icon

Čo divné, desivé a nevysvetliteľné sa vám kedy stalo?

14. nov 2021

Máte nejaký reálny príbeh o niečom co sa vám kedy stalo?
Mám na večer chuť na túto tému 😀🤭

lucia147852
15. nov 2021

Hrala som sa s dcérou v kuchyni, vtedy mala okolo 2 rokov. Robili sme kolo kolo mlynské a keď sa kolo polámalo, dcéra odrazu ukázala prstom do výklenku v kuchyni, z ktorého máme dvere do komory, a povedala, že kto je ten ujo, že ona sa ho bojí. Ja som sedela chrbtom k tomu na zemi. Až husina mi nabehla, obzrela som sa, samozrejme že tam nikto nebol. Ale ona mi tvrdila že vidí uja, ktorý tam stojí a plače. Prešlo to, až po zavolaní kňaza.
Často sa mi stáva, že mám akoby zlu predtuchu. Taký zlý pocit, keď sa má dačo nie dobré stať, alebo sa mi snívajú veci, ktoré sa neskôr reálne stanú.
No a občas sa mi sníva so zosnulou prababkou. Zomrela pred 13 rokmi. A raz sa mi sníval sen, že sme boli v jej byte, kde bývala a odrazu sa tam zjavil nejaký zmätený chlapík a pýtal sa kde je.... na tom by nebolo nič divné, keby som chlapíka o týždeň na to nevidela v novinách ako parte, že zomrel 😅
A raz som sa jej v sne pýtala, ako jej je na druhom svete a povedala mi že na prd... Tak teraz človek nevie či sa má báť :D :D

silviaeli
15. nov 2021

@cocolino234 to bolo znamenie, krasne 🙏🏻❤️
Čo sa stalo mamke?ty si bola najmladšia ?

mimca77
15. nov 2021

@kittykat22 ja som takto lezala na deke na zemi pod oknom otvorenym na vetracku (povodne panelakove okna) a riesila cosi do skoly, tusim to boli maturitne otazky, uz neviem, bolo to davno a zazvonil mi zdola kamarat, ci nezbehnem na chvilu dolu, ani nic konkretne nechcel, len ze co porabam, tak sme chvilku pokecali a ked som sa vratila, tak presne to iste, urvalo okno z pantov a padlo rovno na tu deku, tiez ma dobre stislo ked som to videla 🧐

mariazatkova
15. nov 2021

Ja poviem jeden sen co sa mi sníval alebo tam bolo moje ja? Neviem. Snívalo sa mi ze stojím pred veľkým stromom bez listov. Namiesto nich tam boli plyšové hračky. Začala som liezť po strome až úplne hore. Vybrala som si modrého plyšového slona. Keď som zliezla zo stromu zbadala som ženu celú v Čiernom. Mladú, peknú. Kocikovala dieťa.Dieta malo v kočíku kopu plyšových hraciek. Išla som k nemu a chcela som mu dat aj moju plysovu hračku. Žena má zastavila rukou a povedala mi ze ona ju nechce aby som si ju nechala. Potešila som sa a hračku som si pritisla na hruď. V tom som sa prebudila s takým zvláštnym pocitom. Napadlo mi ze už skoro týždeň mi meškajú krámy tak z roboty som si išla kúpiť tehu test. Vyšiel pozitívny. Potešila som sa ale aj bála ako moje druhé tehotenstvo dopadne keďže som už potratila. Našťastie po 9 mesiacoch sa mi narodil zdravý chlapček. A vždy ked som počas tehotenstva mala obavy a mala som ich často lebo som mala rizikové tehotenstvo spomenula som si na tu ženu v Čiernom ako mi hovorí ze toho plyšového slona si môžem nechat

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
kittykat22
15. nov 2021

A este mam jeden. Bratranec ked mal 18 rokov chcel ist von. Chalani zvonili dole, nech ide, ze idu na aute na Vrutky. A mama na neho nieco, ze nikam nejde, ze nic nepomaha a ona je na vsetko sama, nech laskavo ostane doma. Ale vynimocne. Vzdy lietal ako sarkan. Mama tomu hovorila "chodi ako odtrhnuty vagon". Samozrejme bratranec ofucany ako balon. Ale musel zostat. Chalani v tom aute mali autonehodu a vsetci 4.ja sa zabili. Tesne za koloniou Hviezda vleteli pod kamion.

