icon

Ako plánujete rodinný rozpočet?

daska_tesco
8. sep 2015

Určite súhlasíte, že rodinka je vlastne malá firma, ktorú treba denne riadiť. Ako to robíte vy? Presne plánujete aj výdavky na rodinné nákupy? S donáškovou službou Tesco Potraviny domov máte nákupy pre domácnosť pod kontrolou – počas celého nákupu vidíte orientačnú cenu na obrazovke a nemusíte odolávať rôznym sladkým nástrahám pri čakaní pri pokladni 🙂
Podeľte sa o vaše skúsenosti s plánovaním výdavkom pre rodinku a domácnosť a jednu z vás zajtra ráno odmeníme 15 eurovým kupónom na nákup tovaru cez donáškovú službu Tesco Potraviny domov 🙂

Ako plánujete rodinný rozpočet?
katrin21
8. sep 2015

@jaroslavabambulka123 vajcikovu natierku, alebo rybaciu robime napr. my casto... ...
rybacia : sardinky + tuniak, makke maslo trochu, citrl. stava a trochu cibulky nadrobno... stipka soli a trochu horcice. hotovo.
Vajickova: 3 vajcia, 3 oblzniky syrokremu z Lidla napr. , alebo Bambino jedno, 4-5 platkov masla, lyzicka horcie, trochu cibule, stipka cerv. papriky , korenie a sol.

tortelinka
8. sep 2015

@evening_star asi tak, tiež by mi to otrepal chlap o hlavu, a to je fakt štíhly, neprežierame sa, a nemusí mať mäso často..ale nik ma nepresvedčí, že z takej sumy sa dá najesť

jonki
8. sep 2015

@tortelinka ja neviem ale ked je pstruh velky a je k tomu zeleninovy salat a pecene zemiaky.....tak si ho v pohode s muzom podelim(asi zalezi aj od toho ake velke je to dieta 😀 ). Je pravda ze dcery ryby miluju a tak teda teraz ak si robime pstruha tak dvoch strednych pstruhov pre dve dospele osoby a dve deti do 5 r. a radsej menej zemiakov.

evka4
8. sep 2015

@motovidlo nebola to nahoda. Zaujima ma to. V dalsom prispevku som uviedla vysledky vlastnych pozorovani, ked ludia setria na strave, co sa v konecnom dosledku odrazi na ich zdravotnom stave a zaroven sa castokrat rovna zvysenej chorobnosti a s tym suvisiacimi nakladmi na liekmi...Ale odpoved som nedostala...
ja netvrdim, ze na potraviny treba minut neviem kolko. Da sa stravovat aj relativne lacno a zdravo. Ale nie podla mna za tak nizku sumu.
Nech si kazdy kupuje to, co mu vyhovuje a s cim je stotozneny, mne je to fakt jedno.

libka1
9. sep 2015

Ako sa krasne Tesco tema zmenila na rozpoctovu 😀
Ak niekto vari vela strukovin je to extra lacne a nikto nemoze povedat, ze nezdrave. Preco by niekto nemohol jest hoc aj kazdy den vlockove kolace? Ked ingrediencie obmiena, tak v poho. Poznam ludi co roky rokuce jedia na ranajky to iste, napr. biely jogurt, ovsene vlocky, med. Je to nezdrave? Nie, len ja by som to napr. nedokazala lebo som mlsna a mam rada pestrost. Ale to neznamena ze sa stravujem zdravsie 😉
To ze si niekto nevie nieco predstavit, neznamena ze to neexistuje...

bea_trix
9. sep 2015

tak ja som si vyratala, ze dnes som zjedla 2,57€ a nie su v tom zaratane ani vajcia, orechy, ovocie a zelenina, to mame domace, v zime budem ovocie a zeleninu kupovat samozrejme.. takze keby som takto jedla kazdy den, na tyzden je to 17,99€ a na mesiac 72€.. a to jem sama a este trocha menej ako ini, lebo chudnem.. 16€ pre dvoch (a este k tomu pre chlapa, ktory je viac) si teda neviem predstavit

ladkyna
9. sep 2015

@bea_trix tiez chudnem a tyzdenne sa zmestim do 10 eur, teraz v lete som kupovala iba mliecne vyrobky a maso a vlocky, tiez ovocie, zelenina, orechy a vajcia domace, aj zemiaky a strukoviny

natalym
9. sep 2015

ˇo bože aká som rada, že čítam Vaše komentáre. Môj muž mi vždy vyhadzoval na oči, že míňam veľa , čo som si aj ja donedávna myslela, ale podľa Vašich príspevkov som úplne šetrivá, takže asi začnem míňať viac.

