icon

Ideálny vekový rozdiel medzi súrodencami

9. aug 2025

Aky je podla vas idealny? 2,5 roka napr. ma ake pre a proti? Podla skusenych mamiciek. Dakujem

colsami
9. aug 2025

Pozri sa, "idealny" neexistuje. Pre kazdeho vyzera idealny inak. Nehovoriac o tom, ze vacsinou sa proste musis prisposobit tomu, kedy tie deti realne na svet pridu 😃

Ked Ti poviem, ze idealny pre mna bol 14 mesiacov co sme mali medzi prvymi dvomi, tak co? 🙂 A ine matky zas mozu povedat ze to neodporucaju a rok rozdiel medzi detmi je hrozny 🤷

Pre niekoho je 3 roky super, lebo starsie dieta uz je samoobsluzne a mozes ho mat v skolke. Pre niekoho nic moc, lebo vo vyssom veku to uz moze byt dost velky rozdiel na to, aby sa starsi s mladsim chcel "vlacit" a travit s nim cas.

Vo vsetkych vekovych rozdieloch mas pre aj proti 😉

0silvia0
9. aug 2025

@anonym_autor pre kazdeho je idealny ten, co ma doma, lebo iny nezazil. A z rozpravania inych je to len sprostredkovane, a kazdy ma ine vnemy a pre kazdeho ho idealne nieco ine.

really8
9. aug 2025

@anonym_autor co su toto za debilne otazky. Myslis si ze ked budes mat rozdiel 2,5 roka vsetko bude cukrikove nebickove a ked 3,5 automaticky to bude mordor? Ved vsetko zalezi od xy okolnosti a zacina to povahou deti a tvojou. Skusenosti inych su ti k nicomu pretoze tvoje deti budu ine ako ma julka alebo anicka

zuzanockamt
9. aug 2025

@anonym_autor 6-7 rokov a viac

marhulka13
9. aug 2025

@anonym_autor ja mam skoro 3 roky a tak mi to vyhovovalo aj vyhovuje

hylary
9. aug 2025

@anonym_autor my máme 2r9m a som spokojná.. staršie bolo v škôlke keď sa mladšie narodilo takže som sa nešla zblázniť že sa mi treba starať naraz o dvoch.. síce nosilo bacily domov ale prežili sme.. podľa mňa vždy lepšie ako mať 2 naraz doma a nevieš kde ti hlava stoji

zenulkaaa
9. aug 2025

Tiez som nazoru ze neexistuje. Kazdy rodic je iny, kazde dieta ma inu povahu, ine nalady. Takze tazko povedat.
Ale napr ja som vzdy vedela ze nechcem deti tesne po sebe a ze druhe budem mat najskor 5 rokov po prvom.

lucia13022023
9. aug 2025

Neexistuje, keďže je to pre každého rodiča individuálne. Každý to vníma inak.

mimixxxx
9. aug 2025

3-4 r

lupajole
9. aug 2025

Ja mam deti vo veku 23,20,11, 5,a 2,5r s kazdy rozdiel bol ok. Starsi pomozu, aj pomohli, mladsi sa zase viac spolu prehraju. Ked je mensi rozdiel deti sa viac prehraju urcite. Medzi Ten 11 rocny akoby nemal partaka vo svojom veku. Starsi sa s nim sice zahralj alebo bolo to pre nicb otravne. Zamna urcite rozdiel max 3 roky je lepsie.

belle_vie
9. aug 2025

Ja mám 2 r rozdiel a ideál to nebol. Pre mňa by to bolo cca 4 roky. Tento ideál je zasa neidealny z hľadiska kariéry. Žena sa konečne vráti do práce a hneď predloží tehotenskú knižku.

andrejka1974
9. aug 2025

@anonym_autor ja mám medzi prvým a druhým styri roky boli v pohode medzi druhým a tretím dva a pól roka boli v sebe skoro stále medzi tretím a štvrtým osem a pól roka a vermi dcéra bolo najhoršie dieťa zo všetkých keď bola malička takže dala zabrať riadne ale súrodenci sa majú radi ideálny rozdiel nie je žiadny

janickacrazy
9. aug 2025

@anonym_autor za mňa ideálny rozdiel je aspon 3 roky, lebo staršie dieťa je už samostatnejsie a môže chodiť do škôlky. Mne nevadia ani väčšie vekové rozdiely, záleží veľa od povahy detí. Moji chlapci sa vedia zahrať aj teraz, keď najstarší je už veľký dospelak. Pre mladších je veľkým vzorom..

denkabemommy
9. aug 2025

Mám rozdiel takmer presné 3r. A je to super rozdiel, lenže nejde o deti a vôbec o ich vek, je jedno či 2, či 7r majú medzi sebou. Ide o to ako si sadnú povahovo a hlavne o to, či ich rodičia vedia viesť tak, aby jedno voči druhému necítilo krivdu 🙂.

ivangeline
9. aug 2025

Ide skôr o povahy. Ja si už nvm predstaviť deti vekovo veľmi ďaleko od seba. Som rada, že ich mám hneď po sebe. Do dvoch rokov. Sú kamosi a budú si blízki.

leveta
9. aug 2025

Ja som za rok az rok a pol. Potom uz keď majú rozdielne povahy to je masaker proste s väčším rozdielom zladiť. Rovnako novorodenec plus mensi skolkar je za mňa hrôza. A pri Tom rozdiele 4-5 rokov to je úplne inde každé dieťa..ak sa bavíme o dvoch deťoch podľa mňa najmenší možný rozdiel je super.

siska53
9. aug 2025

@anonym_autor Mne vyhovuje 2rocny rozdiel, aky mam medzi detmi.
Ale kazdy to ma inak.
Idealny je ten, ktory vyhovuje vam, nie niekomu inemu.

siska53
9. aug 2025
@leveta

Ja som za rok az rok a pol. Potom uz keď majú rozdielne povahy to je masaker proste s väčším rozdielom zladiť. Rovnako novorodenec plus mensi skolkar je za mňa hrôza. A pri Tom rozdiele 4-5 rokov to je úplne inde každé dieťa..ak sa bavíme o dvoch deťoch podľa mňa najmenší možný rozdiel je super.

@leveta medzi mnou a segrou je 4,5 r., ano, su to sice dva rozdielne svety, ale casom byt nemusia. Ako segra rastla, tak cca od 13-14 rokov.to uz nebola ta malicka segricka, na ktoru bolo treba tolko dohliadat a casom sme poznali si navzajom kamosky, jej kamosky boli aj moje a opacne. Spolu sme lietali po diskotekach.

Ale sama som skor za rozdiel do 3 rokov a preto som rada, ze nam sa podaril 2rocny.

anonym_4ce975
10. aug 2025

@anonym_autor my mame ten vekový rozdiel ..tak som to chcela a vyšlo..za mna to bolo super a čo je fajn, chodili sme na výlety a oboch to zaujímalo, mali rovnaké záujmy..užila som si obe deti..teraz sú už teen a vôbec nemajú nic spoločne 11 a 14..každý svoju partiu, občas sa pochytia ale skôr sú každý vo svojej izbe..nevyhľadávajú sa🤪najbližší sú na dovolenke..tam sú top kamosi..čakám, kedy sa opäť k sebe priblížia..