inana11
15. nov 2021

Toto je dobre na večerné zimomriavky😃dufam že budem v noci niečo aj spat… my sme mali rodinných kamaratov,veľmi dobre kamosky boli Maminy a aj ja s och dcérou ,navštevovali sme sa,pubertu sme prežili ako dva cecky a chodili sme k nám na vikendy na dom na dedinu a neskor keď sme sa do neho nasťahovali tak sme vikendy skoro stále trávili spolu. Kamoskina mamina ale bola chorá a dva mesiace pred mojou 18tkou zomrela. S maminou sme plánovali moju oslavu v kuchyni a bavili sme sa že skoda že sa teta nedozila a neoslabí s nami a tak,proste o nej… a zrazu v izbe začala hrat hracia skrinka,zavreta,odohrala jednu melódiu a hotovo,nebola natiahnutá asi rok a ani otvorená,len proste stala na poličke. Tak sme usúdili že minprisla zagratulovať.

A príbehov o hodinach ktoré vždy v dome postoja v case smrti je obyvateľa,akokoľvek du nastavene opravené,vždy postoja… tak tých je u nás v dedine asi pár desiatok …

No a pred svadbou s mojim muzom trom nasim kamarátom zomrel rodic,posledný žijúci… jeden z nich bol sused mojmu mužovi dlhe roky,jeho dcéra mužova najlepsia kamoska a tiež vecer sme sa bavili že ktovie či už je so svojou ženou a ja som sa v noci zobudila akoby má niekto pohladkal po chodidle.. na druhý den musel muž obehnúť dom svatenou vodou.

Rodinný znamy,ich dcéra tehotna,nejaký siedmy mesiac… a ja som rano vstala že mami nevolali,snívalo sa mi s ich dcérou … a celé doobeda som dobiedzala do Maminy nech im zavolá a nakoniec sa podvolila a predcasne porodila ich dcéra ale všetko dopadlo dobre🙏

A inak volakedy chodil taký americký seriál,tak pred 20 rokmi,medzi nebom a zemou alebo fakt or fiction a tam boli takéto príbehy a na konci sa povedalo čo bolo realita a čo vymyslene ale niektoré veci tam boli ozaj veľmi zvláštne a desivé

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
nikayla
15. nov 2021

A ešte jedna : bola som už odsťahovana z našej dediny, šla som k mame na návštevu. Bola som na prechádzke so psami a stretla som vzdialenejšieho suseda z konca ulice. Mal barle, chodil už len na krátke prechádzky od domu k hlavnej ceste, cca 50 m. Usmial sa, pozdravila som ho. Prídem k mame a v obecných novinách čítam, kto sa narodil, oženil, dožil jubilea, zomrel. Zomrel cca 2 týždne predtým.

domkad
15. nov 2021

Tak dobre varím (aj skromná som😃) až som sa jedného dňa zobudila vydatá 😃😃 ...to zahŕňa všetko je to divne desivé aj nevysvetlitelne😃🤷‍♀️🥂

silviaeli
15. nov 2021

@gloglo77 moj otec tak isiel so svojou tetou do nemocnice za jej manželom..zrazu na ceste biely kôň..obaja ho videli..
Keď došli do nemocnice už sa dozvedeli smutní spravu..ujo zomrel

silviaeli
15. nov 2021

@cocolino234 to je mi velmi ľúto😞..take nešťastie, male deti, určite bola ešte velmi mladá😢..ale dáva na Vás pozor zhora❤️

merien259
15. nov 2021

Moja mamka zomrela vo februári 2019 asi tri týždne po jej smrti som zacala mať psychické problémy depresie úzkosti , strašne zle mi bolo začala som užívať antidepresíva, asi po pol roku užívania liekov, ktoré ani poriadne nezaberali som zašla k máme na cintorín a prosila ju aby mi pomohla aby mi už konečne bolo dobré aby som sa tých liekov úplne zbavila a o mesiac nato som otehotnela záhada je v Tom že mám dve deti pri ktorých som musela podstúpiť liečbu aby som vôbec mala deti a tento tretí pokladík dodnes neviem ako sa podaril, no verím že to práve ona mi ho poslala ako náhradu za seba

