icon

Ako sa prestať trápiť názormi druhých ľudí?

27. feb 2020

Dobre ráno a krásny deň želám.
Veľmi ma trápi, keď o mne niekto nehovorí pekne, keď ma kritizujú alebo sa mi smejú? Ako sa tým netrápiť? Včera som sa napríklad dozvedela, že nevyzerám byť podľa fotiek za vodou, teda finančne zabezpečená, hodil mi to do tváre kolega, ktorý si pozeral moju fotku na FB (mám len jednu viditeľnú foto, všetko ostatné pre priateľov). Dosť ma to urazilo a už mi to šrotuje v hlave a som kvôli tomu smutná a cítim sa ako nímand 🤦

leuchtturm
27. feb 2020

Bavili sme sa totiž o Londýne, že je to tam hrozné, samé vraždy, násilie s už ani pôvodných obyvateľov tam není veľa a on oponoval že čo ja môžem vedieť, keď som bývala v tých horších častiach lebo vraj nevyzerám byť za vodou.

Podla mna len reagoval na tvoje predsudky.

lenkakravcova
27. feb 2020

Kašli na neho. Normálne ho nabudúce pri takych poznámkach od ignoruj, alebo mu povedz ze je lepšie nebyť za vodou ale byť šťastný, ako byť za vodou ale nebyť šťastný (on očividne nie je keďže sa potrebuje nadradzovat majetkom).☺

autor
27. feb 2020

@leuchtturm To neboli predsudky, žila som tam 3 roky

dskjhfdlkdjhl
27. feb 2020

Inak, clovek ktory je naozaj za vodou, nema potrebu hovorit druhym, ze nie su. Toto robi uplne iny "druh" ludi.

autor
27. feb 2020

@lenkakravcova To je trefné, lenže mňa nikdy nič vhodné nenapadne

leuchtturm
27. feb 2020

tak si zila ocividne v nejakom ghette.

sissy27
27. feb 2020

ešte raz a pomaly - si ty spokojná so svojím životom a životným štandardom alebo nie?

autor
27. feb 2020

@leuchtturm Nežila som v ghette. Len som videla realitu a nezatvarala si pred ňou oči.

lenkakravcova
27. feb 2020

Mam kamarátku, ktorá žije v Egypte. Vyzerá to tam dosť divne (na moje pomery),, ale ona je tam spokojná so svojou rodinkou. 🙂 pretože šťastie nezávisi na majetku, ale na ľudoch ktorych mame radi. ☺️

autor
27. feb 2020

@sissy27 Neviem Ti odpovedať, som vďačná že mám kde bývať, čo jesť a tiež že nerátam každé euro.

sissy27
27. feb 2020

tak to je pre mňa veľmi zvláštne, že nevieš či si alebo nie si spokojná so svojim životom. Ale myslím, že keby si bola, tak o tom bez váhania vieš.
Nuž neostáva nič iné, len sa nejako vzchopiť a zapracovať na tom, aby si so sebou spokojná bola.

hope87
27. feb 2020

Absolutne tu nemusi ist o to, ci si alebo nie si spokojna so svojim zivotom a preto ta to tak stve. Len ta prekvapil debilnou poznamkou a vrta ti v hlave, preco to tak povedal a preco to vobec povedal. Prilis sa nad tym zamyslas a preto ta to trapi. Neboj sa, casom budes vediet reagovat hned a s nadhladom 🙂
Napr. ja by som sa v tej chvili asi strasne zasmiala a so smiechom by som mu povedala, ci som niekedy tvrdila, ze som za vodou? Ze ani z daleka nie som. Ale to bohuzial nie je ani on. "Za vodou" je clovek, ktory ma tolko penazi, ze cely zivot uz nemusi vobec pracovat a pokial nevyhram loteriu, tak za vodou veru nebudem 😀. Plus by som dodala, ze som spokojna so svojim zivotom a on? Je spokojny? Nech ti to dokaze...lebo inak nevidis dovod preco by si ta šmíroval na fb, len aby ti dokazal nieco, o com sama vies 😉" ...to len pre pripad, ze by sa k tomu vratil a chcel od teba to presvedcenie o opaku 😀

autor
27. feb 2020

@hope87 To je super odpoveď, ale ja sa takto brániť neviem, to by som musela byť nad vecou a potom by som nemala problém nájsť vhodné slová, takto som len ostala zaraxena, aj keď teda som mu povedala, že je dobre na palicu 🤦😂

komplikovana
27. feb 2020

Clovek, ktory ta nepozna ta nema preco urazit a ty nie si povinna mu nic dokazovat. Je to hlupak, ktory si mysli, ze zjedol vsetku mudrost sveta. Ak mas moznost skus nejake kurzy asertivity, naucit sa ludi « odpinkat ».

