Ako plánujete rodinný rozpočet?
Určite súhlasíte, že rodinka je vlastne malá firma, ktorú treba denne riadiť. Ako to robíte vy? Presne plánujete aj výdavky na rodinné nákupy? S donáškovou službou Tesco Potraviny domov máte nákupy pre domácnosť pod kontrolou – počas celého nákupu vidíte orientačnú cenu na obrazovke a nemusíte odolávať rôznym sladkým nástrahám pri čakaní pri pokladni 🙂
Podeľte sa o vaše skúsenosti s plánovaním výdavkom pre rodinku a domácnosť a jednu z vás zajtra ráno odmeníme 15 eurovým kupónom na nákup tovaru cez donáškovú službu Tesco Potraviny domov 🙂

@17alexis inak toto nemyslim v zlom ani zo srandy ale s tebou by som chcela ist na tyzdenny nakup, vazne aspon by som sa naucila ako sa da prestravovat za tak malinko penazi...
i ked by sa muz asi so mnou rozviedol, kedze ryby, hovadzina, telacina su u nas dost caste...ako aj bravcova panenka...
@akvi ja som narátala 10 lebo veľa som mala doma - veci do polievky, zemiaky, múku, cestoviny, ešte mi ostalo mäso do rizota, čiže som kupovala iba ten zvyšok. A plus raňajky, čiže som sa zmestila. Nenakupujem zvlášť na každé jedlo, to by mi bolo aj 50€ málo, ale pozriem, čo mám, čo dokúpim a naplánujem podľa toho. Teraz napr budem kupovať veľké balenie vajíčok, čiže bežný rozpočet mi to navýši o cca 3€ ale zas tie vajíčka budem mať na dlhšiu dobu, kým sa zjedia.
@17alexis maso sa da kupit aj inde, nez v hypermarketoch. Len stoji viac. Ja osobne uprednostnujem domace produkty. Co je zdravsie? Napr. take domace vajicka vs vajicka z obchodu od sliepok, ktore v zivote nevideli denne svetlo... Detto ovocie, zelenina...
Radsej si priplatim, lebo viem, ze zdravie si za usetrene peniaze nekupim (aj ked samozrejme ani kupovanie kvalitnejsich potravin s overenych zdrojov mi to zdravie nezaruci).
Velakrat vidim a citam o tom, ze ludia setria na strave, ale kazdy mesiac minu v lekarni neskutocne peniaze. A vo vyssom veku uzivaju niekolko liekov, ktore im znacne ukrajuju z rodinneho rozpoctu. Netvrdim, ze je to Vas pripad, ale ja sa tymto smerom urcite uberat nebudem 🙂
@17alexis no, počítať to teda nejdem, ale aj tak tam nie je celé jedlo za týždeň, takže to musí byť viac
@tortelinka raňajky sú klasika - buď tie vločky, prípadne nejaká šunka, rôzne nátierky a večeriame polievky najradšej, je to ľahké a ja schrumem nejakú zeleninu. Toto bol iba obed, ktorý bol minulý týždeň.
@zm79 nie, je to cena za balikovane masko...jasne ze nie cisty kus masa a zarovan ani nie cisto polievkova zmes. Naposledy sme mali asi 2 kg cisteho masa na platky, pol kilo sa dalo narezat na stroganov a potom rebro vysek s maskom-polievkova zmes. Rocny byk, domaci chov. Tak ide u nas v okoli (KE) hovadzina v prepocte za kilo pri 5 kg taske.
na veceru len polievka? ok, mne by to stacilo.. ale nie asi kazdy vecer. ale chlapovi nie. Nehovorim o jedeni len tri krat za den.
mame radi dobre jedlo, takze u nas by sme nepochodili s tak drastickym setrenim
@daska_tesco ja sa snazim nakupy planovat, pisem na listok veci, ktore nam dochadzaju, resp. sa minuli, 2x do mesiaca ideme na velky nakup (to zasadne s nakupnym zoznamom), priebezne dokupujeme cerstve potraviny (pecivo, ovocie, jogurty......). Ale samozrejme, ked ide clovek nakupovat hladny, prip. aj po vyplate, tak sa viac "rozsupne" - hmmm, teda hlavne ja 😉
@17alexis aha, no nereálne u nás, navyše nikde nevidím ovocie, jogurty(desiata a olovrant) a to u nás tiež dobre pridá na cene
@tortelinka vyššie som písala, že kupujem len biele jogurty veľmi mi vyhovujú Active z Lidlu, ovocie máme tiež vždy, konkrétne teraz som kúpila 3 kg sliviek, lebo bola akcoška 0,38€/kg, zajtra sa chystám na banány a zeleninu máme tiež. Ja sa snažím jesť ovocko na desiatu a biely jogurt si dávam na olovrant lebo chcem zhodiť aspoň 3kg. Čiže jem pravidelne a cvičím, preto sa u nás nenájde sladkosť a preto pijeme len vodu z vodovodu...
