5 mesačne dieťa na rokovaní národnej rady
Pridala som tuto temu, aby sme nespamovali inu, kde sa tato tema začala ,,preberat,, tazke, kto cíti potrebu vyjadriť svoj nazor, tu ma priestor. V krátkosti - iste ste postrehli ten ,,mega škandál,, ako poslankyna Petrík(ová) nebola pustená do rokovacej sály NR SR s 5 mesačným batolaťom. Sta za? Ste proti? čo si o tom myslíte?
@nyusika samozrejme, ze zavidime. Zavidime to co je dopriate kazdej jednej z nas, ale my svine jej nedoprajeme to iste! Aj rodinnych prislusnikov podosadzovanych na teple fleky zavidime, aj rozkradanie zavidime a ja zavidim aj tym co zavidia viac, lebo boli proti Ficovi velmi hlucne protestovat na namesti. Uz je na case, aby sa tato Bohom zabudnuta gubernia scivilizovala a prenikla zo stredoveku do 21. storocia! Dost bolo zadubenosti! 😅
@sardinka335 - tak sú tam 2 teda, tí ochrankári. Ale to je šuma 7, to ju nemohol teda pustiť dnu, aby sa s tým Bugárom šla dohodnúť? Prípadne niekoho poprosiť, aby ho šiel zavolať? Či ako sa s ním mala dohodnúť, keď ho nemohla zohnať?
Všetko je to o ľuďoch, o tom, ako dokážeme vyjsť tomu druhému v ústrety. Všeobecne. Proste si myslím, že ľudsky tu zlyhali viacerí, mohli jej vyjsť v ústrety, urobiť výnimku vo výnimočnej situácii. Nie sa krkolomne držať nejakého vytvoreného pravidla, ktoré je síce všeobecne opodstatnené, ale v tomto prípade jeho porušenie nikoho a nič neohrozuje. Alebo azda 5-mesačné spiace dieťa nejako ohrozuje bezpečnosť poslancov v parlamente? Keby sa dieťa zobudilo a rušilo, je problém s ním vyjsť von? Veď keď človek vidí, ako sa tam poslanci medzi sebou vyhrážajú, kričia na seba, čítajú tam noviny, niektorí tam dokonca spia, iní tam ani nesedia... tak toto mi príde už ako ozaj zbytočná buzerácia jednej poslankyne. Jednoducho mi to pripadá, že ľudia sa v dnešnej dobe k sebe nedokážu správať v prvom rade ľudsky, empaticky. A je to jedno, či to je žena, matka, poslankyňa alebo muž, otec, poslanec. Proste si stojím za svojím názorom, že jej mohli vyjsť v ústrety. Nešla na operačnú sálu, nešla na stĺpy vysokého napätia, nikoho nešla ohrozovať. Šla si sadnúť do sály na hodinu otázok so spiacim dieťaťom na 20 minút.
Ale to je jedno v podstate. Ja nesúhlasím s Vami, čo na ňu "nadávate", vy nesúhlasíte so mnou. Ozaj už k tomu nemám viac čo dodať, mám pocit, že sa len opakujem, keď si myslím, že nič tak strašné nechcela a že sa v pohode dalo vyjsť jej v ústrety aj bez zmeny rokovacieho poriadku (ktorého zmenu chce asi práve ako celkom logický dôsledok toho, čo sa jej stalo - keby to ľudsky medzi sebou poriešili, nemusela by mať potrebu o to žiadať) 🙂
@babu14 - inak mne sa zdá, že Fico tvrdil pred voľbami (ešte nejak v lete to bolo), že zabezpečia, aby od r. 2016 bolo pre každé dieťa miesto v štátnej škôlke (že obnovia škôlky už zaniknuté, alebo vytvoria nové) - tak som si to zapamätala, lebo som si hovorila, že sa to akurát aj nás bude týkať a ešte som sa čudovala, že ako to asi chce tak rýchlo zabezpečiť.
