icon

Ako riešiť susedove mačky na našom pozemku?

Včera o 18:08

Sused chova asi 3 macky. Na brane ktora nema ani 2 roky su macacie skrabance ako sa snazila vystverat hore. Pravidelne nam spi na terase. Dnes rano sedela na kapote auta!! Macince v zahrade na travniku...Ked som sa mu stazovala vravel ze ich nemoze predsa zavrietv dome. Ako mam postupovat?

Strana
z3
marci9
Dnes o 07:46
@anonym_e4ed3b

@marci9 to ako myslíte vážne? Skúste zavrieť mačku do voliery. To nie je pes.

@anonym_e4ed3b Chovatelia čistokrvných mačiek chovajú mačky bežne vo voliérach. Alebo si myslíš, že si niekto pustí perzskú mačku len tak na ulicu? Normálne si urobia pri dome veľkú voliéru a tam majú mačky. Väčšinou je voliéra prilepená k domu a z voliéry majú dvierka do vnútra. To si vážne ešte nevidela? To v akej diere žiješ?

marci9
Dnes o 07:59
@renesance80

@anonym_e4ed3b to moze napisat len chori clovek dedina je dedina a hentaki co im vadi kohut macka sliepka zajac tam nemaju co hladat

@renesance80 Mne nevadí kohút, mačka, sliepka, ani zajac, ale drž si ich na svojom pozemku. Alebo sa potom nečuduj, keď niekomu prasknú nervy a zabije ti ich. A zase zvieratá doplatia na to, že ich majiteľ je idiot.

anonym_e4ed3b
Dnes o 08:00
@marci9

@anonym_e4ed3b Chovatelia čistokrvných mačiek chovajú mačky bežne vo voliérach. Alebo si myslíš, že si niekto pustí perzskú mačku len tak na ulicu? Normálne si urobia pri dome veľkú voliéru a tam majú mačky. Väčšinou je voliéra prilepená k domu a z voliéry majú dvierka do vnútra. To si vážne ešte nevidela? To v akej diere žiješ?

@marci9 je rozdiel mačka s pp, perszka, siamská, a neviem aká, ktorá je na to, by bývala v interieri a mačky európske, čiže pouličná dedinská mačka. To ty kde žiješ, že to porovnávaš.

anonym_73ea19
Dnes o 08:24
@anonym_e4ed3b

@wolf_ myslím si, že ozajstným dedinčanom cudzie mačky nevadia, pretože aj tie ich sa túlajú kade tade. Tieto veci vadia len ľuďom z mesta, ktorí sa presťahujú na dedinu, urobia si vysoký plot a myslia si, že sú pupok sveta. Nebavíme sa tu o veľkých, nevychovaných psoch ale o mačkách, ktoré sa nedajú zavrieť. Dakedy bežne po dedine behali aj husy a sliepky.

@alguno na to si ako došiel/a?
@anonym_e4ed3b celý život žijem na dedine, len je fakt rozdiel,či žiješ v dome s obrovským pozemkom alebo na 6a. Chyba je v majiteľoch tých mačiek.

maryetta
Dnes o 08:28
@ku_uk

@anonym_ee631d Tak ak si porovnam bývanie na dedine(moje rodisko) tak tam mi mačky neprekážali, nemali sme nejaké záhradné sedenie drahé, vonku bola terasa s plastovými stoličkami a podsedakmi. A teraz u nás doma mame terasu s sedením za 3k, hojdacku za 500 a teda vadi mi to, že so každý krat nájdem pozatrhavane nitky!!! Muž to vyriešil rucne stručne. Sedel na terase s hadicou a oblieval… prestali

@ku_uk hmmm ja ti neviem. U mna v rodnom dome. Tiez mali susedia macky.... a fakt malo kedy sme ich videli na dvore u nas.
Teraz? Co byvame.... tak denne su susedove macky u nas. Zelenina kazdy rok rozkopana.... ocurane vsetko co sa da. Pieskovisko sme detom zrusili lebo to bolo 🤮🤮🤮🤮
Radost....

