icon

Aj na vašom sídlisku je to samý psí výkal a rozbité sklo?

kiwi82
18. apr 2012

Asi mi to admini zamknú, kďže som použivla neslušné slovíčko v nadpise, ale ja som už taká nasrdená na tých psíčkarov, že to už neni ani možné. Malú nemôžem ani nechať pobežkať po tráve lebo na každom kroku sú tie hnusné psie výkaly a aj rozbité sklá. je to vôbec možné, že deťom urobia oplotené ihriská a ostatné psíčkari považujú za voľný výbeh psov? prepáčte ale som vážne nasrdená 😕 Ako je to u vás?

mummy01
18. apr 2012

@beruska.zuzanka no to sa neda porovnat.Ziadne spaky,odpadky,smrad ani hovienka,ziadny hulakajuci vyrastkovia ci hlucny susedia.... 😀 😀 😀 vtaciky tu stebocu,sovy lietaju....idylka 😉

anazetka
18. apr 2012

vitaj v klube minule mi dcera priniesla v rucke jedno krasne ususene hovienko uz sa rozpadalo, mali ste vidiet moju reakciu - zacala som ziapat a jacat ako opica v zoo nech to okamzite pusti az som skoro zastavila dopravu 😲

dada1212
18. apr 2012

ach jaj, večná téma... to všetko je odraz len našej spoločnosti, všetci myslia len na seba a na druhých kašlú...
či už šoféri, ktorí aby nemuseli ísť dva kroky pešo bez váhania zablokujú chodník a chodci nech chodia po rušnej ceste alebo lietajú, takisto aj mamičky ktorým nerobí problém kočíkom zablokovať trištvrte autobusu, lebo ho nabok nemôžu dať alebo zastanú dve oproti sebe na chodníku a kade prejdú ostatní ich netrápi, takisto ľudia čo všetko vyhodia na chodník a nemyslia, že napríklad také sklo môže niekomu aj ublížiť a tak dalej....
pokým sa nenaučíme, respektíve nenaučíme naše deti, že na svete nie sme sami a mali by sme brať ohľad aj na iných, tak sa to nezmení , bude to len horšie

mandragora22
18. apr 2012

@kiwi82 ahoj, je to strasne, ale aj u nas je to tak. mna to tak strasne stve.... esteze dieta mam tak vychovane, ze vie, ze na trave je vela hav hav hovien a moc mi tam nebeha. radsej sa prechadzame po chodnickoch a po trave behava v lete u nasich na zahrade 😅 😅

beruska.zuzanka
18. apr 2012

@mummy01 hehe, smradík aj bude, bo tu u nás sem tam ešte chovajú zvieratká, ale to mi nevadí.... nie je toho veľa a teším sa, ako ráno vstaneme, malú vypustím na dvor a nemusím sa starať, že si niekde ublíži... 😵 😵 😵
hlavne, čo sa týka všade skla a podobných sajrajtov 😝

beruska.zuzanka
18. apr 2012

@dada1212 presne toto.... naša dcéra má dva roky a vie, že šupu z banánu, vreckovku a iné smetie zahodí do koša, ak nie je poblízku, schováme do sáčku do tašky a vyhodí neskôr, alebo doma... že ke ideme prechádzať cez cestu, akokoľvek sa ponáhľame, dávame pozor a sme ohľaduplní jednak na ostatných chodcov a jednak na šoférov, ktorí často ohľaduplní nie sú....
toto všetko treba deťom vštepovať odmalička a nie čakať, že život ich naučí, lebo potom naša spoločnosť vyzerá ako vyzerá

jolinka
18. apr 2012

no zeny, vsetko co tu pisete , smutne a pravdive ☹ ☹ ☹

ja som par dni dozadu prisla na nase ohradene ihrisko s detmi, boli sme tam prvi, v noci sa tam niekto 'vysantil" s pivovymi flasami, skoro 2 hodiny som zbierala ostre zakerne ulomky skla , boli hlavne v piesku, kym to decka nezahrabu do piesku ako casovany "noz" ... 😠 pozerala som z kazdeho uhla kde sa mi to leskne...ako popoluska.

a psie hovna, no comment, hruza ako vsade, najhorsie su tie kraje medzi travnikom a chodnikom, lebo majitelia psov su taki zdechli ze ani dovnutra travnika sa im nechce zajst 😠 asi si nechcu umazat topanocky , tak len z chodnika psik "za jazdy" serie na kraj ...poznam par ludi co odpratavaju ...svele vynimocne vynimky 😕

vejula
18. apr 2012

Inak ja poznam celkom dosť tetušiek čo si odpratavaju hovienka, kedže sa nam ako psičkarom sem tam stretnu cesty, teda hlavne ešte kym som nechodila s kočikom.

