icon

Ako ste sa zmierili s tým, že budete mať len dve deti?

1. sep 2022

Ahojte ,ako ste sa zmierili s tým že budete mat len 2deti?
Aby ste pochopili láka ma to mať ešte jedno , neviem často na to myslim žeby som chcela ešte bábätko ..
Svoje dve deti mám z IVF , rizikové tehotenstva, nie ľahké pôrody (pre dr , nie pre mňa), zrasty , silné krvácania pri cisárskom ..hojenie po cisárskom ok..
Môj muž nechce vôbec , v žiadnom prípade , že zase umelé oplodnenie, ďalšie inj skoro počas celého tehu na udržanie , stresy či sa udrží a že teda máme dve , pred pár rokmi nám povedali že nebude možno ani jedno , tak on sa teší že dokonca dve sa podarili ale že na dnešnu dobu nám to aj stačí , nakoľko pre nich chceme aj dovolenky a všetko ..
Primár ktorý mi robil cisárske v oboch prípadoch mi 3 vôbec neodporučil , už pri pôrode druhého mi povedal že ďalší pôrod nie ..
Jedno má 6rokov a druhé 2,5 roka

anjelicek26
1. sep 2022

Ja ti absolutne rozumiem, tuzba po dietati je neskutocne silny pocit. Ale v prvej rade mysli na deti, ktore uz mas, nech maju zdravu, stastnu, spokojnu mamu... prejst si celym IVF, nervami, injekciami, sklamaniami robi psychicky strasny stres a deti to vnimaju... rizikove tehotenstvo prelezat, deti tiez "nebudu" mat mamu aktivne s nimi... a to len v situacii, ze sa nic nepokasle a nerupne to... babo sa udrzi... ak sa stane jedno ci druhe, je to velka psychicka zataz pre rodinu... musis bohuzial mysliet aj na taketo veci...

jaskolka
1. sep 2022

Mame dve. Viac kvôli môjmu veku (40)uz nebude. Možno by to šlo, ale jednoducho už je to pre mňa hranica, za akú nepôjdem a muž to vedel od začiatku. On je mladší, má 34,ale nemal s tým problém, aj keby možno privítal aj 3 dieťa.
Berieme to tak, že máme šťastie, že máme dve zdravé krásne deti a ze mnoho ľudí nemá ani jedno. Nevnímam to ako "zmieriť sa"ale ďakovať že máme práve dve deti.
Mam kamošky, čo nebudú nikdy mať vlastné, a su mladsie ako ja, potom jednu, čo už skúsila všetko, aj umelé oplodnenie, aj niekoľko potratov ma za, sebou... Tetaz čakajú 4 rok na adopciu,vie, že vlastne dieta nikdy neporodi, pri poslednom potrate takmer vykrvacala, museli jej urbit hysterektomiu.
Čiže skutočne nevnímam to, ako niečo, že sa musím zmieriť s dvoma deťmi lebo je to skôr dar že mám dve deti v podstate bez problémov.

anita6666
1. sep 2022

Uz dve deti sú vela

dilino
1. sep 2022

Bud vdačna aj za tie dve zdravé. Viem že prežívaš dilemu ale ja by som bola rada aj za tie dve. Iné by bolo keby si nemala žiadne to je iné situácia a myslím si ja osobne môj názor že v dnešnej dobe stačí dve deti. Všetko drahé. Koľko rodín je takých čo majú jedno chcú druhé ale nemôžu si to dovoliť. A ešte to že si podstúpila to IVF. Ved to je asi aj obrovská ako psychická tak fyzická zaťaž pre telo. Horu bolesti si si prežila a beznádeje. Ved máš dve nie každý si môže dovoliť 3. My sme mali jednu dcérku zomrela nám a už nemôžem mať dalšie aj keby sme chceli.

lanah
1. sep 2022

ja som rada, že máme vôbec jedno dieťa a zmieriť sa s tým že nikdy nebudeme mať druhé a teda syn ostane celý život sám...to je problém a nie, keď má niekto dve deti, ktoré sú si oporou a nemôže mať tretie

autor
1. sep 2022

@dilino je mi to velmi ľúto , to musí byt veľká záťaž pre dušu psychicka , to moje ivf je nič...
Ja som za ne vďačná , nie že nie , ja si uvedomujem že hrozilo reálne že nebude ani jedno ..

