Ako ste vedeli, že ste pripravená na materstvo?
Su to nejake zvlastne pociti ci nieco take???????
treba pocuvat svoje srdce ktore ti to povie najspolahlivejsie...
kaktusik007 ma pravdu... nikdy nebudes pripravena na sto percent... neexistuje nic spolahlivejsie ako pocuvat svoj cit... ked bude tvoja tuzba po dietatku silna a stala, je najvyssi cas....
nikdy nebudes pripravena, vzdy bude nieco coho sa budes bat, co ta bude odradzat, stale budes rozmyslat ako to zvladnes...ale ak mas niekoho o kom si si 100% ista, ze ti pomoze, ze sa na neho mozes spolahnut a obaja tuzite mat spolu babo, tak nie je o com... 😉
Ja som to cítila.. teda veľmi som túžila po dieťati a tak nastal čas hľadať chlapa čo bude súci manžel a otec mojich detí. 😀 😎 Našťastie som nemusela dlho hlaďať. Prišiel mi sám do cesty a do roka sme mali našu milovanú dcérku.
Popravde, myslela som si, ze pripravena som, ze ked to pride, pocitim neskutocny naval emocii a pod., ale ked som objavila 2 ciarky na teste, jasne, tesila som sa, ale bola som aj tak trochu zmatena, vystrasena, prekvapena..mozno to ciastocne bolo tym, ze som necakala, ze sa nam podari s manzelom "zamiesit" na babatko tak rychlo..ale v konecnom dosledku som stastna, ze to vsetko bolo tak, ako to je..🙂
Ale myslim si, ze ako tu spominali kocky predomnou, na taku vec, ako je rodicovstvo, clovek nebude nikdy na 100% pripraveny..takze netreba zbytocne vahat.. 😀
Ja som sa necítila pripravená stať sa matkou ani týždeň pred pôrodom 😀
Napriek tomu sme bábätko chceli, bolo plánované, teraz je milované a myslím, že som mu dobrou matkou 😉
ja som najväčšiu túžbu po dieťati pocítila, keď som oň prišla... teda po prvom nečakanom MA.... pred tým to bolo také "keď sa podarí, tak sa podarí 🙂" (mala som 30)... skrátka bolo to podvedomé...
@laura112
Ahoj,
nikdy nebudeš pripravená na rodičovstvo, aj keby si sa neviem ako snažila.. ak mám pravdu povediac, ani ja som nebola pripravená stať sa matkou a môj manžel otcom.. proste tak to je a vždy bude!! ja keď som našla na testíku 2 // tak som sa aj tešila ale bála som sa toho, ako to dopadne!! ale chceli sme bábenko!!
zacala som citit, ze chcem mat dieta. Ale kedze nevies, co ta caka, neda sa byt pripravena 😅 Ale ak pocitujes tu potrebu ty a nie okolie a mas aj dobreho partnera, netreba vahat a zbytocne odkladat taketo veci 😉
kedze som otehotnela ako 20rocna a este som po rodicovstve netuzila (aj napriek stalemu partnerovi a streche nad hlavou) neviem ti odpovedat na otazku.. no kazdopadne ta chcem ubezpecit, ze ked babenko porodis, vtedy pocitis co je to byt matkou!
dakujem bohu za tento dar a kazdym dnom ho viac a viac milujem ♥
necakaj na nic, jednoducho sup do toho a potom vela radosti 🙂
vnutorny hlas. tuzba... ziadne pochybnosti... a je to...
potom pride realita, ale tu neries teraz 😀
moj pohlad na vec je taky, ci uz po babatku tuzis, alebo nie, v tej chvili, ked zistis ze na teste su dve ciarky a uvedomis si ze tentoraz je to naozaj a cely tvoj zivot sa zmeni, zacitis zmatok a paniku zo vsetkeho. To je taky prvy sok. No a ten sok po par dnoch prejde a zacnes si pomalicky na tu myslienku zvykat. A ked zacnes citit prve pohyby, uz budes toho drobceka nadovsetko milovat, ale to este stale nie je nic v porovnani s tym co pride v den porodu. ten pocit sa neda opisat, myslim si ze vtedy su maminky uz v takom stadiu, ze si kladu otazku, ako vobec mohli bez toho najdrahsieho pokladu doteraz existovat. aspon tak som to pocitovala ja 😉
tak toto neviem este ani teraz ... a podla mna sa to vediet dopredu ani neda ... nevyskusas, nevies
suhlasim so Zuzanockamt... prestne tak....to nevies len tak ja si to pomalicky uvedomujem (asi preto že musim ) kedže som matkou už 7 mes...ale materinsky cit sa prejavi hned ako porodis a pocujes prvy plac svojho babatka <3 ... aspon u mna to tak bolo 😀 ..ale nemyslim si že sa da nato dako psychicky alebo fyzicky pripravit ked este s tym nemas skusenost osobne..to pride samo neboj 😅 ...
