icon

Ako často meníte obliečky?

8. apr 2020

Ahojte baby 🙂
Je to dosť taká blbá otázka ja viem, ale nedá mi to. Stretávam sa totiž s nepochopením, pretože mením obliečky každé dva týždne. Že je to moc často.😅 Tak sa teda pýtam vás gazdinky, ako to je u vás? Fakt som taká na hlavu?
A druhá otázka. Vraj moc často periem. Sme dvaja, periem tak raz za dva týždne ale napríklad tri práčky. Montérky a pracovné oblečenie spolu, spodné prádlo čierne a tričká spolu, biele a uteráky spolu. Je to naozaj tak veľa? Ďakujem 🙂 U nás doma to bolo tak, že sa púšťala práčka priebežne, ale momentálne keďže bývame so svokrou.... Je situácia iná.😅 Ďakujem

deniska2706
8. apr 2020

V našej domácnosti som ja a 2 ročný syn . Moje obliečky periem asi každé 3 týždne, malému menej často. A periem každý týždeň 3 práčky. Svetlé, tmavé a uteráky.

nika3136
8. apr 2020

Obliecky menim kazde 2 tyzdne, uz len z prinicpu, milujem vyvonanu postel.
Periem kazdy den, nemam susicku (2dosp, 1 dieta)

kiki68
8. apr 2020

@deti95060810 fuha to bud rada u nas je zvykom dotiahnut do postele melon alebo popcorn k filmu. Ale zase ja to nezakazujem...

simca06022011
8. apr 2020

Nie nie je to veľa, ja menim periny podľa obdobia aj každý týždeň, 10-14dni určite. Periem 3x týždenne po dve práčky minimálne 😂. Neviem si predstaviť prať iba raz za dva týždne... Čiže vidíš kazdy to mame po svoj 😁 mam dní keď sa mi práčka nezastaví..

hettinka
8. apr 2020

Ja každé 2-3, ale ak je niekto chorý, tak aj 2x týždenne

drozdajkahra
8. apr 2020

@lindusss2016 no teraz som dovesala druhú, dala prať tretiu, to ešte nekončím, našla som mužovu hromadku zo soboty, čo robil okolo domu a hromadku maskáčov čo mal nedeľu na štvorkolke v lese, no mňa porazí... A to som chcela vyprať závesy keď je tak krásne, lebo naposledy som ich prala na vianoce, ešte že nikto k nám nepríde...no v bytovke by ma piclo toto sušiť

sweetlife001
Autor odpoveď zmazal
yanni
8. apr 2020

Tak nikomu nevrav co a kolko peries a budes mat pokoj. Co je koho do toko ano casto ja menim pradlo a kolko periem. Nas je 7. 5 deti a dvaja dospelaci. Momentalne len 2 male deti (4 roky a 1 rok) a my dvaja s muzom. Obliecky menim ako kedy, kazde 2-3 tyzdne, niekedy aj castejsie, hlavne detom a po pustnych burkach stale. A periem każdy den. Vzdy sa nieco nazbiera. Ak menej hodim, pracka si odvazi a pusta podla toho vodu a prisposobi si program. Ja si robím ako ja chce a ako ja uznam za vhodne a s nikym nic nekonzultujem a mam pokoj.

erickatt
8. apr 2020

Navlecky tak raz za tri týždne, vždy po menzese. A perem tak kazdy druhý tretí deň. Sme traja dospeli

titla
8. apr 2020

Pradlo prezliekam tiez cca kazde 2 tyzdne a periem zhruba kazdy den, az obden. Sme 3.

drozdajkahra
8. apr 2020

Veď jasné, človek sa sprchuje každý deň, tak nedám na seba ráno tričko spotené zo včera, tak isto malá po celom dni na dvore ide večer do sprchy a veci do koša

lula313
8. apr 2020

Obliečky perieme každý tyzden, plachty meníme aj častejšie.. a perieme podľa potreby(vzdy plnú pracku, nikdy si nedam kus oblečenia na seba znova bez opratia, čo sa týka detskych veci ako aj pyzam, to iste), ale každé 2-3dni teda periem urcite

rainee
8. apr 2020

Obliečky periem určite 1x za 2t. Po chorobe vždy. Práčka ide každý deň, sme 4. Keď sme boli 2 tak som prala 3x týždenne vždy 1x biele, 1x farebné a 1x čierne, stačilo to. Oblečenie nemám na sebe viac ako 2x, spodné prádlo a ponožky raz samozrejme.

simsalabim
8. apr 2020

Ja periem stale... raz denne urcite. Obliecky raz za 2 tyzdne - je nas 5, operiem to v 4 varkach ( manzelska postel a 3 deti). Uteraky periem samostatne. Oblecenie delim na jemne a vlnu (aspon 1x za tyzden, vacsinou 2), na cierne a farebne - kazde tak 2x za tyzden. K tomu treba niekedy oprat bundy, zaclony, deky, ozdobne vankuse....

