icon

Čo si myslíte o prípade zavrhnutej matky Beaty?

5. jan 2025

Čo je toto za štát keď to dovolí?

https://plus7dni.pluska.sk/domov/uplakane-viano...

gab1sol
6. jan 2025

@bloger autorka diskusie tvrdila opak. Že právo má matka. Ale keď už sme pri tom, prečo pani B. bola proti tomu, aby sa to riešilo aj cez poradenstvo? Druhý sťažovateľ nie je otec, ale syn.

“Konštatoval, že aj keď bol styk medzi sťažovateľmi nariadený, v skutočnosti k žiadnemu styku nedošlo. Dôvodom bol odmietavý postoj druhého sťažovateľa, pričom nič nenasvedčovalo tomu, že by ho D. K. manipuloval. Súd poznamenal, že vzťah rodičov bol obzvlášť napätý aj napriek návštevám poradenstva, v ktorých bol D. K. pripravený a ochotný pokračovať, no prvá sťažovateľka bola proti.”

A autorka, tu ukazuješ svoju vizitku, opäť opačný názor prezentuješ ako chorý (vraj aj v iných diskusiách), pritom ani v jednom príspevku som ja teba nijako neurazila. Nepriala ti nič zlé… Len poukazujem na fakty, ktoré sú… Ale pochvaľ sa, kto sa skrýva za anonymom, ktorý vie zhodnotiť moje názory aj v iných diskusiách?

gab1sol
6. jan 2025

@mircalla ako fabulujem? Ani v jednom prípade som neobhajovala otca. Ja sa držím len toho, čo je. A to fakty, že na matku bola volaná v škôlke polícia. Ako uviedla aj @janai1 , je na matku v tomto smere podané aj trestné oznámenie.
To, či otec odmieta vydať syna matke, neviem posúdiť. Ona tvrdí, že to marí otec, rozsudok súdu tvrdí, že to odmieta syn. Takže k tomu som sa ja osobne nijako nevyjadrovala…

mircalla
6. jan 2025

@gab1sol Preco to tam asi tak syn odmieta? Nad tym si sa asi neobtazovala zamysliet, ze moze byt zmanipulovany otcom. To hovorim z x pripadov, co poznam, ze toto rodic robi vzdy v takychto pripadoch. A nehovorim, ze nutne je, ale rozhodne je to pravdepodobne.
Nuz keby si pripustila mozno taku moznost. Chcela by som ta vidiet v podobnej situacii, aka by si bola hrdinka a cool, ked ti ucitelka nechce dat tvoje dieta, nakolko otecko zakazal. Nie si vobec objektivna. A ani nehovorim, ze ta matka kona spravne - billboard, medializacia, ale sorry, nesud, ked nie si v jej kozi

autor
6. jan 2025

@gab1sol takže na matku jej dieťaťa je podané TO ešte z čias škôlky (7 rokov dozadu), lebo chcela od pani B. od učiteľky aby jej dala vlastné dieťa k rozhovoru / NA DRUHEJ STRANE KDE JE T.O. NA VŠETKÝCH KTORÍ ZMARILI KONTAKT MATKE S JEJ VLASTNÝM SYNOM?

Čo ešte konkrétne o tom vieš, okrem toho, aké sú v škôlke schody?

Koho T.O. má väčšiu vähu? Kto tu je viac poškodený?

Buď si tak …, alebo máš osobný záujem na prekrúcaní faktov.

Zaujímavé, že na to aby učiteľka dodržala súdny predpis páky existujú resp. sa dodržali, prečo sa nedodržali súdom určené povinnosti na vydanie syna matke otcom v počte 420x?

autor
6. jan 2025

@gab1sol pre mňa si chudera sorry

bloger
6. jan 2025

@gab1sol Tak to je predsa jasné. Narozprával synovi klamstvá o matke. Aký potom môže k nej mať vzťah? Tak a ona ako matka ho nechce trápiť. Pre ňu samú je to utrpenie. Lebo ju odmieta jej vlastné dieťa. Nie preto, že by urobila niečo zlé. Jednoducho preto lebo ho otec zmanipuloval. Ona ho ľúbi a bojuje s chorým systémom a nespravodlivosťou. Také sú fakty. Len škoda, že ich nechceš vidieť a prijať.

gab1sol
6. jan 2025

@mircalla “Konštatoval, že aj keď bol styk medzi sťažovateľmi nariadený, v skutočnosti k žiadnemu styku nedošlo. Dôvodom bol odmietavý postoj druhého sťažovateľa, pričom nič nenasvedčovalo tomu, že by ho D. K. manipuloval. Súd poznamenal, že vzťah rodičov bol obzvlášť napätý aj napriek návštevám poradenstva, v ktorých bol D. K. pripravený a ochotný pokračovať, no prvá sťažovateľka bola proti.”