neboli sme pripraveny stat sa rodicmy, ale tesili sme sa z dvoch // ... aj na kazdu kontrolu ze uvidime a budeme pocut nasho drobca ....aj sme sa bali ohladom vysledkov z amnio a aj z toho ci budeme zdravy , ale zase ja som to mala ine mne neprisla laska k malej hned po porode, ale po case a sme stastny ze ju mame lebo ju nadovsetko lubime najradsej by sme ju z lasky spapali😀
laura 112 - ahoj, neni su to ziadne zvlastne, silne pocity, ani nic ine, ak cakas take daco ... su to skor stale zmiesane pocity, ale vsetky su v poriadku ... pripravenost ... co to je?? my sme chceli dat babatku ake take zazenie, nejaky byt, praca, a podobne,. aby sme mu mali co dat, ale kopec ludi aj bez toho chce a ma babo, a je to v poriadku ... 😀 ked sme otehotneli, sme sa tesili, ale za tych 9. mesiacov prejdes tolkymi zmenami pocitov, od pocitu, ze toho mas plne zuby, a chces sa na to vykaslat, cez sialenu radost, cez lahostajnost, cez nevnimanie toho celeho ... do nejakeho 5. mesiaca, ked som ani nevedela, co cakam, a skoro nemala brucho som ani nejak nic necitila, ked sme potom vedeli, ze cakame riska, boli sme strasne stastni, potom pred porodom hroza, nech to mam za sebou, a po porode, tesne, jak sa vsetci tesia, ze maju babo, ja som bola happy za seba, ze to mam za sebou (mala som velmi takzy porod ...). ale ak sa uz asi zacnes pytat, ci si pripravena mat babo, a trochu nad tym rozmyslas, tak mozno uz trosku si ... potom dojde prcek domov, kojenie, nevyspis sa, neni ti vsetko jedno, ale ked sa na teba prvy krat usmeje, cely svet sa zmeni, a milujes ho najviac na svete!!! cize hojdacka, raz hore, raz dola ... asi tak ... 😀
Ja si myslim, ze to clovek musi vnutorne citit, tuzit po tom, dietatko si zasluzi byt vytuzene, ale aj keby prislo necakane, netreba sa bat. Materialne veci sa daju vselijak pozhanat - kdekto nieco daruje, kocik nemusi byt najmodernejsi, postielky uz nie su take drahe a na veci su vselijake bazary - dolezite je zdravie, laska a porozumenie v rodine, to je najlepsia investicia a dar pre dieta.
ahojky moja skusenost je takato , nikdy ale nikdy som n emala vzta k detom tak 10 min a dost , zila som pre party , luxusny zivot chaty , no co ti poviem , ..... myslela som stale len na to ci dobre vyzeram co mam oblecene obute ci ma kabelu gucci a pod.... nasla som si priatela v....setko bolo dokonale idealne mali sme sa brat, no ostala som tehotna a vsetko sa mi zmenilo otocilo , nebola som pripravena na to ze budem mamickou a to uz nie taka mladunka 20 rocna , ked som si spravila test ajejej dva ciarocky chvala bohu nie som tehona aksi som to zle precitala a hups nakoniec ked som videla ze som tehotna ten pocit sa neda opisat , robil test so mnou biologicky otec jeho reakcia bola krasna ale na dalsi den mi povedal bud pojdes a potrat alebo sa postaram ja o to aby sa to nenarodilo,,,,,,,,v momente som si zacala vazit viac to co sa vo mne rodi ako to ci si kupim kabelu alebo gate za 4000 korn vtey este , odysla som od neho a moja mladost sa zmenila na nieco uplne ine krasne ............bolo to tazke lebo rodina ma odkopla a celkovo vsetci ale stale som si povedala co ta nezaije to ta posilni ,,,, den ku dnu busko rastlo viac a viac a ked som zacala citit pohyby bolo to krasne ., cele tehotenstvo som sa pripravovala na vsetkoc o treba urobit .........ked sa mi predcasne narodil syncek bola som stastna ze ho mam aj ked som mladunka v podstate ze som svoj luxusny zivot vymenila za krasne stvorenie moju lasku,
kopec ludi co ma poznalo pred tym a teraz vravi ze som uplne iny clovek , clovek svoju zrelost a pripravenost nikdy nevie mozes si povedat som zrela a ostanes tehotna a nebude to ak alebo naopak , je to urcite pekne a odporucam to
podla mna to pride , alebo nepride nikdy 🙂
... ja som nikdy nebola typ ktora ako moje kamosky ci spoluziacky pozerali po kocikoch, stahovali si z netu tapety deti, kupovali si puzzles detickami, hikali nad kazdym babatkom, ktore mali na rukach...
