icon

5 mesačne dieťa na rokovaní národnej rady

sardinka335
29. apr 2016

Pridala som tuto temu, aby sme nespamovali inu, kde sa tato tema začala ,,preberat,, tazke, kto cíti potrebu vyjadriť svoj nazor, tu ma priestor. V krátkosti - iste ste postrehli ten ,,mega škandál,, ako poslankyna Petrík(ová) nebola pustená do rokovacej sály NR SR s 5 mesačným batolaťom. Sta za? Ste proti? čo si o tom myslíte?

mysga
29. apr 2016

Dobre, smrtelne vážne si pozrime celý príspevok. Kde tam vidíte riešenie otázky diskriminovaných matiek? Ja tu vidím jednu zdutú kozu, čo zas rieši iba ten ich debilný parlament v ktorom sa už beztak majú dobre. A nezávidím učiteľom, nezávidím sestrám, nezávidim nikomu, kto sa snaží zlepšiť si zlé podmienky, ale jej práca je ZLEPŠOVAŤ život nám a nie len SEBE! Nie je tam jediná zmienka o celoplošnom probléme. Kopírujem:

Ako ma nepustili do plena

Ponahlala som sa dnes na hodinu otazok, prisla som tesne pred polozenim otazky ministrovi Richterovi. Mala som so sebou v satke svoju Zorku, lebo som chcela v plene pobudnut len 20 minut. Nevpustili ma vsak dnu kvoli tomu, ze do plena nemoze ist nikto iny okrem poslancov. Ani 6-mesacne dieta s mamou. Otazka bola preskocena.

Som presvedcena, ze male dieta patri k rodicom. Ved je rok 2016. A preto ma zaskocili pocudovani zamestnanci parlamentu, ktori dali najavo, ze dieta v tejto budove nie je vitane. Neprekvapuje ma to, pohostinnost som uz raz precitila, ked som v celom areali NR SR nenasla ani jeden prebalovaci pult.

Tento zastaraly rokovaci poriadok je potrebne zmenit. Idem do toho.

anatalia77
29. apr 2016

@mysga presne tak -zastaralý rokovací poriadok je potrebné zmeniť

mojkamojka
29. apr 2016

@mysga si predstav ani u nas nie je v praci prebalovaci pult 😀 😀 A v poslednej vete vidime, co pani poslankyna naozaj zmenit chce. A veru nie je to nic co by sa tykalo matiek alebo oboch rodicov nepracujucich v parlamente.

mima4
29. apr 2016

@abbey1 no zavist je svina a mnohe tu nedokazu prezut jej plat a postavenie...
Ja tiez som dnes po sichte, tiez nezarabatm 3 tisice a co? pomoze mi nejako zavist? nie! len ma bude blokovat.

nyusika
29. apr 2016

@mojkamojka ja som si až doteraz myslela, že poslancom ide o dobro národa. Nie o vlastný prospech...haha

Ale vážne.
Sú firmy, nie málo, kde sa bežne vyskytujú nielen deti, ale aj psi a iná háveď...úplne prirodzené, nevyužíva sa to, ani nezneužíva. Pre zamestnancov je to naozaj veľká pomoc.
Ale, ruku na srdce, nie je to povinnosť zamestnávateľa takéto niečo poskytovať. A chcete si nosiť deti tam, kde budú trpené ? Čo si tým chce niekto dokázať?

nyusika
29. apr 2016

@mima4 naozaj si myslíš, že je to závisť ??
Vážne ????

mimla
29. apr 2016

Pani poslankyňu nepoznám, ani jej dieťa, Nebudem sa vyjadrovať k faktu, či berie plat za 10 min fyzickej prítomnosti, alebo za prácu v pozadí, ako je naštudovanie návrhov zákonov, navrh pripomienok a podobne. Pri čítaní tejto diskusie sa mi postupne vynárali v mysli obrazy. Obrazy, ako Tesco pokladníčky blokujú, pokladne cinkajú a na chrbte im spia deti. Predstavila som si firmu, kde sa pod nohami zamestnancov tmolia deti a na koberčeku obkolesenom pracovnými stolmi sa hrajú batoľatá. Alebo firmu, v ktorej sa pozriem z okna a na firemnom dvore vidím svoje deti hrať sa s deťmi kolegov a dozerá na ne firemná pani učiteľka... Predstavila som si reštauráciu, kde sa v detskom kútiku hrajú aj deti servírok. Hrá mi k tomu v ušiach "What a Wonderful World" od Louisa Armstronga. A zistila som že to je svet v ktorom by som chcela žiť. Svet v ktorom sú deti vítané a súčasťou bežného života.

Nechápte ma zle, ja tuším, že je to utópia.

