Ako riešiť vyhrážky cez Facebook?
Stalo sa to už niekomu, alebo čo robiť v situácii ak sa vám niekto vyhráža? Naletelela som podvodníkovi. Chcel videochat, volala som z nim. Spravil si screen a teraz sa vyhráža ze to pošle všetkým koho mam v priateľoch a dá to aj na fb. Čo robiť v takej situácii? Meno svoje pravé nemá na fb, viac menej neviem o ňom nič. Na polícii telefonicky som sa dozvedela ze viem dat oznámenie na neho, môžu ho naozaj nájsť? Ďakujem 😔
Podaj to trestne oznámenie ,nech nerobí peklo aj iným zo života
@anonym_autor nemám Facebook, mám svätý pokoj.
Povedz mu, ze okamzite podavas trestne oznamenie na policii. Vsetci sme uz videli hole aj polonahe tela, vobec ta nemusi trapit al to posle tvojim kamosom. Ale on to neposle. Nozes mu povedat, ze kamosi aa uz tesia
Povedz mu, ze okamzite podavas trestne oznamenie na policii. Vsetci sme uz videli hole aj polonahe tela, vobec ta nemusi trapit al to posle tvojim kamosom. Ale on to neposle. Nozes mu povedat, ze kamosi aa uz tesia
@majlo1234 som mu povedala ze políciu mam blízko on stále po svojom fb som si už zrušila len mi ide o to ze som tam mala rodinu v priateľoch tak nastavila som si aby priatelia sa ukazovali len mne moji no neviem ci si nesfotil koho tam mam. Ale pred tým než som zrušila som mu písala ze chcem ja vidieť jeho ako vyzerá mam max štvrtinu jeho tváre z videoachatu samozrejme ja som sa už neukazala
@anonym_autor A načo si mu ukazovala bobra cez videochat??
@chrobak7 prsia podla mna, kedze je vidiet rameno 😉
Okamzite ho zablokuj a upovedom ofiko policiu ( cokolvek tam bolo, tak oni videli horsie), nakolko toto by dobre neskoncilo. Oni to preveria dalej a dotycnemu oznam, ze bufe mat mozno problemik a hola sa ukazovat nebudes
Okamzite ho zablokuj a upovedom ofiko policiu ( cokolvek tam bolo, tak oni videli horsie), nakolko toto by dobre neskoncilo. Oni to preveria dalej a dotycnemu oznam, ze bufe mat mozno problemik a hola sa ukazovat nebudes
@kiki68 zajtra idem na políciu mam správy od neho sfotene aj jeho štvrtinu tváre možno to v tomto pomôže ale ak si medzi tým zruší on fb? Pomôže to v niečom?
@kiki68 zajtra idem na políciu mam správy od neho sfotene aj jeho štvrtinu tváre možno to v tomto pomôže ale ak si medzi tým zruší on fb? Pomôže to v niečom?
@anonym_autor oni to vypatraju cez IP adresu a priamo cez fb vedia. Napr moj muz by cokolvek, co tu teraz kliknem vedel vypatrat aj o pol roka. Nakolko kazdy krok vytvara digitalne stopy. Ze nieco zmazes je fajn, ale fb nemaze realne nic. Rovnako historia krokov online sa neda priamo u operatora zmazat.
@anonym_autor oni to vypatraju cez IP adresu a priamo cez fb vedia. Napr moj muz by cokolvek, co tu teraz kliknem vedel vypatrat aj o pol roka. Nakolko kazdy krok vytvara digitalne stopy. Ze nieco zmazes je fajn, ale fb nemaze realne nic. Rovnako historia krokov online sa neda priamo u operatora zmazat.
@kiki68 teda ak som ho nahlasila crz fb aj nejaký známy a náhodou mu zrušia fb nebude to problém áno?
Platí jedna zásada, čo raz dáš na net, už nemáš nikdy pod kontrolou kedy kde a ako sa použije. Preto sa treba správať múdro, nedávaj na net nič čo by si nechcela aby sa objavilo v správach alebo na titulnej stránke novín. Tiež nedávať osobné údaje, kde bývaš, telefónne číslo.
@sevrin čoho si chcem nechať pre seba
@anonym_autor došlo nám, máš poučenie, nerob zo seba štetku na nete a máš vybavené
@anonym_autor niekedy minuly rok sa to stalo, ze jeden moj kamos si pisal s nejakou babou na fb. Ona ho poziadala o priatelstvo, on to prijal. Chvilku si pisali, a ona mu ponukla, ze nech si zavolaju, a ona si to bude robit. Kamos ze ok. Po par minutach baba chcela, aby si to robil aj on. On pristal na to, a po par minutach baba prisla s tym, ze je to nahrate, a nech jej posle neviem kolko tisic, inak posle to video jeho priatelom, da to na youtube a tak. On tam mal aj tvar. A poslala este screenshot, ze uz to video je vlozene do spravy pre jeho priatelku, staci len kliknut odoslat. On ju zablokoval, viac o nej nepocul, nikomu neprislo ziadne video. To len skusaju, ci ludia na to skocia.
Máš ponaučenie, že nahými fotkami sa zarábať nevypláca.

Policia vie vypátrať všetko možné, aj jeho adresu a rodný list ale to robia zvyčajne len v prípade, ak sa to týka osôb pod 18r resp. 15r. U väčšiny dospelých žien, ktoré doplácajú na svoju hlúposť také veci nerobia. Trestné oznámenie však podať môžeš, ak má toho za ušami viac, tak mu to len “pomôže” 🙂. Ale nečakaj od toho zázraky. On nič neurobí, lebo sám je dosratý z toho a v dobe AI ti vyprodukujem z tvojej fotky ďalších 20 nahých fotiek 😅. Nič netradičné už.