icon

Apoštolská cirkev - čo znamená šepkanie?

dd20
13. jan 2020

Chcela by som sa vediet par veci.. mojej kamaratky stara mama je v tejto viere a som si vsimla ze ked sedela vedla nej tak jej stara mama na nu bokom pozerala a nieco si potichu rozpravala a ani nezmurkla.. vie mi niekto vysvetlit co to malo byt ? Ked som sa to opytala kamaratky povedala ze nevie a ze to nebolo prvy krat.. par krat sa jej stalo ze ked spala tak sa zobudila na pocit ze niekto za nou sstoji a pocula sepkanie a ked sa otocila bola to stara mama s divnym vyrazom tvare a zatvorenymi a zasa si nieco rozpravaala sepotom.. co to je alebo co to znamena ?

kocko
14. jan 2020

@lenkakravcova každý má svoj názor, ty aj ja, ale RKC nepovažujem za, citujem len tvoje slová "najviditeľnejšiu sektu".

stanulienkat
14. jan 2020

Novovytvorený nick a nudiaca sa pubertiačka. Poslednú dobu sa to týmito stupiditami len tak hemží.

dd20
autor
14. jan 2020

@stanulienkat ano novovytvoreny nick pretoze nikdy som nemala potrebu sa tu registrovat kedze tu stranku mi odporucila kamoska zevraj tu najdem vsetko.. a nudiaca pubertiacka ? Taku lichotku som uz dlho nepocula rada by som bola zasa nudiaca pubertiacka .. a ak sa vam nepaci tento prispevok naco ho citate a vobec reagujete .. ved forum je o tom ak nieco neviem tak sa opytam a najdu sa viaceri ktory poradia .. tak si nechajte tie vase stupidity vy.. kvoli takym individuam som sa vyhybala podobnym strankam..

dd20
autor
14. jan 2020

Dakujem vam za vase odpovede a nazory 🙂

matqa411211
14. jan 2020

@lenkakravcova tak vo svojom príspevku “diskusie o islame, otazky a odpovede” si riešila ako vraj “útočíme” na islam, a aby sme rešepktovali ine náboženstvá a nechali veriť každeho v to čo chce a tu si prídeš s názorom že RKC a ruženec atď je sekta? Trošku zamyslieť sa nad tým čo vravíš by neuškodilo. 🙂 nedalo mi nezaareagovať aj keď mimo tejto témy

lucyminarik
14. jan 2020

@stanulienkat Skôr sa to tu hemží upodozrievaním a akousi hrou "kto skôr odhalí trola".

lenkakravcova
14. jan 2020

@matqa411211
Tak tam to bolo stále to isté dokola u niektorých, bez zjavných argumentov.

Ak máš argument na toto, môžeš poskytnúť:
Pozri si v Biblii toto. Skús porozmýšľať či to tak byť nemôže (možno nie, možno áno):

1.) Ktorá jediná cirkev na svete zakazuje ženiť sa a vydávať sa svojim duchovným osobám?
"Duch však výslovne hovorí, že v posledných časoch niektorí odpadnú od viery a budú sa pridŕžať bludných duchov a náuk démonov pre pokrytectvo luhárov, ktorí majú vypálené znamenie na vlastnom svedomí. Títo ľudia zabraňujú vstupovať do manželstva."(1 Tim 4:3)
😕 pričom v Biblii sa píše: "Biskup musí byť bezúhonný, muž jednej ženy" (1Tim 3,2) ???

2.) Ktorá cirkev porušuje prvý príkaz Desatora?
"Neurobíš si modlu ani nijakú podobu toho, čo je hore na nebi, dolu na zemi alebo vo vode pod zemou!" (Ex 20,4) ???

3.) Kto je nazývaný Babylonom, alebo neresnicou v knihe Zjv? Ktorej cirkvi je v tomto meste základňa?
"Kto je múdry, tu má vysvetlenie: Sedem hláv je sedem vrchov, na ktorých žena sedí" (Zj 17,9)
Vatikán = mesto na 7 vrchoch: https://sk.wikipedia.org/wiki/Sedem_pahorkov_Ríma

4.) Ako skončia tí, ktorí tento babylon obraňujú?
"Za ním nasledoval iný, druhý anjel, ktorý volal: „Padol, padol ten veľký Babylon, ktorý opájal všetky národy vínom vášne svojho smilstva.“ (Zj 14,8)
"A jeden silný anjel vzal kameň veľký ako žarnov a hodil ho do mora so slovami: „Takto s prudkosťou bude zvrhnutý Babylon, veľké mesto, a už sa viac nenájde." (Zj 18,21)
"Ak sa niekto bude klaňať šelme a jej obrazu (to môžu napr obrazy zjavenia šelmy, nepoškvrneného počatia) a prijme znak na svoje čelo alebo na ruku, aj ten bude piť z vína Božieho hnevu, nezriedeného, naliateho do kalicha jeho hnevu, a bude mučený ohňom a sírou pred svätými anjelmi a pred Baránkom (Ježišom)." (Zjv 14:10)