kim_rossi_stuard
9. sep 2015

@17alexis moja ucta k tebe ze to das za 16e, ale predpokladam ze mas *vlastne zdroje* ako maso, zeleninu a ovocie a dokupujes uz len napr. muku, cukor...ci? 😕 😕 😕 moja babka to tiez zvladala z takych mini sumiciek ze na mesiac minula 1000SK nie eur, pre celu rodinu ale mali sme domace maso, zeleninu a ovocie dopestovane doma...

zeriempizzu
9. sep 2015

@17alexis nehnevaj sa ale tvoj rozpocet je nerealny, to ma snad viac na tyzden na jedlo rodina v rovnikovej afrike, nie v krajine EU. Jedlo neskonci v kanaly, jedla ma sluzit na obzivu. Ale sk si seba a svoje zdravie nevazis, tvoja vec, podla mna setris na nespravnom mieste. Zdravie a kvalitnu stravu by som za nejake "vylety" nemenila.

17alexis
9. sep 2015

@kim_rossi_stuard bývam v paneláku, rodinu mám 200 km ďaleko, takže žiadne vlastné zdroje...ale viem rozumne nakúpiť, naplánovať a preto sa to dá...
@zeriempizzu nehnevám sa. 🙂

dai
9. sep 2015

@ladkyna tak ja ked chudnem tak minam viac ako ked nechudnem - ked chudnes tak musis kupovat kvalitne veci - ked si len zoberiem ranajky vecere nejaky jogurt a tvaroh - uz to mam pomaly 2 eura na den, k tomu maeso - obycajne prsia kuracie nech to stoji 5-6 euro na tyzden, k tomu nejaku brokolicu, tekvicu, strukovinu, ovocie - aj pri chudnuti musi byt strava plnohodnotna... a to stale pisem o 1 osobe...

zeriempizzu
9. sep 2015

@libka1 prepac ale strukoviny kazdy den? Ani 3 krat do tyzdna sa mi to nezda v poriadku, ved taky clovek musi chodit naduty ako balon 😄

dai
9. sep 2015

@17alexis ake jedla varis prosim ta na obed? lebo ja si viem predstavit ze sa to da pri strave typu ze na obed slize makove, slize tvarohove, slize vajcove etc. ...

daska_tesco
autor
9. sep 2015

WOW ... naša téma sa naozaj pekne rozdiskutovala a prečítala som si veľa zaujímavých a inšpiratívných názorov a myšlienok. O chvíľku vyžrebujeme jednu z vás, ktorá získa od nás darček. Pekný deň. 🙂

kim_rossi_stuard
9. sep 2015

ja mam inak takych znamych co su strasne ale strasne setrni- az mi to pride cudne- mlady ludia - obaja maju okolo 30r a jedno 1 rocne dieta, a vobec nekupuju maso/?/ nevaria...pytate sa z coho ziju? no nechavaju sa zivit rodicmi- jedna mama im donesie nieco, potom druha a tak ziju, ze mali trubu zapnutu za rok len 1 krat ked si kupili pizzu 😨 nekupuju nic, lebo setria a setria a setria....ani rodine ziadne drobnosti, darceky, lebo setria... 😔 😔 na pomoc vyuzivaju clenov rodiny, kt, davaju nechtami oskriabat stare 30 rocne tapety v ich byte, majstrov vyberaju tych najlacnejsiech aj na ukor kvality, a vsade si pytaju zlavu!!! on ked ide von s kamaratmi, pije pokial nepride rad na neho na platenie a vtedy ide prec, aby on uz neplatil...na svadbu si nedali vytlacit oznamenia - len asi zo 15ks ze ony to nebudu rozdavat, dali to na fcb oscanovane a cudovali sa ze im nikto neprisiel zablahozelat...auto maju ale na nom nechodia, radsej sa ddaju vozit rodicmi, ci inymi ludmi ak idu ich cestou...je dobre setrit az takto velmi???

a dalsi paradox, to mi susedia rozpravali o ich znamych - ze setrime- v sobotu sa vsetci okupeme jeden po druhom vo vani, vodu nevypustime ale nou tyzden splachujeme vedrom? zachod, aj to len po viac malych potrebach, ci po velkej, znie to uz az bleee ☹ ☹ ☹ jedlo mame presne vyratane na osoby, ak by si chcel pridat- neni! vsetko zahustime mukou a vodou, aby toho bolo vela vela, ked odisli z miestnosti na wc napr, vypinali svetlo- setrili, a detto s tv ak odislo dieta napr do kuchyne natriet si chlieb, tak sa zatial vypol, lebo sa nepozeral...som pocuvala, lebo som cakala super typi na setrenie, tak si to pamatam ako dnes ....ak mate neake super typi na setrenie sem s nimi, mame doma 3 deti, a jedlo ma stoji od 200e mesacne, a to este mam domace zdroje zeleniny, ovocia a masa

natalym
9. sep 2015

@17alexis A koľko Vás je doma? Stravujete sa všetci doma, každý deň? Stravné lístky máte, nemáte?
Ďakujem.

