Chcem byť perfektná
Rozmýšľam či je tu niekto s podobnými problémami ako ja lebo mám čoraz častejšie pocit že som nejaká divná. :D Som prvý krát tehotná, neplánovane. No s priateľom sme už 5 rokov a aj tak sa to malo uskutočniť niekedy o 5-6 rokov. Akurát som skončila vš denné a prešla na externé ktoré si určite dokončím aj keď sa mi veľa ľudí čuduje a ja nechápem prečo. Neviem prečo by som nemala študovať ten jeden rok a pár mesiacov popri bábätku. :-/ Problém je v tom že som príliš mladá a necítim sa na to a okrem toho som silne zaťažená na kariéru. Dostala som veľmi dobé miesto v Bratislave, no vzhľadom na tehotenstvo a súčasné doštudovanie som to nechala tak. Na jednej strane som sa chcela vypracovať byť niekým, starať sa o seba, užiť si mladosť aj s peniazmi a kariérou, vplyvnými priateľmi, veľa veľa cestovať a byť s priateľom len tak. Po skončení školy si za rok naplánovať dokonalú svadbu. Postaviť domček a až potom dieťa. Deti mimochodom milujem a chcem byť najlepšou matkou akou dokážem byť. Lenže popri tom sa akosi nechcem vzdať tých svojich plánov čo sa týka kariéry, štúdia. Do práce nechcem ísť tak chcem rozbehnúť vlastný biznis. Zároveň nie som ochotná odísť od dieťatka skôr ako pôjde do škôlky. Samozrejme si zakladám tiež na tom aby som mala dokonale upratané vždy v domácnosti a taktiež aby om bola stále príťažlivá. Je to podľa Vás reálne? Byť perfektná vo všetkých smeroch?
@miminka272 radim ubrat z ambicii a stanovit si priority ... inak to bude na psychiatra 😀
Dieta + kariera pokial sa mu chce clovek naozaj venovat a nechce ho dat opatrovatelke je iluzia.
Ak mas dobru rodinu co ochotne pomoze a narodi sa ti kludne dieta, tak tu skolu v pohode das.
Pokial nutne netuzis po viacerych detoch, tak s jednym ked ti trosku odrastie budes este stale super mlada a mozes robit cokolvek co si mala v plane .. samozrejme bud ochotne babicky alebo manzel ktory sa moze uvolnit z prace musi byt poruke.
Realne a uspesne podnikanie (nie smiesny e-shop so zarobkami ledva na prezitie) si vyzaduje extra nasadenie, vacsie ako v beznej praci, kapital a ochotu riskovat s velkou sancou neuspechu ... co teda neviem ako je kompatibilne s rolou matky a prijmami z rodicovskeho prispevku.
Cestovanie s dietatom, je to ine, niekedy na nervy, ale aj tak super ... a ked je vacsie da sa ist aj vo dvojici.
Co sa tyka poriadku, tak myslim ze kriteria klesnu ... ked nieco este nebeha a nekvitne na tom plesen, tak je to vlastne celkom ciste 🙂 A detom aj tak neprospieva sterilne prostredie.