Nechcem vám zle,, skúste nad tým popremýšľať, čo znamená sekta, a či práve RKC nie je Bibliou definovaná ako jedna z nich.

lucyminarik
14. jan 2020

@matqa411211 Vieš, ja som tiež kresťanka, nie som katolíčka, ale v tomto sa musím zastať
@lenkakravcova pretože to čo píše, je pravda. RKC neuctieva Boha, ale Satana a tiež som presvedčená o tom, že RKC je tá šelma z Knihy Zjavenia. Toľko bludov a klamstiev si vymysleli, ďalej odpustky, očistec a môžem pokračovať do rána. Modlitby k svätým, k Márií, uctievanie Márie, relikvie.. Pozri, ako sa správa pápež, myslíš, že slúži Bohu? Ani omylom. Skús pozrieť videá od prof. Walter Veith.

bmuller
14. jan 2020

@lenkakravcova Ale ved v sochach a obrazoch KC neuctieva ziadne modly a sochy ako take - stale je to Kristus ci nejaky svaty, len symbolicky zobrazeny. Modla je napriklad zlate tela (a ucitevali ho ako zlate tela, nie Boha), nie obraz alebo socha, pri ktorej sa stale modlis k Bohu. A napriklad uctievanie svatych nie je o tom, ze oni nas spasia, su to prostrednici orodujuci u Boha.
Peace 😉

dzejsik
14. jan 2020

@nagi žiadna sekta, ale celosvetová cirkev uznávaná štátmi ... a treba sa spýtať babky, podľa mňa sa modlila, to je jej vec, či pri tom šepká, možno ju nechcela rušiť

lenkakravcova
14. jan 2020

@bmuller Ak to nie je modlia môžeš to oliat napr pomyjami? Alebo spáliť? Alebo budú babičky spínať ruky že si im spálil svätú sošku tak ako spinal ruky a narieka Abrahámov otec keď mu Abrahám zničil sochy? ☺️
Mne nedávno moja babka, katolička, napísala "posielam ti medailón záchrany s pannou Máriou, ak ho nechceš tak ho vráť, lebo on nesmie skončiť medzi smetami" (bol to obyčajný obrázok s "neposkvrnenym počatím"... 😂 Modloslužba (pohanské praktiky) ako vysita. Nech ma prosím nikto nepresviedca, že katolíci nie sú modlosluzobnici,,, lebo sú.. Ak by neboli, nebolo by im ľúto vyhodiť sochy a obrazy z domov. Lipnu na nich ako Abrahámov otec na tých svojich.

Je len na nás ako sa rozhodneme. Ci slúžiť Bohu, alebo modlam. Dvom pánom sa slúžiť nedá.

lenkakravcova
14. jan 2020

@bmuller A to uctievanie svätých a anjrlov... Nie je svätý len Boh? 😏
Prečo by nás mali mŕtvy v raji počuť? Vari sú Vševediaci ako Boh? (predstava neba, kde človek počuje miliardy hlasov zo zeme je trochu sklucujuca).
Keď píšeme o Biblii,,, tak ani v nej nenájdeš ani jeden odkaz na to ze sa to smie. Dokonca v knihe Zj sa píše ze ten kto videl dane proroctvo sa chcel pokloniť anjelovi ktorý mu ho predal. A ten mu povedal "nerob to". Čiže co iné ako modloslužba je modlitba k archanjelovi Michalovi kde ľudia prosia priamo jeho aby ich chránil, miesto toho aby sa modlili k Bohu aby im poslal na pomoc anjela?
Zj 22,9
Ale on mi povedal: „Stráň sa toho! Som služobník ako ty a tvoji bratia proroci a tí, čo zachovávajú slová tejto knihy. Bohu sa klaňaj!“

kocko
14. jan 2020

@lenkakravcova tak podľa teba ktorá viera je tá pravá?

lenkakravcova
14. jan 2020

@kocko Podľa mňa islám, vznešená viera výlučneho monoteizmu. Uctievanie iba Stvoriteľa, nikoho iného. Viera, ktorá si cti prorokov i Mesiáša Ježiša, má vo veľkej úcte pannu Máriu (najviac spomínaná žena Koránu) i všetkých Božích služobníkov. Viera, ktorá prikazuje konanie dobrých skutkov, pomoc blížnym, a zakazuje zavrzeniahodné skutky.
Keď človek uctieva iba Toho, ktorý ho stvoril, nemôže sa zmyliť. Dôjde vždy k Bohu.