cacianka
Dnes o 08:36
@anonym_c255b8

@marci9 Bože. za právnikom. Už som čítala asi všetko. 😀😀

@anonym_c255b8 to by musel obehať celú dedinu, mačky môžu byť aj 10.teho suseda 🤦

ivicatolic
Dnes o 08:53

@anonym_autor otroviť, spravila suseda susede

anonym_6cb3ec
Dnes o 09:01
anonym_e4ed3b
Dnes o 09:34
@ivicatolic

@ivicatolic to nemyslíš vážne?

anonym_c9585e
Dnes o 09:46
@ivicatolic

@ivicatolic toto nikomu nikdy neraď. Vieš si predstaviť, v akých bolestiach tie zvieratá musia zomierať? Určite nie si taký netvor, aby si radila takéto hrôzy

misiak7777
Dnes o 10:09
@ivicatolic

@ivicatolic raz takúto otravu zje decko, to budú titulky v správach 🙂

anonym_bbd599
Dnes o 10:16

@anonym_autor vzduchovka? Presne tak ako platí pri psoch, že nemôžu behať volne, tak isto je to aj pri mačkách. Akonáhle je na tvojom pozemku môžeš si s ňou robiť čo chceš. Ja osobne som ich odchytávala a vozila ďaleko, ďaleko aby netrafila domov.
A pre moralistov, nie vôbec sa necítim zle ani nejak vinná. Ja nemám domáce zviera z dôvodu že by som naň nemala čas a ak by som mala nedala by som ho behať kade tade.
Mám malé deti a ich prekvapenia na dvore ma dokážu nenormálne vytočiť, presne ako prekvapenia, ktoré nechávajú niektorí majitelia po svojich psoch na chodníkoch a podobne. Ak je to raz "domáci maznáčik" tak si ho majú ustriehnuť.

ivicatolic
Dnes o 10:47
@anonym_e4ed3b

@ivicatolic to nemyslíš vážne?

@anonym_e4ed3b veď píšem, spravila suseda susede, tá potom mne nariekala

simca06022011
Dnes o 10:54

no inak ja som velmi zvieratkova, ale tento rok mi to uz zacalo prekazat, ak mate nejake typy proti obkakanemu dvoru,a ko oducit macky chodit tam kde sa naucili robit si u nas zachod, tak sem s typmi.. ono majitel s tym nic neurobi, u nas problem, ze naucili sa aj lisky, dive macky,... macky proste chodia hore dole, to nik nezavrie, ja som aj rada, vyrazne likviduju hlodavce v okoli.. no len tie vykaly vsade mi vadia, najma napr ak vybehne moj pes a musim s nim bojovat, nech to nezozerie, nevyvala sa v tom a tak.. no viete.. pes.. :DD vonku h onechat nemozem, urcite by ich ponahanal, len on za tymito zvermi aj plot preskoci, a ani ma nebavi neustale to vystekovanie za zvermi riesit.
ublizovanie mackam totalne neuznavam, je to hulvastvo a arogancia, akurat sme zachranovali predminuly rok male mača, co jej jeden debil zlomil chrbticu lopatou, nik im nic nemoze, nic nedokaze, likviduju susedom zvierata jedna radost taketo bezohladne hovada... Slahla by som takymto ludom, kludne vduchovkou do zadku jednu.

simca06022011
Dnes o 10:57
@cacianka

@anonym_c255b8 to by musel obehať celú dedinu, mačky môžu byť aj 10.teho suseda 🤦

@cacianka aj nikoho mozu byt 🙂)

cacianka
Dnes o 11:20
@simca06022011

@cacianka aj nikoho mozu byt 🙂)

@simca06022011 pravdaže. Ryšavý kocúr oplodní zopár mačiek a teraz rozoznaj ktorá ryšavka je ktorých susedov... Len taký priklad

wolf_
Dnes o 11:23
@anonym_e4ed3b

@wolf_ myslím si, že ozajstným dedinčanom cudzie mačky nevadia, pretože aj tie ich sa túlajú kade tade. Tieto veci vadia len ľuďom z mesta, ktorí sa presťahujú na dedinu, urobia si vysoký plot a myslia si, že sú pupok sveta. Nebavíme sa tu o veľkých, nevychovaných psoch ale o mačkách, ktoré sa nedajú zavrieť. Dakedy bežne po dedine behali aj husy a sliepky.