Ale čo sa tyka psičkarov tak mam nervy ked chodia s velkymi plemenami neuviazanymi na voditku. Z toho som velmi nervozna. KEdže chodim aj s kočikom aj s psikom naraz, a vidim neuviazaneho velkeho psa vždy mam ritku stiahnutu. Minule cez oplotene detske ihrisko išiel nejaky pubertiak s neuviazanym velikanskym psom. Tak som mu hned povedala svoje na to a on mi na to len ironicky povedal. No davajte si pozor, dnes ešte neobedoval 😖

beruska.zuzanka
18. apr 2012

@jolinka naša psica má od malička sprostý zvyk pobehať pri potrebe v tej divnej zhrbenej polohe pol trávnika a za tej cesty vypúšťa a ja ako trubka za ňou so sáčkom a lopatkou, ale stojí mi to za to, aj keď to fakt čudne vyzerá 😀 😀 😀

beruska.zuzanka
18. apr 2012

@vejula podľa mňa nejde o to, či je pes malý, či veľký, má byť na vodítku, pokiaľ nie je niekde, kde môže behať voľne, alebo zakiaľ naozaj neposlúcha na slovo... to či nosia psy náhubky či nenosia je diskutabilné, pri bojových plemenách psov by som ich vyslovene prikázala, pri ostatných podľa povahy psa...
naša nenosí, mne to pripadá nedôstojné a ona ho neznáša, je kľudná a neútočná, takže nevidím dôvod 😅

vejula
18. apr 2012

@beruska.zuzanka ved jasn, ale ja osobne mam srach z velkych psov proste ked su bez voditka ked idem s mojim psikom. MAlych psov sa nebojim, to rychlo odtrhneme od seba ak by aj skočili do seba, ale take riadne hovado keby sa pustilo do neho no fakt neviem neviem čo by som robila, tam by som sa asi neodvažila sa pustiť do bitky 😖 medzi nich. Ako psika milujem ale zas mam dieťa a nebudem riskovať že by ma nejaky pes dokaličil do konca života

vejula
18. apr 2012

@beruska.zuzanka moj napr nikdy nevykona potrebu pred našim panelakom, ani ked som u starkych či svokrovcov nikdy nie vo dvore. On musi zajsť dalej a ma tiež svoje miesta. Najradšej pod nejaky krik alebo tak, kde už citi že sa niekedy potreba vykonavala

beruska.zuzanka
18. apr 2012

@vejula veď hej, jasné, ide o princíp podľa mňa, niekto má strach zo psov všeobecne, aj ja som mávala... 🙂

nibiru
18. apr 2012

no baby ja byvam blizko centra tak 10min.peso pred domom biznis centrum a hlavna cesta mame tu stromi ktore maju travu teda uz len hlinu na rozlohe polmetra x polmetra sa čudujem že este stoja a že nasa kovova brana stoji denne ju ocika asi 100 psov a na tej hline nonstop hovna minule jeden idiot videl ze mala ide za domom po takej aleji pes sral a on sa na nas pozeral normalne nic a odysiel prec!ta cast aleje bola v zime aj v tv sneh a asi 3OO hovien detto ked ideme do centra mesta smerom z niv tie byty a ich obyvatelia venčia psov pred domom kde je dene strom osadeny na rozlohe ako som pisala vissie uplne to dokaze vytocit hlaven to ako sliedia policajti na tych co parkuju este nevystupias auta a uz ich odtahuju ale na toto nepozeraju pritom aka vizitka?na grcanie!fuj no asi pred tyzdnom sa lara hrala v piesku a pozeram hovno na ruke 🙄 asi mačacie takže hrat sa bude uz len s kamienkami!a k tym velkym plemenam nas susedin je na malau agresivny jej dcera nema problem hned ho bere na ruky zato stara panicka musruje a na 2m. voditku ich stale necha pritom minule som ju prosila nech ich ma na kratko ze nahodou pojdeme s poza rohu a teda fakt sa nieco moze stat kedze minule som ledva malu zdvihla a pes ma kusol do topanky otras! muzicek ma na nich take nervy že dovidenia v meste je nariadenie že bojove plemena musia bit na voditku a mat obojok ja vzdy zastanem idem na bok a počkam nech prejde kedze uz raz mi strcil pes hlavu do kocika a teda ten pocit neprajem nikomu zazit!naštastie sa nic nestalo ale ked vidim psa hned berem malu na ruky človek nikdy nevie.

nibiru
18. apr 2012

tato vizera Bratislavske centrum mesta!a jeho zelen sa fakt cudujem že tie stromy stoja!

beruska.zuzanka
18. apr 2012

@nibiru 🤐

lauritka
18. apr 2012

u nas na sidlisku je tiez plno hovienok, je to otrasne. tolkokrat som uz stupla do hovna, ze zo mna mal byt davno milionar, tolko stastia...:D

inac mam psika, ale zbieram poctivo, lebo mne samej to velmi vadi 🙄 tieto sacky objednavm a velmi sa mi osvedcili. http://www.zoohit.sk/shop/psi/strojky_a_pece/to...

