icon

Aká je vaša výška IQ?

15. dec 2025

Pozdravujem vas, mile damy. Obraciam sa na tie z vas, ktore poznaju ... aspon priblizne ... vysku svojho intelektualneho kvocientu a su ochotne podelit sa oň v ramci malej, cisto zvedavej diskusie. Nejde o porovnavanie ega ani o sutaz, skor o snahu nahliadnut na to, ako zeny same vnimaju svoj kognitivny potencial a ci ho povazuju za relevantny v kazdodennom zivote. Zaujima ma tiez, ci podla vas cislo IQ koreluje s praktickou inteligenciou, emocionalnou zrelostou alebo schopnostou robit rozumne rozhodnutia. Budem rad za kultivovane, uprimne odpovede a rozne pohlady na tuto temu.

unbeholfen
19. dec 2025
@valria

Neviem, nepotrebujem to vedieť. Pre mňa je dôležitejšie mať všeobecný prehľad a hlavne vychádzať s ľuďmi, mať tie správne emócie.

@valria veľmi dobrý názor, úplne súhlasím.

anonym_518679
20. dec 2025

Mam IQ 116, strednú školu s maturitou a pracujem ako predavačka. A čo sa rozhodnutí v živote týka, 😅 občas aj sam diabol sa pýta ,, dočerta, čo to robíš?,,

dia219
20. dec 2025

142 (potvrdené psychiatrom...nie online test) , ale nezabúdaj že pokiaľ ho nevyužiješ a nebudeš čítať knihy a vzdelávať sa tak nikto nepozná že máš vysoký kvocient. Ja sama som lenivá čítať knihy a môj snúbenec čo má 20 bodov nižšie IQ má oveľa lepší všeobecný prehľad ako ja. Jedinú výhodu ktorú ja vnímam je tá že sa veľmi rýchlo učím nove veci, netreba mi niečo prečítať viackrát na to aby som si to zapamätala ...etc..

unbeholfen
20. dec 2025
@dia219

142 (potvrdené psychiatrom...nie online test) , ale nezabúdaj že pokiaľ ho nevyužiješ a nebudeš čítať knihy a vzdelávať sa tak nikto nepozná že máš vysoký kvocient. Ja sama som lenivá čítať knihy a môj snúbenec čo má 20 bodov nižšie IQ má oveľa lepší všeobecný prehľad ako ja. Jedinú výhodu ktorú ja vnímam je tá že sa veľmi rýchlo učím nove veci, netreba mi niečo prečítať viackrát na to aby som si to zapamätala ...etc..

@dia219 áno IQ je len lepšia kapacita mozgu. Nema volyv na to ako žiješ a čo robíš. Zbadáš to len vtom že rýchlejšie pochopíš veci, že vedela by si sa niečo naučiť rýchlejšie ale nepotrebuješ to. A kto to potrebuje naučí sa tiež len sa musí bifliť, trvá mu to dlhšie pochopiť. To je celý rozdiel.

nelka93
20. dec 2025

Pred cca pol rokom, testovanie Mensa, cez 130. Presnú hodnotu písať nebudem

miskaska
20. dec 2025

Boli sme si par rokov dozadu dať zmerať s bratom IQ v Mense. Mne vyslo 152 a bratovi 156. Určite máme IQ nižšie a to z dôvodu, že poznáme tie typy úloh. Obaja máme VŠ, brat má aj PhD. Pracujeme hlavou, ale nie sme nič extra. Ja tým testom z Mensa veľmi neverím.

anonym_99cf24
21. dec 2025

Ta 70.Co narobím?