Ked chces viac deti, tak si to treba v hlave nejako zrovnat, nech si pise kto chce co chce, zeny sa stale musia rozhodovat co je pre nich priorita a nie je to o nerovnosti, vyplyva to z povahy veci ... materstvo je vacsi zaväzok nez tych par hodin v porodnici a par dni praceneschopnosti na ktory by ho radi degradovali niektore feministky, je to uplna zmena priorit na niekolko rokov
Chápem čo myslíš, ale na kariéru môžeš zabudnúť. Ešte si ani vš neskončila, nemáš žiadnu prax predpokladám a matky s deťmi sa veľmi na určité pozície nehodia- povedzme si pravdu. Na cestovanie môžeš na pár rokov zabudnúť a to nehovorím o nejakých stážach alebo dokonca hobby popri štúdiu :D Nechcem ti kaziť predstavu o dokonalosti, ale času bude málo a ty chceš toho stihnúť veľa. Keď budeš furt upratovať, nebudeš mať čas na učenie, keď budeš študovať popri dieťati, nebudeš mať čas na párty a keď budeš doma s dieťaťom- ešte ak bude mať koliky, tak budeš rada keď sa stihneš osprchovať a učesať, make up ti bude pripadat zbytočný a nebudeš mať kedy si ho naplacat na tvár :D Neviem ako ste na tom s bývaním, ak budete bývať u rodičov tak to sa dá, ale ak sami, tak sa radšej príprav a to ti radia skúsené matky, niektoré aj studujuce viď mňa :D
@irresistible ale ide o to, zvladat to sama, bez pomoci opatrovateliek, babiciek, a podobne. ano, rodicia su dvaja, predpoklad je, ze pokial ja ako matka som na MD/RD, tam partner pracuje, a nie kazdy muz pracuje len cez den, je kopec takych, ktori robia na smeny. takze o to tazsie to je. a nie kazda ma ukazkove ucebnicove dieta co sa spanku tyka, jedenia, takze mama, ktora sa v noci nevyspi, lebo ma dietatko, ktore dobre nespi, asi nebude cez den ako rybicka.
@miminka272 dalo by sa povedat,ze takato tema "o nicom dolezitom",sa rozbehla dost pekne. Ako vidno z prispevkov,takmer kazda zo zien ta "zhodila pod ciernu zem "... Maj svoje ambicie,maj plany a sny,len ked sa ti nesplnia,tak potom to moze byt pre teba dost zle,myslim psychicky...uvidis ake budes mat dieta,ako budes zvladat ostatne veci a ked babo trochu povyrastie,tak si mozes sny plnit...len sa nedaj znechutit...vela stastia
@anula106 nezhodila pod ciernu zem, len uviedli do realneho obrazu ako to v zivote chodi .... uznaj sama ze ten prispevok je uplne na hlavu chaoticky zadany co na to rozumne vies napisat,aku podporu? 😀
@miminka272 ...mňa by strašne moc zaujímalo, akí sú to tí "vplyvní priatelia"...
@miminka272 drzim palce, materstvo je krasna vec 😉
ja len k veci, ze pises ze si zatazena na karieru. No v podstate si este ani tu "karieru" (si este len student) ani materstvo nevyskusala. Tak osud ti to zariadil tak, ze skusis asi najskor to materstvo 😎 Neboj na karieru bude cas aj potom 😀
@miminka272 a este jedna vec, nie vzdy idu veci v zivote ako si ich naplanujes. Viem o com hovorim - ked chces precitaj si clanok na mojom fotoblogu bod zlomu a pochopis 😉
@margaretka ja som ju chcela trochu "potesit",ved ona sama uvidi ake to potom bude,co zvladne co nie a ci bude perfektna,tak ako by chcela...ved snivat je kraaasne 🙂
jasnéže to zvládneš...však to, že sa môže prihodiť čokoľvek, vieš aj sama...keď sa prihodí, tak budeš riešiť potom...keď sa nastavíš na to, že to zvládneš, tak to zvládneš 🙂
Ak nebudes chciet byt dokonala, perfektna vo vsetkom, tak sa to da. Lebo bud sa odnaucis spat, alebo skoncis na drogach, alebo oboje naraz 😉
Skola plus babo sa da, je tu pripadov viac nez dost. ALE moze sa stat, ze dieta bude spat tak pol hodinku v kuse, a ty sa ani nezacnes poriadne sustredit...
