určite to nie je jediná vec, na ktorú nemáte a už si to určite vysvetľovala a ešte vysvetľovať budeš. Taký je život. Nemôžeš chcieť, aby škola neorganizovala výlet vôbec, ako by k tomu prišli ostatné deti, ktoré chcú a môžu ísť?

lusilla
Dnes o 08:01

Ja som rada ze skola organizuje vylety. Organizuju rozne vylety cize si vieme vybrat, boli tam drahe zajazdy letecke, ale aj letecke viac dnove za menej penazi blissie (amerika, europa) ale pototm boli aj vylety vlakom do su sednych krajin ktore boli za podstatne menej penazi, organizuju lyziarsky, svp, ale aj exkurzie v ramci okolia za bud velmi malu sumu (asi ako skola maju zvyhodnene vstupne) a tiez aj take co su zadarmo alebo hradene z frodu zrps. Vzdy sa vie najst rozumna cesta. Tiez mam tri deti a tiez sme na niektore vylety povedali ze nie lebo toto uz je mimo nas rozpocet. Ale prave jeden z tych najdrahsich vyletov sme im zaplatili (amerika) lebo viem ze takto ma to stoji sice dost ale nikdy by som nemala na to ja im to ukazat s rodinou, proste ano do Londyna asi vieme ist aj ako rodina ale do NY ta nezoberiem lebo na to nebudem mat x 5 plus oni tam mali tolko vyletov a za take vstupne ze sa to oplatilo. Prihlasil sa len ten kto chcel nic nie je nikdy povinne. A vysvetlovanie ze to mu nekupim lebo to uz je cez limit predsa nemas len pri vylete, toto musis vediet ukecat, my sme s detmi riesili aj inde tento problem nie len pri vyletoch (nie nebudes mat virtualnu realitu, nie nebudes mat motorku, nebudes mat umele nechty .....)

tilly
Dnes o 08:01

Na ZŠ mali moje deti na prvom rodičku zoznam výletov, na ktoré sa dalo prihlásiť aj s približnými sumami a termínmi. Kam sa prihlásilo najviac ľudí, tam sa išlo. A boli to výlety ako new York, Niagary, ciba, Rím, Londýn apod a potom každý rok lyžiarsky a ŠVP. Vždy bol veľký záujem

anonym_229728
Dnes o 08:03

Tak netreba si narobiť toľko detí a potom vyplakávať. To kvôli takým prípadom ako ty, nemajú deti nikam chodiť,? Nech je toto výstraha pre tie, čo sa kotia ako zajace a potom deti ani nemôžu ísť na výlet.

moonlight1210
Dnes o 08:05

Nasa skola to planuje dopredu a deti mozu nosit postupne splatky napr. po 50 eur. Aby rodicom nechybalo vela penazi naraz.

anonym_fe762a
Dnes o 08:08
@anonym_229728

Tak netreba si narobiť toľko detí a potom vyplakávať. To kvôli takým prípadom ako ty, nemajú deti nikam chodiť,? Nech je toto výstraha pre tie, čo sa kotia ako zajace a potom deti ani nemôžu ísť na výlet.

@anonym_229728 keď plánovala jedno a porodila dvojičky tak som mala jedno nechať v pôrodnici? Alebo rovno na potrat?
Nad niektorými človeku rozum zastáva

kofa77

mali sme kopu skolskych vyletov po Europe, vsetky oznamene na zaciatku sk.roka. platilo sa na tretiny, pocas roka. kto chcel, isiel, kopa deti nesla. aj ti, co na to mali isli na jeden, max dva vylety. na terajsej skole su vylety typu Cina, Bali, Patagonia a pod. decko samozrejme nejde, lebo na to nemame momentalne, nikto z toho nema ziadnu ujmu.
je to zivot.

anonym_039b62
@anonym_229728

@anonym_229728 a tri deti je vela deti?? Keby ich mala 5, ci viac, nepoviem.

@autorka Nuz.. tak ostane doma. Neda sa mat vsetko. Neskor mozno ponavstevuje viac krajin, nez jeho ostatni spoluziaci. Za mna by ale mali byt vylety len 1-2dnove tu na Slovensku, nasi mali ist do Londyna, ako ak by sa to organizovalo,nsiel by, ale som rada, ze je to nakoniec "len" Vieden na 1 den. Menej vydavkov a aj menej stresu, ze ci je vsetko ok. A osobne tiez by mali rpihliadat na to, ze nie vsetky rodiny si take vylety mozu dovolit.