@zm79 tuto je to aj v eshope ale to uz je 6€ 🙂 nekupovala som od nich nikdy balik...netusim ako sa popis balika zhoduje s realom....inak som s nimi ako dodavatelom masa spokojna 😉 http://www.poctivyfarmar.sk/eshop/e-24-hovadzi-...
@17alexis aj my kupujeme biely jogurt(ale nie aktiviu, ta je nevhodna pre deti)a len ten jugurt ma týždenne stoji neviem cca 7 eur?
@evka4 Neviem, ako to @17alexis robí, ale tvrdiť, že to nie je zdravá a vyvážená strava je odvážne tvrdenie. Môže kupovať ryžu, strukoviny, vločky - všetko veľmi zdravé veci a lacné. Môže kupovať jablká, mrkvu, kapustu/kel - zasa zdravé ale lacné. Ja to určite nedokážem, zmestiť sa do 16 €, ale za to ju nebudem zhadzovať 😉
@motovidlo ja nikoho nezhadzujem, len pisem svoj nazor zalozeny na vlastnej skusenosti. Je zdrave zjest min. 5 porcii ovocia a zeleniny kazdy den. Ak clovek nekupuje len tie umeliny zo supermarketov, neviem, ako sa da vopchat do tak nizkej sumy, ak si nedopestuje vlastne ovocie a zeleninu a nedochova vlastne zvierata.
@evka4 Ok, možno to bol silný výraz, ale naznačovať hneď, že nechá majland v lekárni tiež nebolo pekné 🙂 Je kopec článkov na nete o tom, ako sa dá vyskladať nutrične vyvážená strava za málo - napr. aj tu: http://delikatesy.etrend.sk/reci/ak-vam-dam-33e... a anglických článkov nájdeš podobných desiatky až stovky.
Ja proste nemám rada prístup, čo je drahé, je dobré a kto nemíňa v potravinách stovky eur, musí ochudobňovať svoju rodinu. My míňame na slovenské pomery na potraviny dosť málo a nemám pocit, že nedoprajem svojej rodine ovocie alebo zeleninu. Skôr im nedoprajem mäso 🙂
@tortelinka @17alexis Presne tak. Neverím tej sume. Aj keby ten jogurt stál úbohých 30 centov, pre dvoch ľudí denne na olovrant je to 60 centov a na týždeň 4,20€ - a to je len olovrant z tých 16 eur. A zvyšných 11-12 eur na týždeň ešte na raňajky, desiatu, obed, večeru? No way! Ešte keby to mala byť suma na jedného dospelého, áno, pochopím, ale pre dvoch vrátane chlapa - to musí mať rovnaké stravovacie návyky ako ty. A jemu tiež stačí na raňajky koláč, na desiatu jablko, na obed cestoviny s pretlakom,na olovrant activia, a na večeru polievka? Ktorý chlap by z tohto prežil?
My doma nakupy planujeme. Napisem na listok ake potraviny treba a hotovo .Ale je to tazke dodrzat a takmer vzdy odídeme z obchodu aj s niecim navyse. V tomto je sluzba Tesco Potraviny domov super, donesu domov len to co je na zozname a nevyberaju sa dalsie hluposti 🙂
@evening_star no tiež som kdesi čítala také články o "šetrení", a dočítala som v chvíli, keď si rozdelili jedného pstruha dvaja dospelí a jedno dieťa 😀
fuha, ja ziram, ze niekto vie vyzit zo 16E na tyzden na stravu.. to je u nas jeden nakup a to sa este fest musim krotit....
ale zase nie sme len na cestovinach a zemiakoch...alebo tak... maso varime casto. aj veeeel zeleniny sa kupuje.. ale je fakt , ze obcas sa nieco aj vyhodi a to mi je luto, takze to chcem zmenit...
ono sa to mozno aj fakt da za tych 16E, len clovek si nevie predstavit co a ako varit.... fakt nie.. aj ked napisala par jedal.. ale co ranajky a desiaty.. stale kolac? asi nie...

@sense kuracie mi najviac chutí, ale kupujem aj ryby, cez víkend urobím zapekaného lososa, v mraziaku mám odloženú tresku, minule sme mali kačku so šalátom a bravčové nemusím, urobím ho síce, ale nejem.