Čo s takýmto psom?
Prosim Vas psickarky( nie tie prehnane starostlive). Pani 80r ma psika,krasny len narocnejsia povaha.Rada by ho darovala,my aj chceme.Lenze neviem ci je to dobry napad prave psa uz 1,5rocneho s navykmi ake ma,vraj im utiekol do susednej dediny.Asi 7km. Moja situacia mam zahradu,3deti a chceme psa k detom .Len na zabradu,ziaden pristup dnu.Tento aj je vonkajssi vo voliere.Lenze co si myslite da sa 1,5r psik preucit,naucit nov moresom?Bala by soms a toho ze by nam utekal napriklad z prechadzok a tak.Prikladam foto psa je to takato rasa.
Tak neviem, my macky krmime, ktore mame a su vzdy sterilizovane, ja sa na to nepozeram, ze dokazu sa o seba postarat. Potom su aj kludnejsie, nechodia zranené lebo sa nebijú. Sučky davame tiez sterilizovat, vacsinou mame zachraneneho psika, nejaky mix velkych plemien. Nechcem strazit. A tiez je fajn, ze hormony s nimi tak nevalcuju ako pri nesterilizovanych. Sestra si teraz kupila mopsa a tiez caka na prve háranie aby dala sterilizovat, lebo nechce stenata aj keby ich vedela predavat. Celkovo asi mame k tomu v rodine iny pristup ale u nas boli psy vzdy, cize rokmi sme sa nejako naucili, ze takto je to lepsie a odpadava aj kopec starosti ako rakoviny maternice, cysty a pod.. Kazda sa dožila od tych 12 do 15 rokov.
@betulinka1 a nepriberaju tie psy kes su sterilizovane?Ved uvidim.Sestra ale si to vie vzdy odstrazit,proste ak mas plot a neujde ,inak ani nvm od koho by bola korna kedze tu v okolo su same kastrovane psy😉 Ale tak istota je istota.Len mne to pride toez taky zasah do zivota psa proti jeho voli a hlavne ze sa tu niektore stzuju ze neberubsa city na vedomie ale ked idu kastrovat vtedy su im city akoze ukradnute?Teraz nemyslim teba ,ty v tom mas jasno a tak rozumne pises,nie prehnane atd.
Alw naprk tej kastracii,nemusi to tak byt.Suseda dala kastrovat kocura a ten sa aj tak vzdy ked bola ruja vytratil ma 2mesiace a potom dosiel.Ona ho uz aj oplakvala ale vratil sa a to bol kastrovany.
Nepriberali. Nebol s tym problem, ked ma pes pohyb. Kocur kastrovany je nieco ine ako macka. Hlavne, ten ti domov nic neprinesie 😉. Osobne si myslim, ze sterilizovat je pre psov, ktori neslúžia na stenata, je pre ne lepsie. Tie sučky su kludnejsie, vyhnú sa niektorym typom chorobám a celkovo sa nam to osvedčilo. Za tych 100€ to stoji a mas 12 rokov pokoj.
Autorka konecne si sa vyfarbila. Lutujem tu fenu lebo pri tvojom zmyslani ten pes skonci este horsie. Tlieskam tvojej mpzgovej kapacite vo velkosti vlasskeho orechu.
Precitaj si nieco o kastracii a potom pochopis. Nie je to len kvoli haraniu ale je to aj prevencia proti rakovine a nadorom v maternici ale to asi nedokazes pochopit
@babulkomale ja som asi tiez teda prehnane starostliva tak sa nevyjadrím 😂😂😂
@modrykolibrik No ja som zasa citala ze lepsie je frnw ked ma stenata ako ked nema riziko je nizsie ako aj ludi.Tak nvm .A smor sa priklan k nazoru ze ci clovek alebo zviera je to prenho lepsie zo zdr hkadiska mat potomky,Prave bez potomkoc je tm riziko vyssie.Tak si prestuduj lepsie svoje poznatky.
Už som komentovala, napíšem to ešte raz a vôbec nebudem písať veľa, jednou vetou ešte raz. Toho psíka si v jeho záujme neber. A nie nebude sa mať u teba dobre. Podľa toho ako sa vyjadruješ, čo píšeš nebude mu u teba dobre.