kim2028
21. dec 2025

Ja som síce chlap, ale poviem tak, že IQ je častokrát nič nehovoriace číslo, ktoré záleží od metodiky testovania. Existujú viacero druhov testov a niekde dosiahnete lepšie výsledky, inde horšie. Nevypovedá to ani tak o niečom. Základ je, že či ste inteligentný alebo nie. Napr. inteligentní ľudia sa vyznačujú viacerými charakteristikami. Čítal som na tú tému viacero článkov dúvnejšie a celkom sa hodilo to na mňa väčšinou. Napr. bol som väčšinou vždy skôr nočná sova, mal som zmysel pre humor, moje logické myslenia bola niekedy skutočne TOPKA. Viacero ľudí hovorilo dokonca aj tých inteligentných, že sa nestretlo s niečím takým. Nemám zmysel pre poriadok. Tiež rád objavoval som nové vecí a koníčky, často som o sebe pochyboval, nebránil som sa ani samote. Som skôr dobrý poslucháč, mám aj vážne psychické problémy, bol som vždy flexibilný a vedel som reagovať na zmeny v živote. Už počas psychického ochorenia išlo to ťažšie, ale prispôsobil som sa. To sú vraj často všetko znaky nadpriemerne inteligentných. Rovnako aj nadpriemerne inteligentní môžu mať svoje muchy. U mňa je to napr. o spomínaných pochybnostiach a chýbajú mi aj niektoré dôležité vlastnosti napr. povedzme vytrvalosť, ktoré môže mať niekto, kto má inteligenciu nižšiu. Práve na vytrvalosti som pohorel už viackrát, keď som bol ešte zdravý...

evalea
22. dec 2025
@anonym_40a46e

Len ja sa sulam ake tu vsetky uvadzaju vysoke IQ? 😁

@anonym_40a46e nie nie si sama 😀😀😀.

anonym_105c90
22. dec 2025

@anonym_autor mám potvrdených 150, vždy mi išla ľahko matika, logické úlohy, riešenie problémov. Myslela som si, že to tak má väčšina ľudí...
Co sa týka napríklad vzdelania, tak strednú školu som si vyberala viac menej pod tlakom rodičov, nešla som tam kde som chcela. Skúšala som potom tri VŠ, ale prvá ma absolútne nebavila, vybrala som si ju iba kvôli rodičom, ostatné dve bol môj výber, ale kvôli určitým udalostiam som ich musela ukončiť už v prom ročníku.
Myslím si, že mám aj EQ celkom vysoké, nepracujem priamo s ľuďmi momentálne, ale vždy som chcela pomáhať (chcela som ísť pôvodne na gympel a potom na lekársku fakultu, chcela som byť kardio alebo neurochirurg), teraz uvažujem nad štúdiom psychológie, pretože ma tato oblasť zaujíma, samovzdelavam sa, ale mám tri deti, jedno z toho je ZŤP a mam 43 rokov, neviem ci by som len nezabrala miesto niekomu mladšiemu...
Zvyčajne sa mi ľudia veľmi rýchlo zdôveria so svojimi problémami, viem ich vypočuť a poradiť, ak je záujem. Aj keď niekedy je toho dosť, a hovorím si, že som ako studňa nešťastia 😊
Osobne si nemyslím, že vysoké IQ zaručí, že človek urobí správne rozhodnutia, vyštuduje VŠ.. Podľa mňa je to dosť individuálne. Koluje plno vtipov o určitej skupine ľudí, ktorí sú v práci top, ale nepoužiteľní pre praktickí život, no mne to tak nepríde... Všade sa nájdu rôzni ľudia. Skôr záleží aké má človek podmienky na život, vzdelanie, ako je vychovávaný, či má podporu rodičov, atd...

