icon

5 mesačne dieťa na rokovaní národnej rady

sardinka335
29. apr 2016

Pridala som tuto temu, aby sme nespamovali inu, kde sa tato tema začala ,,preberat,, tazke, kto cíti potrebu vyjadriť svoj nazor, tu ma priestor. V krátkosti - iste ste postrehli ten ,,mega škandál,, ako poslankyna Petrík(ová) nebola pustená do rokovacej sály NR SR s 5 mesačným batolaťom. Sta za? Ste proti? čo si o tom myslíte?

buckeye
1. máj 2016

@mojkamojka nie kazdy ma babky, tety, sesternice, ktore su doma a na spagatiku cakaju az im zavola, postrazte mi malu, a to ci take ma ani nevieme

mojkamojka
1. máj 2016

@jatva nie nie je to zavistou...len ludom sa nad stupiditou zastavuje rozum...

mojkamojka
1. máj 2016

@buckeye tak na to su potom mobilne telefony, aby som sefovi oznamila, ze nikoho k dietatu nemam a pridem aj s nim. Ci nemala cestou do parlamentu signal?

nyusika
1. máj 2016

@buckeye ona ma opatrovateľku.

buckeye
1. máj 2016

@mojkamojka a nie je ten rokovaci poriadok tak trochu trafeny?? 5m spiace dieta tazko vynesie nejake info, vsak, bolo by to ine, keby ta mala revala na ratu, ale ona spala (ostatne to vacsinou take deti robia, zvlast satkovane), v EU parlamente satkovane dieta bolo a nebol problem
A znova sa opakujem, povedala, ze to chcela dohodnur s Bugarom, ale ten uz bol v plene, kam ju nepustili, taka hlava XXII, a mimoriadna siutacia, je ze ju nemohla asi vybavit telefonicky

jatva
1. máj 2016

Nejde o zavist a vacsina komentov na fb bolo o tom, ze ktora matka moze? Kto z radovych zamestnancov moze prist na 20 minut a este to aj prizna, ze ma velky plat atd.
Cele sa to zbytocne nafuklo. Ona spravila chybu, ze sa nedohodla a s odhodlanim zaciatocnika sa rozhodla, ze ide nieco menit. Zial to zobrala za zly koniec, lebo neratala s tym, ze su ludia tak neprajni a zavistlivi.

nyusika
1. máj 2016

@jatva Ide proste o to, že nasrala (inak to nazvať nejde) veľa žien, ktoré sa možno podieľali na tom, že sa stala poslankyňou. Od takejto osoby sa očakáva, že sa bude správať menej hystericky. Lebo toto bol veľmi zlý ťah, na tom sa snáď zhodneme.

nyusika
1. máj 2016

@jatva chyba začiatočníka je obliecť a obuť sa ako Šimkovičová na parlamentný sľub (ako na diskotéku)...nie takto nešťastne zvolený spôsob na upozornenie na dôležitú tému.

jatva
1. máj 2016

@nyusika nastvala, ano...ale ako som pisala, nerozumiem cim. Lebo mna to nenastvalo.... A tie co to nastvalo povazujem za zavistlivky a vztahovacne osoby. Asi mala najskro vychladnut a potom nieco postovat, mozno inym sposobom, lebo teoreticky mohla predvidat reakcie. Na druhu stranu to rozvirilo celkom slusnu debatu co je treba, aby sa nieco zacalo diat. I ked pochybujem, ze sa cokolvek zmeni ...

jatva
1. máj 2016

@nyusika a k tomu dojceniu kopirujem zo zakonnika: Matke, ktorá pracuje po určený týždenný pracovný čas, patria na každé dieťa do konca šiesteho mesiaca jeho veku dve polhodinové prestávky na dojčenie a v ďalších šiestich mesiacoch jedna polhodinová prestávka na dojčenie za zmenu.
z toho mi vyplyva, ze do jedneho roka, ale nie som pravnik 🙂

nyusika
1. máj 2016

@jatva áno. Ale prax je taká, že sa to nedodržiava a argumentuje aj inými, okrajovo súvisiacimi paragrafmi.
Zamestnávateľ nikdy nepôjde do súdneho sporu5s tehotnou, či dojciacou matkou.
Toto je z praxe 😊

jatva
1. máj 2016

@nyusika tym chces povedat, ze dovolia dojcit aj dlhsie? V realite si ani neviem predstavit fungovanie ...