Praca plus babo sa da, ja robim z domu od troch mesiacov deti. ALE moze sa stat to, co som pisala hore, a potom budes musiet poslat hocikoho s dietatom vonku na prechadzku, aby si mala klud na pracu, alebo budes makat v noci. Been there, done that 😉
Upratana domacnost a dieta, no, povedzme si narovinu, asi si trosku povolis definiciu cistoty 😉 😀 Alebo sa upraces k smrti, lebo ledva upraces jeden meter stvorcovy, uz budes mat za chrbtom rozhadzanych zvysnych 10 m2 😉 😀
Starat sa o seba a dieta, no ano, da sa. Ja tiez nemam na sebe vytahane teplaky a na hlave natacky. ALE budu dni, ked nebudes mat cas sa ucesat, nakremovat, osprchovat,... Ale stiham ist 2-3 krat za rok ku kadernicke, na kozmetiku/pedikuru.
Cestovat a deti, da sa, v pohode. Ale niekedy budes musiet ostat stat kazdych par km na dialnici, lebo neznesies ten rev... Len co dieta vyberies, bude usmiate od ucha k uchu 😉
Mozes zvladnut vsetko. Ale zabudni na Bree z Desperate Housewives 😉
Skor si zacni organizovat pripadnych pomocnikov: kto sa ti bude vediet postarat o dieta na par hodin, kto ti pomoze upratat, resp. postarat sa o dieta, aby si mala cas a klud na upratanie, kto ti donesie jest v sestonedeli, a podobne. Kto ti pomoze zo spoluziakov s ucivom, da tipy, triky, odporuci knihy, bude s tebou pocitat priklady na cvika a tak.
A najma, neber vsetko smrtelne vazne. Trochu pohodovosti ti iba pomoze 😉
Vsetko dobre!
@alienka000 čo sa týka tej práce, už som pracovala popri dennom štúdiu, nehovoriac o tom že som strávila istý čas v zahraničí kde som bola ochotná pracovať 12 hodín denne mesiace a mesiace vkuse 6 dní v týždni a nemám potrebu tu niečo dokazovať,na čo.. ja už ani na to poriadne nereagujem tu na tie príspevky, skôr ma to rozosmialo.. ja už za sebou niečo mám, a tam kde ostatní už dávno zlyhali som ja bola úplne ok.. plány sa menia a ja netvrdím že ich zvládnem na 100 % 🙂 už len kvôli tomu že nie všetko sa dá naplánovať.. lenže väčšina tu prispievajúcich si nečíta všetky príspevky a potom to takto vyzerá 🙂 podávajú svoje múdre rady už len bez toho aby si aspoň čo to prečítali, ako ich potom brať vážne...
@bona_dea fico a spol 😀 😀 😀
@ichbinich s tou bree si ma pobavila 😀 mamičky tu majú nejaké skreslené predstavy o mne, neviem či si predstavujú že nebudem zvládať upratať ten 3-izbový byt 😲 alebo budem od rána chodiť upratujúca v 10 cm podpätkoch a s perfektnou vizážou ako Bree 😀 veci riešim bez stresu, naposledy teda štátnice, priznávam, ale to je asi väčšina ľudí v strese 🙂 taktiež ako si sama napísala keby som aj nezvládala tie 3 izby upratať je veľa ochotných študentiek ktoré to upracú za mňa, lebo z tohto naozaj viem ubrať, už som to tu niekde uviedla.. lenže ostatné tu zúčastnené namiesto toho aby si čítali 5 strán dozadu hodia jeden kritizujúci príspevok.. no to ma neprekvapuje, sme predsa na SVK 🙂
a ďalšia vec nemyslím si že je dobré byť do tých 3 rokov ktoré určite plánujem byť s dieťaťkom byť s ním 24 hodín denne, vidím vo svojom okolí ako sú potom takéto deti naviazané na svoje matky a majú problém byť samé u starých rodičov 2 hodinky bez matky.. chcem aby bolo vedené od malička pohybovať sa medzi ľuďmi, komunikatívne, otvorené voči novým ľuďom.. takže za tie 2,3 hodinky si môžem napríklad niečo vybaviť, prípadne sa učiť do školy, raz môže ísť k mojej mame, raz k svokre, ku kamarátke ktoré majú tiež malé deti.. mimochodom čo sa týka školy, chýbajú mi už len 3 semestre, neviem čo sa zdá zase niekomu také nezvládnuteľné.. 🙂
viac menej stále sa tu omieľa to isté dokola, ak nemáte milé maminy prispieť niečim novým čo sa tu ešte nespomínalo tak radšej pssst 😉
@miminka272
Ucit deti byt aj u inych, to je dobry plan. Ale su deti, ktore proste revat budu u hocikoho, len nie u mamy 😉 Tak na to nezabudaj... Ale 2-3 hodinky v kociari na prechadzku je realne riesenie.
