Má škola organizovať drahé výlety pre deti?
Ahojte,
v škole nášho dieťaťa sa rieši niekoľkodňový výlet, ktorý vychádza na niekoľko stoviek eur na žiaka. Chápem, že ceny išli hore a program vyzerá zaujímavo, no rozmýšľam, či by školy nemali viac myslieť aj na rodiny, pre ktoré je taká suma problém.
Chápem, že tie deti budú mať zážitok, len mám tri deti, netuším, kde mám na to brať peniaze.
Viem, že nemusí ísť, ale bude mi ho ľúto. Aj keď pri tej sume asi nebude sám.
@anonym_5067 ani nie. Pravda boli však.
@majka2 Zrejme si zabudla odoslať anonymne, ach jaj 😀
@majka2 Nevadí, aspoň vidíme, ktorá žena sa tu v skutočnosti vyjadruje ako žena z osady. Tak čo, aj pod svojím skutočným nickom tu budeš želať ženám, aby im p**e zdreveneli? Fakt hnus. Ako sa môže jedna žena takto vyjadrovať? Byť tvojím chlapom, hanbím sa za teba a ani si vedľa teba neľahnem do postele. Bez úrovne, vulgárna, správanie ako z osady, fuj. A ty robíš torty pre deti?
@majka2 Nevadí, aspoň vidíme, ktorá žena sa tu v skutočnosti vyjadruje ako žena z osady. Tak čo, aj pod svojím skutočným nickom tu budeš želať ženám, aby im p**e zdreveneli? Fakt hnus. Ako sa môže jedna žena takto vyjadrovať? Byť tvojím chlapom, hanbím sa za teba a ani si vedľa teba neľahnem do postele. Bez úrovne, vulgárna, správanie ako z osady, fuj. A ty robíš torty pre deti?
@anonym_e3f77e Radšej mohla zdrevenieť tá jej, ešte kým stihla porodiť ďalších závistlivých a zakomplexovaných chudákov. To je tak, keď majú primitívne chudery viac detí ako mozgových buniek a potom sú konfrontované s realitou.
@anonym_5f577c je to možné. Lenže nevieme čo je za tým a za ich úzkosťou. Ťažko sa tu môžeme povysovat nad rodičmi o ktorých zivote nevieme vôbec nič. Viem si predstaviť ako veľmi sa musí o svoje dieťa báť napríklad matka, ktorej konkrétne dieťa možno ležalo pred 3rokmi na onkológii a tak nie je ešte v pohode s tým aby o ňom nevedela nič celý týždeň. Je milión dôvodov, každý má svoj.
@ria_sprout na to aby dieťa štíhla katastrofa nemusí ísť nikam na týždeň. Stačí ísť na detské ihrisko...
Úprimne ak máš takéto úzkosti, ries ich s odborníkom. Ide o tzv iracionalne strachy
Ja som vdacna, ze moja skola organizovala autobusove zajazdy v 90tych rokoch ci uz Londyn, Pariz, Rim, poznavacie zajazdy a dodnes si ich pamatam. Tiez sme vtedy nemali penazi nazvys, ale mama ma vzdy poslala. Taketo zajazdy sa planuju dlho dopredu, takze je priestor si nasetrit, prip. prispeje babka, teta.... A vyhovarat sa, ze mam tri deti? Tak ja mam tiez tri deti, ale nikdy by som si tolko deti nerobila, keby som videla, ze nebudem mat dostatok financii, aby mohli chodit na skolske vylety a aby sme si mohli pohodlne a bez stresu zit.
@ria_sprout na to aby dieťa štíhla katastrofa nemusí ísť nikam na týždeň. Stačí ísť na detské ihrisko...
Úprimne ak máš takéto úzkosti, ries ich s odborníkom. Ide o tzv iracionalne strachy
@zmrzlinka2021 akoze nehnevaj sa, ries si svoje problémy s odborníkom ak nevieš čítať s porozumením a máš problém akceptovať názor inych, kde len vyjadrujem pochopenie pre iné matky. Ja svoje úzkosti riešim, mám ich pod kontrolou a moje deti nijako neovplyvňuje - to že niekto nepustim dieťa na druhý koniec sveta nevypovedá nič o tom že by som deti obmedzovala. Takže takéto odporúčania a psychoanalýzy si môžeš nechať pre seba. Ako si to vôbec dovoľujes, vôbec ma nepoznáš
@anonym_autor urcite ano, ma. To ci si to niekto moze dovolit alebo nie, a ci mu bude luto, ak ta dieta nepojde, to si musi dana osoba v sebe vysporiadat. Kopa deti sa mimo takychto vyletov do tych destinacii nedostane.