17alexis
9. sep 2015

@dai na prvej strane som niečo popísala...a celkovo varím dosť pestré, múčnych jedál málo lebo sa snažím zhodiť trošku, po práci ti napíšem IP, ak ti nebude vadiť. 🙂

natalym
9. sep 2015

@kim_rossi_stuard Som sa pobavila, ale to sú povahy, môj muž je taký, že si nič nekúpi, čaká kým mu to niekto kúpi mama alebo ja. 😀

kim_rossi_stuard
9. sep 2015

@dai na prvej strane pisala jedalnicnek, precitaj si 😵

natalym
9. sep 2015

@17alexis A ešte som zvedavá. Kam dávate peniaze čo ušetríte? Šetríte na bývanie, alebo musíte šetriť máte nízky príjem? Nehnevaj sa prosím Ťa strašne ma to zaujíma. Lebo mi máme doma večné rozpory s manželom za šetrenie a neviem to pochopiť.

17alexis
9. sep 2015

@natalym peniaze idú na výlety - zväčša turistika, čiže na výstroj, ubytko a podobne...nie je to šetrenie z núdze, ale sila zvyku, možno presvedčenie.

natalym
9. sep 2015

@17alexis Drogéria?

natalym
9. sep 2015

@17alexis Ešte som mala jednu otázku vyššie.

yvaine
9. sep 2015

My si tiez piseme nakupny zoznam dopredu, no casto neodolame a kupime nieco navyse... to bolo fajn, ked sme vasu sluzbu vyuzivali v Prahe. Vtedy naozaj cloveka nic nelaka. No ani napriek zoznamom, sledovaniu akcii, pitiu vody z vodovodu nic moc neusetrime. Je to dane aj mojou alergiou a naslednou pekne ,,mastnou,, dietou, no snazime sa aspon trochu...

akvi
9. sep 2015

@daska_tesco mna by celkom zaujimalo, ze ci a kedy planuje Tesco rozsirit tu donasku aj na ine mesta, ja by som to veru uvitala. A este ma zaujima trochu mozno od veci 😀 , ze co je pravdy na tom, ze Tesco sa chysta zo Sk odist. 🙂

matricia
9. sep 2015

My neplánujeme rozpočet s kalkulackou a zošitom, vieme, že sa zmestime, lebo funguje už roky rovnako, tak mám prax v nakupovaní, poznám ceny naspamäť, teda bežné ceny a akciové, kupujeme z potravín všetko, čo treba, hlavný je jeden veľký nákup za tyzden, kedy miniem od 20-25 Eur, vacsinou kúpim, keď je mäso V akcii, kúpim viac do mraznicky, naporcujem, či už kura, alebo na rezne, potom syry, jogurty, mlieko, zeleninu...pritom každý deň alebo každý druhy robíme drobný nakup:pečivo, šunka, rybičky, prípadne vajíčka, parky, keď chýbajú, ten malý nákup býva od 3 do 6 eur, výnimočne 10, keď potrebujem napríklad plienky, ale to nekupujem stále. Ja som spokojná, lebo aj deti sa najedia dobre a už pomaly nebude treba áno hotové príkrmy, máme 2 deti

natalym
9. sep 2015

@matricia Tak som asi debil. Veľký nákup je 20 -25 €??? U mňa je veľký nákup aspoň 50 €.

natalym
9. sep 2015

Syry, jogurty mäso, zelenina - to je už viac ako 25 €. Toaletný papier, mydlo, šampón nekupujete? Ja mám dve deti 17 a 12 rokov, manžela manuálne pracujúceho, všetci sa stravujeme doma, raňajkujeme, obedujeme, večeriame. 20 € mám na deň, no možno z toho niečo zostane na druhý. Ja nechápem. Sme tri baby, dve majú dlhé vlasy, šampón, sprchový, mydlo, dezodorant, vložky.............

17alexis
9. sep 2015

@natalym aha, dvaja, sorry, som v práci, tak len narýchlo píšem.