Upratat 3 izbovy byt, no, ked budes mat take tornado ako ja, aj to bude fuska 😉 😀 Ale zase, ak niekto pojde s dietatom von, ty budes mat upratane a ostane upratatne do chvile, kym sa dieta nevrati 😀
Posledne 3 semestre by nemal byt problem, ale zalezi aj od temy a narocnosti diplomovej prace. Lebo aj tu treba napisat 😉
Do 3 rokov doma som tiez nechcela byt. Mne uz zhruba po roku padal plafon na hlavu, ako sa hovori. Pracovala som z domu od 3 mesiacov, do kancliku som sa vratila pri synovi v 2 rokoch, pri dcere to bude od januara. Tie 2 roky su pre mna osobne super. Rok by mi bol malo, tri roky vela.
Ked vies, ze sa mas na koho spolahnut, tak to pojde.
Vsetko dobre!
@ivca88 nie nenasrala, nie som ten typ, beriem to s nadhľadom a nemôžem očakávať predsa že na tejto stránke sú maminy nejaké aktívne keď majú toľko času aby ho trávili na počítači a potom sa akosi všetko ostatné zdá nemožné a nereálne.. ja som tu registrovaná iba chvíľu, takže som nemala prehľad.. 🙂
Nech sa ti darí 🙂
@miminka272 vies, ked citam tvoje reakcie ako keby som citala seba pred par rokmi. Ano, aj ja som pracovala popri dennom, niekedy dokonca 30h tyzdenne, aj ja som bola cez prazdniny na vycerpavajucich work and travel v USA a UK kde som dokazala nemozne, dostala stipendium na rok studia v UK 😎 aj ja som bola tvrdohlava a hrda...
Ale realita, prva praca po skole, kariera je uplne nieco ine co cakas, Vela-krat v negativnom slova zmysle. A ano,ja uz nieco za sebou mam, v brandzi kde pracujem uz som co-to dokazala a presla som si dobrym aj velmi zlym, takze viem o com hovorim 😉
Ale nevahala som zastavit svoju karieru a krasne platenu pracu ani na minutu, lebo nie vsetko islo podla planov. Teda vsetko co si ty pisala ako si zelas po skole mi islo podla planov. Ale to co ty mas "nahodou" (nie v zlom) cize materstvo uz tak jednoducho neslo a o prve dieta sme prisli...
A ano, si teraz hrda a myslis co si uz vsetko dokazala v zivote, coskoro ked vsak pride na svet to male klbko sa ti svet otoci o 360 stupnov a nebudes mat take silne reci ver mi a nebudu ta prispevky rozosmievat. Uprimne pre mna je materstvo to najtazsie co som doteraz robila vo svojom zivote. Necakala som to ale je to tak 😀
Drzim palce a odporucam ti trosku si vaz co mas a trosku sebakritiky a skromnosti by ti nezaskodilo 😎
@ichbinich no myslela som deti už tak rok a pol aspoň, nie že by som ich potom nechcela mať pri sebe ale myslím si že čo sa týka nejakého sociálneho kontaktu aj s inými ľuďmi je to žiadúce 🙂
neviem, no zatiaľ na základe toho čo sa deje v mojom brušku tiež to vyzerá na riadnu nezbedníčku 😀 necháme sa prekvapiť.. diplomovku idem pre istotu riešiť už od Vianoc, lebo človek fakt nevie čo bude, takže za rok a pol hádam zvládnem všetko, na skúšky sa učím na A, nech potom toho na štátnice nie je až tak veľa, už mám dokonca jeden okruh otázok vypracovaný 🙂 lebo to bola najťažšia skúška ktorú mám za sebou..