Nasa skola to organizuje, co povazujeme za zaujimave = dcera ide, co nie nejde. Povinne to nie je. Presne rozdelne su tie vylety po rocnikoch, po zaujmoch/jazykoch ktore sa deti ucia, to su bezne lokality ako rakusko/nemecko/francuzsko/anglicko/ tento rok bol pokus o Kanadu ale to je dost neekonomicke, cize nakoniec sa to neriesilo + chodi sa aj s erasmusom. A to su tie "extra vylety", vzdy primarne je to pre dany rocnik urcene a skupinu, kotra sa uci ten jazyk, zvysok doplnia z inych deti a zaujem byva velky. Okrem toho ma skola cestovatelsky kruzok, kde chodili po slovensku na prvom stupni, male vylety po SR aj v ramci skoly sa chodia, klasicke koncorocne vylety, plavecke, lyziarske. Ja beriem ze je to financne narocne (nam na nietore veci prispela skola = napr autobus, cast vyletu atd detom zaplatili, napr aj z 2%, tak ako sa nie raz stalo ze potiahli jazykove ucebnice z toho), ale proste treba si zvyknut, ze nemusim vsade byt. vybrat si priority. Ja som vedela, ze dcera pojde do Francuzska, do DE miesto nikdy nie je pre nenemcinarov, takze som sa tak zariadila.
Mne napr viac vadi, ze viditelne maju kazdy tyzden viac aktivit, ktore nemaju s ucenim nic spolocne, rozne besedy, prechadzky kadetade aj pocas vyucovania.
@tilly riaditeľovi začína priezvisko na K?ak áno je to top riaditeľ v Ba.
@anonym_autor aj u nás v škole bola taká ponuka dali to vedieť mesiac predtým, tak nie je pravda, že sa to oznamuje na začiatku roka a rodičia majú čas našetriť.Nas výlet mal stať 600 eur plus 200 vstupné do muzei a čo naplánovali a samozrejme vreckové.Syn nechcel isť platili sme vodičský aj, keď by sme to zaplatili, ale minút v jeden mesiac toľko peňazí na študenta je veľká suma.Zase sa tu nehrajme, že každý má na to vytiahnuť 500,1000,1500 eur a zazelame pekný výlet.Od nás isli skoro všetci bola som prekvapená asi 8 žiakov zostalo v skole
Sú aj menej platené pozície, samoživitelia niekedy sa inak nedá len povedať nie, na tento výlet nepôjdeš pôjdeme v lete ako rodina atď...
Čím skôr s ním začneš rozoberať tieto témy neviem koľko má rokov, tým lepšie.U nás na strednej majú žiaci lepšie auta ako učitelia jednoducho tie financne rozdiely sú a vekom budú ešte viac.
@anonym_d039c9 áno, je to ta škola 😄
@zmrzlinka2021 akoze nehnevaj sa, ries si svoje problémy s odborníkom ak nevieš čítať s porozumením a máš problém akceptovať názor inych, kde len vyjadrujem pochopenie pre iné matky. Ja svoje úzkosti riešim, mám ich pod kontrolou a moje deti nijako neovplyvňuje - to že niekto nepustim dieťa na druhý koniec sveta nevypovedá nič o tom že by som deti obmedzovala. Takže takéto odporúčania a psychoanalýzy si môžeš nechať pre seba. Ako si to vôbec dovoľujes, vôbec ma nepoznáš
@ria_sprout ty si písala o svojich strachoch. Pritom katastrofa nie je vecou miesta, času.
Skromnosť nie je hanba, ale dieťa zostane lúzrom v očiach spolužiakov navždy. Spôsobíš mu újmu na duši, akú si nevieš ani predstaviť. Ak mám deti, musím rátať s nákladmi na ne alebo zvážiť počet detí v rodine, nie ich len robiť a oni potom za to musia tvrdo trpieť.