Teraz sme ale vsetci doma a zistila som, ze periem oblecenie menej - to, co slo na jemne, boli vacsinou veci do roboty. Nosime teraz bezne volnocasove veci, robime a studujeme z domu, tak toho je menej - v satach z roboty nejdem do zahrady - prezleciem sa, teda z toho dna do pracky zvycajne idu saty a minimalne tricko - saty teraz odpadaju). Viac sko polovica satnika nam vsetkym stoji, zistujem, ze mi stacia 2 rifle, 1 teplaky,1 tenisky, 2 mikiny a par triciek.... to iste manzel aj deti.

rainee
8. apr 2020

A jesť v posteli u nás neexistuje. Nechcelo by sa mi mat popcorn v zadku alebo pyžamo od čokolády 😀Už mám nervy keď jedia niekedy na sedačke v obývačke, hneď je namrvene.

mata1001
8. apr 2020

Sme traja-postelne pradli kazde 3 tyzdne a periem kazdy tyzden 1x tmave, 1x uteraky,1x biele,2x farebne plus ked donesie manzel uniformu tak 2 pracky...

oslo1
8. apr 2020

Obliecky kazdy tyzden, plachtu niekedy AJ kazdy den , mam Male dieta, tak ked mu ugrcne.
Plus periem plienky.
U nas ide pracka denne aspon jedna varka.

mira91
8. apr 2020

Ja prezliekam tiež každý druhý týždeň, sme dvaja a periem veľmi často. V týždni minimálne 2x

asia83
8. apr 2020

Obliečky každý mesiac, periem každý týždeň dve-tri práčky.

leskovael
8. apr 2020

Jasne ja chápem ze ak bývaš u svokry tak ju aj "musíš počúvať" aby nebol ohen na streche a hádky. Ale ja by som nedokazala toto trpieť... Dávaj jej 10e naviac a povedzte že to preto lebo ty si chceš prať tak často ako si naučená tak jej das radšej viac...a hotovo... Tam by som skončila a prala si ako chcem bez výčitiek

autor
8. apr 2020

@eliska13 platíme všetko rovným dielom ale keď náhodou nedoplatok tak by bola najradšej keby ho zaplatíme my dvaja sami. Som zvedavá, či by bola taká štedrá pri preplatku 🙈

@cacianka hej to máš pravdu , veď nakoniec keď to takto šetrím na neskôr miniem možno aj viac 🙄

syslik81
8. apr 2020

raz tyzdenne pracka tmave a afarebne plus cez skolu kosele -biele... teraz kedze nenosi uniformu tak len farebne a tmave .. a obliecky kazdy tyzden ..ale somnou spava mala pes aj macka takze kvoly nim ,,,

zuzkalujza
8. apr 2020

Obliečky mením každý týždeň, v tomto období aj 2 x do týždňa. Periem každý druhý deň. Sme traja.

nickpick
8. apr 2020

sup zalozit vlastnu domacnost, aby mne niekto vycital ze periem kazde 2 tyzdne a je to vela, nonsens.... periem kazdy den (kratky program), sme 2 plus babatko...

majamat
8. apr 2020

obliecky meni kazde 3-4t a periem za tyzden v priemere 2pracky ( cize aj 1-3pracky, vynimocne aj viac ), nie vyslovene cez vikend, ale ked mam volno. sme traja.

veronikaszabova
8. apr 2020

Kazdu druhu nedelu. V lete kazdu nedelu - obliecky.

Inak periem 1-2x denne.
Sme 2+2

basullinka
8. apr 2020

Každé 2 týždne, ked začne sezóna alergií alebo sme chorí, tak každý týždeň, periem vkuse...teraz, keď sme doma aj každy deň

ladynina
8. apr 2020

My sme 4 a obliecky prevliekam podla potreby, kazde cca 3 tyzdne. A periem kazdy druhy den, niekedy za jeden den (ako vcera) perem 3x. Mame male deti a dvor takze vzdy vecer idu veci do pracky takze sa to rychlo nazbiera.

autor
8. apr 2020

@sweetlife001 to poznám s tými tričkami, našťastie mňa mama prať naučila takže mám tričká krásne biele 🙈

@yanni púštnych búrkach? To kde žiješ? 🧐 Asi som obmedzená, myslela som že všetky tu žijeme max v Rakúsku a Čechách 😂😂😂😂😂áno , ja dávam všetko na bavlnu minimálne na 50, už len kvôli tomu dobrému pocitu a stane sa že perie 1,5 h 🤗 aj keď je čas napísaný na vyše 3 h (zrejme na 10 kg prádla)
@leskovael dobrý nápad, alebo skúsim proste každý týždeň si oprať. Veď to nie je taká hrozná vec, keď sa nad tým zamyslím.
Plus môj má citlivý chrbát na vyhadzanie, tak kvôli nemu sa snažím aj žehliť, aj dezinfekciu. Odkedy to robím, je to lepšie. Hlavne sa utiera aj našimi uterákmi nech si náhodou ich osuškami niečo nezavedie do tých jazvičiek. Je to možno hlúpe, ale naozaj nám to zabralo a neverím že je uterák čistý keď sa perie pol h na 40 alebo s monterkami...

cacianka
8. apr 2020

Juuuj uteraky zásadne min 60.ved to ide potom na tvar, oči, alebo na cikulu.to sa mam utierat so zvyškami jedla z nogavic !?