ja chcem byť doma do tých 3 rokov, ale pochopiteľne kým neskončím vš tak nebudem tráviť prácou 8 hodín denne, to by som sa prerátala 😀 a keď skončím školu tak dám leto pauzu, pôjdeme niekam na dovču a začnem sa venovať zase biznisu trošku viac 🙂
je pravda že veľa žien tu asi nemá dostatok podpory a možno aj preto sa im to všetko zdá nad ľudské sily, ja mám veľkú rodinu a svokra je tiež ochotná pomôcť, bude bývať neďaleko aj jedna aj druhá rodina 🙂 okrem toho môj snúbenec tiež nie je úplné poleno 😀 bývame spolu nejakú tú dobu a zo začiatku des, neumyl si po sebe a ani neupratal posteľ, tak som sa s ním o tom musela porozprávať a zmenil sa aj keď tá posteľ stále nie je ešte úplne na 100 % 😀 , ja som s ním zase začala chodiť na futbal, ktorý mimochodom neznášam 😀 aj keď v poslednej dobe akosi začínam meniť názor 😀 treba vedieť robiť kompromisy 🙂 teraz keď som tehotná tak často krát ma ani nepustí do kuchyne keď vidí že ma bolí chrbát a bez problémov niečo jednoduché uvarí, čo si neskutočne vážim..
no som sa tu nejak rozkecala, asi preto že konečne mám s kým 😉 tak nech sa ti aj naďalej darí aspoň tak dobre ako doteraz 🙂
@alienka000 si šikovná a obdivujem ťa.. čo sa týka dieťatka je mi to veľmi ľúto a prajem vám všetkým veľa veľa zdravíčka 😉 ja viem že je to to najviac zdravie a na svoje bábätko sa neskutočne teším, už som to tu písala že to bude priorita..mi to príde taká samozrejmosť, že to tu ani písať nemusím..
ja neviem aké to bude, preto som sem písala, ozvem sa potom keď dokončím školu ako to vyzerá a ako som to celé zvládla, ja si myslím že potrebnú dávku pokory mám, lenže takto cez internetové fórum ťažko súdiť človeka či je alebo nie je sebakritický, skromný tak ako si to ty spravila.. ja osobne by som si to ani nedovolila niekoho tu ,,charakterizovať,,
som sa zasmiala, ak budeš mať takého urevaného nespavca ako my, tak len popriať ti veľa šťastia, od nás utekali všetci čo sa mi sľubovali na výpomoc a nakoniec som zostala na neho sama lebo manžel chodil do práce aby sme prežili vôbec... a to je synátor zdravý, veď uvidíš, mať dieťa je veľmi náročné a ostatné ide vždy na druhú koľaj
@miminka272
Ak uz mozes zacat s diplomovkou, tak urcite zacni. Napriklad moj profak si zlomil nohu a nebol k dispozicii dlhu dobu, a ja som iba pozerala, ako mi koncia spoluziaci skolu a ja som cakala ☹ A sprav si co najviac skusok, kym sa da.