@evkatk blbosť. Luzrom bude, len ak má povahu luzra. Ak nie je osobnosť, bude mať traumu a bude luzer. Ak je to vyrovnané decko, trauma nebude a nebude ani luzer medzi spolužiakmi. Moje decká tiež nemali všetko, čo ich spolužiaci alebo kamaráti a nikdy nemali ani traumu ani ich nebrali za menejcenných. My síce nie sme ani socky ani chudobní, ale žijeme v takom okolí a máme takých kamarátov, z ktorých si môžeme dovoliť asi najmenej. Ich decká dostávali nové iPhone, tenisky, bundy za stovky eur, nové audiny apod., moji staršie telefóny, alebo Samsungy, oblečenie síce značkové, ale za normálne ceny apod a stále tých kamarátov majú a sú s nimi stále, sú členmi svojich partií aj keď nemáme až toľko peňazí a rozdiel medzi nami je citeľný
Ja si myslím, že školy by nemali organizovať ŽIADNE akcie a výlety, na ktoré musia rodičia žiakov dávať peniaze bez ohľadu na to, o akú sumu sa jedná. Nie každý rodič na to má. Nech si každá rodina organizuje dovolenky a výlety, na aké má finančné možnosti. V škole sa deti majú učiť a nie behať po výletoch.
@marci9 toto je strašne komunistický názor
@anonym_5f577c je to možné. Lenže nevieme čo je za tým a za ich úzkosťou. Ťažko sa tu môžeme povysovat nad rodičmi o ktorých zivote nevieme vôbec nič. Viem si predstaviť ako veľmi sa musí o svoje dieťa báť napríklad matka, ktorej konkrétne dieťa možno ležalo pred 3rokmi na onkológii a tak nie je ešte v pohode s tým aby o ňom nevedela nič celý týždeň. Je milión dôvodov, každý má svoj.
@ria_sprout to ze mi dieta cestuje niekam, neznamena, ze o nom neviem predsa. V dnesnej dobe moznosti komunikacie. Strach je prirodzeny, vela mam sa boji, a napriek tomu dieta nechaju ist a neprenasaju strachy na deti.Urcite by strach nemal byt dovodom na to, ze dieta bude doma sediet. Ano zdravotne dovody, financne dovody, treba sa uskromnit, uprednostnit nieco ine atd =to su pochopitelne veci. Ale nie strach ze s anieco stane, inak by som dieta ani z dohladu nepustila. Otazne je taketo dieta ako je potom samostatne, sebavedome, ked nikam bez dozoru matky nejde. Dalsia vec je, ze male deti, prvy stupen atd, na zahranicne vylety zvycajne nechodia.
@anonym_d039c9 tak moj syn teda nie je skromny ani trochu,dostal vodicak,dostal auto.To predal kupil si podla seba,na tuning.Do auta 200koni ale auto nie je prisposobene na tolke kone,tak sa to odrzkadlilo.
A este sa opyta,ze co dostane k 18tinam,co ma 5.9.
Zacal nam hovorit o repase turba 300eur,muz si robil srandu.Co je to 300eur,ved pre syna nic,ved to ma raz dva na brigade zarobene.
Ale tak som muzovi povedala,ze ved bude mat 18te narodeniny,ma teda darcek repas turba za 300eur.
A ,,maly,,,mi hovori,ze mu dnes otec hovoril,ze mu to zaplati,tak mu vravim ano,bavili sme sa s otcom o tom,to mas k narodeninam.
A naozaj nechcem,aby ani trochu pocitil,ze je najstarsi.Dostal taky mobil,dostal 1 bicykel 1200eur,dalsi 1600eur vsetko zjazdove na tie ich premety,skoky a ine.Takze podporovany je az,az.Teda podla mna.Teraz zase predava bicykel 1600eur.
@anonym_5f577c este blocky doloz :D :D a vety z dennicka :D
@ria_sprout ty si písala o svojich strachoch. Pritom katastrofa nie je vecou miesta, času.
@zmrzlinka2021 to si ries v sebe keď mas pocit, že je ok dieta poslať na druhy koniec sveta uplne bez strachu.
Ja som primárne písala, že na také výlety do ďalekého zahraničia nemáme peniaze a áno, potom som uznala že by som sa aj bála, čo je úplne prirodzená reakcia rodiča - ale nikde som napísala, že deti nikam nepustam, že si môžeš dovoliť ma posielať k odborníkom akoby som to prehanala. Potom som uznala, že matky ktoré sa boja poslať dieťa aj do školy v prírode tiež na to majú svoj dôvod. Anonym, s ktorým som komunikovala to úplne v pohode pochopil a debata bola uzavretá. Takže ak nie si ty ochotná pochopiť o čom píšem, tak sa poprosím zdrz komentára namna.