kim2028
22. dec 2025
@anonym_105c90

@anonym_autor mám potvrdených 150, vždy mi išla ľahko matika, logické úlohy, riešenie problémov. Myslela som si, že to tak má väčšina ľudí...
Co sa týka napríklad vzdelania, tak strednú školu som si vyberala viac menej pod tlakom rodičov, nešla som tam kde som chcela. Skúšala som potom tri VŠ, ale prvá ma absolútne nebavila, vybrala som si ju iba kvôli rodičom, ostatné dve bol môj výber, ale kvôli určitým udalostiam som ich musela ukončiť už v prom ročníku.
Myslím si, že mám aj EQ celkom vysoké, nepracujem priamo s ľuďmi momentálne, ale vždy som chcela pomáhať (chcela som ísť pôvodne na gympel a potom na lekársku fakultu, chcela som byť kardio alebo neurochirurg), teraz uvažujem nad štúdiom psychológie, pretože ma tato oblasť zaujíma, samovzdelavam sa, ale mám tri deti, jedno z toho je ZŤP a mam 43 rokov, neviem ci by som len nezabrala miesto niekomu mladšiemu...
Zvyčajne sa mi ľudia veľmi rýchlo zdôveria so svojimi problémami, viem ich vypočuť a poradiť, ak je záujem. Aj keď niekedy je toho dosť, a hovorím si, že som ako studňa nešťastia 😊
Osobne si nemyslím, že vysoké IQ zaručí, že človek urobí správne rozhodnutia, vyštuduje VŠ.. Podľa mňa je to dosť individuálne. Koluje plno vtipov o určitej skupine ľudí, ktorí sú v práci top, ale nepoužiteľní pre praktickí život, no mne to tak nepríde... Všade sa nájdu rôzni ľudia. Skôr záleží aké má človek podmienky na život, vzdelanie, ako je vychovávaný, či má podporu rodičov, atd...

@anonym_105c90 Môj príbeh je tiež podobný. Chcel som pokračovať najskôr v šľapajách rodičov – stavebná fakulta TUKE. Na niektoré vecí som mal tam neskutočný talent, ale po 2,5 roku som vzdal to. Pretože väčšina predmetov nebavila ma a čakal som dlho, že zlepší sa to časom s tými predmetmi. Nezlepšilo sa to, tak som prešiel na ekonómiu. Poviem tak, že ten prechod bol markantný. Predmety bavili, ale tá náročnosť bola niekde úplne inde ako pri VŠ technického zamerania. Prišla mi tá ekonómia ako o level až dva nižšie. Áno, aj tam boli ťažké predmety, ale tie boli pre mňa hráčkou. Keďže išlo o predmety, kde sa skôr počíta a v tom som bol veľmi silný. Nedoštudoval som však, lebo prišla neskôr schizofrénia... Chýbala mi tak do inžiniera jedna skúška a štátnice...

anonym_105c90
22. dec 2025
@kim2028

@anonym_105c90 Môj príbeh je tiež podobný. Chcel som pokračovať najskôr v šľapajách rodičov – stavebná fakulta TUKE. Na niektoré vecí som mal tam neskutočný talent, ale po 2,5 roku som vzdal to. Pretože väčšina predmetov nebavila ma a čakal som dlho, že zlepší sa to časom s tými predmetmi. Nezlepšilo sa to, tak som prešiel na ekonómiu. Poviem tak, že ten prechod bol markantný. Predmety bavili, ale tá náročnosť bola niekde úplne inde ako pri VŠ technického zamerania. Prišla mi tá ekonómia ako o level až dva nižšie. Áno, aj tam boli ťažké predmety, ale tie boli pre mňa hráčkou. Keďže išlo o predmety, kde sa skôr počíta a v tom som bol veľmi silný. Nedoštudoval som však, lebo prišla neskôr schizofrénia... Chýbala mi tak do inžiniera jedna skúška a štátnice...