Niekto moze byt v zlej situacii aj s 1 dietatom.

anonym_c91d63
Dnes o 08:11
@anonym_autor

@anonym_autor Aj my sme mali taký výlet viacdňový, nešla som, lebo naši na to nemali.... Prežila som

mima595
Dnes o 08:12

Tak ale je rozdiel, ci sa jedná o triedny výlet, alebo výber žiakov z celej školy. Ak sa jedná o výber žiakov z celej školy, je to normálne, tam určite nejdú celé triedy. AK sa však jedná o koncoročný výlet 1 triedy, to by aj ne bolo ľúto, ak by nešiel - ale o tomto sa dá diskutovať na rodičovskom združení. Určite sa taký výlet neorganizuje za 3 dni. AJ my máme 3 deti, takže ťa viem pochopiť.

anonym_c91d63
@tilly

Na ZŠ mali moje deti na prvom rodičku zoznam výletov, na ktoré sa dalo prihlásiť aj s približnými sumami a termínmi. Kam sa prihlásilo najviac ľudí, tam sa išlo. A boli to výlety ako new York, Niagary, ciba, Rím, Londýn apod a potom každý rok lyžiarsky a ŠVP. Vždy bol veľký záujem

@tilly preboha to je nejaká elitná sukromná škola ???

sara07
@anonym_90f984

@anonym_autor tak to je vasa chyba ze na to nemate. Ludia ktori na to maju sa velmi potesia, ze ich dieta moze ist pocas skolskeho roka s kamaratmi na vylet. My sme davali za Londyn 700€ teraz a velmi si to deti uzíli. Bohuzial. Ja ked som bola decko, nemali sme ani na lyziarsky a ako jedina som sedela doma, tak co uz 🙂

@anonym_90f984 fascinuje ma veta "vaša chyba"
chyba je tak možno že človek žije v tomto štate
konkrétne moja rodina na takéto vylety a aktivity mala vdaka szoč popri ttp, obaja mame pracu kde pravidelne zvyšovanie nehrozi, je tu malo prac.ponuk čiže zmenit nemaš ako na lepšie , brigady skoro žiadne, čiže riešili sme to szoč
ovšem preto že sme viac makali sme nemali db + teraz pre mikroodvod pozastuvujeme na rok živnost obaja , pretože po uprave nam to ani tak nevida
ak začne niekto že načo podnikaš ked je tak malo , tak to sme mali 100-300 € mesačne x2 k rodinnemu rozpočtu , a nie nemame možnost bez faktur ist ,
poprosim si normálne podmienky na pracu a ja nemam problém zaplatit takyto vylet
nejde o to že človek nechce platit odvody ale normálne nastavené niečo ako zdravotna , ked to oni vedia

elenka.k
Dnes o 08:13
@anonym_c91d63

@anonym_c91d63 😀

sara07
Dnes o 08:15
@anonym_229728

@anonym_229728 to nie je o množstve deti
to je o tom ako tato krajina funguje a maju pracujuci ludia podmienky na život
su tu len na žmykanie nič viac
momentálne nemam pocit že sme ako krajina na tom dobre ekonomicky + štat robi chyby rozhadzuje a konsolidacia akurat tak taha dole

ivicatolic
Dnes o 08:16

@anonym_autor keď to škola vymyslela, nech to aj zaplatí 😀🙂 presne, každý nemá nato

anonym_c3ab50
Dnes o 08:18

@anonym_autor Viem o strednej škole, ktorá organizuje každý rok poznávací výlet do New Yorku, ale študenti mali už možnosť ísť aj do Barcelony,Amsterdamu, Paríža ,na Island.Z celej školy ide skupina 20-25 študentov
Viem, že na ZŠ to je trochu iné,ale skús tak, ako som to robila ja v období, keď bol syn školák, vysvetli dieťaťu, že jednoducho toľko peniažkov nemôžeš dať za jeden výlet.Naucit deti skromnosti nie je hanba...

anonym_639f0b
Dnes o 08:19
@anonym_c91d63

@anonym_c91d63 urcite ano, lebo aj autorka prispevku je elitna 😃 inak neviem ktora obycajna skola by organizovala vylet do Niagarov 😃

Strana
z5