A ešte taká blbosť môj otec si rád vypije ale že stále každý deň furt sa hádame býva u nás odkedy mama zomrela je to niekedy naozaj ťažké tak som samozrejme zašla na cintorín a pýtala sa jej či sa jej páči čo jej muž robí ako stále pije a niči mi život.... Či nemôže niečo spraviť, aby som mala aspoň nachvíľu kľud......a on chudák týždeň nato spadol vo vani a zlomil si rebrá dva mesiace marodoval nevypil ani nealko 😉😅

miiceencoovaa
15. nov 2021

Keď bol môj starký na tom zle (mal veľa ochorení, cukrovka, tlak,...), volali mi rodičia, aby som prišla domov ku sestre, že starký odpadol a je na tom zle. Bežala som domov, aby som sestru upokojila. Ako sme sedeli na gauči a rozprávali sa so sestrou o ňom, aký je dobrý človek, ako ho mame rady,...tak na mňa prišla strašná zimnica. Bolo to v maji, čiže vonku celkom teplo. Zabalila som sa do deky a neprechádzalo to. V tom prišli domov naši a povedali nám, že starký umrel. On sa prišiel so mnou rozlúčiť. Mali sme spolu krásny vzťah, odmalička sme u nich bývali, učil sa so mnou, staral sa o nás, keď boli naši v práci,...veľmi dlho som sa s tým nevedela zmieriť.

katkabl
15. nov 2021

@moniczka31 mojej švagrinej sa pred 2 rokmi v októbri narodila dcérka. Mne sa v ten večer snívalo, že sa mi v bruchu hýbe bábo. Povedala som jej to a neplánované som otehotnela na konci novembra. Keby mi predtým niekto povedal že by sa to malo splniť tak by som ho vysmiala.

kittykat22
16. nov 2021

@cocolino234 ja niesom z Martina, som z Oravy a ako sme tam chodili velmi malo, tak ani neviem ze je to tam nejake strasne. Myslela som si, ze isli ako mladi chalani - nezodpovedne. Moc sa o tom nehovorilo. Nikto moc nechcel obnovovat tuto debatu. Dodnes je to haš haš.

jvlo
16. nov 2021

Raz v noci sa mi sníval sen, videla som pohreb strarej mamay, zobudil ma priateľ, že zo sna plačem. Tak som mu porozprávala, celý sen, detaily, ako vyzerala, že ju primaľovali, že sesternica nebola na pohrebe lebo bola v chorvátsku na dovolenke...a mnoho iných detailov... o niekoľko mesiacov stará mama zomrela, celý pohreb bol pre mňa ako sledovať film, ktorý som už videla. Na 100% sa ten deň zhodoval so snom.

Ešte jedna aj keď vôbec nie desivá vec...Chodili sme s rodičmi na výlety, vždy keď sme šli cez jednu dedinu, moju pozornosť priťahoval jeden dom. Asi 2 x ma napadla taká myšlienka, že tam raz pôjdem so svojim manželom...Bola som ešte puberťáčka....ten dom je asi 40 km od nášho domu...
Nemusím písať, že tam teraz pravidelne chodíme, keďže tam býva manželova babka 😀

Odvtedy verím, že naše životné cesty sú naplánované.

