Ako zvládať choré dieťa a psa doma?
Ahojte prosím o radu ako riešite situáciu keď ste doma sama s dieťaťom a máte aj psa no dieťa vám ochorie. Ako chodíte von keď má dieťa teplotu a nemáte nikoho kto by vám pomohol? Ďakujem
@anickabasnicka tvoja formulacia viet hovori za vsetko, takze tiez s prepacenim ukoncujem s tebou argumentaciu
Som dosť šokovaná z odpovedí, ale takto - ja svoje 7 ročné dieťa nechávam max pár minút samé, aj to len keď príde kuriér alebo ma vidí z okna ísť so smetami. Mám telefón, vždy vie, keby sa nevraciam, že je zle. V prípade psa si buď zaplatím venčenie alebo dám dieťa do kočíka, či nosiča.
Úprimne sa čudujem každej odpovedi, že bežne nechávate doma neviem koľko minúť samé, ale tak je to Vaše rozhodnutie.
@wolf_ môj manžel chodí do zahraničia ale to len začal prednedávnom takže celé to padlo na mňa starostlivosť o dieťa aj o psa a psa mám z útulku ľúbim oboch a neopustím ani dieťa ani psa takže preto som sa pýtala o radu ako by ste to riešili vy ktoré máte takú istú alebo takú podobnú situáciu ja som sa nepýtala matiek ktoré nemajú psa a tobôž nie takú situáciu tak by sa také mamičky mohli zdržať komentovania ako napríklad mabenn. Ďakujem
@mabenn Wow. Bavíme sa o 5-ročnom zdravom dietati a o matke, čo na 10 minút vybehne pred barák? Že si vezme ostrý predmet alebo si otvorí okno a vypadne odtiaľ? Stále o 5-ročnom, či o batoľati? Lebo aby človek musel pred 5-ročným schovávať ostré predmety v domácnosti, to asi rodič niečo zanedbal vo výchove. A že sa začne dusiť a nemôže matka hneď zasiahnuť? A keď sa začne dusiť, kým je matka na záchode, tak čo? Dusenie prebieha potichu a kým matka príde zo záchoda, dieťa je dávno udusené. Čoskoro ten 5 ročný začne chodiť do školy - 70-80 % spolužiakov môjho prváka tam chodí bez dospelého sprievodu. To berieš so sebou 5ročné decko aj keď ideš vybrať schránku, alebo po zaváraninu do povnice?
Ja mám dosť z niektorých z vás. Ja som ako 5 ročná behala po ulici s ostatnými deťmi. Verím, ze ak dieta nie je nezvládnutelné, alebo nemá nejakú diagnózu tak v 5 rokoch dokáže pochopiť, ze ma 5 minút zostať sedieť a pozerať rozprávku lebo mama ide zo psom. Zas netreba to takto prežívať. Nepoviem, nechať deti pol dna samé je extrém, ale 5 minút snáď to dieta nezabije, veď to nie je dvojročné dieťa, ktoré nevie pochopiť, kde je mama a nedokáže si uvedomiť že za 5 minút príde.
@malasandrika 5-ročné dieťa už asi nedá do kočíka, či nosiča. 😉
Normalne mi pri prvych komentoch zabehlo jak sa smejem 🤣🤣🤣
Fuuuu 👌👌👌👌
Nechaju vsetci teraz kadit psov kam sa im zachce po byte a nedaj boh aby sa mamka sla osprchovat kym dieta nezaspi !!!! Lebo ma zan zodpovednost !!
to fakt 5 rocny chvilu nevydrzi? ved moja od 4 v pohode pocka kym zajdem do pivnice, dole do obchodu alebo so smetmi a kludne sa spolahnem ze vydrzi doma … staci jej to vysvetlit ze kam idem a kedy sa vratim … tak zas detom treba dat aj nejaku “ zodpovednost” uz od mala a nie im striehnut za ritou do 18tky
@mabenn matka ma za dieta trestnoprávnu zodpovednosť do jeho 18 pokiaľ viem. Takze ideme teraz 13 ročne deti voziť do školy a vodit do triedy za ručičku aby náhodou nešli samé cez cestu a nestala sa nepredvídateľná situácia? Ježiš, nepredvídateľná situácia sa môže stať aj keď sa dieta zraní pri hre. Zlomí si ruku na lyžiach, nohu pri futbale, spadne z bicykla a môže si kľudne dolámať rebrá. A tam sa môže matka pozerať koľko chce, nezabráni tomu.
