Má škola organizovať drahé výlety pre deti?
Ahojte,
v škole nášho dieťaťa sa rieši niekoľkodňový výlet, ktorý vychádza na niekoľko stoviek eur na žiaka. Chápem, že ceny išli hore a program vyzerá zaujímavo, no rozmýšľam, či by školy nemali viac myslieť aj na rodiny, pre ktoré je taká suma problém.
Chápem, že tie deti budú mať zážitok, len mám tri deti, netuším, kde mám na to brať peniaze.
Viem, že nemusí ísť, ale bude mi ho ľúto. Aj keď pri tej sume asi nebude sám.
@simca06022011 berieš do úvahy aj povahu?Jeden chce byť všade obohatí ho to, chce vidieť, zažiť druhé decko chce mať kľud a byť doma s knihou a chillovat🙂
Tak ako aj dospelí.Nikto sa nevesia, ale to, že tam je závisť a pocit ja chcem a nemôžem je.Dnes sú deti atakovane, že všetci môžu všetko len musia mať peniaze.Aj ja sa pristihnem, že prečo nemáme prácu, podnikanie, aby sme cestovali a nemusela som sedieť v práci a mohla pracovať od mora.Druha by bola šťastná, že pracuje len 8 ako ja a nie víkendy, sviatky😂
@anonym_d039c9 ved ano, ja praveze tie povahy beriem, ale tu sa vsetci tvaria, ze vsetky deti chcu ist.. :D no nie nechcu.. a velakrat chcu ist len preto, lebo kamarati a len preto aby neboli mimo 5minut a pritom to moze byt velmi zla motivacia/zly dovod a realne to to dieta vobec nezaujima. Vela deti pchaju rodicia vsade, ako som aj pisala.
ludia, ktorych deti idu na vylet do Ciny na takyto vylet nesetria 😉
@kofa77 samozrejme ked maju kazdy mesiac na ucte 3000 a viac
nic v zlom, len niektore tu zijete v tej svojej bublinke a cudujete sa vsetkemu, co presahuje vas horizont
Mali sme spolužiakov ktorý boli z horších pomerov, nikdy neboli vyčlenený. Nikto to zbytočne nerozmazávali, dopriali ostatným a aj sa im to veľa krát vrátilo. Boli prípady kedy sme sa im ako trieda zložili alebo šli ako náhradníci.
Bolo v trieda ale jedno dievča, ona bola večná "obeť". Stále ukazovala na ostatných lebo žila v presvedčení že keď nemá ona, nemôžu mať iný. Hlavná jej téma bola ako sa majú zle, nedopriala, závidela. Ako deti sme ju nemali radi a keď sme boli starší tak sme sa jej všetci vyhýbali. Príčina ale nebola nedostatok peňazí v rodine ale prístup jej rodičov a to aký vplyv to malo na jej správanie.
Vždy budú ľudia ktorý majú viac peňazí, lepší štart v živote, krajšie auto, drahšiu dovolenku. Tebe môže byť veľa 500€ za výlet, Jane 200€, Monike 50€ a Emil nemá ani 10€. Nikdy nebudú spokojný všetci a treba sa na svet pozerať reálne.
Treba to deťom povedať, vysvetliť a žiadnu traumu nebudú mať. Ja by som si všetky 3 deti posadila a povedala im. Janko, Ferko, Miško tento rok peniaze nemáme lebo.... Budem postupne šetriť a budúci rok pôjdete aj vy, povieme aj ostatným že si želáte budúci rok výlet a môžu vám prospieť k sviatkom. Prípadne by som poslala najstaršie dieťa a mladším vysvetlila že pôjdu budúci rok keď budú troška väčší.
@anonym_229728 keď plánovala jedno a porodila dvojičky tak som mala jedno nechať v pôrodnici? Alebo rovno na potrat?
Nad niektorými človeku rozum zastáva
@anonym_fe762a hej, ako v tom vtipe, že jedno si vezmem a druhé pre vás pán doktor, že odmenu za pôrod 🤣
@anonym_229728 keď plánovala jedno a porodila dvojičky tak som mala jedno nechať v pôrodnici? Alebo rovno na potrat?