avanka
1. sep 2022

My sme tiež chceli 3 deti.. 2 potraty,ťažšie tehotenstva, krvácanie,2 sekcie, odporúčanie od dr na ďalšie tehotenstvo až po 6 rokoch,resp rada od neho,že mám byť vďačná za 2 zdravé krásne deti, že on by osud nepokúšal,keď som napochodovali na kontrolu po 600nedeli , že kedy môžeme mať tretie.
Pravdupovediac sme si to už potom nevedeli predstaviť k 7 a 9 ročným bábätko..chlapci už boli parťáci a nevedeli sme si predstaviť zase byť 3 roky doma, už sme boli aj v práci zapracovaní ..tak nás to postupne prešlo ..
Užívame si našich 2 synov a je z nás fajn štvorka

skeblicka77
1. sep 2022

Nečítala som všetky komentáre, ale ak už zdravotne nemôžeš, teda neodporúčajú ti to kvôli ohrozeniu života, tsk to prosím ťa akceptuj kvôli svojim deťom, veď preto si im dala život, aby ste boli rodina. Ak veľmi túžiš po veľkej rodine alebo ďalšom dieťati, buď si adoptuj-to však môže trvať aj 10 rokov alebo si zober dieťa do pestúnskej starostlivosti, to môže by aj do roka, osobne poznám prípad, kde od prípravy mali dieťa doma do pol roka - samozrejme nie novorodenca. Ak ťa trochu zaujíma život adoptovnej rodiny, ja sledujem na Ig - rodina trochu inak. Držím prsty, aby si si svoju túžbu po deťoch naplnila

ecko80
1. sep 2022

Ahoj, ja mam rovnako stare deti ako Ty. Tiez by sme si vedeli predstavit este tretie, len vzhladom na vek to uz nehrozi. Ale vobec nelutujem, mam dve zdrave deti, druhe dieta sa podarilo na poslednu chvilu, ked uz som to chcela uzavriet. Som spokojna a vdacna za ne, najma ked si pomyslím, ze niekomu nie je dopriate ani jedno (napr. mame aj v blizkej rodine).

siska53
1. sep 2022

No.. mne 3.sekciu nezakazali, deti sme.pocali rychli a v pohode, ale muz nechc tretie kvoli financiam.. ja som aj chcela, ale . Pri tom jeho postoji to neslo.. Pripominam si ale, ze nakoniec aj dobre tak, ze su len dve..x dovodov, preco je to takto lepsie... hoci v kutiku duse stale po tretom tuzim..

vla_dan
Odpoveď bola odstránená
autor
1. sep 2022

@vla_dan toto veru nie je odpoveď na moju dilemu.🤷🤷🤷

autor
1. sep 2022

@siska53 áno aj môj že dve stačia aj na financie

dilino
1. sep 2022

Si si prežila tiež asi peklo. Najhoršie ked lekár povie bohužiaľ nemôžte mať deti najhoršia vec akú môže lekár povedať žene. Ešte aspoň že v medicíne sme sa pohli že sú aj iné formy ako sa dá žene pomôcť. Ale ved to je čim dalej horšie ako z roka na rok viac žien nemôže mať žiadne svoje deti. Najhoršia vec ked lekár mi povedal že deti už vám neodporúčam myslela som že môjmu životu je koniec. Ale sú omnoho horšie veci najhoršia vec ktorá sa rodičom môže stať je smrť vlastného dieťaťa toto neprajeme peklo ani najväčšiemu nepriateľovi. Nikdy nás to neprebolí dokiaľ budeme žiť bude to naša nočná mora nás zlý sen. Ani za 30 rokov ani za 50 rokov obrazne povedane nikdy.Má manžel pravdu že 2 stáčia.Tu bolesť ktorú si si prežila na to asi nikdy nezabudneš. Ak sa môžem opýtať koľko majú deti rokov.

alexka89
1. sep 2022

Mam spolužiačky ktoré majú 3-4deti domy majú na 3/4dostavane a ako ďalej keď nemám už nič vo vrecku a Nasulaju deti ..potom sa sťažuje že nemajú peniaze že by jej bodlo vyhrať v lotérii..ako všetko krásne deti zlatucke ale čo z toho keď to neviem poriadne zabezpečiť..ona asi tak skoro robiť nepôjde ...vsetko je na manzelovi...rodičia jej asi veľmi nepomôžu samé majú zo 5dalsich súrodencov ..no proste des.
Zober si to tak že máš 2deti nesi bezdetná
Poznám známu čo sa snažia o diera museli už ísť aj na vyšetrenia že prečo sa nedarí .majú už obaja po 30ke a nič zatiaľ
Takže neviem či si na Tom až tak zle a dnes mať už viac ako 2deti je masaker.

veronikastrickova
4. sep 2022

Velmi tazko, strasne tuzim po 3detoch. Dcera ma ako tvoje najmladsie a uz som od jej porodu 3x potratila, teraz pred 2mi tyzdnami naposledy a to nebolo ani jedno planovane. Potratov uz mam celkovo za sebou 9. Moje telo proste hovori, ze nie. Musim byt vdacna za tie 2.

mimi3008
4. sep 2022

@lenkakravcova presne presne toto...ked si predstavim, ze tu necham 2 siroty, hned som zmierena s 2 miesto 3. Tiez som chcela 3 a porod prvy bol velmi zly, druha bola sekcia...

