icon

Ktorú domácu prácu by ste už nerobili?

7. jún 2026

Ahojte,

taká nedeľná zvedavá otázka na odľahčenie. 😊 Keby ste si mohli vybrať jednu domácu prácu, ktorú už nikdy v živote nemusíte robiť, ktorá by to bola?

Žehlenie, umývanie okien, skladanie prádla, vysávanie, umývanie kúpeľne... alebo niečo úplne iné? Som zvedavá, čo vyhrá.

U mňa vyhráva jednoznačne žehlenie 🙂

Strana
z2
akvi
7. jún 2026

Žehlenie - ale to ja už dávno nerobím 😁 A ja som asi divná, ja domáce práce robím rada. Jediné, čo mi vadí je, keď sa nakopia veci, ktoré treba odložiť a najviac ma to vytáča, keď chcem napríklad pozmývat podlahu, ale musím najprv odpratať x párov topánok, tašky atd., to ma nebaví, obzvlášť, ak sú to veci, ktoré v tej chvíli neviem, kam dať, lebo buď nemajú miesto alebo nie sú moje a neviem, čo s nimi. (To pochopí len niekto, kto má doma chlapov, ktorí vkuse niečo majstruju 😅)

marusiao
7. jún 2026

nežehlím už roky

anonym_f3228b
7. jún 2026

Nič mi nevadí, aj záchody budem drhnúť aj 2x do dňa ale nenávidím umývanie okien. :D

sara07
7. jún 2026
@macilaci

@anonym_autor párovanie ponožiek 🤮

@macilaci tohto som sa zbavila ked vešiam prádlo tak rovno vešiam pár k sebe ,

miriamzba
7. jún 2026

Zehlenie. To ma fakt nebaví, zehlim minimálně.

sara07
7. jún 2026

na podlahy mám vysavač čo pobeha
nenavidela som umyvanie riadu , mám už myčku
žehlenie , žehlím len niektore veci , rozhodne nie ako dakedy že hodinu
umyvanie okien som nedavala mam karcher je to raz dva
čo nenavidim je pranie záclon , ale to tiež postupne delegujem 😂😂😂😂

mandzula
7. jún 2026

Urcite varenie. Nastastie vari manzel. Ja zas robim vsetko ostatne.

anonym_614c9a
7. jún 2026
@slavussik1

@anonym_614c9a na to pomôže jedine po sebe hneď upratať, a naučiť to aj deti. Vezmeš chlieb? Odloz ho, tanier patrí do mycky. Proste to treba takto robiť, keď sa z toho stane rutina, už to nikto nebude tak vnímať, že je tu bordel, lebo nebude. A to som bola riadny bodelar a mala som na háku. Ale môj muž to má zakorenené od mala, tak ma naučil, a teraz pri 3 deťoch to veľmi oceňujem.

@slavussik1 2 ročný syn po sebe chlieb a dosku neodprace. Riady idú ihneď do umývačky a do drezu ale pečiem/ varím raz denne vo veľkom. Ako som spomínala, zaváram, pečiem chlieb, slané a sladké nakoľko kupované snacky nekupujeme. Do reštaurácii nechodíme. Rozložíš na linku 2 plechy z obeda, hrniec z polievky, pekáč z koláča, misku a šlahač v ktorom sa robilo cesto, dosku na krájanie, nože atď., tak je toho naozaj veľa, nezmestí sa mi všetko do umývačky. Ide minimálne 2x denne a jeden cyklus aj so sušením trvá 4 hodiny. Takže sa do nej nezmestí všetko, zostane to na linke a pôsobí to ako riadny bordel. Ihneď spratujem veci na miesto ale tých riadov je proste masa tým, koľko toho navarím. Vo veľkom kuchyňu upracem 2x denne, s tým že vyčistím drez, linku, varnú dosku a tak ďalej. Fakt nie sme prasce, čo nechávajú všetko tam kde je.

martinkatinka
7. jún 2026

Varenie.

anonym_1b37f1
7. jún 2026

@anonym_autor kosenie, varenie, upratovanie, nakupovanie potravin a chodenie po sprostych slovenskych uradoch kde len tak kvitne korupcia...

nevelyn
7. jún 2026

Naprosto neznasam vsetky, ale naucila som sa zit v neporiadku s malymi detmi, takze ma to nestresuje. Na cistenie a umyvanie okien mame profesionalku, zehlenie neuznavam uz roky. Varim, pze vrazam vela casu do sportu, takze si strazim kaloricky prijem, ale stve ma aj to varenie. Zase milujem fungovat v muzskej energii, podavat vykony, mat poriadny prijem, investovat a premyslat skor vo financnej hladine nez domacej. V buducom zivote chcem byt chlap, soferovat, mat svaly, vela zarabat a musiet ist max na polku rodicaku je pre mna zivot snov 😎

zara1357
7. jún 2026

@anonym_autor vynášanie smetí. Čistenie koša. Vyberanie vlasov z odtoku v sprche. Trhanie buriny z dlažby/záhonov. Upratovanie, ako také mám veľmi rada a nevadí mi na ňom nič

anonym_52cd50
7. jún 2026

Nežehlím, iba občas, keď už fakt musím, napr. košeľu. Nevysávam, keďže nemáme koberce, iba občas gauč. Podlahu nezmývam denne, ale podľa potreby. Varím cez víkend alebo na 2 dní, no to ma celkom baví, lebo rada papám. Okná tiež dľa potreby, je to aspoň rozcvička. Nie som otrokom domácnosti a je to fajn.

minesasubu
7. jún 2026

Utieranie prachu takže to u nás robi manžel

anonym_2bca2a
7. jún 2026

Varenie, vysávanie a umývanie riadov. Robot a myčka ma zachránili, ale to varenie neznášam. Uvarím, ale len preto, že niečo musíme jesť

loliki
7. jún 2026
@janickacrazy

@anonym_autor nezehlim už roky a tiež neumyvam riady, keďže máme umývačku, vlastne ani nevysavam, lebo to robia u nás deti, takže si myslím, že celkom fajn 😁

@janickacrazy A keď potrebuješ aj okuliare, prach napr ani nevidíš. A čo oči nevidia, to srdce nebolí. 🙂 A keď ani návštevy nechodia jak je rok dlhý... mám upratané ako mi vyhovuje.

andreatytler
8. jún 2026

@anonym_autor Utieranie prachu. To je taka obrovska strata casu.
Okna su pekne aj mesiac po umyti. Ak vydrhnem kupelnu, dlazku je to ciste 3-4 dni Aj navarit viem na 3-4 dni. Ale ten hnusny prach je spat hned na druhy den.

anonym_31efaa
8. jún 2026

Umývanie plynovej varnej dosky 😣😣

vlastakubi3
8. jún 2026

Varenie, to fakt nemusím

luccija
8. jún 2026

@anonym_autor práve idem umývať okná to mám relax pustím si rádio, opalim sa🙂
Neznášam a príde mi úplne zbytočne zehlenie, takže roky nezehlim a mám len ručnú parnu žehličku na pár letných veci.Cinnost, ktorá sa mi zhnusila rokmi je varenie kúpiť, bordel, riady a za pár minút to je zjedene a rozmýšľať nad ďalším.
Takže jednoznačne varenie a potom odkladanie sezónnych veci topánky, bundy, čapice

anonym_236fd7
8. jún 2026

Z týchto čo píšete ja nemám problém s ničím, čo nemám rada je utieranie prachu a pavučin, toto jedno nerada robím.

zuzu11166
8. jún 2026

@anonym_autor vysávat neznášam

Strana
z2