Ako nakladať s detským oblečením po deťoch?
Ahojte, nechavate si oblecenie, s ktorych deti vyrastu?
Ja som nikdy nerozumela, preco si niekto odklada cele krabice oblecenia, no teraz ked sa to tyka mna, neviem uplne, co s tym.
Mame 2 deti, neplanujeme dalsie. Ked sa narodili, dostali sme od sesterky dost vela veci po jej detoch na prve mesiace a potom sme dokupovali.
Bezne moje kamosky , susedy mojej mamky ci znami odkladaju. No napr ja som nevyuzila pre svoje deti nic z toho co moja mamka odkladala po nas s bratom.
Nechavate si nieco pre spomienky alebo vsetko ze “co ak sa zide”? Alebo predavate/posuvate dalej kym je to v dobrom stave?
Koluje to po rodine a známych.Celkom sranda ako sa zopár kúskov po mojich deťoch dostalo zas okľukou k mojim vnúčatám.
Vsetko posuvam, nieco sa predalo za zlomkove ceny.
nieco sa vratilo a ide dalej. Ak sa to zas vrati smer kontajner na satstvo. Druhe neplanujem a k veciam si nerobim citovu vazbu... kupit som to musela, posluzilo, uz nesluzi, tak smer prec z domu.
Vsetko posuvame kamoske, ma 3 deti a aj ked su starsie tak moj syn je vyssi od nich tak si veci rozoberu. Ked ona nieco nechce , nosim to do charity shopu. Ked mam znicene oblecenie, nosim do h&m a dostavam voucher. My sa snazime o zero waste. Po malom mam odlozene iba bodycko co mal v porodnici.
Nechavam pre sestrine, bratove, svagrinine deti.
My máme šťastie na veľkú rodinu a priestor na uskladnenie u svokry, takže u nej sa skladujú veci detské a posúvajú tomu,kto práve potrebuje. Takže nič nemusíme kupovať, ak nechceme, samozrejme, a keď vyrastie z vecí, odložíme k nej na povalu a zoberieme ďaľšie, čo treba. Rokmi sa to obmieňa, čosi sa zničí, čosi prikúpi, čosi daruje, ak je nejakých veľkostí priveľa. Ja to takto veľmi fajn.
Vsetko ako tak schopne hadzem na bazar. Prip. posuniem v rodine. Ale to minimalne. Nemam uz velmi komu, mam najmladsie deti z celeho rodinneho klanu i z kamosiek. To skor ostatni mne davaju ;) Tak mam toho celkom dost. Z casu na cas vytriedim a dam do kontajnera na satstvo. Urcite neodkladam pre deti mojich deti a pod. 🙂 To fakt v ziadnom pripade. A vyslovene na pamiatku mam odlozenu len handmade perinku v ktorej som si vsetky tri deti odniesla z porodnice a tiez bodyko a dupacky v ktorych prisli z porodnice. To ano, to mam v specialnej peknej krabicke 💜🧡💚
@jablkovastrudla ohľadne toho hm-ka a starých vecí si skús pohľadať, kde reálne tie veci končia, pretože som zachytila info o tom, ako niekto dal trackovacie zariadenie do zopár kúskov oblečenia, ktoré im tam zaniesol a skončilo to niekde v Afrike na kope na smetisku....to nie je veľmi eko,.Zero waste tak akurát pre nás.
@bubuzu neviem ked som sa pytala manazerky tak by sa mali pouzivat ako izolacia na stavbach ked sa nedaju zrecyklovat dalej. Takto davame aj do clothes banks binov, tiez by ich mali vyuzivat na vyrobu izolacnych materialov.

Odkladala som si, lebo sme planovali aj druhe, ked druhe uz z toho vyrastie, tak dam vsetko prec, nemam to kde skladovat, a ja rada vyhadzujem veci a robim priestor :D