@katrinka8 ktorej zene tymto sposobom uz vysiel zamestnavatel v ustrety, vies mi uviest priklady? Za dalsie, pani poslankyna, ked kandidovala do volieb mala riadne zvazit zalozenie rodiny. Tak ako to musia bezne robit zeny, ktore si hladaju pracu. Vies, ze ja som sa musela kedysi v zamestnani, uz pri pohovore, zmluvne zaviazat, ze nebudem mat dieta po dobu jedneho roka? Co mi k tomu vies povedat? Mohla by som sagy pisat o diskriminacii pocas pohovorov! Neviem si teda predstavit, ze mne by niekto vysiel v ustrety. To sa deje ojedinele, nie je to bezna prax. Vies co je Parlament, ze? ZAKONODARNY ORGAN. A asi vies co odtial vychadza...tak nech sa paci, az odtial zacnu vychadzat zakony slusne voci kazdej jednej zene, potom mozu mat poziadavky a ocakavania aj poslankyne a poslanci. Mimochodom, na temu dieta v parlamente som ja uz roky dozadu mala rozpravu s Petrou Masacovou. To bola poslankyna, ktorej sa zriadila detska postielka v poslaneckej kancelarii. Proste bezna vec v kazdom zamestnani, kazda zena ma vedla kancelarie aj postielku pre svoje dieta, ze? No a s touto Petrou sme pokecali o moznostiach pre ine zeny, sama skonstatovala, ze si je vedoma, ze tieto vyhody nema kazda zena. A ze keby jej nekoncil mandat a keby kandidovala znovu, ze by tuto temu, v prospech zien mozno otvorila! Skoda, ze zostalo len pri reciach a pre svoje nastupujuce kolegyne nenechala tip co bezne zeny trapi a co by potrebovali. Vies, ten ludsky ustretovy krok akosi potrebujeme vsetky! Bez vynimky! Roky idu, ta moja debatka s Masacovou je cca 9 rokov stara. Zmenilo sa nieco v nasej spolocnosti? Nie! Opat tu mame poslankynu, ktora by velmi rada, ako francuzi hovoria coco aj lolo! Proste vsetko! Aj poslanecku stolicku, aj matersku dovolenku, aj vyhody poslaneckeho platu, aj dieta v parlamente....No jo no...ale tak to nefunguje!
@katrinka8 myslím, že väčšine ľudí nevadí fakt, že ona chcela ísť na hodinu otázok s dieťaťom. Väčšina má problém s tým, že sa z banality vyrobila dráma, pričom skutočná dráma občanov tohto štátu je ďaleko horšia, než si táto žena uvedomuje. Keby mala rozum na správnom mieste, uvedomila by si, že pre svoju "kauzu" nenájde pochopenie u ľudí, ktorí svoje deti nenechávajú na 20 minút, ale na celý deň - pracujúce slobodné matky, ktoré nemali inú možnosť, než jasle, na celý týždeň alebo dva - opatrovateľky v Rakúsku, alebo aj na celé mesiace - otcovia rodín pracujúci v Nórsku, Holandsku, UK...a podobne. Viem si predstaviť, ako sa asi na jej hysterické vystrájanie pozerajú takýto ľudia. Ja sama považujem za obrovské privilégium, že mám skvelého a šikovného muža, čo mi umožnilo byť doma s deťmi tak dlho, ako chceli a potrebovali a viem si predstaviť, aké ťažké musí byť odchádzať takto od svojich detí, ako to x žien robí. Cez túto optiku je "problém" tejto pani absurdne smiešny. Navyše, je to evidentný politický ťah, lebo inak by si to riešila interne na mieste a nie takým cirkusom v médiách. Veľa inteligencie asi nepobrala. Ešte nedokázala absolútne nič, zatiaľ je všetko jej zlepšovanie postavenia žien len v čiste teoretickej rovine, ale už si rieši s veľkým krikom svoje súkromné problémy, ktoré vlastne nikoho vôbec nezaujímajú.
@katrinka8 toto si naozaj brala vazne? Nemyslis vazne, ze nie? 😀 😀 "inak mne sa zdá, že Fico tvrdil pred voľbami (ešte nejak v lete to bolo), že zabezpečia, aby od r. 2016 bolo pre každé dieťa miesto v štátnej škôlke (že obnovia škôlky už zaniknuté, alebo vytvoria nové) - tak som si to zapamätala, lebo som si hovorila, že sa to akurát aj nás bude týkať a ešte som sa čudovala, že ako to asi chce tak rýchlo zabezpečiť."
@katrinka8 este raz, pisaem p o m a l y
zakonodarny organ - rozumej parlament/narodna rada - kde inde by sa uz mali dodrziavat pravidla ?
ked chcela vynimku, mala si to vybavit VCAS, napriklad cestou do oprace.
nie, ze pride ako taka krava s deckom na krku a zacne robit sceny..
ti ochrankari si len robia svoju pracu, za x krat nizsiu mzdu a nenechaju sa o pracu pripravit kvoli jednej krave, ktora absolutnie nie je na jej prijem odkazana.
ti ochrankari maju mozno tiez deti, uz ich tam vidim osatkovanych stat, ved aj otcovia majhu nejake prava, ci ti nie ?
toto ma serie, niektore matere mate len miktrosvet ohranicujuci MNA a DECKO. okolity svet a suvislosti vam uplne unikaju.
