icon

Čo môže presvedčiť voličov SmeroHlasu k zmene?

6. apr 2024

Po výsledkoch prezidentských volieb rozmýšľam, aké manifestácie robí SmeroHlas na ľudí, že vždy vyhrajú.
Školstvo? Žiadne zmeny, hrozný stav
Zdravotníctvo? Žiadne zmeny, ešte horší stav
Ekonomika Slovenska? Nič moc
Tak čím presne stále vedia osloviť ľudí?
To naozaj ľuďom stačí len to, že si vždy nájdu imaginárneho nepriatelia, na ktorého zvalia ich problémy? Alebo že ich poznajú? (Človek by si myslel, že ich práve toto odradí). Ale keď už, tak je to dôkaz, aké dôležité je vzdelanie (ani sa nedivím, že doň Smer nič neinvestuje, len by im to uškodilo).

Strana
z2
martul
6. apr 2024

@rude_baby to vôbec nemusíš ani to to nikto nekaze. Nech sa vzdeláva a robí čo chce a hlavne kde chce.

beronsche
6. apr 2024

Autorka - vzdelanie a kriticke myslenie je zaklad. Mnohym slovakom chyba jedno, prip.druhe. a mnohym aj jedno, aj druhe...
Musi to tak byt, inak by sme dookola nevolili tu istu mafiu..

martul
6. apr 2024

To máme až toľko chudobných?! Nemyslím si. Videla si čísla, koľko ľudí ho volilo? V ktorých alebo koľkých krajoch?!
Proste tie vaše počty a jednoduchých, blbých, tupej slovači, dedincanoch, kusucanoch nevychádzajú.

beronsche
6. apr 2024

@martul mame zrejme AZ tolko ludi bez kritickeho myslenia. Zial.
Ci sa nam to paci, ci nie, vysoko vzdelani ludia sa zvacsa sustredia vo velkych mestach. Z jednoducheho dovodu - moznosti sebarealizacie.
Dalsia kapitola su zahranicni slovaci, ti maju moznost vidiet, ze stat moze fungovat aj inak..
Toto su skupiny, v ktorych nema smero-hlas velku podporu.
Preco asi?

martul
6. apr 2024

@beronsche ja som videla mapu, kde koho volili.

terezka1947
6. apr 2024

@beronsche my sme skôr menšia dedina a vyhral.s prehľadom Korcok. Paradoxne,skôr mladé ročníky volili Peleho. A zhodou okolností,v mojom okolí sú ľudia VS vzdelani-ucitelia mojich detí napr.a volili Peleho. Čo som teda veľmi prekvapena.
Ľudia s kritickým myslení.,či zdravým sedliackym rozumom vedia a pamätajú.
Smutné je,že aj tu na MK vidíš vzoru mladých rodín,keď klikneš na profil,veľké mesto a volia Peleho.
Bolo by dobré fakt zvážiť,kam smeruje naše školstvo.
Lebo zjavne chýbajú vedomosti,kritické myslenie ani nespomínam.

vanilkovazmrzka
6. apr 2024

Srandovne, ako vsetky povolebne diskusie zmizli z hlavnej stranky fora. To je rychlocenzura 🙂

karolinakr
7. apr 2024

čo maju všetci s tymi dôchodcami? stari su ovplyvneni komunistami, ale hlavne tym, že vedia porovnat ako sa žilo smerovanim k Rusku a smerovanim k zapadu a Bruselu, mladi vyrastaju len na prozapadnych nazoroch, ktore vidia v telke a v tom je ten rozdiel..Ked si mysli niekto, že ked zomru dôchodci, bude tu raj, tak sa velmi myli
Pozrite si Francuzsko a Nemecko, či je tak tam užasne žit a hlavne pre domacich..

Starych by som nezatracovala
Ja nesuhlasim s politikou zavolat do Europy 5 milionov migrantov z najchudobnejšich časti Afriky, a vynucovat si to pokutami, je čistý grc
To su tie prozapadne hodnoty - ked nesuhlasiš, dame ti ponuku a odobrieme eurofondy - to je čiste vydieranie
Takže aj zapad ma svoje maslo na hlave a je hlupost vychodnej Europy, že sa tomu bez podmienok podriaďuje
To by sa za komunistov stať nemohlo napriklad

ikka204
7. apr 2024

@karolinakr preco nepovies b, ked tvrdis a? Co by sa za komunistov nestalo? Ze sme sa nikomu nemuseli podriadovat? Len zaostalemu rusku, treba dodat. Za komunistov by ti este aj byt vyvlastnili, keby sa donho chceli nastahovat rusi... a spravodlivosti by si sa dovolala.... nikdy. ty kks to su nazory