0silvia0
16. nov 2021

update k môjmu včerajšiemu príspevku o kríži na koľajniciach 9:14 - táto súvislosť mi napadla až teraz, tejto mojej kamoške na koľajniciach zahynul dospelý syn, zrazil ho vlak pred cca 3 rokmi😔

oneinamillion
16. nov 2021

@cocolino234 @kittykat23 tam v tých končinách som aj ja mohla prísť o život, ešte ako 18tka s prvým frajerom v aute.
V zime, noc bola, snežilo, prázdna cesta, chalan frajeril a šmýkal nás na ručnej brzde. Auto do protismeru, krútilo nás.. a len čo to naspäť dostal pod kontrolu a zaradili sme sa do pruhu, protismerom preletel kamión. Nikde nikoho, len my a ten kamión. Minul nás tak o meter. Už to je 20 rokov a ešte som nezabudla.

oneinamillion
16. nov 2021

Mala som 14, chodila som už na viacročné gymnázium. Blízko školy mi bývali starí rodičia. Starkého som zbožňovala a on mňa snáď ešte viac.
Aj ako puberťáčka som sa tam rada zastavila cestou zo školy. Jeden deň na jar, prišla som len na pár minut.. ukázať sa, vymeniť pár slov, mobily sme ešte nemali.
Čakali ma asi kamarátky, celkom som sa ponáhľala. Starký stal vo dverách bytu, vyprevádzal ma, nastupovala som so výťahu, ahoj, ahoj.. v tom ma premkol pocit, že sa musím rozlúčiť poriadne. Vystúpila som z výťahu, starkemu som povedala, že mi nedal na zadok (ako malú ma na rozlúčku vždy s láskou potľapkal po zadku, na na na, ty moje kuriatko).. zasmial sa, potlapkal, vyobjímali sme sa..
A mne preletelo hlavou, že sa lúčime, ako by to bolo naposledy.
Aj bolo.. na další deň dostal infarkt a zomrel, kým prišla sanitka.

merien259
16. nov 2021

Moja mama mi nikdy nekúpila na Vianoce nič čierne ale že nikdy nič čierne , vždy iba farebné veci a zrazu mne čierne papuče ,vnučke čierne šaty na ples, bratovi čiernu mikinu k narodeninám všetko sa odohralo 2.februara a 12teho zomrela mám pocit že ona už cítila že odíde .A týždeň pred smrťou bola u svatovcoch a lúčila sa s nimi akoby to malo byť naposledy a aj tak bolo ....ešte im povedala musím vás poriadne vystiskat kebyze sme sa už nevideli 😔

judar
16. nov 2021

U mna asi toto ...raz jednu noc som spala na lavom boku, normalne som spala aj sa mi snivalo nieco a zrazu mi do ucha zacne septat nejaky zensky hlas " co chce byť mŕtve bude mŕtve, daj mi meno...daj mi meno"...citila som na uchu az jej dych, som sa od strachu zobudila a to boli 4 hodiny rano a normalne pocit ze tam je, som od strachu dalej ani nespala

malinoismum
16. nov 2021

@judar 🙈🙈🙈 Ani ja by som už nespala veru- Musel by ma niekto prebaliť 😧😧😧😧

maslaba
16. nov 2021

Pred pár rokmi babka mala mozgovú príhodu, po ktorej zostala rok ležať ochrnutá na posteli. Išlo to s ňou psychicky dolu vodou. V tom čase zomrela jej sesternica. Nikto jej nechcel nič povedať, že veď aj tak už nevníma. Sama od seba to povedala cez polootvorené ústa, že jej sesternica zomrela. Keď sa jej spýtali, ako to vie, jej odpoveď bola, že s ňou bola na lodi v Zürichu a povedala jej, že zomrela. Vtedy som si uvedomila, že babka pláva už niekde medzi zemou a nebom.