@kim2028 mňa zase naši nútili do ekonomickej 😁 ale strašne ma to nebavilo, tri krát som skúsila prvý ročník 🫣 ale nešlo to...
Mna by bavilo pracovať napríklad ako psychológ na polícii, pomáhať obetiam trestných činov, alebo vo väznici väzňom, asi mam nejaký záchranársky komplex, možno aj preto, že som najstaršia sk súrodencov, mala som ich vždy na zodpovednosť a samozrejme som sa musela učiť na samé jednotky 😂 ostatní súrodenci už nie, tam boli v pohode aj 3,4... Ja som mala problém už keď som dostala 2 🫤 paradoxom je, že moje segry majú obe VŠ 😂

barbie2023
22. dec 2025

Tu sa zase stretli členovia mensy 😂 a autorka si myslí,že každá ti úprimne povie výšku IQ. Možno tak čo si namerali na internetovej hre 😂😂😂 celé Slovensko je plne géniov ako pozerám.

misanthropicdann
22. dec 2025

@anonym_autor IQ je samo o sebe bezvýznamný údaj.
Človek s vysokým IQ môže byť absolútne neschopný v bežnom živote.Taktiež sa tvrdí že vysoké IQ väčšinou znamená nízke EQ

oliolijanka
22. dec 2025
@barbie2023

Tu sa zase stretli členovia mensy 😂 a autorka si myslí,že každá ti úprimne povie výšku IQ. Možno tak čo si namerali na internetovej hre 😂😂😂 celé Slovensko je plne géniov ako pozerám.

@barbie2023 A preco by nebolo? Slovensko ma vela vzdelanych, inteligentnych a sikovnych ludi.

autor
22. dec 2025
@anonym_105c90

@anonym_105c90 tak mam nieco pre teba 1,1,3,4,16,23, ake dve cisla nasleduju?

barbie2023
22. dec 2025
@oliolijanka

@barbie2023 A preco by nebolo? Slovensko ma vela vzdelanych, inteligentnych a sikovnych ludi.

@oliolijanka áno, ako vidím plný koník . A celé Slovensko tak presne aj vypadá 🤣🤣🤣🤣

anonym_fcee3a
22. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_105c90 tak mam nieco pre teba 1,1,3,4,16,23, ake dve cisla nasleduju?

@anonym_autor 529, 536

autor
22. dec 2025
@anonym_fcee3a

@anonym_autor 529, 536

@anonym_fcee3a zial nie.

anonym_fcee3a
22. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_fcee3a zial nie.

@anonym_autor Moja odpoveď : 529, 536 je správna. Ale nemusí to byť jediná správna odpoveď.

oliolijanka
22. dec 2025
@barbie2023

@oliolijanka áno, ako vidím plný koník . A celé Slovensko tak presne aj vypadá 🤣🤣🤣🤣

@barbie2023 Ako "vypada" cele Slovensko?

barbie2023
22. dec 2025
@oliolijanka

@barbie2023 Ako "vypada" cele Slovensko?

@anonym_autor mňa IQ nezaujíma, ale podľa mňa 40 a 58.
@oliolijanka buď žiješ mimo SR a toto je vážne myslená otazka alebo potom je úplne zbytočné ti odpovedať.

oliolijanka
23. dec 2025
@barbie2023

@anonym_autor mňa IQ nezaujíma, ale podľa mňa 40 a 58.
@oliolijanka buď žiješ mimo SR a toto je vážne myslená otazka alebo potom je úplne zbytočné ti odpovedať.

@barbie2023 No ved odpovedz. Ako "vypada" Slovensko?
Uplne vazne sa pytam. Polovicu roka zijem na Slovensku a druhu niekde mimo Slovenska. Takze viem porovnat. Kolkokrat si bola mimo Slovenska ty?
Slivaci su skveli, dobrosrdecni ludia, ktori nie len ze su mnohi vzdelani(ak neratam minoritu, tak vsetci) ale väcsina su aj slusne vychovani a bola im odovzdana mudrost nasich predkov. Slovenske zeny si vedia vypestovat, vedia navarit, napiect, poradia si v zlozitych situaciach. Slivenski muzi su silni, sikovni a mudri a ked odidu pracovat do zahranicia, väcsina vynika v pozitivnom zmysle.

Ja inteligenciu Slovakov nespochybnujem, ty zrejme "vo svojej bubline" asi stretavas inych ludi.