psov je coraz viacej, mali by si to ludia uvedomit, lebo toto sa neda nazvt inak, ako dribling medzi hovienkami.. 🙄

lauritka
18. apr 2012

@nibiru to je des 😨 😨

ikke
18. apr 2012

@nibiru akoze? ved maju kvalitne hnojenie... 😀
😝

vejula
18. apr 2012

@beruska.zuzanka hej ide o princip, ked ide maly portvišik bez voditka je to nespravne ale ked ide napr pitbul bez voditka, tak to je na basu... JA robim rozdieli aj tu. TReba byť mimoriadne ostražitý pri nebezpečnych plemenach. NEda sa porovnavať podla mna vôbec aj ovela väčšie sankcie by mali byť pri tychlo plemenach. No ale o tom nieje tema 🙂 😉 To je len moj osobny pohlad na vec

nibiru
18. apr 2012

@beruska.zuzanka a to je prosim cesta z autobusovej stanice nivy smerom do mesta každy jeden strom. krasna vizitka.

vejula
18. apr 2012

@lauritka tak my mame z rožkov a z ovocia, a občas vezmem ked kupujem rožky nejaky ten do zasoby 🤐 Zatial mi nikto nevynadal za to že kradnem sačky 😅

lauritka
18. apr 2012

@vejula ja som tiez pouzivala potravinove, ale niekedy sa zvykli roztrhnut, to bol trapas 😀

tieto co objednavam, ale maju ich aj v obchodoch pre psov, su ako miniaturne sacky na smeti, su pevnejsie ako obycajne sacky a este nosim aj ten davkovac, je to prakticke hlavne v lete , ked nemas vrecka 😝 das na kluce.

nibiru
18. apr 2012

ihrisko mame tiez nove v ružovej doline okolie krasne zelen,travicka stomy fakt krasa na ihrisku s cedulami zakaz vodit psov ha ha ha ha akoze nic ignoracia 🙄 jedine kde sa može mala hrat bez rizika je u nas na zahrade a kedze pred nou mame pole na ktore si ludia chodia vencit psov ani tam nemame pokoj pri koseni sa ideme dogrcat no a včera daky zatulany pitul bez voditka pod zahradov (mame ju kaskadovitu)a muz s malov hore pred zahradov trhali orgovan normalne som tusila že pojde na pole hned som kricala nech mi poda malu cez plot utekala zavret branu a davala mu hrable keby niečo este cely den som to rozdychavala naštastie ho zahnal.

katrinka8
18. apr 2012

Ahojte, ja byvam v Martine a na nasom sidlisku to nie je az take zle, musim povedat. Neviem, ci mam take nahodne "videnia", ale ak ide psickar okolo, tak vari som v poslednej dobe nevidela nikoho, kto by si neodpratal po sebe - a psickarov sledujeme, lebo dcerka miluje psiky 😀 Ihrisko mame oplotene a je donho zakaz vstupu s psikmi, ludia to dodrziavaju, ihrisko sa aj zamyka, takze to je OK. Mam kamosku - psickarku - a od nej viem, ze nasa Mestska policia za neupratanie pokuty dava. Ako casto, to neviem, ale myslim, ze ludia sa v poslednej dobe zacali viac snazit. Aj ked uplne dokonale to nie je, ale na pohlad je nase sidlisko ciste. Dokonca na jar, ked sa roztopil sneh, mesto cistilo travniky tym vysavacom. Ale cele je to mozno aj tym, ze sme blizko lesa, luk atd., kde chodi vela ludi vencit psikov.
Ale minule sa mi stalo, ze som bola u rodicov a oni byvaju v inej mestskej casti v rodinnom dome v takej bocnej ulici, kde sli dvaja "mladeznici" cca 20-rocni - chalan a baba - s vlciakom a ten sa vy... rovno nasim pred branu. Bola som von, par metrov od tej brany aj s kocikom, videli ma a muselo im byt jasne, ze tam "byvam", a nic. Tak som im povedala, aby si laskavo upratali vykaly svojho psa, ze je to sukromny pozemok. Skoro som spadla z noh, ked sa ani neotocili, nieto aby to odpratali! Vtedy som nevedela, co mam od zurivosti robit. To bola vyslovena arogancia, drzost a ... ani neviem, ako to nazvat. Proste nic, len dalej pokracovali, ako keby sa nic nedialo, ani bu, ani mu.... ☹

nibiru
18. apr 2012

@vejula ja bezne miesto mikrotenovej rukavice na rozky odtrhnem 2x sačok a rožky naberam sackom dam ho potom k rožkom kedže mame kocura ktoreho 2x denne čistim sačkov nikdy nieje dost 😀

vejula
18. apr 2012

@lauritka u nas v bille su asi kvalitnejšie sačky, mne sa ešte žiaden netrhol. Teda klop klop nech nezakriknem 😅 😀

vejula
18. apr 2012

@nibiru mam presne tu istu taktiku 😀 😀

nibiru
18. apr 2012

@katrinka8 ako sa poznam asi by som to nabrala a hodila po nich!vomne to tak vrie že niekto si to fakt odnesie 😀

nibiru
18. apr 2012

@vejula tiez mame billu oproti domu:o)))