mne to bolo vzdy ..."cudzie" 🙂
alebo ""strelene""" 🙂 😉
....pocas tehu som tiez ziadne zmeny nepozorovala na sebe, co sa tyka vztahu k babatkam ,,,proste este mi to vzdy nedochadzalo...
ale ako mi malu priniesli po porode na ruky.....obrat o 180stupnov..proste, zrazu sa cosi stalo....neviem co..cosi sa stalo a.... 😉 😉 😉 milujem ju najviac na svete a teraz nedokazem byt hodinu bez nej 😉 😉
tolko moja skusenost 🙂 🙂
tiez som nikdy nebola nejak na deti, ziadne tutu nunu ked som to videla. na druhu stranu vedela som ze raz jedno dieta chcem a planujem. tehotenstvo som si uvedomovala a potom uz aj uzivala a cim dalej tym viac ma to s tym bruchom bavilo /ked ho bolo konecne vidno/. a zistila som ze by som kludne chodila s bruchom aj cely zivot.
samo o sebe ma to s tym mat dieta zacalo chytat vo vlnach posledne roky. chvilu som aj chcela chvilu este nie. uvedomit si ze naozaj sa vsetko zmeni, ze robota uz nebude taka prioritna a nebude moznost sa dalej velmi hybat, ze doma uz nebude ticho a nebude to len o nas dvoch, nebudem moct hocikedy vybehnut za kamosmi na kavu ci akciu... obcas som to aj chcela, potom si zase vravim ze este nie. nakoniec to dopadlo tak ze sme otehotneli este o 2 roky skor ako som cely zivot hovorila ze najskor planujem otehotniet 🙂 dalej som si cely zivot myslela ze budem mat dceru bum a ono to chalan, niektori ludia /a obcas aj ja sama/ by zrovna odo mna cakali ze si budem musiet zvykat na toho maleho cloveka, fakt ale bol ten ze akonahle som ho porodila /a hned som si ho aj zobrala schuleneho na ruky/ tak som revala jak krava a bola najstastnejsi clovek na svete /ako kazda stastna maminka/ a skoro som ho ani pustit nechcela. a pikoska, uz pocas tehotenstva som sa zrazu otocila a ako som nechcela nikdy pocut o viac ako jednom dietati, tak uz sa tomu az tak nebranim ;)
takze moja rada znie, ak to na teba ide ze mas pocit ze chces, tak tomu este nechaj chvilu cas, na skusku ze ci naozaj chces alebo ta to len tak chvilkovo laplo. cim viac sa to bude opakovat tym istejsie to bude ze uz ako tak pripravena si, a ostane dojde fakt same /+s pripravou ;)/.ak sa to snazis 'urobit spravne" tak sa ponahlat fakt netreba. a samozrejme odporucam aj idealne aby chcel aj partner. ja som si napriklad 'musela" pockat kym po rokoch uz aj nemu trklo ze teda by sme mohli /dovtedy som to len ja vzdy spominala, ale nenutila ho/ a evidentne to za to stalo. hned sa aj podarilo /co sa zase tiez nemusi/ a maleho by nedal ani za nic a skadlime sa ze ci je jeho alebo moj 😀
ja som nemusela moc zistovat. mam uz dost slusny vek a partnera, s ktorym som si chcela zalozit rodinu a tak sme to zbytocne nenatahovali. do svojich 31r. som vacsnou bola sama, alebo som mala kratkodobe znamosti. keby som toho mojho stretla pred 5r. mozno by som to riesila skor, ale na materstvo sa v skutocnosti pripravujem az teraz a mam na to 9mesiacov. teoria a prax je nieco ine, takze sa budem ucit aj po porode.
ja som zatial este tehotna ...ale uz som si zvykla...som na zaciatku 4 mesiaca...a predychavala som to 2 mesiace a pritom bolo chcene...proste sa podarilo na prvy krat....no a tie pocity co prezivam...raz sa tesim a raz chcem aby vsetko bolo ako predtym...ale tu budu tie hormony....najviac ma znervoznuje ze strasne chcem zmenit vela veci napr.izbu prerobit a tak a potom zase ma prepadne panika ze kolko veci budem potrebovat pre male...a tak no strasne....ale dufam ze po porode to bude uplne ze super a splni sa mi vsetko po com teraz tuzim
proste to budes citit....ze je cas....ze chces mat nieco,co bude len tvoje,krasne,krehucke,maleho anjelika,ktoremu budes chciet dat vsetku lasku a nehu.My sme to tak citili s manzelom,ze chceme nieco ,co bude z nasej lasky,nieco badatelne a krasne.

😀 nikdy nebudes pripravena, a ak by si mala cakat, tak by si cakala na svateho dindy 🙂 proste do toho vhupni a ono to pride, myslim ta pripravenost 😵