Ashermanov syndróm a IVF?

evavox001
6. aug 2011

Mame jedno dieta, ktore sme pocali prirodzene bez vacsich problemov. No teraz mam Ashermanov syndrom ako dosledok kyretaze v sestnedeli (zvysky po porode). Snazime sa o druhe dietatko. Zrasty som nemala ani nemam, len sliznica je nizka. Navstivili sme Gyn-fiv v BA a tam nas hned odporucili na IVF. Mate niekto skusenosti s touto diagnozou a naslednym IVF? Preplaca poistovna umele oplodnenie, ak mam tuto diagnozu a manzel ma oligoastenozoospermie? Budem vdacna za kazdu informaciu.

evavox001
autor
9. aug 2011

Nikto nic?

lume
15. aug 2011

@evavox001 Podla mna Vam to poistovna urcite preplati. Ak tam nie su nejake dalsie veci ako vek nad 39 rokov atd. My sme nemali ziadnu diagnozu, ktora by branila otehotneniu a poistovna nam IVF hradila.

evavox001
autor
15. aug 2011

@lume Dik za pozitivnu spravu. Dufam, ze to ozaj zaplati. Gratulujem k tehotenstvu. Ako dlho ste sa snazili? My sa snazime cca vyse 3 rokov a teraz sa chystame na prve IVF. Kam si chodila do centra?

lume
15. aug 2011

@evavox001 Nemas zaco. My sme sa zacali snazit na jesen 2008. A chodili sme do Gyn-Fiv, mali sme 3x neuspesne IUI, 1.IVF uspesne, ale vo 8.tyzdni som potratila a toto je vysledok 2.IVF. Nam sa vovec nepodarilo otehotniet prirodzene.

evavox001
autor
15. aug 2011

My mame aspon toho jedneho prcka, no chceli by sme aspon este jedno. Dufam, ze aj nam to vyjde. Budem drzat palce, aby ti to dobre dopadlo.

evavox001
autor
15. aug 2011

@lume My mame aspon toho jedneho prcka, no chceli by sme aspon este jedno. Dufam, ze aj nam to vyjde. Budem drzat palce, aby ti to dobre dopadlo

lume
16. aug 2011

@evavox001 Aj ja Ti budem drzat palce. Ak budes chciet este nieco vediet ohladne IVF, kludne sa opytaj.

evavox001
autor
16. aug 2011

@lume Prosim ta, uzivala si estrofem a utrogestan? Ak ano, nebolievala ta hlava. Ja som dost senzitivna a reagujem na zmeny pocasia, no teraz sa mi to este zhorsilo. Takmer kazdy tyzden ma boli hlava a stale sa tocim. Mam totiz normalne nizky tlak a teraz ho mam abnormalne nizky 90 na 55.

lume
17. aug 2011

@evavox001 A uz stimulujes? Ja som estrofem neuzivala. Mala som Diphereline, Menopur, Puregon a potom az po embryotransfere Utrogestan. Ja som lieky znasala dobre a ani hlava ma nebolievala, takze v tomto Ti velmi neporadim. Hoci aj ja mavam nizky tlak okolo 100/60.

evavox001
autor
17. aug 2011

@lume Ja este nestimulujem. Mala som estrofem a potom utrogestan nasadeny len kvoli tomu, aby videli, ci mi bude rast sliznica. Nastastie rastla. My teraz cakame na schvalenie od poistovne a potom sa do toho pustime. Ako prosim ta vyzeraju tie injekcie? Su to klasicke, alebo take ako diabeticke pero? Ja nenavidim injekcie, je mi z nich zle. Pri prvom tehotenstve som sa nebala ani tak porodu ako vsetkych tych injekcii a brania krvi

lume
17. aug 2011

@evavox001 Aj ja som sa bala, ale zvyknes si. Zavisi od liekov. Injekcie byvaju klasicke, alebo su to take pera. Mne pocas stimulacie injekcie pichal manzel.

evavox001
autor
17. aug 2011

@lume No mam sa teda na co tesit. No nejako to zvladnem, ved to zvladla uz vela zien. To cakanie na schvalenie je hrozne, myslim na to stale. Najradsej by som uz mala po a male v brusku

lume
17. aug 2011

@evavox001 A do akeho centra chodis? Veru, zvladlo to uz vela zien a aj Ty to zvladnes. 😵

evavox001
autor
17. aug 2011

Ja chodim do Gyn-fiv v BA a ty? Som tam spokojna a vyhovuje mi to aj vzdialenostne.

makovicka53
11. jan 2013

@evavox001 ahoj aku si mala sliznicu pre hormonalnou liecbou a na aku vysku ti narastla po estrofeme a utrosi...podarilo sa ti otehotniet? vies mam podobny problem tak sa informujem... 🙂...

slavka36
22. dec 2013

@evavox001 Môžem sa opýtať na Ashermanov syndróm? Ako ho zistili? Po kyretáži nemám už vyše pol roka ms a len občas špiním a keď špiním, mám také pichavé bolesti až do konečníka, ale dajú sa zvládnuť . Lekár povedal, že kým nemám veľké bolesti tak ho mať nemôžem...ako vám ho zistili?