autor
27. feb 2020

@komplikovana To som nikdy nevedela - odpinkať, ale túžim sa to naučiť 🙏

leuchtturm
27. feb 2020

Taky priklad…mas nejaku stvrt v meste. Zacne sa do nej stahovat Chudoba. Zacina rast kriminalita. Co spravi povodne obyvatelstvo? Prestahuje sa do inych stvrti, kde su lepsie podmienky na zivot, kde si byvanie chudobna vrstva dovolit nemoze. Ten, kto zostal v chudobnej stvrti zije vo svojej realite a tou su o.i. prepadnutia, vrazdy, kradeze. Ten, co sa prestahoval do lepsej stvrti zije tiez svoju realitu, ktora ale nezodpoveda realite toho v chudobnej stvrti (teda nie az do takej miery). Tvoj kolega chcel asi naznacit, ze ty zijes v inej realite ako on, lebo videl uroven tvojho byvania a zaroven si do teba rypol, ze asi nie si za vodou.

hope87
27. feb 2020

Ano, lebo si ostala zaskocena jeho hlupou poznamkou...preto nevies reagovat. Ale casom sa to zlepsi uvidis 😉

katka8382
27. feb 2020

A ty si povinná mu niečo dokazovať? 🤦‍♀️ To ti co povedal 😂😂😂

elizabeth88
27. feb 2020

@hope87 pekne napisane.

autor
27. feb 2020

@katka8382 No povedal mi to rozkazom, že Presvedč ma o opaku

medulienka81
27. feb 2020

Človek potrebuje niekedy vekom dozrieť, aby zistil ze takéto typy ľudí máš mať u riti. A časom vieš aj hneď reagovať. Koľko máš rokov?

katka8382
27. feb 2020

Povedať mohol. Aj ty môžeš povedať jemu, nech ti on dokáže, že neni debil, keď ma takéto poznámky 😂😂😂 Ty mu nepotrebuješ, nemusíš nič dokazovať. Ja viem, že to človeka trápi. Vtedy si treba povedať sama pre seba, čo si v živote dosiahla. Horšie veci si predsa prežila ako jednu primitívnu poznámku od kolegu.

elizabeth88
27. feb 2020

Chcel za kazdu cenu mat pravdu,resp.dokazat,ze ju ma.Pravdepodobne aj preto,ze tam boli dalsi divaci,no zial aj za cenu,ze vynecha takt.Vies co,ved dvadsatstyrirocna baba,ktora pracuje a byva v podnajme s priatelom je viac ako bezna realita.Zivot mas pred sebu a ze Ti v Tvojom veku niekto povie,ze nie si z vodou v tomto veku,tomu sa ty ozaj mozes zasmiat.Ak je to ale dlhodobejsia zalezitost,ze sa k Tebe sprava neuctivo.tak to sem napis,mozno dastanes uzitocne rady.🙂

elizabeth88
27. feb 2020

pred sebou,za vodou,dostanes-pisem rychlo,pardon za preklepy.🙂

autor
27. feb 2020

@elizabeth88 On sa správa nadradené, arogantne, taky ten tip všade bol a všetko videl, všetko vie. Už ma niekoľko krát urazil lebo on bol v Thajsku a na Bali v lete a ja som bola len v Tatrách s priateľom. Hlavne že podľa fotky sudi ako na tom finančne som, za koľko mám okuliare atď...

autor
27. feb 2020

@elizabeth88 V pohode, cez mobil to hádže aj mne všeličo 🙂

elizabeth88
27. feb 2020

Inak pobyt v Tatrach vyjde vacsinou drahsie ako zahranicna dovolenka.Ano Bali,Thajsko to je drahsia zalezitost.Len nechapem,preco s Tebou chce superit,alebo Ta kritizovat.On ma kolko?18 rokov ci co?

autor
27. feb 2020

@elizabeth88 Neviem čo ho k tomu vedie a ešte mi snori na moje fotky na FB, kreten úbohý. On ma tak do 30 Max.

andrejka1974
27. feb 2020

On ma 30 a ma už rodinu alebo si len uziva
Však každý si užíva tak ako môže to ze ti niekto povie ze nie si za vodou a co ma byt si spokojná tak ho nerieš je to namyslený debilko

autor
27. feb 2020

@andrejka1974 Nemá rodinu a myslím že ani priateľku