icon

Máme 14-ročné, 12-ročné a 9-ročné dieťa. Chceme ešte ďalšie bábätko

evulienka_1
12. júl 2023

Ahojte chcem sa opýtať či máte takú situáciu ...Mám už moje zlatíčka dve dcéry a jedného syna ...No z manželom sme sa rozhodli že chceme ešte jedno dieťa no vekový rozdiel medzi deťmi bude moc veľký ...Aký máte na to názor alebo skúsenosť .ďakujem

Strana
z2
lucka_ke
12. júl 2023

ja mám síce len 1 dieťa, ale som z 5 detí s pomerne veľkými vekovými rozdielmi a nešla by som do toho, ja som to dieťa, ktoré nemalo vôbec letné prázdniny, lebo malo na krku mladších súrodencov... žiaľ veľa rodičov čaká, že tí starší vychovajú to najmladšie a oni to už budú mať jednoduché

danielahamar
12. júl 2023

@zuzi0911 presne, to čo prišlo s malým k nám domov, asi to tak proste malo byť a tá skladačka nám chýbala😍 samozrejme, je to ťažké, ale tak už nemáme 20

mamelka
12. júl 2023

@evulienka_1 mame 13r Melániu, 10r Amáliu a skoro 2r Máriu, nevidím v tom problém. Pomôžu s Máriou a majú ju radi. Samozrejme, že je to teraz iné ako keď bola bábätko, ona si dosť ide ,,svoje,, ale tým,že jej nechceme všetko dovoliť, tak potom vresti.

U nás súrodenci sestra 40, brat 36, ja 35,sestra 34 a brat 20 a teda najviac vychádzame každá s tým 20rocnym
Muž má 38r bratia majú 40, 33 a 25 myslím ale nejaký vzťah nemajú.

To je aj o povahe a treba rátať s tým,že súrodenci sa nebudú mať radi.

zuzinka888
12. júl 2023

@beata_k no a? Tak bude " jedinacik". Su ich ti miliony a nie je to ziadna vada( aj ked ma starsich surodencov). A autorka isto nechce aby nosili rovnake oblecenie, alebo chodili spolu na kruzky, ci herniciek. Tuzia po dietatku, ak si to mozu dovolit smelo do toho.

danielahamar
12. júl 2023

@zuzinka888 Beata je dosť priama, ale ona to dáva ako pohľad súrodenca toho najmladšieho, ak som dobre pochopila

beata_k
12. júl 2023

@zuzinka888 Mne je jedno. Ja ju nenutim. Nech robi ako chce.

mamelka
12. júl 2023

@janinah aj naše deti majú takto s naším bratom super vzťah, pre nich je to vlastne ujo, ale teda s ním vychádza každý 😊 aj môj manžel si s ním rozumie.

zuzi0911
12. júl 2023

@danielahamar áno,teraz cítime,že sme to kompletní ❤️ naozaj priniesol slniečko do našich životov.
Je to náš poklad 🥰

ildiko36
12. júl 2023

@evulienka_1 ja mam 22r dceru, 5a 2r syna, v pohode🙃len po 42.ke uz to horšie zvládam ako keď som bola mlada

andrejka1974
12. júl 2023

@beata_k nie je to tak veľa ja mám podobný rozdiel ja mám deti 30,26,23,15,11 a úplne v pohode sú všetci

h2
12. júl 2023

@evulienka_1 Ale snáď nečakáš, že ti tu niektorá napíše, že má deti presne s tým istým vekovým rozdielom, rozhodli sa pre štvrté a teraz to ľutujú. Ak má niekto takto štvrté dieťa, tak ho určite miluje a nebude ti písať, že ho nemali mať. Čiže ak ho chceš ty, aj tvoj muž a máte na to vhodné podmienky, tak choďte do toho. Čo iné sa tu dá poradiť?

jaond19
12. júl 2023

@evulienka_1 mam 12r dceru, 7r syna a rocneho syna. Radi sa s malym pohraju, daju pozor, podrzia kocik, nakupny vozik, skratka su to uz partáci ktorí pomozu a ja nemusim stresovat ked varím, cokolvek spravim v klude, dcera ho povozí, povenuje sa. Maleho si uzivame vsetci. Ja vo velkych vekovych rozdieloch tragediu nevidim a ani som ju tam nehladala. Jasne ze starsi odidu z domu zrejme skor a on ostane sam, ale vsetko treba brat prirodzene ako je, co maju potom hovorit jedinacikovia??? Vsak ho nikto neopustí a mozno bude mat viac prilezitostí trávit cas u jednoho, ci u druheho surodenca... ktovie... ak viete dalsie dietatko zabezpecit, ja by som nevahala 🙂

beata_k
12. júl 2023

@andrejka1974 Ved aj ja som v pohode. Len ten rozdiel je citit.

