Sused zbúral budovu bez povolenia. Čo robiť?
Vie prosím niekto poradiť, čo robiť ?neboli sme pár dní doma a sused od vedľa zbúral budovu, nemali sme plot ťa budova bola na hranici, teraz tam není nič v 18metrovej dĺžke. Bola som ráno na obci, povolenie nemal. Telefón mi neberie.
Ako ďalej? Budova bola jeho a mala aj súpisné číslo. Vyrúbal aj niekoľko stromov, aj keď asi boli iba náletové. Mám pocit že si robí čo chce.
@anonym_autor kto by ti už len išiel ublížiť psovi. alebo deťom. Veď si ho ani len nevidela. Možno na tvoju časť ani len nevstúpil. opýtaj sa susedov.
to musí byť zážitok mať teba za susedku. minule sa ma sused opýtal že potrebuje niečo na dome, len by mu bolo lepšie keby išiel cez moju záhradu. som mu povedala aby išiel kedy chce, len nech potom zatvorí dobre bránu kvôli postihn. dcére.
@anonym_660059 buď kľudná ja som so susedmi hovorila ešte včera,viem čo to bolo .
A keď sem nikto nevkročil tak všetku tú škodu spravil asi Santa Claus?
Nuž, teraz žial už môžeš len ho nahlásiť na urad, že bural bez povolenia.
Môj podarený sused síce bural s povolením, ale odpratať bordel mu napadlo až po dvoch rokoch. Nepomáhalo sa ani sťažovať na úrade. Proste mal na háku.
Porozmýšľaj o tom plote. 2 metrový betónový a máš pokoj
My sme tiez zburali staru sopu zo supisnym cislom,nevedeli sa zhodnut ci je to hosp budova,ci dom.Po dlhych,dlhych vseliakych papierovaciek sme vsetko vybavili,sopa bola aj hranica zo susedom,teda bez plota.Postavili sme tam novy betonovy plot,vlastne vsade okolo nasho pozemku,teda na nasom pozemku,kedze ploty stare pletivove boli od kazdeho suseda.
Aspoň ti nič netieni 😄😄
Sused zdola 10 metrove tuje,v záhradke nám roky neoplatí nič sadiť lebo tieň celý deň..,,sused zhora zas išiel vymieňať len strechu a naraz tam stál krákorec, ktorý tieni ešte aj celý dvor
Má v paži nejaké povolenie,aj obecný úrad..
Potom, že radosť žiť na dedine obklopení tolerantnymi susedmi 🤣🤣
Ale najhoršie na Tom je, že vy chcete byť s každým za dobre a ste jedine za debila
@anonym_31c642 súhlasím ☹ Sme národ buranov a závistlivých sebeckých susedov aj MK je tomu každodenným dôkazom.
Nuž, teraz žial už môžeš len ho nahlásiť na urad, že bural bez povolenia.
Môj podarený sused síce bural s povolením, ale odpratať bordel mu napadlo až po dvoch rokoch. Nepomáhalo sa ani sťažovať na úrade. Proste mal na háku.
Porozmýšľaj o tom plote. 2 metrový betónový a máš pokoj
@doriiis u nas po burani fakt obrovskej sopy,to bolo ako na stavenisku,hroza sa pozriet.Na tom istom mieste mame teraz altanok a malu sopku na naradie a pelety.
@anonym_31c642 súhlasím ☹ Sme národ buranov a závistlivých sebeckých susedov aj MK je tomu každodenným dôkazom.
@anonym_69ea71 ked sme stavali pristresok na auta,nas sused zadrel,ze sme po nom opakovali,lebo on mal pristresok ako prvy.
Ani zo zartu by ma toto nenapadlo povedat,clovek mal vizie otvorit si branu dialkovym a pekne si zaparkovat auto pod pristresok.A sused nas ozaj nezaujimal.
@mimaapeto kde píšem že budova bola v zlom stave a že niekoho ohrozovala?
Daj jediný dôkaz
To búrači ohrozovali nás
Veď som mohla mať na dvore deti alebo psa
@anonym_autor ale nemala si, lebo ste doma neboli. Keby ste boli doma, boli by sa podla toho zariadili. Fakt riesis nepodstatnosti. Bordel mu daj upratat alebo si ho uprac sama. Skody zdokumentuje a napis staznost. Obecny urad uz vie, ze zbural bez buracieho povolenia, takze toto mas vybavene, Ty rozmyslaj aky plot tam spravis.