Ten nazov diskusie je zavadzajuci, v prvom momente ma clovek fakt v hlave tu Bree 😉 😀
Ale z dalsich prispevkov je jasne, ze nou nechces byt, ale nechces byt ani "iba" zienka domaca. Ono sa tu vzdy stretnu dva svety: karieristky, ktore pracuju nadalej 60 hodin tyzdenne a deti poriadne nevidia, a mamicky na plny uvazok, ktore sa venuju detom a domacnosti. Ale to je kazdeho individualna a slobodna volba. Ja by som nemohla byt ani jeden extrem: naco mat deti, ked im ledva vecer umyjem zuby? A zase, naco som studovala, ked som iba doma? Tak sa snazim, ako sa da, mat aj robotu, aj rodinu, aj domacnost. Ale verejne sa priznavam, ze mam spinave okna... A dnes som sa este naucesala... Ale uz som spravila dnesny preklad a zavesila pradlo 😉 A v piatok idem piect s detmi vianocne keksiky 😉 😀 😝
baby klud... nie ste prve ktore maju chore deti, ani prve ktore maju uplakane zive deti... ja znovu len zopakujem svoje - vsetko sa da ked sa clovek tak nadstavi...ked uz ale moje nadstavenie je ze sa to neda tak to zial ani nezvladnem...
ja mam teda za sebou 12 rokov aktivneho pracovneho zivota - pre niekoho som na pozicii ktoru robia len karieristi, pomedzi to sa nam zadarili 2 deticky - kao som pisala - prve mi nespalo vkuse dlhsie ako 20 minut asi prvych 6 mesiacov, nekocikovalo sa, chcelo byt len na rukach, najlepsie prisate🙂 a ano, aj pre mna to bolo strasne tazke obdobie ale prezili sme ho... druhe dietatko sa mi narodilo predcasne chore ale opaet sme to nejak zvladli...a vratila som sa do prace viac menej na tu istu uroven ako ked som odchadzala a da sa to - sice treba omnoho viac discipliny a planovania ale ide to, lebo my - ja a moj muz hlavne, chceme aby to islo a robime vsetko preto spolocne aby to islo... ak raz zistime ze to nejde, tak budeme hladat ine cesty ako to na urcity cas dokazeme nejak sklbit, ak taku cestu nenajdeme tak sa prisposobime nacas situacii - ale toto vsetko neznamena ze stratime z oci nas ciel - ten samozrejme moze mat kazdy iny - nas je napr. sa stale ucit, spoznavat, prijimat vsetko pozitivne aj negativne co nam zivot prinesie a dokazat z toho vytazit maximum pozitivneho pre svoj vlastny rozvoj...
@miminka272 to si mi moc neodpovedala... mňa to vážne zaujímalo...
@miminka272 drzim velmi palce 😉 kedze mi pripominas moje mladsie vydanie tak urcite to vsetko zvladnes - aj babo aj karieru 🙂
Zakladateľka je veľmi vhodná kandidátka na terapeutickú pohovku u psychiatra, alebo na protialkoholické liečenie, dnes sa o tom predsa píše veľa, že ženy, ktoré boli tvrdo zamerané na kariéru ostali doma na materskej a mindárky z nepotrebnosti (údajnej) si liečili alkoholom.
Je dobré mať ambície, ale reálne ambície a reálne ciele...zakladateľka by sa potrebovala prebrať a začať brať život reálne.
@jalito ďakujem za diagnózu ktorú si si prečítala v Novom čase 😀 ale skús namiesto čítania bulváru prečítať si pár príspevkov vyššie kde píšem že dieťa je pre mňa priorita číslo 1 😉
som sa narodila na dedine a strašne mi pripomínaš také tie babky v skupinkách čo boli užasnuté z toho čo videli v telke alebo si prečítali vo večerníku a chodili potom z domu do domu a hodnotili podľa rečí všetkých ostatných 🙂 no tie aspoň neurčovali diagnózy, tak ale tak predpokladám že si asi psychologička keď si taká študovaná, že si na to trúfaš 😎
@dai veľmi pekne si to napísala že zo všetkého čo nám život prinesie treba vyťažiť maximum toho pozitívneho, je to presne moja filozofia 😉
no už dlho som tak nepobavila....už ten nadpis hovorí za všetko - chcem byť perfektná 😀 😀 😀 😀 a ďalej som silne zaťažená na kariéru,vplyvní priatelia, dokonalá svadba, veľa cestovať, vlastný biznis,dokonale upratané, stále príťažlivá....