zuzanockamt
12. júl 2023

@evulienka_1 Máme doma vekový rozdiel takmer 10 rokov, ale iba dve deti. Spokojnosť. Aj u detí.

miadi
12. júl 2023

Ludia su rozni . Moze ti tu pisat Niekto co je prve z vela deti ze je to “ zle”. Lebo rodicia nemali $ a cas a musel ich suplovat. Moze sa ti ozvat najmladsie z deti ze je to “ zle” Lebo nema vztah so surodencami nemali nikdy nanho naladu mohli rodicia robit rozdieli a to dieta sa citi ukrivdene. Ti velki mali “ vsetko “ a Ono nic .. ale nikto sa nestazuje ze zije. Ani ti prvorodeni ci posledni. So sebou je kazdy spokojni. 😉mozes mat jedinacika ktoremu das vsetko a v dospelosti sa na teba vyprdne Lebo si nedala “ dost.” To je uz o hodnotach ktore detom vštepiš nie o ich mnozstve. Mozes mat 5 deti v chudobe a vsetky budu spominat s laskou na detstvo. Mozes mat 4 deti v dostatku a jedno nespokojne .. mozes mat kolko deti chces idealne s tym ze to mnozstvo nijak neznizi hmotny standard na ktory su zvyknute. Ze stale bude na kruzky dovolenky. Nie ze mame 4 deti Lebo sme velmi chceli a teraz vsetci jedzte rozky suche a nieco budete mat az budete dospele a pracovat. 😝to vacsinou najdes nespokojne jedince. Podstatne je len to ze obaja manzelia dalsie dieta chcete viete co to obnasa .

dagmarovita
12. júl 2023

Ze vám fandím

andrejka1974
12. júl 2023

@beata_k u nás nie

elmivelmi
12. júl 2023

@lucylaw a co je na tom zle ked ta 14 r namiesto cumakivania do mobilu radsej vezme kocik a pojde si trosk uzit prirodu kocikovanim?Tak ja som skor za pomahanie ako cumakivanie do mobilov.

lucylaw
12. júl 2023

@vamajka S tými povinnosťami súhlasím,ale je podľa mňa rozdiel chcieť od dieťaťa,aby po sebe upratalo a rozdiel chcieť od neho,aby sa staralo o mladšieho súrodenca,aj pokiaľ ide napríklad o zodpovednosť keď sa niečo stane a podobne..Každý to môže prežívať inak,mne napríklad mama potom keď bol brat v puberte vyčítala,že sa správam viac ako jeho matka než sestra,ale neviem,čo iné čakala,keďže prakticky som od jeho narodenia bola ako jeho druhá mama..Mala som 10 rokov,prišla som zo školy a mama mi naložila ročného brata do kočíka,pribalila mi ešte k tomu aj psa a poslala ma s nimi samú von,no nebolo mi všetko jedno,naháňať po vonku bežiaceho brata a ešte aj psa..

danka56
12. júl 2023

Len si daj pozor, aby si nestavala deti do pozície opatrovatelov. A potom to malé dieťatko ako generála v rodine, ktorému všetko dáme, všetko prepacime, splníme prvé a posledné, nič nemusí ale čo chce to môže.
A bude to všetko fajn!

nevenka
12. júl 2023

My mame sice starsie deti mladsie, najstarsi bude mat 10 a dcerka 8, mame este 2,5 rocneho a 6 mesacnu a to su pre tych starsich take zive "hracky" 😁. Najstarsi bol na 1.sv.prijimani a chodil potom k nasej najmladsej a ze jemu tak dobre pri nej, lebo ona je svata, taka je rozkosna a zlata, zabavaju ju vsetci. Aj ten 2,5 rocny ju zobral super, lebo videl starsich, ze ju zboznuju. A ano, maju a budu mat svoje zaujmy, ale deti vedieme aj k zodpovednosti a ucte k druhym. Manzel ma o 8 rokov mladsieho brata a sice, ked sme my spolu randili, tak mu bol "na obtiaz", ale rozumeju si teraz ovela viac ako s o 2 roky starsim bratom. Jedno je vychova a druhe povahova konstelacia, no...

Strana
z2