icon

Iscare vo FN Martin. Máte niekto skúsenosti?

maja9
28. nov 2009

Ahoj, máte už niekto skúsenosti s novozaloženým centrom v Martinskej FN ?

snazilka1983
31. jan 2012

@ivvvy no neviem mne ani po prvom IUI testy neukazali tak som hned vedela ze nie som a nebola som. tak ani teraz nebudem si myslim. nemam ani ziadne priznaky. to skor poprvom IUI som mala priznaky nez teraz. ved uvidim stvrtok po krvicke.

zibi
31. jan 2012

@snazilka1983 no skus ...s clostylom lepsie rastu aj dozrievaju 🙂

colchicum
31. jan 2012

@snazilka1983 Ahoj, ja by som skúsila laparoskopiu. Načo zbytočne davat dalsie peniaze, keď mozes mat nepriechodne vajcovody.

snazilka1983
31. jan 2012

@colchicum k comu by mi to bolo keby mi to zistili. stejne peniaze na IVF nemam takze to by som nemohla podstupit. takto skusim este raz s clostylom a ak nepomoze tak nato kaslem. mozno raz pride samo a prirodzene.

cuculik1
31. jan 2012

@snazilka1983 to mi je luto..... A test ta ista intenzita? Asi bude najlepsie pockat na krv.....

snazilka1983
31. jan 2012

@cuculik1 no je to ten isty test robene oba v rovnaku hodinu rano. ked ich dam k sebe vidim pekne ze na tom prvom sa mi ta ciarka nezdala je ju tam proti tomu druhemu pekne vidno. na dnesnom nieje vobec nic. ☹

sliver
31. jan 2012

@snazilka1983 😒 😒 😒
je mi to luto... tak som dufala, no škoda...
ja by som išla na laparoskopiu, prečo na nu nechceš ísť?

snazilka1983
31. jan 2012

och lidi. moze mi niekto podrobne opisat ako prebieha IVF? od poistovne ako dlho sa caka na schvalenie az po samotny zakrok.

kuspitka
31. jan 2012

@snazilka1983 čaka sa mesiac od podanie ziadosti do poistovni.
ked ti pride schvalenie tak ti daju lieky.je provera to su tabletky a gonal,dekapeptil ci ,ako sa pise su injekcie.

snazilka1983
31. jan 2012

@kuspitka ako dlho sa tie lieky uzivaju ?

colchicum
31. jan 2012

@snazilka1983 No, ja keby som nemala odložené z Anglicka, tak tiež si môžem pískať. Ale za laparoskopiu sa neplatí, tak aspoň budeš vedieť na čom si. A možno, že sa stane zázrak. Rozhodnutie je to na tebe.

colchicum
31. jan 2012

@snazilka1983 Mne povedali, že budem čakať do dvoch mesiacov. Asi to zavisí aj na poisťovni.

zibi
31. jan 2012

@snazilka1983 no moja celkom tak to nie je s tou laparkou..mozes mat napr. aj zrasty.ktore sa daju odstranit... myomy ktore nemusi byt vidno..endometriozu ktoru ti nemuseli diagnostikovat..cize ked sa takto nedari a muz ma ok spermiogram takby som na tu laparku sla... 🙂 a vacsinoj ked spavia aj prefuky plus vyrezu zrasty tak sa podari zene otehotniet

zibi
31. jan 2012

@snazilka1983 a este manapadlo ake vysetrenia vam robili? robili vam genetiku hematologiu imunologiu hormonalny profil ti robili? preed iui

snazilka1983
31. jan 2012

@zibi ja ani netusim co mi robili za testy ked ti mam pravdu povedat. len mi vzali krv na testy a stery. ale co s nimi vsetko riesili to mi uz nepovedali. len mi povedali ze vysledky boli v poriadku.