@ria_sprout to ze mi dieta cestuje niekam, neznamena, ze o nom neviem predsa. V dnesnej dobe moznosti komunikacie. Strach je prirodzeny, vela mam sa boji, a napriek tomu dieta nechaju ist a neprenasaju strachy na deti.Urcite by strach nemal byt dovodom na to, ze dieta bude doma sediet. Ano zdravotne dovody, financne dovody, treba sa uskromnit, uprednostnit nieco ine atd =to su pochopitelne veci. Ale nie strach ze s anieco stane, inak by som dieta ani z dohladu nepustila. Otazne je taketo dieta ako je potom samostatne, sebavedome, ked nikam bez dozoru matky nejde. Dalsia vec je, ze male deti, prvy stupen atd, na zahranicne vylety zvycajne nechodia.
@simca06022011 ja neviem, ty nevieš čítať čo som písala? Prečítaj si prosím moju odpoveď pre zmrzlinu
Skromnosť nie je hanba, ale dieťa zostane lúzrom v očiach spolužiakov navždy. Spôsobíš mu újmu na duši, akú si nevieš ani predstaviť. Ak mám deti, musím rátať s nákladmi na ne alebo zvážiť počet detí v rodine, nie ich len robiť a oni potom za to musia tvrdo trpieť.
@evkatk velmi staromodny nazor, to je ako "nedaj dietatu iphone a topanky za 150EUR" a budu sa mu "smiat" :D a podobne kraviny. Ano aj stari rodicia u nas taketo kraviny vytahuju ako teoriu a penazenkami mavaju, len nech vnuucatkam nic nechyba :DDD hlupost je to. Dieta si vybuduje sebavedomie, samostatnost, nie je nutne riadit sa nazormi "kamaratov", a nie.. vobec kazdy nechodi vsade, nema vsetko, cize ani miesto na vysmech ni eje. Kolko deti na tie vylety ani nechce? ani ich to nebavi? natrepu ich tam vplyvni rodicia na ukor deti, ktore by si to uzili? Len aby nebodaj nechybali pri niecom. Mimochodom, kazda skola ten jeden autobus detmi dokaze napratat myslim :D aj takymi, ktore to zaujima, ale tu ma teda napada, ak ide jeden autobus niekam = cize nie vsetky deti v rocniku/triede= ostatne su za luzrov? :D
@simca06022011 ja neviem, ty nevieš čítať čo som písala? Prečítaj si prosím moju odpoveď pre zmrzlinu
@ria_sprout viem citat.
Nechápem, ze tu niektoré postavili nazor na tom, ze ked rodicia nemaju po 700e na vylet pre 3 deti, tak si deti robit nemali... Ved to nie je o tom, ze nemaju co do ust a co na seba. Niekto uprednostní jednoducho len vylet na sk, alebo zoo. Tiez by som nekupila detom iphony a podobne..ale bicykle, lyze, kruzky, kupaliska...daco maju, daco nie.. Ale to ze nemam na iphone, alebo vylet do las vegas mi nestoji na tom, ze nemam peniaze na ich zivot :D
@evkatk velmi staromodny nazor, to je ako "nedaj dietatu iphone a topanky za 150EUR" a budu sa mu "smiat" :D a podobne kraviny. Ano aj stari rodicia u nas taketo kraviny vytahuju ako teoriu a penazenkami mavaju, len nech vnuucatkam nic nechyba :DDD hlupost je to. Dieta si vybuduje sebavedomie, samostatnost, nie je nutne riadit sa nazormi "kamaratov", a nie.. vobec kazdy nechodi vsade, nema vsetko, cize ani miesto na vysmech ni eje. Kolko deti na tie vylety ani nechce? ani ich to nebavi? natrepu ich tam vplyvni rodicia na ukor deti, ktore by si to uzili? Len aby nebodaj nechybali pri niecom. Mimochodom, kazda skola ten jeden autobus detmi dokaze napratat myslim :D aj takymi, ktore to zaujima, ale tu ma teda napada, ak ide jeden autobus niekam = cize nie vsetky deti v rocniku/triede= ostatne su za luzrov? :D
@ria_sprout najlepšie sa radi žene, ktorá dieťa nemá a sama má úzkosti a berie AD.To nevymyslis to je život.