Nad niektorými človeku rozum zastáva
@anonym_fe762a ano stalo sa kamoske mala 2 deti este planovala jedno posledne a to boli zrazu trojcata takze namiesto 3ks ma deti 5 🤩🤣 aj take sa stava aj ked trvalo dost dlho kym to oredychali s muzom 🫣
Milá autorka to nevieš že keď plánuješ rodinu, máš vedieť aká bude ekonomická situácia o 10-15 rokov? Do psej matere čo si nevzala krištáľovu guľu, vedela by si že nás čaká kovidova inflácia, vojny, konsolidácia pre superzlodejov okolo RF a iné katastrofy? Poprípade si mala zobrať volne pohodenych 100k a dobre ich za investovať! Inak si nezodpovedný živel čo rodí jak čerešňa a nevie deťom zabezpečiť slušný životný štandard, rozumej súkromné školy, jazykové kurzy v zahraničí, školné na Harvard a minimálne 6 exotických dovoleniek do roka.
Miestne arogantne slepice teda ehm úspešné panie podnikatelky ti už snáď dostatočne vysvetlili že keď nedokážes svojim deťom poskytnúť to čo ony si proste luzer a socka a hanba by ťa mala fackovat.
Buď vďačná že tvoje dieťa môže chodiť do školy z ktorej obetavi učitelia spravili cestovnú kanceláriu pre prachatych.Nech si zvyká na sociálne rozdiely, snáď nechceš aby sa potomstvo horných desať tisíc prisposobovalo nejakým sockam zo sídliska.
Pre nechápavych: je to irónia.
@anonym_2b5560 presne tak, ak dáme do jednej miestnosti 30 deti, všetky sa budú spolu hrať bez rozdielu, kto má čo oblečené. No keď dáme 30 mamičiek do vedľajšej miestnosti, oni sa už začnú členit podľa oblečenia, kto má čo na sebe. Nie každý má rovnaký príjem, aby mohol dopriať dieťaťu akokoľvek dráhy výlet. Ja ako školáčka som bola vždy na výlete aj lyžiarskom, moja naj kamoška nie, ale dodnes sme kamošky.
Ved dietatu to normalne vysvetli.Ja som tiez nebola na vsetkych vyletoch kvoli peniazom a tu som.Mozno ma to trocha viac prinutilo snazit sa,makat na sebe, aby moje deti mohli mat vsetko a teraz nemam problem poslat vsetky 3 deti na vylet aky chcu.
@kofa77 samozrejme ked maju kazdy mesiac na ucte 3000 a viac
@322sima123 Mne kazdy mesiac pipne 4000 a taketo vystrelky si velmi dobre premyslim aj pre seba 😀 Deti su drahy spas, preto ziadne nemam.
@majka2 Nevadí, aspoň vidíme, ktorá žena sa tu v skutočnosti vyjadruje ako žena z osady. Tak čo, aj pod svojím skutočným nickom tu budeš želať ženám, aby im p**e zdreveneli? Fakt hnus. Ako sa môže jedna žena takto vyjadrovať? Byť tvojím chlapom, hanbím sa za teba a ani si vedľa teba neľahnem do postele. Bez úrovne, vulgárna, správanie ako z osady, fuj. A ty robíš torty pre deti?
@anonym_e3f77e nemám problém povedať aj do očí co si myslím myslím ze mnohé si to myslia len sa boja otvoriť hubu. A je to tak sú mnohé ženy alebo ľudia čo nemaju bohatých rodičov ani nohy nerozahuju sami dokážu co potrebujú a tie co vedia len tie nohy roztahivat napíše že na ala toľko detí kotit ako sorry ale pica je a bude. Vie veľké trt dopredu co bude či bude zdravá ci hde mat zdravé dieťa ci ju muž neopustí nezomrie a toto niekto vypustí hold ako s takto chova také aj dostane keď je niekto normálny som aj aj ké dnie tak také aj tak slušnosť nepochopia lebo sú to len kurvy. Pekný deň.