eva112014
16. nov 2021

Keď mi zomrel krstný otec, snívalo sa mi s ním. Prišiel sa rozlúčiť. Stála som na dvore u mojej mamky. Pozerám na oblohu. Letí lev s krídlami. Priletel ku mne. Asi 3 metre odo mňa si sadol, oproti mne. Bol veľký a prekrásny. Hneď vedľa neho z prava stál môj krstný otec. Za sebou mal 3 mníchov. Tí mali kapucňu na hlave a čiernu tvár. Akoby mali čiernu hmlu namiesto tváre. Krstný otec bol mladý a stále sa usmieval. Chcela som ísť k nemu. Chcela som ho objať. Niečo ma nepustilo. Akoby ma čosi odrazilo späť. Lev medzitým mi čosi hovoril. Ja som mala strach, bol veľký. Pamätám si, že mi povedal, že treba svet zachrániť. Povedal toho viac, žiaľ nedávala som na neho pozor, že čo hovorí. Pri mne bolo jedno dieťa. Neposedné, energetické a zvedavé dieťa. Sledovala som to dieťa, že kam ide. Bála som sa, aby si neublížilo. Sledovala som aj krstného otca. Celý čas sa usmieval na mňa. Nakoniec som ho mohla objať. A to objatie bolo také plné lásky, ktoré v živote som také čosi nezažila. Sen sa skončil. Zobudila som sa úplne šťastná, vyrovnaná a spokojná.
Pátrala som, čo ten sen znamenal... Zistila som, že mnísi s kapucňou znamenajú fyzickú smrť. Lev bol Ježiš. A to dieťa bolo moje. Narodilo sa mi presne také energetické, živé a neposedné ako v tom sne.
Svet treba zachrániť. Máme tu COVID, utečenci pri Poľsku a ktovie, čo ešte nás čaká.
Ja verím, že existuje nebo, ba i peklo. A verím i tomu, že krstný sa dostal na dobré miesto.

kikavadi
16. nov 2021

Ja už som tu kedysi písala o mojej dcérke. Od cca 1 roka tak do 3,5 roka bol zážitok ísť s ňou na cintorín. Stále videla Igora. Stále vravela, tam je Igor a mávala 🙄 pre vysvetlenie, nikto tam nebol. Jediny Igor, ktorého poznám, zomrel ešte pred mojím narodením, bol to otcov brat. S mojím otcom nie sme v kontakte, dcérka o ňom a jeho súrodencoch nevie. Pochovaný je 450 km od nás, nechápem. Našťastie už to prestalo, lebo dlho sme sa cintorínu radšej vyhýbali.
Inak s touto dcérkou mám aj taky krásny zážitok. Raz v noci sa mi prisnil sen. Bola som tehotná, čakala som dievčatko a volalo sa Olívia (vždy som chcela Emu). Bolo to prvý mesiac, čo sme sa začali snažiť o dieťatko. Hned som si spravila test, hoci menštruácia ešte nemeskala. Ešte vravím manželovi čo sa mi snívalo. A na teste //. Hádajte, mám dievčatko a volá sa Olívia, takže si meno vybrala vlastne sama 😊

topier
16. nov 2021

Moj ocino zomrel necakane v práci ako 47 rocny. Vecer pred tym dnom som mu povedala nieco, co ma neskor trapilo, ale uz som sa s nim nevidela, kedze rano odisiel do prace skor ako som vstala. Nevedela som sa vysporiadat s jeho smrtou a samozrejme, ani s tym, ze som bola na neho naposledy nahnevana. Zacali sa mi diat vselijake divne veci. Predmety sa posuvali, buchali dvere atd. Ked toho bolo uz viac, zacala som mat z toho blbe pocity. Potom sa mi stala posledna vec. Bolo to cez den a bola som sama doma. Zrazu som bola unavena, tak som si lahla do postele. Nespala som, len som tak premyslala, ked som zrazu pocula ze niekto klope. Sla som otvorit ale nikto tam nebol, tak som sa vratila naspat do postele. Ked som si sla naspat lahnut, v posteli (pod perinou v strede postele)som mala casopis z obdobia smrti ocina. Nemala som ho v izbe, bol uz davno v zbere papiera a urcite by som si vsimla keby som ho mala predtym v posteli. Vtedy som povedala ocinovi, ze ak je to on, prosim ho aby prestal, lebo ma to zacina desit. Ze viem, ze sa mi snazi dat najavo ze je tu a vie, ze ho prosim o odpustenie. Ze to zvladnem, aj ked mi chyba a uz ho tu nechcem drzat. Odvtedy sa mi nic zvlastne spojene s nim nestalo a verim, ze ma chcel uistit ze mi odpustil. Drzala som ho tu, lebo som mala vycitky svedomia a nevedela sa zmierit s jeho smrtou. Ale chyba mi kazdy jeden den..