@simca06022011 v niečom súhlasím, ale deti v kolektíve nechcú byť mimo diania potom záleží na rodičoch ako mu to vysvetlia.Aj tu často vidíš oni cestujú akú majú prácu, ty pracujes,, alebo len byt stylujes?Veľa ľudí chce mať to, čo ostatní a čo ešte deti?
@ria_sprout najlepšie sa radi žene, ktorá dieťa nemá a sama má úzkosti a berie AD.To nevymyslis to je život.
@simca06022011 v niečom súhlasím, ale deti v kolektíve nechcú byť mimo diania potom záleží na rodičoch ako mu to vysvetlia.Aj tu často vidíš oni cestujú akú majú prácu, ty pracujes,, alebo len byt stylujes?Veľa ľudí chce mať to, čo ostatní a čo ešte deti?
@anonym_d039c9 vela deti dnes chce byt mimo diania, ak si myslis, ze nie.. tak neviem ake mas deti. ja to vidim na dcere a jej spoluziakoch, vobec sa tam nik nevesia, vela ich ostava dobrovolne von z akcii. AJ za cenu ze su potom dvaja traja v skole.. A ako pisem, ak zo skoly ide jeden autobus na kazdy vylet, kopa deti ostava MIMO.
@anonym_d039c9 tak moj syn teda nie je skromny ani trochu,dostal vodicak,dostal auto.To predal kupil si podla seba,na tuning.Do auta 200koni ale auto nie je prisposobene na tolke kone,tak sa to odrzkadlilo.
A este sa opyta,ze co dostane k 18tinam,co ma 5.9.
Zacal nam hovorit o repase turba 300eur,muz si robil srandu.Co je to 300eur,ved pre syna nic,ved to ma raz dva na brigade zarobene.
Ale tak som muzovi povedala,ze ved bude mat 18te narodeniny,ma teda darcek repas turba za 300eur.
A ,,maly,,,mi hovori,ze mu dnes otec hovoril,ze mu to zaplati,tak mu vravim ano,bavili sme sa s otcom o tom,to mas k narodeninam.
A naozaj nechcem,aby ani trochu pocitil,ze je najstarsi.Dostal taky mobil,dostal 1 bicykel 1200eur,dalsi 1600eur vsetko zjazdove na tie ich premety,skoky a ine.Takze podporovany je az,az.Teda podla mna.Teraz zase predava bicykel 1600eur.
@anonym_5f577c tiež mám syna neskromneho, až ma to niekedy zamrzí.Ale kde je ten zlatý stred?Keď ho porovnám s ostatnými, tak je skromný nemá auto, najnovší mobil, nechodí sa najesť do lepších restauracii pre fotku na IG, keď so spolužiakom, ktorý si nekúpi voňavku, nosí rovnaké tričká zosuchne tenisky.
Môj si na chalana dosť potrpí na vizáž, vlasy, aj si zarobí na brigáde, ktorú mu ocinko vybavil, ocko ho zavezie, mama zabali obed🤣teraz by chcel za maturitu hodinky dostal jedny minulý rok už chce druhé.Ja mám hodinky 5 r musím mu dávať hranice a vidím, že vôbec tomu nerozumie a ide si svoje.Jeho spolužiaci idú sami autom k moru s partiou kamarátov môj chce len hodinky kde je miera?
Známky ma jednu dvojku tiež sa často sama seba pýtam čo je a čo nie správne.Chce drahší bicykel dohoda bola, že polovici si zaplatí a polovicu doplatíme.Muz ten aj, keby nemal čo do úst kúpi mu všetko a podporí ho.Ja s týmto nesúhlasím chcem, aby videl, že potom sa nám kopi doma oblečenie, klávesnice, veľa veci, ktoré stáli veľa penazi
Vidím veľký vplyv prostredia kde bývame, keď má sused chalan svojho koňa a jeho rodičia boli na severnom póle a 3/4 z ulice sú ľudia v dozornej rade, podnikatelia, tak sa tie deti a ich rodičia správajú a žijú iný životný štýl ako, keby sme bývali v malom okresnom mestečku.