mircalla
6. jan 2025

@gab1sol Nic nenasvedcovala, ze by ho manipulovat. Povedal kto? Pan Kvocera? Dieta? Toto sa stalo, ked malo dieta 3 roky. Ty si fakt mimo. Nemas sajnu, ako dokaze jeden rodic zmanipulovat dieta ako nic, bez toho, aby si to vobec uvedomovalo. Bavime sa o 3rocnom dietati, nie o 10-15 rocnom, co uz ma rozum.

aurora33
6. jan 2025

@gab1sol stojím na tvojej strane a neverim že autorka nie je pani B.

gab1sol
6. jan 2025

@bloger ako vieš? Myslíš, že súd rozhodne len tak z brucha, že tam nie sú znalecké posudky? Že tam nie sú prítomní psychológovia? Ako ty vieš, že má matka pravdu? Lebo to povedala ona?
“Dôvodom bol odmietavý postoj druhého sťažovateľa, pričom nič nenasvedčovalo tomu, že by ho D. K. manipuloval.”
@mircalla nie, ja nie som mimo, ja nevytváram závery, ja len citujem rozsudok súdu. A nikoho tu nenazyvam chuderou a nesnažím sa tu nikoho uraziť.

mircalla
6. jan 2025

@gab1sol Ale teda dobre, tuto moznost nepripustas. Pre tebe je to jasne, dieta nechce matku vidiet, pan Kvocera kona spravne a je ok, ze syn ju nemoze vidat a pan Kvocera nijako neprispel k tomu, ze ju dieta vidat nechce. Uzavrete.

gab1sol
6. jan 2025

@mircalla a toto som kde zasa tvrdila, že stojím na strane otca? Že to je pre mňa tak jasné? Už som ti písala, že to, či otec odmieta vydať syna matke, neviem posúdiť. Ona tvrdí, že to marí otec, rozsudok súdu tvrdí, že to odmieta syn. Takže k tomu som sa ja osobne nijako nevyjadrovala…
A ty dokážeš pripustiť možnosť, že matka je naozaj ohrozením pre svoje dieťa? Nie, tak ako ja nedokážem pripustiť možnosť, že otec syna zmanipuloval, pretože v tomto sa neprikláňam na žiadnu stranu, ani na stranu matky, ani na stranu otca. Lebo ja nie som psychológ, aby som robila závery, či syn bol zmanipulovaný, alebo naozaj odmieta matku. Ešte raz, k tomu som sa nijako ani raz nevyjadrovala…

cacianka
6. jan 2025

Ja nikde neodmietam práva matky, ani p. B., nikde nesúhlasím s inštrukciami proti matke, nikde nesúhlasím s vymazanim matky, tak mi nepodsuvaj svoje blbé reči. Ja píšem iba to, že ani matka nie je anjel na zemi, nič viac. Tak mi daj pokoj a ries si svoje mindraky inde, už tu búris 10 strán, kľudne sa ventiluj aj inak, urob demonštráciu, petíciu, čokoľvek rukolapne, nielen že tu prskas svoje jedovaté sliny. Čo to pomôžes B. , že sa tu otrasne zavzdusnujes a duchas rozbroje, útočiš na ženy ktoré ti napíšu len o chlp iný názor ako máš ty. Duchas do pahreby nenávisti

mircalla
6. jan 2025

@gab1sol Ano, dokazem samozrejme pripustit aj tuto moznost, je to mozne. Zavery robis cely cas, precitaj si este raz svoje prispevky. Rovnako ako ich robi autorka. Ja osobne nezaujatosti sudov ani tomu, ze si nekupis psychologa neverim. Nie v tejto krajine. Pravda je vzdy niekde uprostred.

gab1sol
6. jan 2025

@mircalla a aký záver som ja urobila? Že je to je jednoznačne chyba matky? To som nikde nenapísala… Alebo je to jednoznačne chyba otca? A otec je tyran (áno, aj to tu bolo napísané)? To som ja tiež nikde nenapísala. Aký záver som urobila? Že bola na matku zavolaná do škôlky polícia? Áno, to som napísala, lebo to sa stalo… Tak aké závery robím ja?

autor
6. jan 2025

@aurora33 keby som bola ona pani B. tak viem od začiatku diskusie, že jej syn mal pred pár dňami už 11 rokov!
Ľudia, žena stratila celé detstvo svojho vlastného dieťaťa. Sa preberte!!!
Či až keď sa to stane vám, alebo niekomu z vášho okolia, tak až potom pochopíte čo sa tu deje? Strácajú sa deti z detských domovov, v resocializacnych centrách zneužívali choré deti (vraj politici) na sex! Ste tak slepé a hluché, alebo vám sú osudy deti a matiek tak ukradnuté?

autor
6. jan 2025

@cacianka keď ti niekto pošpiní meno, oberie ťa o jediné dieťa a zažiješ si čo tá žena, potom napíš, aký bude z teba anjel.

mircalla
6. jan 2025

@gab1sol Tak mimalne ten, ze udajne zbila svoje dieta. Podla mna zaver.