Naša spoločnosť považuje deti za záťaž. Potrebujeme ich, ale je s nimi priveľa roboty, priveľa pozornosti. Sú zamestnania, kam deti určite nesmú, napríklad výskumné laboratórium, kde sa robí s nebezpečnými chemikáliami. Alebo do centra jadrovej elektrárne, alebo do muničného skladu, do bane, či na strelnicu. Ale sorry, parlament? Mám 6 mesačné dieťa. Určite by zvládlo aj polhodinu v parlamente bez zamrnčania, kým postláčam pár gombíkov... Vraj sa s deťmi dá robiť aj anesteziológia 😉

mima4
29. apr 2016

@sardinka335
ale ved to dieta tam nemalo byt pritomne kazdy den x hodin... Moje kolegyne ked sa nedalo, tak si vzali dieta k sebe do prace, a ja s tym som nikdy nemala problem... aj ked to bolo na cely pracovny den, ale bolo to len ked nemali inu moznost.
len tu sa skor riesi jej 20 minut a plat...proste mnohe nevedia preglgnut, ze ano, su zeny co aj lepsie zarabaju a toto ich skrie. Keby tu bol clanok, ze predavacka potrebovala prist na 20 minut do prace a len nieco podpisat, zariadit a kvoli dietatu ju nevpustia do priestora pre zaemstnancov...tak by tu zeny trhali zamestnavatela na cimpre-campre.

nyusika
29. apr 2016

@mimla ja mam v hlave obraz, ako sa to dieťa naaaahodou pohne s pacient je v piiiip 😀
Chudatenko malinke, má choré nožičky, nemôže stáť kúsok od ansamblu 😟

mima4
29. apr 2016

@nyusika vo vacsine pripadov ano. Keby islo o jednoduchu mamku, co niekde mukluje za minimalku, prispevky by boli ine, ver tomu.

nyusika
29. apr 2016

@mima4 ešte raz. Nikomu by tam žiadne dieťa nevadilo. Ľuďom vadí spôsob, akým to ta ženská podáva

nyusika
29. apr 2016

@mima4 nie...podľa seba súdim teba ?

mima4
29. apr 2016

@nyusika no sme taka spolocnost

anatalia77
29. apr 2016

@mima4 žena ktorá"mukluje"za minimálku je jednoduchá? No čo sa tu človek nedozvie...

mysga
29. apr 2016

V aktualnej situacii v politike nemôže politik oficialne a verejne riešiť zas len svoju prdel. :/

mimla
29. apr 2016

@nyusika Chápem, aj mňa to prvé napadlo, ale keďže ja tiež vlastním nejaké to nosidlo a aj ho využívam, tak viem, že dieťa si môže kľudne nohami hompáľať, stabilitu to nenaruší. Zdobila som medovníky. Nie je to síce život ohrozujúci úkon, ale pevnú ruku na to treba tiež. Ale áno, vyzerá to trochu nebezpečne.

jatva
29. apr 2016

videla som nejaky utrzok zo zasadania a pani Petrik tam sedela...a bolo tam celkom vela stoliciek volnych. To nikoho nepoburuje? Ti poslanci tiez maju poslanecky plat...

samo_blaho
29. apr 2016

iba ukázal ako sú páni poslanci odtrhnutí od reality

nyusika
29. apr 2016

A ešte jeden postreh - tieto muteraktivistky sa stále oháňajú tým, že všetko má byť prirodzené. Pritom to, paradoxne, riešia všetko strašne demonštratívne podľa hesla "hlavne čo najviac kričať, putať pozornosť "

Nikomu nevadí dieťa na pracovisku...ale nie, madam príde bez toho, aby sa slušne dohodla, okamžite článok do novín, status na FB, reportáž do novín. Toto série ľudí. Detto dojčenská liga.

samo_blaho
29. apr 2016

ale veď on nešiel pracovať, iba si odskočil na 10 minút poukazovať sa s bábom pred kolegyňami a tak

jatva
29. apr 2016
samo_blaho
29. apr 2016

šak ten Petrík
@jatva

buckeye
29. apr 2016

@nyusika no ja konkretne nie, ale poznam take a to maju uz vacsie deti v skolkach, asi su z nich aj ucitelky nadsene 🙂

mima4
29. apr 2016

@anatalia77 urcite nie! ale skor som myslela nie nejaku cicu micu na opatkoch, co trha inym zrak...

nyusika
29. apr 2016

@mima4 aj tie z minimálnou mzdou nosia opätky...šok?

nyusika
29. apr 2016

@mima4 sorry, ale v tejto téme dávaš samé perly
Minimálna mzda rovná sa jednoduchá žena...opätky - fiflena...

mima4
29. apr 2016

@nyusika opatky nemaju docinenia s minimalnou mzdou, tu ide skor o nejaky kvazy profil zeny, ktora vyvola v inych vacsiu lutost, bojovnost, ako ina zena s inym profilom.

nyusika
29. apr 2016

@mima4 no...ja neviem, zvláštne zmýšľanie máš

buckeye
29. apr 2016

@anatalia77 pozri diskusia sa rozprudila, to vidno aj tu, ona ako poslankyna ma vacsie paky ako obycajna zena vo firme, kedze ale vacsina ludu na nu pinda, nikto sa nejakych matiek nezastane, keby to bolo naopak a vznikol by spolocensky tlak, iste veci by sa pohli lahsie

nyusika
29. apr 2016

@buckeye no...diskusia, 99 percent vyjadrilo akurát tak názor, že je krava.