icon

Končiaci rodičovský počas pandémie. Ako ďalej?

poklad616
7. apr 2020

Ahojte maminky prosim Vás ako to riešite mne v máji konči rodičovský p.mám doma 3deti môj zamestnávaťel zrušil prevádzku ešte pri mojej druhej matrskej... teraz neviem kam sa obrátiť pracu som mala zajednanú ale nakolko teraz je všetko uzavreté ma nik nezamestná a deti by nemali byť s kým doma nakolko manžel stale pracuje. Zachytila som že mali v rokovaní predlženie rodičovského ale asi to neprešlo... prosim ako ste na tom ...

6mia6
13. apr 2020

Ten predĺžený by som dala len ľuďom ktorý majú rozhodnutie o prijatí do škôlky. Lebo väčšina aj tak by bola prijatá od septembra. A boli by doma bez €. Predsa ak sa niekto mal vrátiť do prace musel riešiť umiestnenie dieťaťa.
Neviem ci správne ale takto nejak mi to vychádza.
Lebo áno teraz sa chcú popri tom zviesť všetci aj známa čaká co bude a pritom sa už vrátila do prace aj dieťa v škôlke uz mesiac ale tajné dúfa že sa jej to bude týkať. Predĺženie RP.

evittam
13. apr 2020

@majdus Myslíš podporu v nezamestnanosti? Mas za posledné 4roky aspon 730dni PvN?

evittam
13. apr 2020

@6mia6 Znama ma nárok na OCR. Ukončila RD cize pochybujem ze v takomto pripade ak budu predlžovať vyplacanie RP ze aj takymto pripadom.

majdus
13. apr 2020

@evittam nevyznam sa v tych slovach, ale ano... S prvym synom som sla z prace, pocas rodicaku mi skoncil tpp, pocas toho som otehotnela s druhym synom, tak som sa poistila, kedze som mala dost dni odpracovanych a pri tretej mi tiez vyslo pripoistit sa. Tak neviem, ci mi to vychadza, musim vypocitat. Ale ano, asi to myslim.

evittam
13. apr 2020

@majdus A platila si aj poistenie v nezamestnanosti?

majdus
13. apr 2020

@evittam ano, to bolo cielom toho pripoistenia, aby som mala materske

6mia6
13. apr 2020

@evittam no som to nenapísala celé je szco zavreli prevádzku. Vraj nemá ani ako živnostník na nic nič. Nejak to nesledujem. nerypala som do toho len mi to prišlo divne, ze čaká ci predĺžia RP ktorý teraz dostane posledný. Pritom reálne je dieťa v škôlke a ona v práci. Čistá špekulácia.

evittam
13. apr 2020

@majdus MD sa vypláca z nemocenského poistenia.

evittam
13. apr 2020

@6mia6 Tak ak neplatila ako SZCO odvody žiadna OCR. Co sa tyka RP uvidime co vlastne vymyslia.

majdus
13. apr 2020

Ja som mala vswtky poistenia... Aj dochodkove, aj nemocenske..

majdus
13. apr 2020

@evittam bola som dobrovolne nemocensky poistena 🙂 sorry, toto je to presne znenie

evittam
13. apr 2020

@majdus Jasne. Pozeram ze uz si inak ani platit nemohla. Tak stačí spočítať ci máš splnené podmienky naroku na podporu.

evittam
13. apr 2020

@majdus A DNP trvá ci si ho zrusila-ak áno kedy?

poklad616
autor
Autor odpoveď zmazal
evittam
13. apr 2020

@poklad616 Tak to nerob.
Vďaka a u nas je uz pondelok.😉 Krasne sviatky zelam.

fokuska
13. apr 2020

@poklad616 Dnes je pondelok 🙂

poklad616
autor
13. apr 2020

@evittam nikdy by som si nedovolila urazat žiadnu matku nakolko kazda sme v rôznych situaciach kazdu si važim nakolko sme v tom spolu a to som len chvela poukazat aj ako ja co som s detmi doma sa citime ked na nas niekto tlací... kazdá vie čo chce a vie co ma robiť...tato stranka bola vytvorená aby ak noekto vie informoval čo bude a nie aby sme sa tu osočovali... Ak som niekoho urazila mrzi ma to.prajem. peknu velkonocný pondelok

poklad616
autor
13. apr 2020

@evittam 😂🙈hej hej už aj u nás 😂🐰

poklad616
autor
Autor odpoveď zmazal
denisas
13. apr 2020

@loginexistuje prosim precitajte si aktualne informacie zo stranky relia.sk a nezavadzajte ludi

evittam
13. apr 2020

@denisas Myslíš p.Mihala?👍🤣🤣🤣🤣 Kamoske tak "super" poradil ze ak by nespravila podla mna tak pride o max.podporu (cca 800Eur/mesiac pocas polroka) a vypýtal 60Eur. Ale aaaano poslal jej svoju skvelu knižku. Co dodat.

denisas
14. apr 2020

@evittam tak si jej mala poradit ty. A zadarmo

evittam
14. apr 2020

@denisas Keby si čítala co pisem tak nenapíšes co si napisala.👍😂😂😂

prhlavka
15. apr 2020

@poklad616 ahoj, bola som min.tyzden vo stvrtok hospitalizovana v nemicnici,vcera ma orepustili domov. Manzel obvolaval urad,poistovnu,co bolo treba a povedali mu,ze mi predlzia rodicak,zecnema vyznam evidivat sa na urade,pokial nemam kam dat 3 rocne dieta. Rodicak bude neplateny s tym,ze nam bude stat platit poistenie ,ako keby sme boli zaevidivane. Da sa to kedykolvek zrusit,ak si najdeme pracu. To su moje najnovsie info.

fokuska
15. apr 2020

@prhlavka Len aby bolo jasno v pojmoch - Stat ti nic nepredlzi, na ZP sa zaevidujes ako osoba starajuca sa o dieta do 6 rokov.
Toto fungovalo aj predtym, nie je to ziadne nove opatrenie ani predlzenie rodicaku ;)

alchemilkazltozelena
15. apr 2020

@fokuska presne ....

poklad616
autor
15. apr 2020

@prhlavka ano ina moznost nieje iba do casu predlziť.ja na leto nieco slubene mam tak uvidime zatial držím place snad sa to dá do poriadku .

marcelarefat
24. apr 2020

Mne konci tiež rodičák v máji, som samoživiteľka a mám už len mamu 70 ročnú ktorá sa nedokáže mi už postarať o malého. Nezvládla by ho.Som zamestnanec ,mám starú dovolenku to tak na jeden a pol mesiaca a do septembra mi tiež chýbať ešte ako vyplniť ďalší 1,5 mesiac. . U nás sa škôlka otvára až v septembri za normálnych okolností. A ak sa neotvorí tak neviem ako to budem riešiť. Mne ako detskému zamestnancovi prináleží ,OCR?

6mia6
25. apr 2020

@marcelarefat ak zrušia tento výnimočný stav nikto nebude mať OCR.

andusik13
28. apr 2020

Takže vyzerá, že to schválili nakoniec...