Mali sme spolužiakov ktorý boli z horších pomerov, nikdy neboli vyčlenený. Nikto to zbytočne nerozmazávali, dopriali ostatným a aj sa im to veľa krát vrátilo. Boli prípady kedy sme sa im ako trieda zložili alebo šli ako náhradníci.
Bolo v trieda ale jedno dievča, ona bola večná "obeť". Stále ukazovala na ostatných lebo žila v presvedčení že keď nemá ona, nemôžu mať iný. Hlavná jej téma bola ako sa majú zle, nedopriala, závidela. Ako deti sme ju nemali radi a keď sme boli starší tak sme sa jej všetci vyhýbali. Príčina ale nebola nedostatok peňazí v rodine ale prístup jej rodičov a to aký vplyv to malo na jej správanie.
Vždy budú ľudia ktorý majú viac peňazí, lepší štart v živote, krajšie auto, drahšiu dovolenku. Tebe môže byť veľa 500€ za výlet, Jane 200€, Monike 50€ a Emil nemá ani 10€. Nikdy nebudú spokojný všetci a treba sa na svet pozerať reálne.
Treba to deťom povedať, vysvetliť a žiadnu traumu nebudú mať. Ja by som si všetky 3 deti posadila a povedala im. Janko, Ferko, Miško tento rok peniaze nemáme lebo.... Budem postupne šetriť a budúci rok pôjdete aj vy, povieme aj ostatným že si želáte budúci rok výlet a môžu vám prospieť k sviatkom. Prípadne by som poslala najstaršie dieťa a mladším vysvetlila že pôjdu budúci rok keď budú troška väčší.
@anonym_23fe88 to sú príbehy spred koľkých rokov?Dnes sú deti a rodičia narocnejsi
@anonym_e3f77e nemám problém povedať aj do očí co si myslím myslím ze mnohé si to myslia len sa boja otvoriť hubu. A je to tak sú mnohé ženy alebo ľudia čo nemaju bohatých rodičov ani nohy nerozahuju sami dokážu co potrebujú a tie co vedia len tie nohy roztahivat napíše že na ala toľko detí kotit ako sorry ale pica je a bude. Vie veľké trt dopredu co bude či bude zdravá ci hde mat zdravé dieťa ci ju muž neopustí nezomrie a toto niekto vypustí hold ako s takto chova také aj dostane keď je niekto normálny som aj aj ké dnie tak také aj tak slušnosť nepochopia lebo sú to len kurvy. Pekný deň.
@majka2 Je úplne jedno či svojim deťom vieš alebo nevieš dopriať drahý výlet. Mať takto sa vyjadrujúcu matku je hanba neskutočná. Osočovať ženy, že sú k*rvy a že vedia len rozťahovať nohy? Ty čo máš za problém sama so sebou? Utiekol ti k takej chlap? Dúfam, že sa takto vyjadruješ len tu, lebo ak si takáto aj v skutočnosti, tvoje deti sa za teba budú neskutočne hanbiť. Otras komentár od otrasnej ženy, fuj. Celá pointa tvojho príspevku je úplne irelevantná, pretože sa vyjadruješ ako nejaká socka a nie ako inteligentná žena na úrovni. Rovnako ako komentár o kotení detí je bez úrovne, tak aj ten tvoj. Ste úplne rovnaké dná spoločnosti. A áno, zabudla si sa skryť za anonyma a tento tvoj výlev sa tu s tebou potiahne dlho.
@anonym_e3f77e nie nezabudla nemám problém pravdu povedať.
@majka2 Celá pravda je, že ty poberáš dávky a závidíš ženám, ktoré pracujú a majú sa dobre.
@majka2 Celá pravda je, že ty poberáš dávky a závidíš ženám, ktoré pracujú a majú sa dobre.