zibi
31. jan 2012

@snazilka1983 tak si zisti co ti vsetko robili a popripade dajte dorobit ..ja by som sla na vasom mieste do genetiky..opytaj sa ci ti robili imunologiu a hematologiu... a robili ti hormonalny na 14 a 21 den cyklu? ja by osm nesla do daliseho iui kym nebudem mat tie vysetrenmia..a nech ti zoberu aj ten amh hormon ...to jedolezite..a aj ty chod na endokrinologiu..lebo mozes mat porlbemy so stitkou ktora ti moze robit sarapatu

snazilka1983
1. feb 2012

@zibi fju normalne si ma nastrasila z toho vsetkeho co si popisala. ☹

tinara23
1. feb 2012

@snazilka1983 ja som bola na krvi 3DC a tuším 23DC. Toho 23DC mi brali aj stery. Z toho 23DC mi akurát povedali, že výsledky sú ok a prebehla ovulka, ale z toho 3DC, by ti mali brať krv aj na hormonálny profil, imunologiu a hematologiu. Mne vtedy vyskočili aj zlé hodnotý štítky. Takže ja si myslím, že tieto vyšetrenia ti robili, aspoň teda za docenta, mi boli robené, pýtala som sa ho na to. Hormón AMH (z krvi) za ten sa platí cca 16 eur, takže to bysi mala vedeiť či ti zobrali, mne ho nebrali, lebo vtedy sa ešte nerobil. A genetiku mi nerobili, boli sme dohodnutý tak, že 2 IUI a potom IVF a pred IVF by bola genetika.

snazilka1983
1. feb 2012

@tinara23 aha no neviem. my sme dohodnuty na 3 IUI tak este jedno ak sa zajtra v krvi nic neukaze.

zibi
1. feb 2012

@snazilka1983 no nechcela som ta nastrasit...a myslm ze tam na strasenie nie je nic..pisala som ti len o tych vystreniach... ze je to fakt zbytocne podstupovat iui ked ani nevies ci si ty ok..po hormonalnej stranke ...atd...pri ivf je to jedno ..ci mas zrasty, ci mas ine problemy, neprchodne vajecniky..atd..lebo tam sa to vsetko obchadza.., ale pri iui to jedno nie je... prepac , nechce byt nejakaa zla,..ale ja by som na 3 iui nesla, .kym by som za sebou nemala laparku..ved kde mas istotu ze je to vsetko ok? potom mi to zasa pripada ako len vytahovanie peniazi od klientov..a to nei je strasenie to je realita..a fakt...ze to tak robia..
ved sa popytaj co ti vsetko robili a podla toho sa zariad..aj ked viem, ze si nedockava a kazdy chce rychlo ist do toho znova... 😉 no nic za to nedas...a vyhnes sa sklamaniam...
nie je mojim cielom ta strasit... urcite nie...ale ked sa logicky na to pozries tak moje slova maju racionalny podklad a je urcite menej invazivne dat si porobit vysetrenia, opytat sa ..ist na laparku aj ked je invazivna ..a potom na iui..a mas istotu ze si 100 perc. ok 🙂 🙂 🙂 tak sa nehnevaj na mna 🙂 za moju uprimnost 😉
vies ono mame narok na vysetrenia v ramci preplatenia len sa na vsetko musis pytat a tlacit ich do toho .. 😒

zibi
1. feb 2012

@tinara23 mne ani za docenta neurobili krv len na 3 den cyklu.. 🙂 cize je to individualne 🙂 vsetko si musis asi pytat 🙂

euforia01
1. feb 2012

@iveenka tak veľa šťastia 🙂 som zvedavá,aký budeš mať dojem z doktora-určite sa ozvi....

euforia01
1. feb 2012

@zibi Ahoj ,vieš mi prosím ťa napísať,aký je postup vyšetrení-teda čo všetko by nám mali vyšetriť-viem a uvedomujem si ,že to je veľmi individuálne a závisí to od problémov ,ktoré partneri majú ale mne stačí asi tak všeobecne napr.ja absolvovala som najprv na prvom vyšetrení-pohovor,stery a ovulač vyšetr.na 20DC ,kde mi nevidel žiadne folikulykrv potom som na 27DC mala normál menzes potom som prišla na 2DC na hormon.vyšetrenie krvi a na 10 DC ovulačné vyšetrenie,kde mi videl folik.z predch.cyklu nasadil mi clostybegit a mám prísť na 9DC.tak v tom je pes zakopaný kedy som tú ovuláciu vlastne mala preto asi si budem musieť sama odsledovať ovulku.Nakúpila som si testy.Myslela som ,že tam budú spolupracovať s mojou doktorkou.ale ani tej nič neposlali. Vieš myslím si,že by som mala častejšie chodiť na sono ,aby sa odsledoval cyklus a to by som mohla aj doma ,ale musel by to napísať mojej doktorke ale..... Keďže mi doteraz nič nezistili ,bola som aj na laparke a je to priechodné tak ja už neviem
Tak preto chcem vedieť,na aké vyšetrenia mám vlastne nárok ,ako si tu písala,že si treba sama pýtať.....