No ešte dodatok. Ty, že si zodpovedná? Ty nebudeš kastrovať? A odsudzuješ to? Ty absolútne nemáš tušenie o čom píšeš. Vieš o tom, že kastracia je potrebná aj zo zdravotného hľadiska? Vieš o tom, že aj fenka môže mať zhubne nádory? A keď bude mať šteniatka, tak ich rozdáš? Vieš o tom, že to je množenie a budeš rovnako množitelka? Vieš, že aj na toto je zákon? A tebe je jedno, čo psík cíti? Vieš čo, ty nie že si neber tohto psíka, ty si neber ŽIADNEHO. A figu je lepšie aby mala fenka šteniatka. Nemáš tušenia, nevieš nič.
Pes je v “puberte” je hravý silný mladý tak ma energiu o tri roky taky nebude. Naučiť sa “pubertiak” dá ide skôr o učiteľa ak nemáte skúsenosti veľmi by pomohol cvičiteľ ale tam treba chodiť aspoň par lekcii (10). Vela dedinských psov asi na cvičiste nechodi. Vyborny nápad je že si ho požičiate ( len že požičať od starej osoby a potom si to rozmyslieť a vrátiť jej ho, no čo ja viem ).
Ale určite každý pes sa dá vychovať ide o to kto ho cvičí.
A sme doma! Pre fenu nie je lepsie mat, aspon raz, steniatka🤦🤦🤦 to je jedna z tych primitivnych fam, ktore stale koluju medzi ludmi... Ani v prirode nema kazde zviera potomkov!!!! A nechcem ani vediet, aky pristup pri vychove zvolis...plieskanie novinami a spol.. mas preboha 3 deti! Mysli na ne! Hentakeho psa s nimi nemozes nechat ani minutu! Je to risk! Zoberte si maleho psa od stenata a tam sa vsetci ucte, hlavne ty, lebo mam pocit, ze vies vsetko a nepotrebujes v nicom radit🙄
@simka1454 papierovi mnozitelia mozu mnozit?😉 Pre psa je lepsie tak ako aj pre cloveka mat aspon raz za zivot stenata,aj kojit.U ludi kojenie prave zabranuje krxinonu pranika.A tak isto u zvierat tehotenstvo a mladata zabranuju karxinomu maternice.Vidno ze sa vobec ale vobec mevyznas.Nech si kastruju psy mnozitelia z pp psami.Im pst zazracne neuhynu na karcinomy ci ako??
@jankaovecka Ty si celkom rozumna zda sa.pes uz je u nas. ok a mas aj vyskumy napr porovnanie kolko kastrovanych malo rakovinu a kolko nekastrovanych?Piste fakty ked uz.Inak zaujimave je ze pp psy tie co maju ludia na mnozenie nekastruju a nemaju rakoviny.Takze aprosim daj nejake studie a porivnavacky.
Ty sa nevyznáš, píšeš úplne blbosti, nezmysly. Nemáš ani šajnu čo píšeš, si úplne ale totálne mimo.
@zeldia Ideme ho cvicit k cvicitelovi.Ma uz termin lebo dost skace.Aj aportovat ho chceme naucit.Inak je fajn .Velmi priatelsky a nieje agresivny.co je zajlad.Pohybu ma az az u nas.Deti ho netyraju tie sa ho skor boja zatial,kedze po nich vyskakuje.Ale ideme ho vycvicit.Pretoze bez vycviku by som ho nechcela.
@simka1454 a ty sa vyznas zda sa,takze jed sa vyznas posli prosim ta tie studie.A fakty,nie tvoje domienky.
To sú fakty, netaraj už blbosti.
Napríklad tu čítaj
https://www.macenauer.sk/index.php/clanky/kastr...