Slovensko ma ca. 5 milionov ludi, tisice si dalo spravit test. Pochvalilo sa tu zo 20 zien, väcsina s pokorou. Tak neviem, co sa tu treba z toho vysmievat.

barbie2023
23. dec 2025
@oliolijanka

Uplne vazne sa pytam. Polovicu roka zijem na Slovensku a druhu niekde mimo Slovenska. Takze viem porovnat. Kolkokrat si bola mimo Slovenska ty?
Slivaci su skveli, dobrosrdecni ludia, ktori nie len ze su mnohi vzdelani(ak neratam minoritu, tak vsetci) ale väcsina su aj slusne vychovani a bola im odovzdana mudrost nasich predkov. Slovenske zeny si vedia vypestovat, vedia navarit, napiect, poradia si v zlozitych situaciach. Slivenski muzi su silni, sikovni a mudri a ked odidu pracovat do zahranicia, väcsina vynika v pozitivnom zmysle.

Ja inteligenciu Slovakov nespochybnujem, ty zrejme "vo svojej bubline" asi stretavas inych ludi.

Slovensko ma ca. 5 milionov ludi, tisice si dalo spravit test. Pochvalilo sa tu zo 20 zien, väcsina s pokorou. Tak neviem, co sa tu treba z toho vysmievat.

@oliolijanka áno a preto sme aj ekonomicky na vysokej úrovni. Vieme si dobre zvoliť vládu, nie sme ovplyvniteľni propagandou a náchylní veriť hoaxom 🤦 a školstvo? Na vrchole ratingov. Neviem kde si žila predtým, ale tvojou príšernou gramatikou a opisovanim slovanskej vzdelanosti a. dobrosrdečnosti si v bubline jedine ty.

gerrwie_girl
23. dec 2025
@oliolijanka

@oliolijanka hm, ja som žila v Írsku a musím povedat ,ze v mestách to nie je až taká sláva, ale mimo miest v dedinách su ti ludia neskutočne úžasní a dobrosrdečni. Milujem chodit na tie ich dedinky, ti ludia by sa rozdali. Bohužiaľ tu som to nezažila. Inak co sa týka inteligencie, tak myslim ze celosvetovo to upadá. V praci som chcela riešiť nejaku vec v exceli, rozmýšľala som nad tym, ze ako to urobiť. Rada si tym lamem hlavu ak teda zrovna nemam fofry. Mam z toho dobrý pocit ked na to nakoniec pridem sama ako to urobiť. Trénujem tym hlavu trosku. Kolega (26rokov) sa ma spýtal, preco sa hned nepýtam chata gpt. On hned vsetko riesi cez neho a aj vela iných kolegov. Dávajú mu napisat aj jednoduché emaily ktore maju písať dodávateľovi. Za mna je to dost smutne. Tiež využívam chat gpt, ale skor na take všeobecne informácie, ktore by som aj tak googlila. Snad sa mi podarí vychovať syna tak, ze najskôr si pri riešení problému bude lámať svoju hlavičku a až potom si to uľahčí.

oliolijanka
23. dec 2025
@gerrwie_girl

@oliolijanka hm, ja som žila v Írsku a musím povedat ,ze v mestách to nie je až taká sláva, ale mimo miest v dedinách su ti ludia neskutočne úžasní a dobrosrdečni. Milujem chodit na tie ich dedinky, ti ludia by sa rozdali. Bohužiaľ tu som to nezažila. Inak co sa týka inteligencie, tak myslim ze celosvetovo to upadá. V praci som chcela riešiť nejaku vec v exceli, rozmýšľala som nad tym, ze ako to urobiť. Rada si tym lamem hlavu ak teda zrovna nemam fofry. Mam z toho dobrý pocit ked na to nakoniec pridem sama ako to urobiť. Trénujem tym hlavu trosku. Kolega (26rokov) sa ma spýtal, preco sa hned nepýtam chata gpt. On hned vsetko riesi cez neho a aj vela iných kolegov. Dávajú mu napisat aj jednoduché emaily ktore maju písať dodávateľovi. Za mna je to dost smutne. Tiež využívam chat gpt, ale skor na take všeobecne informácie, ktore by som aj tak googlila. Snad sa mi podarí vychovať syna tak, ze najskôr si pri riešení problému bude lámať svoju hlavičku a až potom si to uľahčí.