@anonym_630a62 nie nepozerám dávky bohužiaľ bol by to fajn život sedieť na riti a plakať ci? Ale nie som ani jeden extrém ani zlatokopka ktorá sa nechá vydrží at a všetci čo majú menej peňazí sú i nich len hnoj a nie som ani ta na tých dávkach
@anonym_630a62 nie nepozerám dávky bohužiaľ bol by to fajn život sedieť na riti a plakať ci? Ale nie som ani jeden extrém ani zlatokopka ktorá sa nechá vydrží at a všetci čo majú menej peňazí sú i nich len hnoj a nie som ani ta na tých dávkach
@majka2 Chápem, takže si len sliepka, ktorú odvrhol chlap. A tak preklínaš všetky ženy, ktoré sa majú lepšie než ty, Majka. A ešte sa aj utešuješ tým, že si to všetko vybudovali len skrz roztiahnuté nohy, že? Pretože sama si toho moc asi nedokázala.
@majka2 Chápem, takže si len sliepka, ktorú odvrhol chlap. A tak preklínaš všetky ženy, ktoré sa majú lepšie než ty, Majka. A ešte sa aj utešuješ tým, že si to všetko vybudovali len skrz roztiahnuté nohy, že? Pretože sama si toho moc asi nedokázala.
@anonym_e3f77e nie neodvrhol predstav si to je prekvapilo co. Sliepka si akurát tak ty. Asi so trafila co maemtu jednu co ma niečo čo sama nevybudovala moja posli si taka ako ty ma urat nemôže. Pekný deň ti prajem skus si dat magnézium mozno pomôže.
@anonym_e3f77e nie neodvrhol predstav si to je prekvapilo co. Sliepka si akurát tak ty. Asi so trafila co maemtu jednu co ma niečo čo sama nevybudovala moja posli si taka ako ty ma urat nemôže. Pekný deň ti prajem skus si dat magnézium mozno pomôže.
@majka2 Si tak trápna 😀 A ešte aj tuším negramotná, nerozumiem ani prd čo mi chceš povedať.
Ja som opísala svoje vyše 40 - ročné skúsenosti v školstve. Za posledných 20 rokov je to úplne iné. Naše deti môžu byť chápavé, empatické, ale 90 % ostatných prispôsobuje svoje názory nezdravým postojom bohatých jedincov. A nevedno prečo, ale ostatní aj chudobnejší ich nasledujú. Je to nezdravý trend, no citlivé obete to mnohokrát ťažko znášajú. Mali sme prípad, keď chlapec, ktorý nešiel z finančných dôvodov na lyžiarsky zájazd, pokúsil sa o samovraždu po nevhodných poznámkach spolužiakov. Keďže sa hanbil priznať, čo mu robia, nemohli sme mu pomôcť. Obete väčšinou mlčia a trápia sa s tým vnútorne.
@anonym_e3f77e tak trebalo ZŠ vyštudovať mozno by si chápala.
@majka2 O moje vzdelanie sa báť nemusíš. Nie, že by vzdelanie ovplyvňovalo inteligenciu, že? No nič, už ma to prestalo baviť, vieš ako to je, hádať sa s hlupákom...Bež si zase pekne závistlivo zanadávať na ženy, ktoré sa majú lepšie než ty, to ti určite pomôže. Si ozembuch a s takýmto prístupom ním aj ostaneš.
@majka2 O moje vzdelanie sa báť nemusíš. Nie, že by vzdelanie ovplyvňovalo inteligenciu, že? No nič, už ma to prestalo baviť, vieš ako to je, hádať sa s hlupákom...Bež si zase pekne závistlivo zanadávať na ženy, ktoré sa majú lepšie než ty, to ti určite pomôže. Si ozembuch a s takýmto prístupom ním aj ostaneš.
@anonym_e3f77e a co tak sa zamyslieť nad tým co napísala osoba na ktorú som reagovala?! Vieš keby sa tu v živote stalo to co mozno mne tiež by si regovala tak ako ja tak láskavo nesud iných keď nechodíš v ich topánkach . A sorry regavala som na naonyma co dotyčnej autorke napísal ze si nemala nahlobit toľko detí a ponizovala ju. Jak keby na ten výlet pýtala od ludi. Neznášam ľudí čo sa povyšuje nad ostatných vieš ja som aspoň pomohla už veľa ľudom takže ja mam svedomie čisté. Ale jasne ten ktosi hubu otvorí je vždy zlý. Nič ani mňa to nebaví nepochopís nikdy. Aj tak želám všetko dobré najme zdravie. Pekný deň želám normálnym ženám respektíve ľuďom čo sú ľudia a nie povysenecky smradi. Dovi
@anonym_23fe88 to sú príbehy spred koľkých rokov?Dnes sú deti a rodičia narocnejsi
@anonym_d039c9 Aktuálne mám brata na strednej škole. Je to úplne rovnaké aké to bolo keď som tam ja chodila a nie je to až tak dávno.