karolinakr
7. apr 2024

@ikka204 ty si vyberaš iba čo sa ti hodi..kde som ja spominala, že suhlasim s prenasledovanim ludi a vyvlastnovanim bytov a ostnatym drôtom..kde..? podčiarkni červenou a ukaž mi...kde som to napisala? či tebe len vadi, že sa mi nepači promigrantska politika, lebo uz maš zalusk na nejakeho černocha? či si len vyberaš čo sa ti hodi, aby si mohla z ludi robit hlupakov a sama k tomu argumenty nemaš? nezda sa ti, že je to trošku trapne a mohla by si s tym prestat laskavo a davat mi nalepky, ktore nevlastnim? a ked nemaš čo mudre povedat, našu debatu považuj za uzavretú..ja nemam čas cely den klamstva vyvracať, mam aj ine na praci tak tieto povzdychy - "to su nazory kks" si radšej nechaj pre seba a ludi tvojho podobneho zmyšlania

ikka204
7. apr 2024

@karolinakr kaaamo. Tak po tomto sa uz nicomu necudujem. Ved ty mas problem chapat akekolvek suvislosti. Ja som kde napisala, to co ty tvrdis? Debatovat s tebou uz nebudem, to nema zmysel... Fuuuu

jednoduchomaria89
7. apr 2024

Ja si Myslim , ze ich volia ludia s minimalnymi mzdami , na rodicovskych ,materskych , dochodcovia - jednoducho tie peniaze im stale pridu na ucet, ziadne extra usilie nie je potrebne vyvinut - to su tie “istoty” im nevadi nejake rozkradnutie 2.piliera, osocovanie medii/sudcov , 85 m2 byt pod hradom , kde sa niekto tlaci so psikom , hodinky v hodnote auta . Peniazky proste pridu ( kedze niekto strasil, ze korcok Toto zrusi) plus strasenie vojnou na tisicoch zabralo , kedze hlavny Narast bol po 1.kole

karolinakr
7. apr 2024

@ikka204 ale hlavne, že ty si najmudrejšia..daj si borovičku aj na moje zdravie..bye bye 🤟

ikka204
7. apr 2024

@karolinakr ja nepijem

beronsche
7. apr 2024

@karolinakr to co je za argument, ze: "To by sa za komunistov stať nemohlo napriklad". 🤦
Zato by sa ti uplne lahko mohlo stat, ze ta odstrelia ako prasiveho psa, lebo si si dovolila prekrocit statnu hranicu.
Nepochopim tu nostalgiu za tymito casmi..

karolinakr
7. apr 2024

@beronsche takto isto si ja klepkam po čele, ked niekto nekriticky vsetko prebera zo zapadu ako blazon, i keby ho to malo stať jeho vlastný život

beronsche
7. apr 2024

@karolinakr ano, fuj fuj zapad. Preto je fantasticke, ze nam vladne mafia a prezidentuje ich nastrceny panak.
Lebo Este by sa nedajboze stalo, ze by u nas fungovala infrastruktura, ci zdravotnictvo a pod. A to predsa nechceme. My chceme Rusku demokraciu!
**
Ano, aj zapadne staty maju problemy, mnoho. Aj tam vela veci nefunguje. Ale to, akym smeruje nase, sice krasne, ale blbe slovensko, nema obdoby. Este budeme radi, ked to bude Len prepad zivotnej urovne.

karolinakr
7. apr 2024

@beronsche a kto chvali mafiu a Pellegriniho? kde si to v mojom komente vyčitala a v akom k9ntexte to hovoriš?
A ked hovoriš, ze za komunistov boli iba zle veci, tak hovoriš lož

beronsche
7. apr 2024

@karolinakr v kontexte povodnej temy.

karolinakr
7. apr 2024

@beronsche ja som voliť nebola..a na rozdiel od inych nevidim veci len čierno- bielo..všetko má svoje + aj -

beronsche
7. apr 2024

@karolinakr tiez nevidim vsetko cierno-bielo a nepaci sa mi slepo posluchat diktat bruselu. ALE to, co si slovensko zvolilo, ho dovedie k jeho konci. Tu je velmi tazke, pretazke vidiet v tom co i Ien jedine pozitivum.

jennky13
7. apr 2024

@thoughtfulweirdo suhlasim a potom sa postavia do role "my vas zachranime" a ludia za nimi idu

Strana
z2