Princezna Charlotte - ako jej vysvetlili nastupnictvo na tron?
Co myslite, ako sa mladsim detom v kralovskej rodine vysvetli, ze kralom bude George a nie Charlotte a Loise? Ako to tak male deti vobec mozu pochopit. Vy by ste to ako vysvetlili svojim mladsim detom?
A je potrebne to malym detom vobec vysvetlovat? Predpokladam, ze asi zijete v Britanii a kralovska rodina a pod. vam je "blizka". Lebo ja teda vobec necitim moju 4-rocnemu vysvetlovat co je to nastupnictvo.
Kazdopadne ponala by som to pragmaticky - predstav si, ze hrame doma clovece a kockou hadzeme podla toho, kto sa kedy narodil, najstarsi prvy a poradie nemozeme preskocit, ideme podla veku, takze tatik pojde prvy. A takto nejako to funguje aj s kralovskou rodinou, tiez maju nejake poradie, ktore im hovori, kto bude dalsim kralom/kralovnou a podla neho idu.
@anonym_autor neviem, oni v tom žijú už niekoľko generácií, tak asi vedia. Ale ja síce nemám doma nástupníka trónu, ale už dávno moje deti vedia, že jedna je prvorodená, tá prvá… A z toho plynú veci - prvá išla do škôlky, prvá išla do školy, prvá má hodinky, prvá dostala istú zodpovednosť,… A takto sa dá adekvátne veku vysvetliť čokoľvek.
@anonym_autor neviem, oni v tom žijú už niekoľko generácií, tak asi vedia. Ale ja síce nemám doma nástupníka trónu, ale už dávno moje deti vedia, že jedna je prvorodená, tá prvá… A z toho plynú veci - prvá išla do škôlky, prvá išla do školy, prvá má hodinky, prvá dostala istú zodpovednosť,… A takto sa dá adekvátne veku vysvetliť čokoľvek.
@gab1sol ty si dobrý nástupník
Tu je niekto posadnutý kráľovskou rodinou.
Tak ako je mi fuk čo robila Katina mama.aby sa jej dcéra zoznámila s princom je mi fuk čo povedala.o nástupníctve malej princeznej.
Mimochodom pokým či raz George či niekto iný sa môže kadečo stať. Ani otec kráľovnej Alžbety nemal byť kráľom a čo.....
tak hádam úplne normálne - vie že je starší - je starší, bude kráľ. tak ako dedko a tak ako otec raz bude …
Tu je niekto posadnutý kráľovskou rodinou.
Tak ako je mi fuk čo robila Katina mama.aby sa jej dcéra zoznámila s princom je mi fuk čo povedala.o nástupníctve malej princeznej.
Mimochodom pokým či raz George či niekto iný sa môže kadečo stať. Ani otec kráľovnej Alžbety nemal byť kráľom a čo.....
@anonym_b5c171
Ja by som skôr robila všetko preto, aby sa naše deti nedostali do takého nitrianskeho bordelu. Kráľovná sem či tam... Ešte aby sa mi taká protiva ako Kamila do deti montoval, des a hrôza!
Tak ako ty vychovavaš svoje deti v nejakom duchu - o pár rokov pôjdeš na VŠ, keď budeš veľký, budeš mať rodinu,… tak v rovnakom duchu sú vychovávané kráľovské deti, len s tým, že sa vie, kto bude následník trónu. 🤷🏼♀️ Nič, čo by človek nepochopil. Mimo to, neviem, či tam ktokoľvek z ich rodiny stráda, aj keď nie je hlava štátu
@anonym_autor ako vysvetlis mladsiemu, ze starsi uz moze chodit do skoly/ ostat dlhsie hore/ist na film pre starsie deti?
A je potrebne to malym detom vobec vysvetlovat? Predpokladam, ze asi zijete v Britanii a kralovska rodina a pod. vam je "blizka". Lebo ja teda vobec necitim moju 4-rocnemu vysvetlovat co je to nastupnictvo.
Kazdopadne ponala by som to pragmaticky - predstav si, ze hrame doma clovece a kockou hadzeme podla toho, kto sa kedy narodil, najstarsi prvy a poradie nemozeme preskocit, ideme podla veku, takze tatik pojde prvy. A takto nejako to funguje aj s kralovskou rodinou, tiez maju nejake poradie, ktore im hovori, kto bude dalsim kralom/kralovnou a podla neho idu.
@petamich čo to má s tvojim 4-ročným spoločné?ona sa nepýta, ako to vysvetliť iným deťom,ale ako to vysvetľujú medzi sebou
@petamich čo to má s tvojim 4-ročným spoločné?ona sa nepýta, ako to vysvetliť iným deťom,ale ako to vysvetľujú medzi sebou
@anonym_b154c0 admin zmenil nazov temy a tym padom aj zmysel celeho prispevku, tema povodne znela ako by ste vysvetlili mensim detom co je to nastupnictvo - nie princeznej Charlotte 🙂 Pred tym to znelo ako vseobecna otazka ako vysvetlit detom, co je nastupnictvo - preto aj ta cast mojej odpovede a zmienka o zivote v Britanii.
@anonym_b154c0 admin zmenil nazov temy a tym padom aj zmysel celeho prispevku, tema povodne znela ako by ste vysvetlili mensim detom co je to nastupnictvo - nie princeznej Charlotte 🙂 Pred tym to znelo ako vseobecna otazka ako vysvetlit detom, co je nastupnictvo - preto aj ta cast mojej odpovede a zmienka o zivote v Britanii.
@petamich aha.ok.to je typické 🤦
@anonym_autor Deti kráľovskej rodiny majú aj svojich súkromných učiteľov, ktorí ich naučia všetko, čo dieťa z kráľovskej rodiny potrebuje, aj správanie, etiku, a aj aká je tradícia v kráľovskej rodine.
Ja som raz citala rozhovor s Princom Williamom, ked bol este velmi mlady. Mal 18 rokov a tam sa ho presne na tieto veci pytali. Ze on proste vyrastal a od mala vedel, ze je naslednik tronu. Ze je to jeho povinnost a sluzba krajine a narodu. Pre neho bolo a je prirodzene, ze je najstarsi muzsky potomok naslednika tronu, takze nim raz bude aj on sam. V Europe je bo vela krajinach zmeneny zakon tak, ze naslednik je bez ohladu na pohlavie aj zena (Spanielsko, Holandsko, Belgicko, Svedsko)
Ty teda máš za starosti. Veď tie deti nie sú Slováci. Žijeme na Slovensku .

@anonym_autor preco to potrebujes vediet? Piseme si s princeznou Kate?