zibi
1. feb 2012

@euforia01 ja ti napisem IP dobre ... 🙂

iveenka
1. feb 2012

@euforia01 @zibi
caute, tak po prvej konzultacii...kontrolny SPG sa nerobil, lebo moj drahy zaciatkom jan bral ATB,takze by to vraj bolo zbytocne :( mne spravili stery a sono, vyzera byt ok (az na mierne polycysticke vajecniky - vraj pohoda) dostali sme blizsie vysvetlenie k prvemu SPG (okrem maleho mnozstva a nizkej pohyblivosti co sme z vysledkov pochopili, nam este dovysvetlila spatnu morfologiu 0% :( ) takze ak sa SPG nezlepsi ani o cca 2 mesiace, nasleduje ICSI...ziadost sme si vypisali, ale aj tak to bude min 4 mesiace trvat kym nieco vobec mozme zacat...co sa tyka doktora stretli sme ho iba na chodbe, riesila nas taka mlada dr. culbova...celkom v pohode...v kazdom pripade som ostala celkom vyvalena z cennika 😕 aj ked poistovna nieco preplati, netusila som ze to stoji tolko e-ciek

zibi
1. feb 2012

@iveenka no vsetko je to velmi drahe ale tak inde su este drahsi... dakde platis len za to ez ti urobia stery, sona a krv co je preplatene 100 eciek takze budme radi... v iscare mas super odstupnpovane to ze napr. pri icsi platis podla toho kolko vajok napichnu cize 1 az 3 najmenej pricom v heliose je to od 1 az 8 ..tak isto je odstupnovane zmrazenie.. podla mna su este celkom cenovo ok 🙂
ano dokyna je zlata.. 🙂
no a nejdes dalej na krv? ved si aspon vyreis hormonalny mala by si chodit na 14 a 21 den cyklu aby si vedela ci ti spravne funguju hormony najma ked mas PCO a robili ti aj amh hormon? daj si ho zobrat 🙂 porieste si vsetky vysetrenia kym budete cakat na schvalenie ziadosti ..aby ste sa pootom zbytocne nezdrziavali 🙂
ako ked ma muz nejaky zapal tak sa to dokaze upravit vitraminmy..hovori sa ze morfo sa nemeni ..ale nic v zivote nie je nemenne a meni sa aj speriogram tak nestresuj ...najma ked ma muz nejaky zapal tak sa to da poriesit..napisem ti daco do IP

snazilka1983
2. feb 2012

BABI nevyslo mi to ☹ ☹ ☹

euforia01
2. feb 2012

@iveenka Ahoj ,tak už si medzi nami - Vitaj 🙂 🙂
No a teraz začne kolotoč,ako Ti písala Zibi ,budeš musieť si to ustriehnuť a na všetko sa pýtať. Ja som si to normálne vytlačila čo mi poradila,aby som mala postup čo ďalej-lebo tam som sa toho veľa nedozvedela 😠
No a stým platením je to hrôza,aj moja známa mala tú česť v Heliose a tam je to drahšie a šla rovno na IVF ,bez skúšania všetkého možného začo vyťahujú peniaze a hovorila ,že za to isté ,ako jej kámoška v inom centre dala o dosť viac 😢 všetko sa točí len okolo peňazí.No asi netreba zvyšovať pôrodnosť-"Kde sa pozrieš štát nám vychádza v ústreti....... " Keď chceš ,tak si plať. 🙄 -to je heslo nášho štátu
Teraz tam ideš kedy....objednali Ťa na tú krv ? Ako Ti napísala Zibi ,porobíš si aspoň Ty vyšetrenia a drahý sa zatiaľ dá dokopy.... 😉

kuspitka
2. feb 2012

ahojte.mne nejako boli dnes spodok...neviem co to je..

zibi
3. feb 2012

@snazilka1983 je mi to luto moja ☹