Ale musím dodať, že dnes to vo svete s islamom nevyzerá ružovo, keďže mnohí ho prekračujú, nedodržiavajú alebo prekrúcaju, miesto toho aby ho použili ako nástroj sebazdokonalovania, zlepšenia svojho charakteru a priblíženia sa k Bohu. Ako soľ v ňom dnes chyba liberálny pohľad ktorý bol veľmi rozšírený za čias proroka Muhammada. ☺️ Snáď sa to zlepší (islam dnes veľmi rýchlo rastie, pridávajú sa k nemu Európania - najmä Briti, Francúzi, a Rusi, a opäť ho formujú do pôvodnej liberálnej podoby, čo je super, 👌☺️)

bmuller
14. jan 2020

@lenkakravcova Snad rozmies vyznam slova "symbolicky". Porebujes olievat pomyjami symbol niecoho? Ak k symbolu pristupujes uctivo, neznamena to, ze pristupujes uctivo k soske ci medailonu, ale k tomu, koho zobrazuje. A s tym modlenim napr. k archanjelovi Michalovi rozumieme, ze nie svojou silou nam pomoze, ale silou, ktoru mu dal Boh.
Co sa islamu tyka, nehnevaj sa, napriklad mne sa nezda doveryhodne zjavenie jednemu muzovi bez svedkov a znameni.

buffinko
14. jan 2020

@lenkakravcova ani koran ako kniha nie je boh, a koľko ľudí bolo potrestaných alebo zabitých za spálenie koránu alebo obvinenie zo spalenia koránu? toľko k mierumilovnosti a nemodloslužobníctve....si zabudla dodať, áno, islam je mierumilovný, ale nie k neveriacim...zopár súr je aj dnes intepretované doslovne a nadcasovo, vytrhnute z kontextu vybavovania davnych učtov mohameda napr. s hornou vrstvou mekky....

kocko
14. jan 2020

@lenkakravcova
"Uctievanie iba Stvoriteľa, nikoho iného. Viera, ktorá si cti prorokov i Mesiáša Ježiša, má vo veľkej úcte pannu Máriu "
Toto píšeš o svojej viere. Rozumiem. V čom je podľa teba rozdiel v rkc. Tiež máme na prvom mieste Boha, potom v úcte prorokov /svatých/, aj Panny Márie.

kocko
14. jan 2020

@lenkakravcova ked vravíš, že máte v úcte Pannu Máriu... Máš ten obrázok? A mala pravdu /starká/ prečo ho nemožno len tak vyhodiť, ked je to najviac spomínaná žena v Koráne.

buffinko
14. jan 2020

no a kto má chuť čítať o Mohamedových (65 )bojových výpravách voči neveriacim, nech sa páči:
https://slobodnyvyber.sk/nabozenstvo-mieru-a-je...

Nemala by byť žiadna polemika ohľadom toho, kto je „pravý moslim,“ pretože Korán v súre 9 a inde jednoznačne rozoznáva pravého moslima od falošného. Podľa uvedenej súry 9, ktorá je jednou z posledných kapitol Koránu, pravý veriaci „sa snaží zo všetkých síl a bojuje osobne aj pomocou svojho bohatstva,“ kým pokrytci sú tí, ktorí „sedia doma,“ odmietajúc sa zapojiť do džihádu proti neveriacim v cudzích krajinách.

Skutočnosťou je, že Mohamed zorganizoval 65 vojenských výprav v posledných desiatich rokoch svojho života a osobne viedol 27 z nich. Čím viac moci nadobúdal, tým menšiu výhovorku potreboval na to, aby išiel do boja – až kým nakoniec nezačal útočiť na kmene len preto, že neboli súčasťou jeho rastúcej ríše.

Okrem výprav nariadil Mohamed v priebehu desaťročného obdobia vraždu alebo popravu vyše 50 osôb a dokonca aj zabitie niekoľkých stoviek príslušníkov kmeňa počas jediného dňa. Niektorí z nich boli starší ľudia, ženy a básnici zabití vo svojich vlastných domoch. Apologéti robia všetko pre to v snahe odmietnuť väčšinu zabíjania ako prípady sebaobrany. V reálnom svete sa táto obrana rozpadá po druhej alebo tretej sériovej vražde, nehovoriac o 50-tej.

