Používate ešte aviváž pri praní?
Začala som čítať, že veľa ľudí ju už úplne vyradilo z prania. Ja som bola zvyknutá dávať ju do každej práčky, ale teraz váham, či má ešte vôbec zmysel. Používate?
@anonym_autor ja nepoužívam asi 15 rokov, odkedy sa môjmu synovi objavil atopický ekzém.
Ano 😊
@anonym_autor 3 roky uz nepouzivam avivaz len kapsule+gulicky do prania tie lepsie prevonaju pradlo ako avivaz.
@anjelicek26 snáď sa aviváž používa kvôli zmäkčenie prádla, nie kvôli vôni🤔. Parfum máš na co? Potom sa ľudia čudujú, že majú alergie, intolerancie, lebo peru prádlo v chémii, hlavne, že vonia na kilometre. Pekný deň.
@magdalienka11 ja som sa ta na nazor nepytala a ani ti ten moj nevnucujem 😅
@anonym_autor Nie ja vobec. Nepouzivam chemiu ak to nie je nevyhnutne. Mne staci prasok s vonou, nepotrebujem to mat nejako silne vonave. Staci mi ked je predlo ciste, vyprate a uplne mi staci ta vona prasku. A tie oleje do prania, tak toto ide uplne mimo mna.
@anonym_autor už iba eko prášok ktorý nemá žiadnu vôňu. A to nie som žiadna eko aktivistka ale najlepšie čo som mohla spraviť. Tie smrady nemôžem už cítiť. Máte to celý deň na sebe tak načo
@anonym_344657 Moj clovek. Mne je normalne az nevolno ked mi svagrine alebo kolegyna posunie oblecko pre mojho syna alebo muza. to sa proste neda. Ja to musim este raz oprat normalne ako som ja zvyknuta cize max. s trochou prasku. Alebo to niekde zavesit nech sa to "vysmrdi". Mna z tych voni hlava boli, neznasam to vyslovene.
Nepoužívam, všetky mi aj tak smrdia 🙈 Mama používa a mňa ide poraziť, keď tam mám spať a tá "vôňa" ide z posteľných obliečok 🙄 Tak isto nerozumiem, ako to niekto môže vydržať celý deň ťahať tú "vôňu" so sebou. Moja suseda keď vyvešia prádlo na dvore, tak hneď o tom viem, lebo "vôňa" sa šíri až k nám. A to má ten sušiak tak 50m od nášho domu a aj tak to cítim.
Asi 3-4roky som nepouzivala. Teraz som zacala pred mesiacom. Nasla som krasnu vonu. Ale povacsine len na zaclonu. Deky a take. Vynimocne na oblecenie.
Veľmi málo, jedna flasa na rok, mozno dlhšie. Mam rada voňavé záclony a periny. Inak nepoužívam.
Mne sa pacia tie pracie gely Coccolino, urcene na kratke programy a nizke teploty, tie krasne vonaju aj bez avivaze a vacsinu veci mimo horucich letnych dni davam do susicky, preto takto. A este mi vonia pradlo aj z DM praskov, take tie limitovane edicie, mam aj na biele a farebne, klasicky prasok.
Ale na postelne pradlo davam avivaz, ked nemam tieto prasky a gely.
Pouzivam vzdy- bez toho by som ani neprala 🙂
Používam vždy .Bez aviváže mi chýba tá vôňa a aj oblečenie je bez aviváže také akoby tvrdé
@anonym_autor nie, odkedy som mala opakovene zdravotne problemy a kazal mi ju vysadit gynekolog aj urolog. Mam jednu kupenu a tu davam len na navliecky a uteraky
@anjelicek26 snáď sa aviváž používa kvôli zmäkčenie prádla, nie kvôli vôni🤔. Parfum máš na co? Potom sa ľudia čudujú, že majú alergie, intolerancie, lebo peru prádlo v chémii, hlavne, že vonia na kilometre. Pekný deň.
Používam aj budem.
@magdalienka11 odmalička mám na sebe prádlo s avivazou, takisto moje deti ( jedno uz dospelé a druhe 12r.) a nikdy sme nemali ziadny kožný problém, ani alergie nemame a dokonca ani intolerancie. Ako je to možné sakra.
@anonym_autor u nas sa vobec nepouziva, mne vadi ta zmakcujuca latka (svrbi ma z toho telo) a rovnako ani detom v tom neperiem. Ak uz chcem aby nieco viac vonalo, napr uteraky, deky, postelne pradlo, zavesy, tak pouzijem tie vonne perlicky. Inac celej rodine periem v babatkovskej Lovele.
Používam, samozrejme.

Normalne pouzivam a budem... ja mam rada tu vonu... ale davam len na pradlo, ktore nejde do susicky... tam je to zbytocne, dokonca to susicke skodi...