Ako sa vyrovnať so sklamaním z krajiny?
Dievčatá, verím, že ma pochopíte a neodsúdite... Nielen že som stratila hrdosť, na svoju vlasť, ale začínam ju doslova nenávidieť. Odkedy slováci znovu zvolili smer,hlas,sns ale najviac sa hnevám na ich voličov. Poslednou kvapkou je Ficovo vyhrážanie sa Ukrajine. Veľmi osobne sa ma ta dotýka, moja dcéra študentka už druhým rokom doučuje slovenčinu ukrajinské detičky, ktorým rusi zabili otca, a niektorým aj mamu, ani sa to nedá vyjadriť slovami, čoho sme svedkom, lebo sa s nimi aj ich rodinami stretávame aj mimo doučovania. Viete aké to je pozerať na plačúceho chlapca, ktorému práve oznámili, že mu zabili otca na fronte, do zaslzených očí mladej ukrajinskej ženy rozprávajúcej o tom, ako jej rusi uniesli brata do zajatia a už mesiace o ňom netušia,je neskutočný rozdiel to počuť a vidieť na vlastné oči... A potom sa otočíte a počúvate od slovenských spoluobčanov, ako by ich utopili v lyžičke vody, lebo rusi sú naši bratia, lebo ropa, lebo hento, lebo tamto. Cítim takú strašnú zlosť, a nie je to len čo sa týka tejto oblasti, ale celkovo, čo stvára táto vláda, ako nám všetko zrušili a zavádzajú nové dane, a pritom oni si pridávajú, šetria len na nás... Najnovšie povolili dovoz radioaktívneho odpadu na SVK, sme jednoducho odpad pre ostatných. Ako sa s týmto všetkým vyrovnávate vy ?
@larisa nie nehanbím :D
@luliu odkážem matke :D ona tiež volila smerík
Ja úplne súhlasím. Dodala by som, že je úplne na mieste byť nahnevaný, frustrovaný a sklamaný z toho, čo sa tu deje. Nepáčia sa mi tie reči o tom, že však nejako bolo nejako bude, treba radšej zatvoriť oči a sústrediť sa na niečo iné. Kam sa takýmto prístupom dostaneme? Treba poukazovať na všetky tie veci, ktoré nám vadia, s ktorými nesúhlasíme, je jedno či na internete alebo pred priateľmi či rodinou. Vôbec nerozumiem prečo sa z politiky, ktorá doslova určuje naše smerovanie ako krajiny, stáva nejaká tabuizovaná téma, o ktorej sa pre dobro vo vzťahoch radšej nehovorí. Ak sa však situácia nezmení, asi budeme tiež prehodnocovať, či tu ostaneme. Lebo posledný rok je to už naozaj len prerážanie nového dna, a ja nerozumiem ako je možné, že veľké množstvo ľudí je s tým v pohode.
@negymama Myslis, ze ti ruski ockovia a mamicky nechcu zit v mieri a v pokoji ? Myslis ze oni nechcu v pokoji pracovat a vychovavat svoje deti ? Kazdy normalny clovek chce pokoj a mier, ci rus ci ukrajinec. Len koli hrstke politikov je toto trapenie. Vacsina vojnu vobec nechce. Ale ked citam tuna diskusie ako sa vedia zeny zrat medzi sebou castokrat koli stupiditam, tak sa asi tazko da ocakavat mier medzi narodmi :/
@sonula mysliet dobre mozu, ale ak sa nezjednotia (dlhodobo), Smerohlas ich (roztriestenych) preHlasuje.
@paradajkova Inak vážne si myslíš, že tí ľudia nie sú zlí? Lebo podľa mňa sú zlí a prehnití zlobou až do poslednej kosti.
Kto vedome, dobrovoľne a ochotne ide voliť stranu, ktorá hlási to čo hlási? :D len zlosyn a rada sa nechám presvedčiť o opaku, lebo je mi z toho na zvracanie, keď si predstavím koho stretávam denne v obchode, na pumpe, na ihrisku a všade.
@silvike citala som vela reportazi o ludoch co zili a cestovali dlhe roky po celom rusku, cize nie len moskva a blizke okolie.
a maju mnohi taku skusenost, ze z ludskej stranky su mnohi rusi ok. Pohostia, su vreli dobroprajni...ALE...nesmie ich byt viac pokope. vtedy sa prebudi ich ego, hrdy imperializmus v style, my sme najviac, my sme najlepsie, vsetci nam maju sluzit a byt "oslobodeni". Krajiny vychodnej europy beru ako za svoje stratene uzemie, ktore im pravom patri. Takze radsej sa od ich "dobroty" drzat dalej. nech si ziju na svojom a daju vsetkym pokoj, a potom mozu byt dobri a mierumilovni kolko chcu.
@sara07 moj otec za mlada co sa ja pamatam, cital ilegalne samizdaty, pocuvali sme slobobnu europu, odmietal vstupit do strany aj ked si zahatal cestu k postupu a ako spickoveho ekonoma ho odpratali na zapadnute jrd na vychodnom slovensku, doslova niekde medzi humennym a sninou.
Po neznej revolucii? postupne presiel od slotu ku KSS 😲 Teraz cele roky volic Fica a najnovsie po covide aj hoaxer jak diva svina.
Ale nic mu nemozem povedat, ziadne argumenty, lebo hned mama do mna, ako mu mozem ublizit.. prekonal infarkt, bypass..no nechcem ho mat na svedomi. Tak len hodim rukov, objimem pri privitani aj pri rozlucke a nebavim sa o tychto temach. . Je mi ho viac luto, ako sa zlostim. taha mu na 82 r.
@silvike každá matka smúti za dieťaťom,nech hovorí akýmkoľvek jazykom..len treba rozpoznávať,kto je utocnik a kto sa bráni...mne príde smiešne závidieť nejaké ústupky ukr.studentom,ved sú vyhnati z vlastnej krajiny,tu bez rodín a zázemia...u susedov bývajú v podnájme 4 ukr.studenti,len 1 z nich mohol ísť na sviatky domov,lebo sa aj dovolia mu vrátiť lebo ešte nemá 18rokov...takže čokoľvek im závidieť je úbohé a trápne..
@silvike ked chcu ruzzki ockovia a mamicky zit v mieri, tak nech palia do <-> z cudzieho uzemia a mozu si tak zit. Nikto ich tam nevolal vrazdit, znasilnovat, rabovat, plienit, vypalovat, pachat skody....
Len uplny hnoj moze toto obhajovat.
10. Januára bude veľký protest o 17.h na Nam. Slobody.
10. Januára bude veľký protest o 17.h na Nám. Slobody.
10. Januára bude veľký protest o 17.h na nám. Slobody.
@lentilka78 aj moja babka to isté spomínala, že viac sa báli ruských vojakov, nemeckí vojaci boli oproti tomu normálni a slušni dokonca, rozprávala jeden príbeh, ze asi týždeň u nich boli traja Nemci, jedli, spali, s deťmi sa dokonca občas zahrali futbal,a keď odchádzali, tak im dali "stovku" co boli obrovské peniaze vtedy, deťom cukríky a čokoládu. Čiže nie všetci Nemci boli ", šialeni SSaci" a nie všetci Rusi zachrancovia
@stanulienkat Asi to dostali prikazom, nemyslis ?

@madeincssr treba hladat pri volbe kompromis. Su aj teraz v politike silne osobnosti, ktore to myslia dobre.