rude_baby
6. jan 2025

Nejako to prezivas, na to, že je to pre teba cudzia žena a bytostne sa ta to, údajne, netýka...
Áno, celý systém na Slovensku je zlý a sú rodičia, kt svoje deti už nikdy, nikdy neuvidia, nepolubia a nedozvedia sa celú pravdu. Ale keby mám každý takýto prípad prežívať ako ty, už by som asi niekde visela... 🤦

autor
6. jan 2025

@rude_baby týka sa ma v akej krajine žijeme, ako funguje jej systém, na ktorý sa mame spoliehať.

bloger
6. jan 2025

@gab1sol Prosím ťa zmanipulovať sa dá všetko. Pokiaľ máš peniaze a moc. A ako ty vieš, že otec má pravdu? Načo by robila to všetko čo robí. Nemalo by to žiaden zmysel. Všetko to len dokazuje jedno a to, že jej záleží na synovi. Nevzdala to. Možno niekto by to vzdal ona nie. Ja len verím, že ten chlapec raz zistí kto ho skutočne ľúbi. Kto sa dokázal toľko pre neho obetovať. On mu dá možno drahé dary lebo má peniaze. To najdôležitejšie mu ale nikdy nedá. Lásku jeho mamy. Lebo ono potrebuje ako otca tak aj mamu.

mircalla
6. jan 2025

@gab1sol Myslis, ze tento pripad by takto dopadol, kebyze otec je obycajny clovek bez konexii, penazi a moci? Ja si o tom dovolim dost pochybovat. Ja ked som chcela svojho casu od otca mojich deti odist, pretoze sa s nim nedalo vydrzat, povedal mi, ze nech si to dobre rozmyslim, nakolko stravim cely zivot po sudoch, ze ma znici, kupi si vsetkych atd. V manipulacii je tiez dobry. Prachy na to ma. A viac sa k temu uz nebudem vyjadrovat.

aurora33
6. jan 2025

Daj ešte viac výkričníkov, nech to vyzerá ešte viac zúfalo.

autor
6. jan 2025

K hlavnej otázke mamičky na MK:
Veríte ešte tomuto štátu, jeho inštitúciám, úradom, že ochránia vás a vašu rodinu v kritických situáciách?

PS: Ktokoľvek viete pani B. a podobným rodičom pomôcť, urobte tak. Život je príliš krátky, ľúbime sa a vážme si jeden druhého. Jej život a život je syna je nenávratne zničený vďaka afunkcii tohto štátu a nejednotnej spoločnosti v kľúčových otázkach rodiny a hodnôt.

gab1sol
6. jan 2025

@mircalla tak si to prečítaj celé, že som napísala “Aj v článku je uvedené, že údajne udrela syna v škôlke. Bola zavolaná polícia, boli prítomné učiteľky a aj niektorí rodičia.” To je podľa teba záver, keď píšem, že otec má dôkazy, ako syna chcela vziať na východ a v článku je písané, že ho údajne udrela?
Opäť, neurobila som záver, len som napísala, čo je v hore pridanom článku.

aurora33
6. jan 2025

Si smiešna, autorka.

silvike
6. jan 2025

@lenkasarka .....a este aj radioaktivny odpad k tomu...lebo vsetko so vsetkym suvisi...maticko skakava...tiez som pozerala na jej prispevok jak puk...

gab1sol
6. jan 2025

@bloger kde tvrdím, že má otec pravdu? To ja netvrdím. Netvrdím, že má matka pravdu, ešte raz, k tomuto som sa ja ani raz nevyjadrila…

mircalla
6. jan 2025

@gab1sol Ja zase viem, co dokazu peniaze, moc a velke ego. Viem, o com hovorim. Ostala som. Zo strachu, co by nastalo. Zo zbabelosti. Kludne aj unos do inej krajiny. A nie som paranoidna. Nie je to lahke. Nepisem sem zvycajne o sebe, ale uz mi nedalo.

gab1sol
6. jan 2025

@mircalla nie, ja nerozmýšľam nad tým, ako by to dopadlo, keby bol obyčajný človek, pretože ja som za dverami ich domu nebola, neviem, aké vzťahy majú medzi sebou zoči-voči bez svedkov, neviem, ako spolu komunikujú, neviem, čo presne sa medzi nimi udialo, preto nerobím závery, že vinný je len a len otec, alebo vinná je len a len matka. Neviem to posúdiť a v tomto prípade je bezpredmetné uvažovať nad tým, čo by bolo, keby…
Ja si napríklad spomeniem vždy na prípad, ktorý sa stal v ČR, keď matka so svojimi malými deťmi skočila do Macochy, pretože nezvládla rodinné a psychické problémy. Zmarila tým 3 životy a zničila život aj a nielen otcovi detí.
Ktoré rozhodnutie je správne? Nechať deti matke, alebo ich dať otcovi? Každý jeden prípad je individuálny, nedá sa súdiť. Nikto nevie povedať, ako to celé dopadne. A žiaľ, v mnohých prípadoch je to o egu rodičov a vždy bude jeden porazený. Ale chybu na výsledku majú obaja.