@lavender94 opakuju sa komentare, staci precitat vyssie
@joja636 mam skoro 6 rocnu dceru a psa ktory to doma nepusti ani keby ho bili😂 ked bola mala este v postielke tak som zapla vysielacku a ked spala tak som zbehla dole ho dat vycikat, ak sa stihol aj vykakat tak ok, ak nie tak som s nim sla ked dosiel muz z roboty. Vacsinou som sa snazila ju brat so sebou, do nosica alebo tak a prechadzka jej vzdy prospela ale chapem ze nie vzdy sa to da. Teraz sa jej opytam ci ide so mnou alebo vydrzi pri telke. Vybera si sama, vie ze k oknu ist nemoze, byt zamknem ale stres mam vzdy. Alebo ak nahodou zaspi tak tiez len sup dole k schrankam a spat. Radsej som bola ked mi psa prisiel niekto z rodiny vycencit ale proste to neslo vzdy. Zapinam stopky ked zamknem a do 5-7 minut som vzdy spat
Bezne som nechávala dcéru doma kym som vyvencila psa . Ako 7 ročná začala sama chodiť na krúžky . Samozrejme že iba v letnom obdobi , keď je ešte svetlo . Takéto sprostosti o base a neviem o com tu dotyčná trepe sú až smiešne .
tak to pocuvajte co sa mne stalo a volajte šandare 🚓🚓🚓 sla som do pivnice a zasekla som sa vo vytahu .. doma ostala 4rocna sama s 3mesacnou , nastastie som mala mobil a z bytoveho ma prisli otvorit za 7min … ale to boli ine infarkty ! odvtedy len peso :D ale tie zeny co tu pisu ze ich deti 7 rocne a viac neostanu ani sekundu bez dozoru k tomu len tolko: 🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️🤦🏼♀️. Chudak deti, musia sa citit fakt neschopne… takto sa zodpovednost a samostatnost fakt nebuduje
@joja636 dala by som druhy telefon a video hovor alebo aspon kukala ci sedi a pozera telku, ked uz by sme spolu nehovorili. 5 rocne dieta vydrzi v pohode same 10min.. jedine co by som spravila pre bezpečnosť aby v tu chvilu nejedlo a isla by som pesi po schodoch a nie vo výťahu, keby nahodou vypli elektrinu. Samozrejme dietatu povedala, idem dat vycikat psa tu sed a kukaj telku, keby nieco ja ta vidim cez telefon.
Neviem si ani len predstaviť zatvárať dvere zvonku s pomyslenim že dnu ostáva moje 5 ročné dieťa. Ja keď som zišla dole len od kuriéra zobrať balík tak vždy so synom v kočíku (do 2 rokoch) aj keď to bolo len 2.minuty hore dole vytahom. 3-4 ročného som tiež VZDY brala so sebou. Nikdy by som si nedovolila nechať ho samého doma.
no neviem čo povie JUDr. PUDr. absolventka k môjmu prípadu...bola som s dieťaťom sama ...mohol mať 5 rokov( chodil ešte do škôlky) dostala som vysoké teploty, nevedela som vstať z postele. Moje " bábätko" zobralo psíka a zobral ho von pred dom vycikať. a potom si zobral jogurt a sám sa navečeral.
už 10 rokov za tento trestný čin hnijem v base.
@mabenn 5min odbeh je teda neskutočná obeta dietata 😂 a keď mamičku chytí 💩 a bude na záchode 15min v kŕčoch, tak je zla matka, lebo ako si dovolila nemať dieťa na očiach toľko minut? Bože spamatajte sa. S nami sa rodicia takto nemaznali. Mali kopec roboty okolo domu, obrovskú záhradu a nie sedieť nad nami 24/7. A žijeme.
@joja636 k veci teda: ja mám psa a bola som často sama aj s 2 deťmi s ním,: 1: buď sme išli všetci spolu 2: ak deti spali na 5 min vycikať ( ale moje spia tvrdo) 3: od cca 5 rokov nechala 5 minút pri pozeraní televízie(ale moje sedia pri Tom ako prikovane). Poznáš svoje dieťa aké je, v najhoršom môžeš na tých 5 min ho zobrať von aj s miernou teplotou ak mu neni veľmi zle

@mabenn ... jak vis, ze bych sla hned do basy? to by mi musel nekdo nejdrive prokazat, ze jsem umyslne vystavila sve dite nejakemu nebezpeci, a to by me zajimalo, jak by se to dokazovalo.ten umysl.tak laskave sklapni krovky a prestan tady delat bububu. kazda matka vi, ze je zodpovedna za sve dite, nemusis to tady stale opakovat jako kafemlynek. a s tou basou prestan strasit uz, protoze ani ta neni uplne jista