no to znie ako z rozprávky....keď dosnívaš a stránky MK budú fungovať, budem velice rada keď za pár rokov nám tu napíšeš, ako si to vlastne dopadla..... či si teda minimálne poslankyňou v parlamente, či je tvojím priateľom Boris Kollár alebo iná celevrita, či si mala svadbu vo Francúzsku na zámku, či si precestovala polovicu zemegule, či si podnikateľkou roka s výzorom Pamely a máš vyupratovanú vilu so slúžkami v Blave....ak si niečo nesplnila, tak bacha na to.....nie si perfektná!!!!!!!!!
lebo tu na MK sa to tými úspešnými karieristkami, úžasnými a dokonalými len tak hemží....tiež som čítala o jednej babulke čo písala, že robí kariéru....a keď sa jej ktorási opýtala akú kariéru, tak sa snaží byť operátorkou v call centre.... 😀
ja si myslím, že niektorým by nezaškodilo trošku sebareflexie....za predpokladu, že to slovíčko im aj niečo hovorí...😀
@amanda0405 pre mňa znamená byť perfektná niečo úplne iné ako pre teba, a čo je najdôležitejšie nepotrebujem Borisa Kollára 😀 ani vyzerať ako Pamela (skôr sa budem snažiť aby som nikdy nevyzerala ako ona) , ani svadbu vo Francúzsku na zámku 😀 neviem kde chodíš na také veci 😉 musíš pochopiť že byť dokonalá znamená pre každého niečo iné 🙂 vieš, pre malé dieťa môže byť dokonalý hrad z piesku ktorý si postaví 🙂 a pre teba je to zase vila v BA, ja dokonalosť nevidím v materializme, väčšinou sa dá nájsť aj v obyčajných veciach... pre mňa je napríklad môj priateľ dokonalý, pričom pre teba môže byť úplne obyčajný... snáď chápeš čo sa ti snažím vysvetliť 😉 nič v zlom

Myslím že si sa tu akurát tak riadne nasrala 😀 nemala si zakladat takú temu. Bábu neprospieva ked sa mamina rozčuluje nad kktinami 🙂
Vieš..teraz je moderne niekoho zhodiť...vysmiať.... podpora už dnes neni v mode ! 😉 ---> áno ..myslené ironicky .. zožerte ma ! 😀
Školu si určite sprav ! Musis to nejako dať... i ked s bábom to nebude najľahšie.... no stojí to zato 🙂
Myslím že normalne v rámci možností žena na materskej stíha poupratovať.... povedzme si na rovinu... ja mam 9 izbovy dom a zvladnem ho povysavať za hodinku 😉 take celkove upratovanie je tak na 5 hodin... no vždy pomože muž.. a stačí iba 2x do týždna ...
Čo sa týka vizáže !!! chválim !! 😉 Ja mám síce to kilečko...dve..tri.. naviac 😀 no aspon vždy ked ideme vonka hodim make up...špirálu...a blištek 😉
Furt si vravím že byť matkou neznamena prestať byť ženou... ja chcem byť vždy hlavne dobrou manžekou.. .lebo on si ma vybral ...a ak mame byť spolu az do smrti... treba vzťah udržiavať 🙂
čo sa týka party life.... no... tam ti uz odzvonilo 😀 no pokialsvokra ci mamka pomože... určite sa volný piatk na zábav najde 🙂
Moja rada ... nenechaj sa znechutit ... áno... s bábätkom je život iný.... no ak žena zvladne mat 4 deti a byt slobodnou maminou... rak preco nezvladnes ty dokoncit skolu a pokusat sa byt tuti fruty !! 😉 😀 😀
Veľa šťastia 😉