icon

Ako šetriť peniaze na horšie časy?

stelly652
30. jan 2026

Ahojte ľudia idem si po vaše tipy,názory a chcel by som vedieť aj od vás ako často a koľko mesačne si odkladáte eura na bok a prečo?....zato sa vás pýtam pretože neustále počúvam doma hlášky,narážky o mne,že neviem narábať eurami tak aby som neutrácal mesačne 200 eur,že to už preháňam,ale ja zato nemôžem,pretože chodím im na nakúpi,po lieky za lieky už doplácame,čo minulý rok sme nedoplácali,varenie a to všetko ide do peniaz..dneska sme sa doma povadili zato všetko ja s mamku aj brat už ma upozornil stým,že veľa utrácam ma ma pod kontrolou brat lebo je finančný poradca a chce ma učiť financovať eurami,ale miniem tak,že sa to zužitkuje a nevyhadzuje do kanvy....Poďalšie prišla jedna mlada pani v obleku niečo spomínala rodičom o dom a daň,že treba čim skôr platiť pokým náklady ne stupňu ešte vysie zo sumou,ale ja sa tomu nevyznám...Vždy to ja najviac schytám doma od Mamky a brata ☹😒.....Otázka znie

Koľko eura mesačne utratíte vy?....
Koľko eura mesačne si odkladáte na bok?....
Koľko vreckové vám zostane v rezerve

Strana
z2
viestta
30. jan 2026
@crazy_cat_lady

@stelly652 vsak sam si vies ustriehnut, aky mas prijem mesacne a kolko a naco minas..a preco to trapi tvoju mamu? Su to tvoje peniaze

@crazy_cat_lady nevie. Co tak citam jeho prispevky tak tam bude dost problemov s chapani zakladnych veci. Neda sa mu upriet snaha nebyt na obtiaz a byt uzitocny ale ked raz nie je kapacita aby to chapal tak to nejde.

namornicka
30. jan 2026
@stelly652

@crazy_cat_lady lebo ona bola poštárka a robila s eurami a chce ma učiť ako mam šetriť s eurami a ma nas pod kontrolou lebo chodí kontrolovať do poštovej banky ked ide platiť elektronicky faktúru a vidi tam koľko som minul

@stelly652 to, ze mama bola postarka neznamena, ze vie robit s eurami. To ako ti napadlo takato suvislost?

andrejka2424
Včera o 06:02

Mama ťa asi pozná a vie, do akých problémov sa vieš dostať. Píšeš, že nejdeš do nuly s financiami, ale do mínusu. Takže aj pôžičky? Je riešenie odsťahovať sa a byť pánom svojich výdavkov.Možno aj za cenu, že budeš jesť trávu okolo cesty. Si normálne zamestnaný, alebo poberáš inv.dôchodok?

anonym_4b749b
Včera o 06:48

poberas ID z mladosti alebo mas nejaku brigadu k tomu ? aky mas prijemnza mesiac ? tych 400€ ? mal by si ich davat mame / bratovi oni ti polovicu daju na naklady (byvanie, strava a pod) 1/4 na setrenie a 1/4 mas na minanie to v hotovosti 1 krat za tyzden pomernu cast, kartu by si ani nemal mat pri sebe

tykat
Včera o 11:08

@stelly652 toto vobec nie su otazky ktore by vyplyvali z toho co si napisal. Otazky su skor
- aky mas prijem, je stabilny?
- ake mas pravidelne vydavky (nutne)
- ake mas vydavky pomimo a na co
Z toho ti potom vyjde ci a kolko mozes setrit.

anonym_db95d7
Včera o 11:11

@stelly652 Mesačne ušetrím 200-1000€. Zarobím cca 1600€ v čistom. Školstvo.

stelly652
autor
Včera o 19:23
@andrejka2424

Mama ťa asi pozná a vie, do akých problémov sa vieš dostať. Píšeš, že nejdeš do nuly s financiami, ale do mínusu. Takže aj pôžičky? Je riešenie odsťahovať sa a byť pánom svojich výdavkov.Možno aj za cenu, že budeš jesť trávu okolo cesty. Si normálne zamestnaný, alebo poberáš inv.dôchodok?

@andrejka2424 aj zamestnaný v Poprade a poberám čiastočný

stelly652
autor
Včera o 19:26
@namornicka

@stelly652 to, ze mama bola postarka neznamena, ze vie robit s eurami. To ako ti napadlo takato suvislost?

@namornicka tak lebo vždy jej išlo v práci o peniaze ako správne financovať a takto boli aj školení

Strana
z2