@jabadaba - veď ja tvrdím, že všetci potrebujú ten ústretový krok, nielen poslankyňa - hovorím o všetkých ľuďoch, nielen o poslankyni. U nás v práci sa napr. v takýchto malých veciach v ústrety vyjsť dá - napr. že existuje nejaký poriadok (napr. ako ten rokovací), ale v prípade nejakej výnimočnej situácie proste príde šéf a povie, že dá sa, môžte - a netreba na to ani "štempeľ" - to je proste o ľuďoch (napr. kolegyňa takto bola s 3-týždňovým novorodencom na štátniciach, vybuchlo jej "hlídaní" na poslednú chvíľu - mama jej prišla pomôcť až ku koncu. Maličký jej väčšinu času spinkal, keď bola na skúške, mala ho vo vajíčku v skúšobnej miestnosti. Skúšky sa konali u nás, lebo sme boli detašované pracovisko jednej VŠ v tom čase - naši odborní zamestnanci niektorí tam aj učili) 😉 Ale fakt sa mi to nechce už rozoberať. Ja si myslím skrátka o tejto situácii proste niečo iné 🙂
@alaguema - chápem, čo myslíš 😉 Ale tak otázne je, ako sa to dostalo do médií. Ak to hodila na FB ešte v tom svojom prvotnom "pobúrení" (všeobecne sú ľudia ktorí všetky svoje zážitky potrebujú zdieľať, tým skôr, ak sa cítia ukrivdení, a hoci ja k nim teda nepatrím, viem, že ich je veľa). Možno ju to len naštvalo, rauchla to tam, a nerátala s tým, že to až takto vypáli. Médiá vedia aj z komára somára urobiť. A už sa v tom viezla, prišli za ňou, pýtali vyjadrenie, mohla to nekomentovať, ale tak vyjadrila sa.. To už nevie nik, ako toto bolo. Netvrdím, že to takto bolo, len aj to je jedna z možností. Ja som zažila na vlastnej koži v práci pred rokmi, čo dokážu média - zmanipulovať verejnú mienku dokonale. Neverila som, že až tak to ide, ale ide.
@mojkamojka - nebrala som to vážne, len ma prekvapilo, že on je AŽ natoľko vyšinutý, že toto dokáže verejne tvrdiť, a tým pádom vlastne či si myslí, že mu to niekto zožerie (kto teda?). Proste že ani nie rok pred tým dáva takéto presné dátumy. Dokáže pochopiť, že nasľubuje veci, ktoré sa niektorým ľuďom zdajú byť uveriteľné, ale toto sa mi zdalo, že nemôže uveriť ani jeho verná volička z radu nespokojných dôchodcov. Ale áno, myslím to vážne, že to pred cca rokom vyhlasoval niekde v médiách - konkrétne to pre nejakú TV vyhlásil.
@nyusika - na mňa môžeš aj rýchlo, ja chápem, ako to myslíš, a čo Teba poburuje. Ale to, že to poburuje Teba, neznamená, že to musí aj mňa 😉 Ja tvrdím, že vždy je všetko o ľuďoch, ľudskosti a ochote. Kde nejde o život, ale iba o papiere, nejde doslova o nič. V parlamente o život nejde (myslím o prežitie, nie to, že o nás nerozhodujú), ani v kancelárií, o život (doslova) ide v nemocniciach, na cestách, v školách a škôlkach, a pod. Mne to celé pripadá ako zbytočná žabo-myšia vojna.
Fakt už baby končím 😀 Mám proste iný názor, aj to sa môže snáď 😉
@katrinka8 ale sak mysli si čo chceš, proste kto chcel pochopit pochopil, ze rokvanie nie je materske centrum a asistentka mala s dietatom čakat v kancli - kedze ma tuto moznost a ma v NR SR svoj sukromny priestor.Nakoniec to zlíznu ochrankari - SBSkari...čo ti maju s tým? Tí si len robili svoj job.
V parlamente ide o náš další zivot a smerovanie tohoto Bananystanu ,nehovorim ze dojča to tam ovplyvni, proste ide o princip - x ludi si musi zariadit den tak aby mali hlídání, deti su aj staršie ako 5 mes. zvlášť ak sa jedna o dolezite stretnutie tak mam niekoho v zalohe ,,kdyby něco,,. Ok, stava sa.