marusticka
6. feb 2014

@slavka36 zaviedli kameru do maternice a hneď aj upravili
zrastenú stenu maternice, ktorá vznikla po necitlivej kyretáži.

evavox001
autor
2. jún 2014

@slavka36 Ja som nemala bolesti ale ani zrasty. Vraj aj to je Asherman, ked je sliznica velmi nizka. Prisli mi na to hysteroskopiou - v anesteze sa pomocou kamery pozru do maternice, ako to vyzera. Ja by som si tento zakrok ziadala a na nic necakala.

slavka36
6. jún 2014

@evavox001 Ja som už bola na hysteroskopii a nezistili nič, len nejaký 2 mm zrast pri krčku, ale to podľa lekára nebolo príčinou neprítomnosti ms. To bolo vo februári - teraz je jún a ja ešte stále nemám ms. Od januára mám príznaky - bolesť v prsníkoch a potom príde deň, kedy by mala byť, ja mám 2 fľaky 2x2 cm a to je celá ms :( lekár ma lieči druhý mesiac hormonálne, tak uvidím, lebo po mesiaci liečby nebolo nič :( Tebe čo pomohlo?

evavox001
autor
6. jún 2014

@slavka36 Mne pomohlo az vnutromaternicove teliesko. Menstruacia naskocila. Mala som ho rok.

slavka36
7. jún 2014

@evavox001 A liečil Ťa lekár pred telieskom aj liekmi? Nepomohli? Ďakujem Ti za odpovede 😉 😉 🙂

evavox001
autor
16. jún 2014

@slavka36 Ano - antikoncepcia, injekcie agofulina aj agolutinu a nic.

slavka36
16. jún 2014

@evavox001 A hormóny nepomohli, že?! No tak to je na dlho asi ☹

evavox001
autor
19. jún 2014

@slavka36 Nie, nepomohli. Primar doslova povedal, ze ak nepomoze to teliesko, tak uz fakt nevie. Mna uz potom neriesil moj gynekolog, ale odoslal ma do nemocnice. Teba zatial lieci tvoj gynekolog?

slavka36
19. jún 2014

Áno, môj gynekológ. Teraz beží tretí mesiac, čo mi pichne na začiatku cyklu Neofolic(?) a potom beriem Duphaston. Ale tento mesiac už týždeň čakám, brutálne ma bolia prsia a nič.......Ms mala prísť pred týždňom, ale myslím, že to mám posunuté. Každým dňom čakám čo bude. Či prsia prestanú bolieť a ja budem mať akože po ms alebo sa už dostaví vážená 😝 😀 😀 Najviac ma štve, že mám v júly 40 a tým pádom som asi dorodila ☹ ☹

jana22x22
15. feb 2019

@slavka36 ahoj Slavka. Chcela by som sa opytat ci ti nieco pomohlo upravit cyklus. Mam podobny problem. Ale na hysteroskopii som zatial nebola.

slavka36
18. feb 2019

Ahoj, trvalo rok, kým mi nabehla menštruácia. Už som aj zabudla, čo všetko som brala, ale teraz čítam v predchádzajúcom komentári, že mi pichal asi ten Neofolic a brala som Duphaston. No ale v konečnom dôsledku nepomohlo nič. Sliznicu som mala, to lekár na sone videl, ale neodlupovala sa, takže ani k ms nedošlo. Po tom roku som bola chorá, brala som nejaký prípravok na uvoľnenie hlienov (asi Solmucol) mala som dutiny plné a po tom lieku mi prišla prvý krát ms. Pýtala som sa na to gynekológa a ten povedal, že áno niektoré prípravky môžu mať vplyv aj na odlupovanie sliznice. Takže mi vlastne pomohol negynekologický preparát a možno to bola len náhoda, ktovie.

saskia222
20. mar 2023

@evavox001 ahoj. Mali ste nakoniec druhe dietatko? Momentalne sme na tom tak isto, prve dieta bez problemov, teraz ashermanov syndrom a uz dva roky sa snazime a nic. Presli sme si aj ivf cyklom, avsak sliznica mi nedorasta, embrya sa zatial neuchytili… zacinam stracat vieru ze dcera bude mat niekedy surodenca.

Prečítaj si, čo potrebuješ vedieť o otehotnení.
Naše mamičky spísali skvelé rady, ako otehotnieť.
Dôležité je poznať aj príznaky tehotenstva.
Zisti, kedy má žena plodné dni.
Kedy a ako používať tehotenský test?
Zisti viac o tvojom tehotenstve týždeň po týždni alebo si prečítaj, ako prebiehajú jednotlivé mesiace tehotenstva.
Nepoznáš termín pôrodu? Vypočítaj si ho v tehotenskej kalkulačke.
Modrý koník ti prípadne napovie aj pri neplodnosti.

Nenašla si odpoveď na svoju otázku?Opýtaj sa vo fóre