Nechápem, ze tu niektoré postavili nazor na tom, ze ked rodicia nemaju po 700e na vylet pre 3 deti, tak si deti robit nemali... Ved to nie je o tom, ze nemaju co do ust a co na seba. Niekto uprednostní jednoducho len vylet na sk, alebo zoo. Tiez by som nekupila detom iphony a podobne..ale bicykle, lyze, kruzky, kupaliska...daco maju, daco nie.. Ale to ze nemam na iphone, alebo vylet do las vegas mi nestoji na tom, ze nemam peniaze na ich zivot :D
@chelgi ja tiež nechápem ako z tejto diskusie niektoré vydedukovali, že deti majú buď všetko, alebo nič 😒 niekedy žasnem nad domyslanim žien na koniku.
mali sme kopu skolskych vyletov po Europe, vsetky oznamene na zaciatku sk.roka. platilo sa na tretiny, pocas roka. kto chcel, isiel, kopa deti nesla. aj ti, co na to mali isli na jeden, max dva vylety. na terajsej skole su vylety typu Cina, Bali, Patagonia a pod. decko samozrejme nejde, lebo na to nemame momentalne, nikto z toho nema ziadnu ujmu.
je to zivot.
@kofa77 kokos ja by som dieta nepustila so skolou tak daleko na zs, ze Čína? :D mame 3 deti, to akoze uz teraz by som mala setrit na nejake predrazene vylety zo skoly? Jasne, a auta sa rozpadnu, najom posunieme jest pojdeme kupovat asi do Mere odpadu hlavne aby mali na toto.. hned to detom vysvetlim..
Ze, presne, maju ciste pekne oblecenie, jedla kopec, korcule, bajky, kolobezky, vylety po SK kazdy vykend s nami, hraciek dost, ucebnych pomocok dost atd.. a nie drahe vylety na koniec sveta.. led budu velke a zarobia si na taketo srandy nech idu
@kofa77 kokos ja by som dieta nepustila so skolou tak daleko na zs, ze Čína? :D mame 3 deti, to akoze uz teraz by som mala setrit na nejake predrazene vylety zo skoly? Jasne, a auta sa rozpadnu, najom posunieme jest pojdeme kupovat asi do Mere odpadu hlavne aby mali na toto.. hned to detom vysvetlim..
ludia, ktorych deti idu na vylet do Ciny na takyto vylet nesetria 😉
@anonym_5f577c tiež mám syna neskromneho, až ma to niekedy zamrzí.Ale kde je ten zlatý stred?Keď ho porovnám s ostatnými, tak je skromný nemá auto, najnovší mobil, nechodí sa najesť do lepších restauracii pre fotku na IG, keď so spolužiakom, ktorý si nekúpi voňavku, nosí rovnaké tričká zosuchne tenisky.
Môj si na chalana dosť potrpí na vizáž, vlasy, aj si zarobí na brigáde, ktorú mu ocinko vybavil, ocko ho zavezie, mama zabali obed🤣teraz by chcel za maturitu hodinky dostal jedny minulý rok už chce druhé.Ja mám hodinky 5 r musím mu dávať hranice a vidím, že vôbec tomu nerozumie a ide si svoje.Jeho spolužiaci idú sami autom k moru s partiou kamarátov môj chce len hodinky kde je miera?
Známky ma jednu dvojku tiež sa často sama seba pýtam čo je a čo nie správne.Chce drahší bicykel dohoda bola, že polovici si zaplatí a polovicu doplatíme.Muz ten aj, keby nemal čo do úst kúpi mu všetko a podporí ho.Ja s týmto nesúhlasím chcem, aby videl, že potom sa nám kopi doma oblečenie, klávesnice, veľa veci, ktoré stáli veľa penazi
@anonym_d039c9 tak to ja mám potom skromné deti. Pár tričiek, tri mikiny, pár nohavíc, dva tri páry topánok. Nie najnovšie mobily, jedny slúchadlá, žiadne počítače, žiadne hodinky... poloprazdne skrine, ešte zariadenia detských izieb len s veľkými posteľami, ale za to výlety , ktoré stoja za to USA, Kórea, nový Zéland... asi len iné priority? 🤷♀️😂
@anonym_autor Som rada, že škola organizuje výlety. Vždy bol o ne veľký záujem, museli robiť výber. Deti sa dostanú na miesta, ktoré by s rodičmi možno nikdy nenavštívili aj kvôli cene. Je to stále lacnejšie, akoby mala ísť celá rodina.
@anonym_fea72c deti raz vyrastú a môžu dovolenkovať po celom svete 🙂
@anonym_fea72c deti raz vyrastú a môžu dovolenkovať po celom svete 🙂
@anonym_41e601 a mozno aj nie.

@anonym_fd1bd1 Správanie hodné poslednej socky z osady...to ťa hanba nefackuje?