poopsie
4. sep 2022

My máme jedno a zmierili sme sa stým hoci niekde v hĺbke to stále niekde je(vždy tam bude myšlienka, že sme pôvodne chceli 3 deti) .. No ty by si bola sebecká keby si to podstúpila 3 krát(závažné zdravotné komplikácie, odmietavy postoj muža).. Ja som z mojho pohľadu sebecká, že to vôbec nechcem podstúpiť (muž by aj chcel) odmietam trpieť, v bruchu mám kŕčové žily..

breznica
4. sep 2022

Ja som sa musela zmieriť s tým, že mám a budem mať len jedno, ťažko postihnuté. Každý deň mať v hlave otázky kto sa oň postará keď tu nebudem... Ty dakuj bohu za dve zdravé deti a venuj sa im, malé budú už len pár rokov

jarka26011
4. sep 2022

Len? 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

vyhuelka
4. sep 2022

Ja ti úplne rozumiem…rok po druhom porode som si chcela dať zaviesť hormonálne teliesko lebo máme dve deti po sebe, na gyn kontrole som zistila že mam zdrav. ťažkosti kvoli ktorym už ďalšie dieťa mať nemožem… prišla som tam s tým že ďalšie dieťa teraz ani v blizkej buducnosti nechceme a odchadzala som s tým že vlastne už asi nikdy mať nebudeme 😔 strašne to so mnou otriaslo, zrazu som mala strašnú túžbu dať si maternicu (ak to bude možné) dokopy aby tam nejaka možnosť do buducna bola, čo sa mi aj podarilo vďaka užasnemu dr 🙏🏻 Takže teraz tie vratka otvorene mam, aj za to som vďačná ale muž napr o treťom nechce ani počuť 😃 mám si vraj nájsť iného chlapa lebo jemu stačia dve 😅🤣😂 takže moja dilema je vyriešená, nateraz… uvidíme čo bude o pár rokov 🙂 časom sa to aj u teba isto utrasie

kikushaa
4. sep 2022

Este ked som nemala deti som vzdy chcela tri, este po prvom rizikovom som stale tuzila po troch, teraz po dvoch rizikovych tehotenstvach, dvoch preeklampsiach a dvoch predcasnych porodoch 29tt a 32tt som vdacna aj za tie, dve hlavne zdrave deti 🙏 pri tretom tehotenstve uz teraz viem zeby som to nedala bud ja alebo to dieta. Tuzba je stale, ale umierat sa mi nechce, a keby zomrelo to dieta, by som sa asi zblaznila 🤷‍♀️😔 plus teda tie prakticke veci, kde by sme sa pomestili, vacsie auto, nedopriali by sme im toho tolko kolko mozeme dopriat dvom.

kvietokniki
4. sep 2022

@zuzanockamt čo u teba zmenilo pocit z jedného dieťaťa na dve? Ja som rovnaký typ matky.

senta_sofia
4. sep 2022

Nechala by som to na nahodu, ak si cestu najde aj mimo IVF, tak bude. Inak by som do toho nesla.

majkabajka1
4. sep 2022

Buďte vďačná za tie, ktoré máte. Ja pre zdravotne problemy nemám ani jedno a keďže mam 39 rokov, už možno ani žiadne mať nebudem.

beja6
4. sep 2022

Spočiatku som na to myslela denne,videla som sa ako mama troch deticiek, ale postupom času som si uvedomila že zdravie je prednejšie. Mám 2 zdrave deti, ktoré ma potrebujú. Pribúdajú roky a tým pomaly slabne túžba po tretom.

easybiz
4. sep 2022

Mozno by bolo riesenie osvojenie dietatka, malickeho, od narodenia. My mame dve osvojene deti od narodenia❤️

veronka523
4. sep 2022

Nezmierila som sa, presvedčila som manžela na tri aj keď nechcel. Teraz čakám štvrte len pol roka po pôrode tretieho ;) manžel vedel, prečo nechce hneď tretie, že sa raz ešte zadarí... Moja túžba po treťom bola nenormálna, teraz je zase nenormálny môj strach... To nevymysliš, to je život... Buď šťastná, že máš dve. V tejto dobe je to akurát aj keď túžba je veľká....

miskamicha
4. sep 2022

Ja mam dcerku teraz cakam dvojky...ale kym nie su na svete som maximalne vdacna aj za to jedno. Nam povedali ze pravdepodobne bez IVF to nepojde...a otehotnela som prirodzene. Ozaj pozoeraj aj na to ze tie deti ta potrebuju...aby sa ti nieco nestalo pri sekcii

biancanicol
4. sep 2022

@h2 Presne som toho názoru .
Sú ženy , ktoré nemajú vobec .To je bolestné, ale zvladnu to .
Ja mam jedno so sluchovím postihnutím oboch ušiek a tužila som po druhom a potrácala som .
Vždy musí byť clovek vdačný zato čo má a nié chciet za kazdú cenu niečo iné .
Sme tu len raz a na chvílu tak sa musíme radovať aj z malickostí . Už mať aspon to jedno dietá je nádherný dar .