@anonym_69ea71 ked sme stavali pristresok na auta,nas sused zadrel,ze sme po nom opakovali,lebo on mal pristresok ako prvy.
Ani zo zartu by ma toto nenapadlo povedat,clovek mal vizie otvorit si branu dialkovym a pekne si zaparkovat auto pod pristresok.A sused nas ozaj nezaujimal.
@anonym_551032 určite v širokom okolí nikto nemá prístrešok na auto len pán sused. Obmedzenosť ľudí nemá hraníc, je to veľmi frustrujúce pre ľudí so zdravým úsudkom, preto ich treba brať s úsmevom a nadhľadom 🙂
Ja len zíram, aký je Mk zrazu tolerantný a to dokonca i nicky, ktoré inokedy majú plné ústa zákona.
Ja len zíram, aký je Mk zrazu tolerantný a to dokonca i nicky, ktoré inokedy majú plné ústa zákona.
@abbey1 .... Tomu sa hovorí POVRCHNOSŤ.
@abbey1 MK nie je tolerantny, ale ona asi ani nevie, ci mal to povolenie, ci nie. Jej vadi, ze teraz nema plot. Potom podopisovala ostatne, aby to tak nevyznelo
@abbey1 MK nie je tolerantny, ale ona asi ani nevie, ci mal to povolenie, ci nie. Jej vadi, ze teraz nema plot. Potom podopisovala ostatne, aby to tak nevyznelo
@anonym_d663c4 No vidíš, a ja som si tu prečítala niečo iné. Ale máš pravdu, koník tolerantný nie je. Len niektoré sa na také občas rady hrajú. 🙂
@abbey1 pise o ohrozeni deti, ani neboli doma. Vysekal naletove dreviny a co? Ved to nie je zakazane. Plot so moze postavit, ze je nejaka zvyklost, nie je zakon. My sme stavali plot z 3 stran a co? Mam ist pytat od suseda peniaze? Bola to nasa vola. Ak jej plot chyba, moze postabit, staci provizorny pletivovy za par supiek.
@abbey1 pise o ohrozeni deti, ani neboli doma. Vysekal naletove dreviny a co? Ved to nie je zakazane. Plot so moze postavit, ze je nejaka zvyklost, nie je zakon. My sme stavali plot z 3 stran a co? Mam ist pytat od suseda peniaze? Bola to nasa vola. Ak jej plot chyba, moze postabit, staci provizorny pletivovy za par supiek.
@anonym_d663c4 Jedna o koze, druhá o voze. Ale v tvojom svete to možno tak chodí, že ani zákony, aní slušné chovanie.
@anonym_242c52 ty si, prosim ta, co za naruseneho cloveka? Pevne dufam, ze nemas deti a na tomto fore si len omylom.
@anonym_0d8379 neboj sused sa to dozvie
Asi ti nič nehovorí mať kontakty
A potom ešte budeš plakať
Odporúčam zistiť si cenník u zubára keď ti vykope všetky 😉😘
@anonym_d663c4 ... Keby to povolenie mal, tak ho má aj ona. Keďže povolenie na zbúranie domu chodí od úradov doporučene aj susedom, ktorý sú hneď vedľa dotknutého pozemku. Kvôli prípadným pripomienkam a odvolaniam
@viestta lebo len absolútny laik či niekto kto si prepil mozog si môže myslieť že 18m dlhú budovu ktorá sa nachádza na hranici pozemku vie človek (podľa ďalších susedov , chlapi z osady)zbúrať tak že u suseda z toho nebude bordel a že tam nemusí nikto vkročiť
@anonym_autor preto pisem spis a odfot skody a ziadaj ich odstranenie alebo financnu nahradu. Mozes podat TO za neopravneny vstup na tvoj pozemok. Ak mas dokazy. Ked nemas bude to len tvrdenie proti tvrdeniu, sud by tvoje domnienky nezaujimali, len dokazy a tie nemas.
Mohla si mat na dvore psa a deti, ale nemala si, neboli ste doma. Tak co riesis? Tiez je to len tvoja domnienka, ze by vas ohrozili ale realne nikoho z vas ohrozit nemohli, kedze ste sa tam nenachadzali. To je tiez len tvoja domnieka, ze by vas ohrozili ak by ste tam boli. Ale neboli ste tam.