@gerrwie_girl Aj ja mam taku skusenost, ze ludia v zahranici su pohodlni a z toho dovodu vela zabudli. Uplne naozaj sa ma nemecky inzinier dvakrat za den opytal, ako sa vyrata obvod kruhu. A to sedel pri pocitaci s internetom. Zahranicne zeny nevedia, ze zemiakiva kasa sa robi zo zemiakov. Myslia si, ze z prasku zo skatule. Cestoviny zohrievaju z konzervy a ked ma dieta narodeniny, tak nevedia napiect. Alebo su lenive. Na Slovensku si zeny vedia usit, opravit oblecenie, uhackovat. Maju vseobecny rozhlad, co nevedia, to sa naucia.
Ja to hlavne vidim v zahranici, oracujem s ludmi. Ked pridu Slovaci, tak su vzdy ti najschopnejsi.

oliolijanka
23. dec 2025
@barbie2023

@oliolijanka áno a preto sme aj ekonomicky na vysokej úrovni. Vieme si dobre zvoliť vládu, nie sme ovplyvniteľni propagandou a náchylní veriť hoaxom 🤦 a školstvo? Na vrchole ratingov. Neviem kde si žila predtým, ale tvojou príšernou gramatikou a opisovanim slovanskej vzdelanosti a. dobrosrdečnosti si v bubline jedine ty.

@barbie2023 Ekonomicky sme na vysokej urovni, vladu sme si zvolili z toho, co bolo v ponuke, vyborne. Skolstvo upada na sposob zapadoeuropskych krajin, ale stale je oproti tym zahranicnym na vysokej urovni. Viem porovnat, co sa ucia deti v zahranici a co deti, v rovnakom veku, na Slovensku. Ratingy robia prave tie ine krajiny, tak hadam nemozu pripustit, ze Slovensko bude niekde inde, ako na konci.

Nemam prisernu gramatiku, mam tam dva preklepy a chyba mi tam zopar ciarok. Z nepozornosti a rychleho pisania, nie preto, ze by som nevedela, kam patria. A to vsetko po vyse dvadsiatich rokoch v zahranici. Kludne mozme pisat v anglictine, nemcine alebo francuzstine, ak mas problem s porozumenim slovenskeho textu, kvoli mojim "gramatickym" chybam.

Propaganda a hoaxy... kto ta ovplyvnil tak, ze nemas rada Slovakov a Slovensko? Ze nevnimas, ako dobre sa mas?

Si uzasna v gramatike.. Vies o tom, ze ani jeden narod v zahranici neovlada svoju gramatiku tak, ako Slovaci? Castokrat Slovaci ovladaju aj nemecku gramatiku lepsie, ako Nemci.

oliolijanka
23. dec 2025
@barbie2023

@barbie2023 A pardon.. nikde nepisem o slovanskej vzdelanosti. Pisala som o Slovakoch. Ale aj ine postsocialisticke krajiny maju sikivnych ludi. Cesi, Madari, Chorvati, vychodni Nemci...
A Slovakiv som chvalila kvoli tomu, ze ty si sa zo Slovenska vysmievala🙂

zuzana76
23. dec 2025

Inteligencia zacina celkovo upadat, na vrchole sme uz boli, teraz mvoli pokroku to ide dole z kopca. Vsade. Aj na Slovensku. Bsetko so vsetkym suvisi. Kedysi boli ludia donuteni porozmyslat, lebo nebol k dispozicii stroj, co by to vypocital, ci navrhol, ci urobil.

zuzana76
23. dec 2025

Flynnov efekt, zlomivym bodom je rok 1990