Ja napíšem len toľko že niektorý ľudia by si veru psa kupovať nemali… mala som 4 psov, pomáhala som v útulkoch…. A po prvé ti je úplne jedno ako sa citi pes čo je dosť smutne keďže je to živý tvor a áno aj on / ona ma svoje potreby a pocity 🙈 a po druhé nemáš absolútne žiadnu sajnu co sa ich tyka 🙈 že mala by mat šteňatá, to si mysleli ľudia tak v 15. storočí, dnes ti každý vet povie že fenku máš dať radšej kastrovat (koli problémami s rakovinou a pod.) a že ma mat aspoň raz šteňatá je úplná blbost 🙈 Vieš, mala by si vedieť brat aj na vedomie že štúdie pred 100rokmi boli niekde úplne inde ako sú dnes (čo sa už tyka zvierat či ľudí ) ale ako vidím tvoje odpovede tak ti je každá rada zbytočná a ľutujem psíka ktorý k vam príde už teraz 🤦🏼♀️ a viac nebudem komentovať …..
@marsmykkok pochybujem, že s ním vôbec plánujú chodiť na prechádzky...
Mne pri kastracii o zdravotne benefity, rakovinu, nejde, je to stale diskutovana vec. Ja si psov kastrovat nedam. Ide o to, ze fenka privedie na svet zbytocne stence! Nechcenych psov je strasne vela, naco dalsie? Cigani v osadach maju more psov v hroznych podmienkach. A psy su ovladani pudmi, preto to my ludia musime korigovat. Odborne studie su uplne vedlajsie.
A nemyl si mnozitelov bezpapierakov a tych co maju chovatelsku stanicu a pp psy. Nacitaj si nieco o tom a nazor dufam zmenis.
Zelam ti vela stastia so psikom!
Tak ak máš niekoho kto ti pomôže (cvičiteľ), ty tým že si ho vezmeš pomôžeš tete lebo keď umrie (teta) tak ho asi utratia a vy ste v dome - normálny dedinský pes, ako rodina to zvládnete.
@simka1454 ale tam nemas ziaden vyskum len popis atd.To ma byt vyskum?
@zeldia Hej pes je u nas dva dni,rychlo sa uci .Inak uz len odnaucit nestekat na vodzke poninych psoch a aj zvieratach,nenahanat sliepky a neskakat po detoch a bude
@konikmodry111 No dufam ze takto rozmyslaju aj majitelia PP psov a nerobia si z nich penazenku,tym ze ich stenata oredavaju okolo 1000+ 2x rocne.Dufam ze aj oni myslia a hned pp sucku daju vykastrovat a nebudu mat z nej ziaden zisk.Lebo je rozdiel ked si vezmes psa zadarmo alebo ked ti niekto psa len preda.
@jankaovecka no a oni tie pp psy z chov stabice neumru trda na rakovinu?Ci oni maju ine maternice a in kastracia nepomoze?Ci ako to myslis??🧐
@konikmodry111 Tak ako všetky operácie, aj kastrácia so sebou prináša určité riziká a nevýhody. Ide o zákrok, ktorý sa vykonáva pod úplnou anestéziou, a s tým sú spojené tiež určité zdravotné riziká (predovšetkým u starších psíkov). Druhým faktorom sú hormonálne zmeny v tele psa. Hormóny majú totiž dosah na fyzickú i psychickú stránku zdravia zvieraťa. Je teda dôležité, aby ste zákrok vopred prekonzultovali s veterinárom.
Nie ,nepresvercis ma.Kazda operacia prinasa zo sebou rizika a celkovo anestezia ma na mozog ci osa ci cloveka ni najlepsi ucinok.Vyskumy na potkanoch preukazali ze pri anestezii odumiera mozgove tkanivo.A nenasla som ziaden vyskum kde sa tvrdi o karcinomoch mladyxh psov.
Netrep o výskumoch, čo nevieš čítať? Ty sa ale tak mimo, že s tebou sa neoplatí ani diskutovať, strata času. Chovateľské stanice musia spĺňať prísne kritériá, kdežto ty budeš nelegálny množitel a teda ako píšem v prvej vete, nevieš čítať. Áno každá operácia prináša určite rizika ale kastracia prináša oveľa, oveľa viac výhod ako rizík. Tie percenta úspešnosti hovoria za všetko. Ale s človekom ako ty je škoda drať klávesnicu. A dúfam, že ťa niekto nahlási ako nelegálneho množitela. Chudák pes, u teba mu dobre nebude.

A