mojkamojka
1. máj 2016

@jatva aku debatu to rozvirilo okrem osoby pani poslynkyne?

jatva
1. máj 2016

@mojkamojka ze sa pre matky robi malo

mojkamojka
1. máj 2016

@jatva no ja ten pocit nema, ze sa o tomto hovori. Hovori sa o poslankyni, ktora si nevie najst opatrovanie na 20 minut, hovori sa o tom, ze za 20 minut s deckom berie taky a taky plat atd. O zlej situacii zamestnanych matiek a tych co pracovat chcu ani slovo....

jatva
1. máj 2016

@mojkamojka no to pisu tie ukrivdene, tie uvedomelejsie v tom vidia a pisu, ze pracujuce matky sa nemaju moc dobre.... Staci pozriet par prispevkov vyssie. Ale mas pravdu, ze je, zial, viac tych ukrivdenych.

mojkamojka
1. máj 2016

@jatva no ja sa necitim ani ukrivdena ani zavistliva a myslim si, ze som dost uvedomela a predstav si mam viac menej home office, ale jej spravanie hodnotim ako nieco co nijakym sposobom neovplyvni zivot ziadnej matke a bolo pouzite ako prezentacia vlastnej osoby po odchode z materskej strany.

jatva
1. máj 2016

@mojkamojka ked male mnozstvo ludi vola po zmene, nic sa nestane. Ked sa za nu postavime vsetky matky a povieme: hej, vy tam - aj my matky sme sikovne a mame chut pracovat, pomozte nam, aby sme dostali tu moznost, mozno sa nieco stane. Ale ono to s najvacsou pravdepodobnostou skonci ako so strajkom ucitelov ci sestrier - vacsina si hrabe na svojom, nedopraje inemu, zavidi a nevie podporit.

mojkamojka
1. máj 2016

@jatva ja viem, ze ty na to nevies pozriet pohladom odbornika na komunikaciu, kedze nim nie si, ale ver, ze toto nebolo tak ako to vyzera 😉

nyusika
1. máj 2016

@jatva lenže väčšina žien a matiek si myslí, že poslankyňa si len pre svoju popularitu hrabe...
A na konkrétne otazky "co konkrétne ty považuješ za prínos a čo očakávať " si napísala, že vlastne sama nevieš...že jasle a rešpekt a vítanie matiek.
Ja neviem...

katrinka8
1. máj 2016

@sardinka335 - však jasné, že dieťa v práci rozptyľuje rodiča, preto deti bežne v robote nik nemá 😉 Ale naozaj sa občas proste môže vyskytnúť situácia, kedy je proste rodič úplne odpísaný a nemá to dieťa jednoducho kde nechať a nemá inú možnosť, ako ho do tej práce zobrať. Keď to nie je "na dennom poriadku", nevidím v tom problém - vyjsť takému rodičovi v ústrety a pomôcť mu túto akútnu situáciu vyriešiť. Ja v takejto banalite nevidím žiaden "celonárodný" problém - proste sa stáva. Bolo to vždy, aj my sme s bratom raz za uhorský rok proste boli s mamou v robote, keď nebola iná možnosť. Pred 30 rokmi...

jatva
1. máj 2016

@nyusika nie, ze neviem, ale ze ja nic nepotrebujem, lebo mam zamestnavatela co ma ako matku respektuje. Na temu co povazujem za prinosne by som mohla pisat sloh.

jatva
1. máj 2016

@mojkamojka ty si odbornik na komunikaciu?