Aj u nas štatnicovala s kočikom - ale kočik bol mimo štatnicovu miestnost.
A ked vidím tu ,,naprcanú belicu,, Nicholsonovu a tu jej faloš, tak jdu blejt velebnosti....šak ano, naskytol sa teplý a dolezitý flek - takato šanca uz zrejme nepride, takze musi si prihriat polievočku.
@katrinka8 lenze toto nie je o nejakom nazore - ja si myslim, ze takto a takto.
kazda mozeme mat iny nazor na to, ako dlho dojcit, ci je toto sako pekne, ci je lepsie ist do Talianska, ci do Turecka...podobne.
su situacie, ked proste platia nejake pravidla a nie je na mne ich len tak mirnix-dirnix menit.
pokial chcela iniciovat zmenu pravidiel - OK - ale INAK.
toto nie je tema na volnu diskusia, co si ja myslim, co si ty myslis, co si myslis susedov kocur.
ani do banky neprides a nepovies, ze "pardon, ja nermam dispizicne pravo na susedov ucet, ale urcite nejde o zivot, tak mi kludne dajte zo dve tisicky, ved ja ho poznam, nebudemu to vadit"
@katrinka8 ale nejde len o to, že sa dostalo do médií a to výsostne len jej vlastnou zásluhou, lebo keby to bola riešila tam, kde to riešiť mala, tak sa o tom nemusí dozvedieť nikto, koho sa to netýka. Ona chcela kauzu a šla za ňou. Nemôže byť až taká hlúpa, aby si neuvedomila, čo zverejnenie takéhoto postu na FB, prinesie. Ide aj o to, že takto hrmotne rieši svoj smiešny a banálny súkromný problém, zatiaľ čo v tejto republike žijú poniektorí ľudia fakt tvrdým chlebíkom. Toto jej teátro je proste za daných okolností nechutné egoistické divadielko.
Problem vyrieseny. Do plena deti chodit nebudu. Ani Kollarove ani Petrikovej ani ziadne ine.
ustanovia v Narodnej rade detskzy kutik. Predpoladam, ze naklady budu hradit rodicia, ktorych deti tam budu odlozene. A dufajme, ze bude mat dostatocnu kapacitu, lebo detnych poslancov mame dost, dokonca jedneho mnohodetneho. 😀 😀 😀 Este v parlamentnom bufete zavedu predaj plienok, Nutrilonu a varenie krupice na objednavku a uz bude vsetko v najlepsom poradecku. 😀 Hura!!!!! Najvacsi problem tohto volebneho obdobia sa panom poslancom podarilo vyriesit kompromisom. Ostatne uz bude brnkacka 😅
Dnes som si vypocula pani Petrik v radiu Express, velmi zabavna zena to je 😀 Ona si naozaj mysli, ze ak to charakter prace dovoluje, zamestnavatelia dieta na pracovisku normalne schvaluju a väcsina s tym nema problem...Ta zena naozaj zije na Slovensku? A propoo nedostatok skolok by vyriesila jednoducho, mestska cast bude spolupracovat so sukromnymi skolkami, kde by rodicia platili iba to, co v statnej... Chapem spravne, ze sukromnikov potom dofinancuje stat ci mestska cast?
@mojkamojka sukromnici sa dofinancuju sami 😀 😀 😀 😀 😀
mozu byt radi, ze vobec maju moznost podnikat
@mojkamojka s tymi skolkami je to mozne. My teda nezijeme na svk, ale u susedov a mala chodila do sukromnej skolky, ktoru zpolostatnili a znizili skolne o niekolko tisiciek.
@jatva napisala si to krasne- nezijes na SVK 😝
@mojkamojka ale ide to...len treba chciet
@nyusika ved toto, ved take nizke dane maju, toto este zvladnu 😀
@jatva co ide len to treba chciet?
@mojkamojka rozne veci idu 🙂 ale bavili ste sa tu o sukromnych skolkach
@jatva a povedz mi ako ja ako rodic zabezpecim, aby som v sukromnej skolke platila to co v statnej? Ten navod ako na to by ma zaujimal
@mojkamojka ty si riadny expert :D O to sa musia zasluzit politici, o to sa snazi pani Petrik. Netreba hned vykrikat ze to nejde. OT: na akej skole si studovala, prosim?

@nyusika a nie su po zaruke? 😀 Ja len, ze zitus ma citlivy zaludok.