topier
16. nov 2021

Toto sa mi stalo s manzelom, takze viem ze som nesnivala. Prespavali sme u svokrovcov, lebo bola nejaka zurka. Spali sme dlhsie ako zvycajne, ked zrazu sa nam otvorili dvere - bolo jasne pocut ako niekto sekol kluckou - a zabuchli sa. Su to poctive drevene dvere, nebolo tam sance na prievan a nikdy sa same neotvaraju. Klucka proste drzi. S manzelom nas posadilo, hned vyskocil pozriet co sa deje, ale nikde nikto nebol. Svokrovci spali a nikto iny v dome nebol. Moj chlap skonstatoval, ze presne takto otvaral dvere starky (zomrel skor ako sme sa s muzom spoznali) a ze nas urcite prisiel zobudit, lebo neznasal ked sa vylihovalo. Najlepsie bolo, ze o nejaky cas na dalsej rodinnej akcii zacal muzov brat rozpravat, ze neuverime co sa mu stalo ked spal v tej izbe so svojou priatelkou. Presne to iste co nam🤷🏻‍♀️

topier
16. nov 2021

A tohto bol zas svedkom moj brat🙈 ked som s mojim muzom len chodila, byvali sme tak, ze ja som z balkona videla ich dom. Kusok nad nimi vtedy prerabala chalupu jeho sestra. Aj tu som videla z balkona ako na dlani. Raz vecer som bola na balkone a videla som ze okolo chalupy chodi velke svetlo. Bola to taka biela gula a pohybovala sa tak divne. To som si vtedy ale neuvedomila. Zlakla som sa, ze im niekto kradne material, alebo nieco, tak som volala chlapovi, nech sa tak ide pre istotu pozriet. Mal to par metrov do kopca. Videla som ho, ako kraca s baterkou a az vtedy som si uvedomila ten rozdiel. Ta gula bola jasno biela, nebol to ziadny zlty luc svetla z baterky. Proste len vacsia biela gula a pohybovala sa ako keby lietala vo vzduchu. Ked siel moj chlap, bolo vidno ako kraca, ze sa luc baterky hybe v rytme krokov. Neviem to vysvetlit, ale bolo to uplne ine. Vtedy siel okolo brat tak som na neho zakricala, nech sa ide pozriet, ci vidi to iste co ja. Videl ju aj on. Medzitym prisli ku chalupe. Moj drahy siel aj so svokrou, asi pre istotu ak by sa musel bit aby mu svietila😂. Svetlo zrazu zmizlo, takze oni ho nevideli. A o sekundu bolo pod oknami ich domu a tam preslo asi 2x hore dolu a zmizlo. Bolo to velmi divne, doteraz sme neprisli na to co to znamenalo, ale som rada ze som mala svedka v bratovi, lebo moj drahy by si asi myslel ze mi sibe.

luvika
16. nov 2021

Mojej sesternici sa stalo, že sa s mužom chceli rozviesť. Jej mamka bola veľmi veriaca a proti rozvodu, veľmi sa vtedy pohádali sesternica s mamkou. Až tak, že sa niekoľko mesiacov nerozprávali, sesternica sa zatiaľ nerozviedla este, žiaľ jej mamka zomrela. Prišla na pohreb, odkiaľ ju všetci v podstate vyhnali. Prišla domov a par krát spadli rôzne veci, ako kniha na zem pred ňou atď. O nejaký čas sa predsa len rozviedla. Nasla si časom druhého muža. A asi po roku sa jej prisnil sen s mamkou. Prišla za ňou, normálne ze zazvonila na dvere bytu. Vošla dnu, sesterka jej vravi "mami, čo tu robíš? Veď si mŕtva". A ona jej odpovedala "prišla som ti povedať, že sa na teba nehnevám. Už keď si sa rozviedla, akceptujem to. Ak toho druheho miluješ, máš moje požehnanie, len nech si šťastná". Sesterka verí, že v tom sne to bol naozaj odkaz od mamky, keďže ona sa dlho trápila, že sa s mamkou pred smrťou nezmierila.