Suhlasim,ze povolenie by mal mat,ale mne by teda nenapadlo chodit na urad a zistovat to. Za druhe,to s tymi skodami ti neverim,keby to tak bolo,spomenies to hned a nie niekde na konci ked su komenty ine nez si cakala. Len ta serie,ze tam zrazu je diera a ,ze mozno budes musiet ten plot postavit ty. Lebo tie dedinske veci,ze jeden plot ty a druhy sused je proste dedina. Ziadny zakon nato nie je.
Ja som toto doma tiez argumentovala,kvôli tej sope.Skridla na hlavu a je zle.Teraz mame rovnu strechu zo sikminou dozadu,kde deti nechodia.
Este chcem docielit dat prec strom,pomaly vysycha,konare bez ihlicia a uz ma 5m vysku.
@anonym_551032 určite v širokom okolí nikto nemá prístrešok na auto len pán sused. Obmedzenosť ľudí nemá hraníc, je to veľmi frustrujúce pre ľudí so zdravým úsudkom, preto ich treba brať s úsmevom a nadhľadom 🙂
@anonym_69ea71 ked sme nemali 2m betonove ploty na nasom pozemku,tak sme tam mali zivy plot a sietku na tom spolocnom plote.Muz ten zivy plot strihaval,aby to neslo do plotu k susedovy.Uz predtym som ho chcela dat prec,ze to zväcsi pozemok.
Jedneho takeho dna ho muz strihal,tak som ho chvalila,ako super to ostrihal
A sused za plotom:no asi mal krive oci.
Do mna take jedy,a uz mi nebolo viac treba zivy plot pojde prec.
Na druhy den sa uz sused dival k nam do dvora,lebo pletivovy plot bol nizsi.
Co si som robila a len som ho pocula ako vravi jeho zene:minule videl take nadpajanie na plot u kamarata,ale ked je to take drahe.Ale neboj sa dame si to.
Som si tak pomyslela,no to kym ty das, my betonove ploty zo 4stran budeme mat aj zozrane.
A taketo hefty mal caste,teraz mame pokoj,ked su tam betonove ploty.A dalsi sused je taky isty.
@andrejka1974 a to je problém väčšiny ľudí, nemôže si na svojom pozemku robiť, čo chce, potreboval búracie povolenie a ak radíte autorke vysoký betónový plot aj na ten potrebuje povolenie alebo minimálne ohlásenie drobnej stavby
@lusesita2 ako kde my sme búrali staré budovy na našom pozemku a len keď sme stavali plot betónový tak sne to museli ohlásiť ináč nič sme nemuseli riešiť takže je to naozaj individuálne a odporúčam postaviť plot nám stačilo vtedy súhlas susedov a ohlas na obecnom úrade
@anonym_0d8379 neboj sused sa to dozvie
Asi ti nič nehovorí mať kontakty
A potom ešte budeš plakať
Odporúčam zistiť si cenník u zubára keď ti vykope všetky 😉😘
@anonym_242c52 Uprimne mi ta je luto. Snad uz budes mat lepsi zivot, skus psychologa, psychiatra, neuro. Urcite ti niekto pomoze. Drz sa.
@anonym_242c52 Uprimne mi ta je luto. Snad uz budes mat lepsi zivot, skus psychologa, psychiatra, neuro. Urcite ti niekto pomoze. Drz sa.
@anonym_0d8379 nechám to pre teba
Počkaj keď dojde na moje slová
Vždy je to tak
Asi nevieš ako funguje svet

@mimaapeto kde píšem že budova bola v zlom stave a že niekoho ohrozovala?
Daj jediný dôkaz
To búrači ohrozovali nás
Veď som mohla mať na dvore deti alebo psa
@anonym_autor kto by ti už len išiel ublížiť psovi. alebo deťom. Veď si ho ani len nevidela. Možno na tvoju časť ani len nevstúpil. opýtaj sa susedov.
to musí byť zážitok mať teba za susedku. minule sa ma sused opýtal že potrebuje niečo na dome, len by mu bolo lepšie keby išiel cez moju záhradu. som mu povedala aby išiel kedy chce, len nech potom zatvorí dobre bránu kvôli postihn. dcére.