icon

Aká je vaša najstaršia spomienka z detstva?

8. dec 2022

A z akého veku? Ja si pamätám triedu v škôlke, keď som mala 3 roky, ale z obdobia do 3 rokov nič.

inaemre
9. dec 2022

Ako som sa hojdala v starom byte medzi obyvackou a kuchynou a mamka varila v kuchyni. Do domu sme sa prestahovali ked som mala asi 3.

nurielka
9. dec 2022

Okolo 2-3 rokov. Oco mi podával keramický hrnček ľadovej vody z prameňa pod horou v dedine, kde bývala babka. Vravel mi vtedy, že z tej vody vyrastiem, nech vypijem celý hrnček.

dixitka
9. dec 2022

Ako idem s mamou vo výťahu a vreštím od strachu, lebo si dala na hlavu kožušinovú čiapku a ja som ju v tom nespoznala 🤷‍♀️ Mala som asi rok a pol

mackamosna
9. dec 2022

@jane89 preboha, vzťah mate teraz dobrý? To je hrozne 😪

122laura122
9. dec 2022

@viestta 😄😄😄😄😄

mamula20
Odpoveď bola odstránená
bu1bu
9. dec 2022

Pamätám si ako pradeda mi máva z okna a my sadáme do nášho auta, je sneh a otec čisti auto od neho, dedo zomrel keď som mala 3r a par dni, v zime, tak to musela byt jeho posledná zima a moje posledne stretnutie s nim. A tiež keď sa narodila sestra, maličké bábätko mama drží na rukách, ta sa narodila, 2 dní pred úmrtím pradeda. Asi moje najhlbšie spomienky... ☺️

4stanka4
9. dec 2022

Ja si pamätám ako ma brat vozil na takom plastovom koniku okolo stola. Kolko som mala netuším, možno 2 a on 3. Potom si pamätám ako ma nechali u tety na noc lebo som tam chcela byť a strašne som plakala za mamou ze chcem ísť domov a bratranec mi hovoril ze maminka podoji kravicku a príde po mňa. Ja si to doteraz živo pamätám a keď som o tom minule hovorila našim tak oni nemali ani šajnu o tom, vôbec si na to nespomínajú.

beellka
9. dec 2022

Z 2 rokov, pohreb starkeho. To je moja najstarsia spomienka.

chrisencore
9. dec 2022

Mama mi to doteraz neverí ale ja mám živú spomienku, mal som max 1 rok, prišla krstna k mame na kávu a mna dali do spálne do postieľky. Dali mi malé počítadlo s drevenými gulickami. Mne sa podarilo tie guličky dať preč a vopchat do nosa. Viem že som nemohla dýchať ani plakať ss mi nedalo ale objavil sa pri mne niekto a tie guličky mi vytiahol. Potom som začala plakať a pribehla mama. Tie guličky boli porozhadzované po postieľke. Neviem kto to bol, možno dedko ktorý umrel pred mojim narodením a zachránil ma 😊

amia3
9. dec 2022

@jane89 bože, hrozné 😥

amelia123
9. dec 2022

@jane89 Takuto spomienku radsej rychlo zabudnut 🙏

luccija
9. dec 2022

@inaemre tiez mam taky podobny zazitok ako sa u babky na dvore hojdam na lehatku medzi stromom a jazdim na trojkolke a bola tam ta klasicka studna a vzdy ma bavilo sa s nou hrat a cakat na vodu🙂dalsie na kolotococh ako som plakala a nechcela ist sama na vlacik a moja mama musela vliezt dnu ledva tam vosla neznasala som kolotoce, hluk, vela ludi bala som sa.Mala som ololo 3,5 r Dalsie ako ma mal otec vysadenu na ramenach a boli sme v Ba na vojenskej prehliadke a bala som sa vojakov a lietadiel vo vzduchu.
A neskor skolka neznasala som prisne ucitelky, pach v skolke, jedalni

linki90
9. dec 2022

no nedá mi komentovať aj keď ja tomu neverím ale kamarát tvrdí ,že si pamätá doslova citujem ako mu bradavku davala do ust mama keď ho kojila 🤣🤣🤣

tamichloe
9. dec 2022

Ja si pamätám ako som bola v škôlke a učiteľka sa prechádzala s palicou,aby sme spali.......doteraz keď idem okolo viem ,že tam bola kedysi skolka......ked som bola tretiačka sme sa presťahovali o 10 km dalej......a potom ako sme s bratom v druhej škôlke a mama nám ušila karovane čierne nohavice rovnaké a mysleli si ,že sme dvojčatá,ja som bola o 2r staršia

chyla95
9. dec 2022

Pamätám si to akoby to bolo včera (stalo sa to pred 24 rokmi). Mala som vtedy 3 roky a so staršou sestrou sme boli u starej mamy,čakali sme kým prídu naši rodičia aj s mladšou sestrou. Prišli so slzami v očiach a oznámili nám,že naša mladšia sestra (od narodenia bola chorá) zomrela.

empafi
9. dec 2022

Ja som celé detvo príliš často navštevovala ORL ambulancie a nemocnice kvôli ušiam a zápalom v nich Sama v tej detskej postieľke zamrezovana s cernoskou bábikou som čakala kedy príde mama. A plakala som vždy keď sa lekári priblížili s tým zrkadielko na čele....vela spomienok mam z tohto prostredia

nikayla
9. dec 2022

Pamätám si, ako som vyhodila papučky z okna, že ja do žiadnej škôlky chodiť nebudem. Takže okolo 3 rokov som mala. A potom november '89 v telke, nechápala som, načo je tam toľko ľudí na jednom mieste. To som mala takmer 4 roky.