@anonym_e4ed3b ja síce nie som pôvodne z dediny, ale môj muž áno.. a práveže ja som bola tá čo nechápala ako niekomu môžu vadiť mačky (som milovník zvierat) a až po tom čo som videla čo tie cudzie mačky vedia porobiť na ich dvore som pochopila prečo muž aj celá jeho rodina na to frfle. Takže výroky ako "toto môže vadiť len prisťahovalcom z mesta" nie sú až tak pravdivé.

anonym_e4ed3b
Dnes o 11:30
@wolf_

@anonym_e4ed3b ja síce nie som pôvodne z dediny, ale môj muž áno.. a práveže ja som bola tá čo nechápala ako niekomu môžu vadiť mačky (som milovník zvierat) a až po tom čo som videla čo tie cudzie mačky vedia porobiť na ich dvore som pochopila prečo muž aj celá jeho rodina na to frfle. Takže výroky ako "toto môže vadiť len prisťahovalcom z mesta" nie sú až tak pravdivé.

@wolf_ no, k nám na pozemok cudzie nechodia, boja sa naších psov. Ale čo mám záhradu za plotom, tak tam som ešte nenašla našpinené. Ale my tam máme aj veľa hrabošov a myší a aj naša mačka nám často donesie na terasu tieto zvieratká. Ale našpinené som ešte nenašla. Ale možno je to tým, že dookola je veľa lúk. A naša chodí k susedom do dvora, ale ešte sa mi suseda nesťažovala, žeby niečo našla. Tak ja neviem. Ako verím, že je to nepríjemné, ale mačka nie je pes, tú nemôžeš dať do voliery, mačka plot preskočí, prepchá sa kade tade. Možno existujú nejaké odpucdzovače.

wolf_
Dnes o 11:35
@anonym_e4ed3b

@wolf_ no, k nám na pozemok cudzie nechodia, boja sa naších psov. Ale čo mám záhradu za plotom, tak tam som ešte nenašla našpinené. Ale my tam máme aj veľa hrabošov a myší a aj naša mačka nám často donesie na terasu tieto zvieratká. Ale našpinené som ešte nenašla. Ale možno je to tým, že dookola je veľa lúk. A naša chodí k susedom do dvora, ale ešte sa mi suseda nesťažovala, žeby niečo našla. Tak ja neviem. Ako verím, že je to nepríjemné, ale mačka nie je pes, tú nemôžeš dať do voliery, mačka plot preskočí, prepchá sa kade tade. Možno existujú nejaké odpucdzovače.

@anonym_e4ed3b nejde len o výkaly, aj keď aj tie sú nepríjemné. Ale doškrábali im auto, ktoré mali vo dvore zaparkované. Doškrábali a doslovne až prepichli im bazén.. apodobne.. A to, že mačka nie je pes nie je vecou suseda, ale vecou majiteľa mačky - tzn. suseda to nemusí zaujímať ako sa ne/dá vycvičiť mačka, to je zodpovednosť majiteľa zabezpečiť, aby jeho zviera neobťažovalo suseda, neničilo mu majetok atď.

simca06022011
Dnes o 11:59
@cacianka

@simca06022011 pravdaže. Ryšavý kocúr oplodní zopár mačiek a teraz rozoznaj ktorá ryšavka je ktorých susedov... Len taký priklad

@cacianka no aj tak, ale u nas su aj dive macky napr..

simca06022011
Dnes o 12:02

no ja mam skusenosti, takze ze tie macky si vytipuju niektory pozemok, miesto .. a chodia tam robit potrebu.. roky nechodili, nemala som problem, prechazdali.. a zacali a terat chodia kadit vsetky hadam (aspon podla mnozstva by som povedala a stop, ktore teraz vidno dobre v snehu) a vsade (no relativne vsade, ale nasli si miesta a dookola na tie iste).. mne to vadi, lebo to uz sa neda pre mna rozoznat co je od akej macky, co je do lisky a od coho a je tu vysoke riziko ochoreni, aj pre domace zvierata moje, aj pre nas atd. Napr aj moja mama ma kopu maciek, aj takych tulavych, co k nim prisli nahodou, a potrebu na ich dvore nerobia, susedova macka u nich tiez na dvore nic.. :D

Strana
z3