Hľadám odpoveď autorky, ale žiadnu nevidím.
Čo je to drahý výlet? Kam idú? na koľko dní a za koľko?
Moja dcéra bola počas SŠ minulý rok v Krakowe na tri dni. Rok predtým v Prahe na tri dni. Rok predtým vo Viedni na tri dni. Vždy sme sa zmestili do 150€. Ubytovanie, doprava, strava, vstupné (atrakcie). Triedna učiteľka plánovala výlet už niekedy v januári. Predtým sme si ho odsúhlasili na rodičovskom. Za mňa to bolo super, dcéra na to dodnes spomína. Na ZŠ ich triedna nevzala nikde, ani na zmrzlinu do mesta.
Syn je na prvom stupni ZŠ. Chodia iba na jednodňovky, ale pani učiteľka vyberá zaujímavé výlety so sprievodným programom. Budúci týždeň idú do mesta vzdialeného 100km, na hrad so skanzenom, kde ich čakakú šermiari, sokoliari, divadlo, rozprávková cesta lesom, obed v hradnej kuchyni. Tiež sme si to odsúhlasili ešte na prvom rodičovskom a ona im hneď zarezervovala termín. Pre deti to bude skvelý zážitok a ja ako rodič som jej vďačná za ochotu vziať naše deti na výlet. Ako pedagóg viem, aká je to obrovská zodpovednosť.
@cyberk nemoct si dovolit vylet za 300eur nie je otazkou nezodpovednosti... a len blba ide do tehotenstva s tym, ze to nebudu dvojicky? pre boha dievca, ty si si nezabudla dat tabletky rano? nie je hanba prikryvat sa takou perinou, na aku mas... autorka vyjadrila iba lutost nad skutocnostou, ze jej dieta bude asi smutne
@krasneleto Z nej si nerob nic,skoda reagovat,to je "zbytocny cicavec", ako vcera oznacila siamske dvojicky a vsetky ostatne deti s diagnozami.
Ja ma 2 deti,zijem v BA, cize podla zvysku Slovenska - v tom milionarskom meste,kde zaraba 5000+ upratovacka, a vylet za niekolko stoviek na 3 dni,by som odignorovala. Na bezne vylety chodievaju,ale vsade byt nemusia a netrpia ani nudzou. Vobec sa preto,ze nepojde,nemusi citit zle. Normalne mu povedz,ze je to vela penazi a tolko teraz nemate. Nase deti uz rovno povedia,ze mame ist za 950e do Londyna,to je vela,tam ani nechcem ist.

@anonym_d039c9 vela deti dnes chce byt mimo diania, ak si myslis, ze nie.. tak neviem ake mas deti. ja to vidim na dcere a jej spoluziakoch, vobec sa tam nik nevesia, vela ich ostava dobrovolne von z akcii. AJ za cenu ze su potom dvaja traja v skole.. A ako pisem, ak zo skoly ide jeden autobus na kazdy vylet, kopa deti ostava MIMO.
@simca06022011 berieš do úvahy aj povahu?Jeden chce byť všade obohatí ho to, chce vidieť, zažiť druhé decko chce mať kľud a byť doma s knihou a chillovat🙂
Tak ako aj dospelí.Nikto sa nevesia, ale to, že tam je závisť a pocit ja chcem a nemôžem je.Dnes sú deti atakovane, že všetci môžu všetko len musia mať peniaze.Aj ja sa pristihnem, že prečo nemáme prácu, podnikanie, aby sme cestovali a nemusela som sedieť v práci a mohla pracovať od mora.Druha by bola šťastná, že pracuje len 8 ako ja a nie víkendy, sviatky😂