ivangeline
9. dec 2022

Realne su to cesty do skolky v 3r a narodenie sestricky,kedy sa staral o mna otec a navsteva v nemocnici. Inac vsetko,co je na fotke si viem akosi spritomnit,predstavit,su tam nejake pocity a pamatam. Aj ked som bola mensia.

vevesh
9. dec 2022

Najstarsia spomienka asi rok a pol, ked bola snehova kalamita a ako sa ma nasi snazili cez ten velky sneh v sankach dostat do jasli alebo k babke. Dalej si spominam jasle- tiez som tam chodila okolo roka- dvoch a ako ma tam dedko niesol. A od 3r. Uz velmi vela veci pamatam. Ale napriklad na jedneho dedka nemam absolutne ziadnu spomienku, pricom zomrel okolo mojho 4 roku. A tvare si nepametam vobec, respektive velmi chabo...🙈

slovakboy
9. dec 2022

Keď som sa učil chodiť a chytil som kaktus. Mne sa zdalo že sa mi do zápästia zapichli nejaké vlasy a plakal som. Otec ma utešoval. Potom si pamätám ako ma mama šla biť lebo som v postieľke plakal a otec ju chytil okolo trupu a odtiahol nasilu. Z jaslí si pamätám ako tam smrdelo linoleum, potom ešte zopár veci do troch rokov ale to len také okamihy. Zo škôlky si už pamätám veľmi veľa. Viac ako z prvej triedy . Ešte som si spomenul ako mal brat ranu na pupku a mama mu to ošetrovala to som mal dva roky lebo on bol novorodenec a je 2r mladší odo mňa

babatkoo
9. dec 2022

Jaslicky - 2 roky. Pamatam si ten moment uz 38 rokov 🙂 ako som bezala za mojimi milovanymi tetami

sorayaardente
9. dec 2022

Najstaršiu spomnienku si vybavujem,keď som mala asi 2a pol roka a sla som po schodoch hore do podkrovia starého domu na hlavnej ulici v Košiciach .otec tam mal firmu a pamätám si schody a potom veľmi schatralu strechu s holubmi ,potom si pamätám ako sme so sestrou pozerali na ženy skusajuce si svadobné šaty,lebo pri otcovej firme bol svadobný salón Michaela tuším a mohli sme tam byť,sedela som pri zrkadle a pozerala sa potom na tie šaty,ktoré viseli na vesiakpch,prišli mi obrovské. A ešte spomineka ako som babke pocmarala stenu a mačky u tety na záhrade,je toho viac

sorayaardente
9. dec 2022

Ešte si pamätám,to som mala asi 3 roky,že som si ľahla ku balkonovym dverám za záves a tam som spala. .potom som počula rodičov,že má hľadajú po celom byte ,asi museli chytit infarktovy stav 🤦😵 a ja spokojná za závesom

catherinah
9. dec 2022

Fíha, vy si pamätáte take veci 🤔 ja az tak 4-5 rokov prva spomienka na žlté šaty s balonikmi a potom operaciu/pobyt v nemocnici.

petraslov
9. dec 2022

Ja si pamätám, ako som sa na ceste prevrátila v chodítku dole kopcom, to som nemala ani rok, ale bol to taký traumatizujúci zážitok, že sa mi vryl do pamäti. Potom som ako takmer trojročná vykotila môjho polročného brata z kočíka pred obchodom, kým som čakala na mamu a nechala ma s ním samú vonku ho strážiť, našťastie sa mu nič nestalo. Tiež si spomínam, ako som ako štvorročná raz večer ukazovala v detskej bratovi, ktorý bol v postieľke, holý zadok a on sa tak strašne smial, že prišla mama pozrieť sa do izby, prečo ešte nespíme a čo stvárame a ja som samozrejme dostala hneď po tej holej riti. Pamätám si toho veľmi veľa z raného detstva, toto je len také torzo.

karinsun
9. dec 2022

Moja najstarsia spomienka je este obdobie pred skolkou…. Mala som 2,5 roka. Dedukujem podla toho ze bolo leto a ja som sa narodila v novembri. Boli sme v zahrade s bratom a rodicmi. Mne sa chcelo strasne curat a zacala som utekat donutra na zachod. Neviem preco som sa nevycikala proste v zahrade, ale na terase som sa pocurala a strasne som plakala. Pamatam si ze na mna otec krical zo zahrady ze mam stiahnut gate a čurat do travy. 😂
Viem ze sa ma potom mama pytala ze preco som to nespravila na dvore, ale utekala som az dnu…

zuzi0911
9. dec 2022

Pamätám si až od 5 rokov keď sa narodil brat...dovtedy ani mamu tehitnu si neviem vybaviť oroste nič...až keď sa narodil

petrofka
9. dec 2022

Niekto si čosi prečítal o rogerianoch? 🙂

mjk40
10. dec 2022

Zo škôlky takmer všetko teda asi od 4 rokov. Vtedy ešte súdružky učiteľky, kuchárky, spolužiakov, hračky. No čo bolo predtým? Iba akési hmlisté, útržkovité spomienky, ktoré však neviem s určitosťou priradiť ku konkrétnym udalostiam a teda neviem či sa skutočne stali alebo sú iba výplodom fantázie.