Po Mohamedovej smrti jeho nasledovník okamžite išiel do vojny s bývalými spojeneckými kmeňmi, ktoré chceli ísť svojou cestou. Abú Bakr ich nazval „odpadlíkmi“ a zavraždil kohokoľvek, kto nechcel zostať moslimom. Nakoniec bol úspešný pri udržaní ríše pohromade prostredníctvom krvi a násilia.

lenkakravcova
14. jan 2020

@bmuller Čiže viac veríš zjaveniu dvom deťom, ktoré nepovedalo ani len svoje meno,,, ako zjaveniu anjela Gabriela dospelé u mužovi, s tým ze sa predstavil? Neverila by si ani Mojžišovi? Ten bol tiež dospelý muž. Jeden.

lenkakravcova
14. jan 2020

@buffinko Korán je slovo Božie,,, a ľudia boli potrestaní iba keď ho znevazovali. Ked spalis Bibliu, detto.
Keď spalis sošku, s podobou nejakého neznámeho človeka (keďže nevieme ako panna Mária vyzerala, že?) tak co je na tom zle?
Ak by to robil niekto s úmyslom znevazit iného vieru, tak by to bolo zle... Ale ak to urobí človek preto ze chce slúžiť Bohu a nie modlam, tak prečo to považujete za nesprávne? Ani Abrahám nemal zničiť modly, sochy? Aj Mojžiš sa mal prizerať ako ľudia uctievali zlaté teľa?

kocko
14. jan 2020

V tejto diskusii to vôbec nerozpletieme. Až po smrti uvidíme Boha, z tváre do tváre. A budeme pekne prekvapene.

lenkakravcova
14. jan 2020

@kocko Koľko modlitieb mate v RKC k Bohu? Vs. Kolko mate k svätým, prorokom, anjelom, panne Márii.
Prevládajú tie k Bohu,,, alebo tie k tým všetkým ostatným?

A na tom obrázku nie je panna Mária. Bola tam nejaká žena, s názvom neposkvrnene počatie.. Nevieme ako panna Mária vyzerala,, nemienim si z nejakého pofiderneho obrázku robiť modlu. ☺️

Ľudia sa stále sťažujú že ich niečo straší, že sa boja.. A sami si do života púšťajú veci ktoré Boh zakázal a čudujú sa následkom. 🙄

lenkakravcova
14. jan 2020

@buffinko 😀 prepáč,, ale slobodný výber je dôkazovy materiál?
Keď už tak prosím presne číselné odkazy na hadisy (zápisy o živote proroka Muhammada).

Prorok Muhammad viedol obranné vojny,, iba tie kde mu to prikázal Boh,, rovnako ako to v minulosti prikázal Mojžišovi.

buffinko
14. jan 2020

@lenkakravcova prečo si myslíš, že viera v Mohamedovo učenie (preukázateľne vrah a pedofil, nijako sa tým netajil...) je lepšia ako RKC? resp. ako sa vyrovnávaš s tým, kým bol a ako konal? úprimne ma to zaujíma....

buffinko
14. jan 2020

@lenkakravcova obranné vojny? 😀 si robíš srandu teraz....

buffinko
14. jan 2020

ale ok, rozumiem... máš svoj uhol pohľadu. neberiem Ti tvoju vieru, máš svoj názor, ver v čo chceš....len sa drž koránu a neznevažuj vieru iných 🙂 či už je to RKC alebo viera v banánovú šupku....pre mňa osobne je islam zbraň ako kopa iných náboženstiev - cesta k moci a bohatstvu. v štýle kto nie je s nami je proti nám.

bmuller
14. jan 2020

@lenkakravcova Vo vsetkych modlitbach k svatym je cielom prosit, aby sa za nas prihovarali Bohu a prosili jeho milosti od neho 😉
Neverim zjaveniu ku dvom detom, ale komplexu a odkazu viery, ktory mi dava zmysel a je zastupeny hlavne Starym a Novym Zakonom. A v to, ze Boh dal cloveku rozum a slobodnu volu, takze kazdy si moze vybrat, comu bude verit...

lenkakravcova
14. jan 2020

@kocko S tým súhlasím. ☺️
Aj v Korane sa tak pise:

5:48. Zoslali sme ti dole Knihu s pravdou, potvrdzujúcu to, čo jestvuje z Knihy a ako svedectvo o nej. Rozhodni teda medzi nimi podľa toho, čo Boh zoslal a nenasleduj a neuprednostňuj ich túžby pred tým, čo sa ti dostalo z pravdy. Každému z vás sme učinili zákony a cestu svoju.
A keby bol Boh chcel, bol by vás učinil jedným spoločenstvom, ale neurobil tak, aby vás skúške
podrobil v tom, čo vám dal. Predbiehajte sa preto v konaní dobrých vecí. K Bohu sa vrátite všetci
a vtedy vám oznámi to, o čom ste sa sporili.

buffinko
14. jan 2020

a v Koráne sa píše, súra 9: Pokánie:
9:5 až uplynou posvátné měsíce, pak zabíjejte modloslužebníky, kdekoliv je najdete, zajímejte je, obléhejte je a chystejte proti nim všemožné nástrahy! Jestliže se však kajícně obrátí, budou dodržovat modlitbu a dávat almužnu, nechte je jít cestou jejich, vždyť Bůh je věru odpouštějící, slitovný.