mojkamojka
1. máj 2016

@jatva ano

katrinka8
1. máj 2016

@mima4 - no vidíš, a ja vôbec nepovažujem bytie doma s deťmi za "agóniu" 🙂 Ja to vnímam (intuitívne, srdcom, proste svojím bytím, či ako to nazvať), že tieto roky chcem (dobrovoľne) venovať svojim deťom v útlom veku. Pred nástupom na MD a RD som pre tento štát odpracovala 10 rokov, medzi deťmi som bola tiež v práci pár mesiacov. A to nehovorím ani o tom, koľko hodín odrobených prepadlo štátu bez odmeny (bavila ma práca, občas som ani nestíhala vybrať nadčasové hodiny v mesiaci - u nás sa nedalo preplatiť, len vybrať nadčasy, ale niekedy som to proste nestihla). Prišiel proste čas na to, aby som vystúpila z toho kolotoča, určitým smerom sa spomalila a úplne obrátila svoju pozornosť na to, čo považujem za najdôležitejšie v živote - na moje vlastné deti a rodinu. A ver mi, ani keby som zarábala 1000€, nevidela by som to inak (dokonca keď sa do práce vrátim, určite to bude pre mňa a našu rodinu finančne výhodnejšie, ako byť doma na RD) - takže nie všetci s dieťaťom to vidia takou optikou "cez peniaze" 🙂

jatva
1. máj 2016

@mojkamojka neuraz sa, ale zislo by sa ti dostudovat vyrokovu logiku, aby sa ti viac nestavalo, ze budes prekrucat. Vyrok: ked nie A, tak nie B, ked chces obmenit, tak treba ked B, tak A a nie ked A, tak B. Konktretne: Ked nieco nefunguje hore, nefunguje dole nie je take iste ako: ked funguje hore, funguje dole. Ale znamena to: ked funguje dole, funguje hore. Bude sa ti potom lahsie chapat co dotycny hovori.

mojkamojka
1. máj 2016

@jatva naozaj ma nemusis poucovat o niecom o com nemas ani paru

sardinka335
autor
1. máj 2016

@katrinka8 ja si myslím, ze to vnimam podobne ako ty. Aj ja som pred x rokmi išla s mamou občas do roboty. A verím, ze vzdy sa da dohodnut. Nemyslím si však, ze toto bol pripad pani poslankyne nakolko kancel tam ma...mohla jej tam kamaratka, babka, asistentka stražit dieta a ak ide o vazne stretnutie tak si to strazenie snad dokazem zabezpečiť. .Omielam to stale dokola - je rozdiel zobrat si dieta do prace ked viac menej ,,nie su fofry,, a je ine tahat dieta do prace ak tam mame nejaku poradu, stretnutie s nadriadenými a ideme preberat neviem strategiu na další rok....tam sa snad človek potrebuje 100% sustredit na to čo sa hovori, premyšlat. Nejake tmoliace sa batola vytahujuce veci so šuflkov tam bude skor rušiť ako pomahat veci. Niektore matky to proste nechcu pochopit a hlava nehlava si presadzuju svoje lebo si vtlkli do hlav ze matka ma byt s dietatom - ale uz za akých podmienok a ze to preto dieta tiez nemusi byt ,,že top,, to im je jedno.

A poviem ešte taku skusenost z druhej strany, ze moj manzel zamestnava kočku, a je teda doma nadštandardne, pritom treba byt aj v praci sem tam, ona bezne v nedelu večer zavola, ze v pondelok nepride atd lebo maly je chory....ok, sak stava sa. Potom sa jej dieta vyzdravie, ale ze ešte ostane den dva aby neochorelo - dobre ...Proste zhodli sme sa s muzom, ze uz to zneužíva. Ono to časom sklzava do toho typickeho ,,podaj prst, zmizne ti cela ruka,,. takže aj ta ustretovost musi mat svoje hranice, ono to ide nenapadne ved nikto na vas hned nevytasi milion poziadaviek, ale salamovou metodou ich navyšuje.

jatva
1. máj 2016

@mojkamojka odbornik na komunikaciu by mal mat zaklady logiky, urobila si chybu, upozornila som na nu. A zrovna o logike nejaku paru mam. Ale citat myslienky pani Petrik neviem a pochybujem ze ty vies a vies co tym chcela dosiahnut aj ked si, ako si hovoris, odbornik na komunikaciu.

jatva
1. máj 2016

@sardinka335 ona nema tmoliace sa batola, co by vytahovalo veci zo suflika ale dojca v satke.