icon

Čo si myslíte o prípade zavrhnutej matky Beaty?

5. jan 2025

Čo je toto za štát keď to dovolí?

https://plus7dni.pluska.sk/domov/uplakane-viano...

mircalla
6. jan 2025

@gab1sol Ak uz sud rozhodol, ze matka ma mat sudom vymedzeny styk, otec jej to mal umoznit a nie robit obstrukcie. Dokonca, i ked ako tvrdi nechce dieta syna vidiet. Bez ohladu na vsetko okolo. To bolo z mojho pohladu spravne. To, ze jej to neumoznil vo mne vyvolava dost dovodne pochybnosti o jeho dobrych umyloch. Opat pisem - vyvolava to pochybnosti.

twinflame
6. jan 2025

Autorka, sudy a ine institucie funguju AJ na spolupraci zucastnenych stran. Celkovy vysledok nezavisi len od sudu. Takze ano, zatial nemam dovod instituciam neverit. Pani B niekde, nielen v tejto diskusii uvadza ako spolupracovala aby vysledok bol co najlepsi pre jej syna? Ak ano, nepostrehla som, co vsetko urobila v prospech toho aby ustretovo vystupovala v procese.

gab1sol
6. jan 2025

@mircalla je mi ľúto, čo sa tebe stalo a čím si si musela prejsť. Ale na základe svojej skúsenosti nemôžeš súdiť iný prípad. Pretože nie sme stroje a situácie sa nedejú ako cez kopirák. A musíš uznať, že ani ty nemôžeš prehlásiť, že to je 100% tak, ako prezentuje matka. Na mieste by bolo vypočuť si aj druhú stranu a až potom urobiť záver, nemyslíš?

bloger
6. jan 2025

@gab1sol Dobre ale skús prijať fakt, že naozaj žijeme v krajine kde pokiaľ nemáš peniaze a moc nemáš nič. Nemáš pravdu a nemáš ani nárok vidieť vlastné dieťa. To je to o čo tu ide. A smutné je že takýchto nešťastných žien je veľa. Niekedy sa jednoducho nevieš domôcť spravodlivosti. Ale napríklad uspela pri súdoch ako je napríklad súd pre ľudské práva. Dali jej za pravdu.

gab1sol
6. jan 2025

@mircalla ja poznám prípad, kedy mal otec nariadený styk s dcérou. Videla som video ako dcéra plače, až sa zadycháva. Matka nebránila dcére ísť s otcom, starká vnučke dohovárala, aby išla k tatínkovi. Ale ako otec začal do matky strkať a sácať ju, kým mala plačúcu dcéru na rukách, odmietla dať dieťa otcovi bez jej prítomnosti.

mircalla
6. jan 2025

@gab1sol Ale nie, nie si zaujata. Ja zase poznam pripady, ked rodicia nechcu dat deti druhemu rodicovi a manipuluju ich....Takze koncim tuto diskusiu. Pravdu sa aj tak nikdy nedozvieme.

gab1sol
6. jan 2025

@bloger ale ja toto, čo si uviedol nepopieram. A áno, sú ženy a aj otcovia, ktorí sú naozaj vymazanými rodičmi. A v tomto systém zlyháva. Ale tu je reč o konkrétnom prípade s konkrétnymi faktami. A ani jeden z rodičov nie je bez viny.

gab1sol
6. jan 2025

@mircalla áno, sú aj takí rodičia, ktorí vlastné deti zmanipulujú a využijú ich vo svoj prospech, aby ublížili tomu druhému, neberúc ohľad na dieťa. Žiaľ.

bloger
6. jan 2025

@gab1sol Tak ale s toho čo si písala majú právo obaja rodičia. Bez ohľadu na to kto má akú vinu. A Smeráci veľmi radi hovoria, že treba rešpektovať rozhodnutia súdu. A toto platí pre obe strany. Aj pre otca.

gab1sol
6. jan 2025

@bloger vidíš a predsa sám popieraš rozsudok súdu o manipulácii a neveríš mu.

mircalla
6. jan 2025

@gab1sol Aj keby nemal syn zaujem sa stretnut (co ma vzhladom na okolnosti pripadu vobec neprekvapuje), pan Kvocera mal umoznit realizaciu stretnutia. Priam mal povinnost. Ale namiesto toho sa radsej postaral o to, aby matka prestala existovat. Ja stale neverim, ze 3rocne dieta len tak same od seba bez pricinenia otca nechcelo vidiet svoju matku. Predpokladam, ze keby sa dialo nieco pocas ich vztahu, co otca znepokojovalo, otec by ju vylucil zo svojho zivota a riesil to skor. On to zacal riesit, ked od neho chcela odist, cize 3 roky chodil do prace a bol v pohode s tym, ze o dieta sa mu stara pani B

bloger
6. jan 2025

@gab1sol Neverím lebo bol príliš dlho s otcom. A nemal možnosť získať informácie aj druhej strany. Preto to nie je podľa mňa objektívne. Chlapec nikdy nepočul aj názor druhej strany. Má len jednostranné informácie. A súd takisto nemusí poznať všetky súvislosti. Sama píšeš, že sú aj takí rodičia, ktorí vlastné deti zmanipulujú a využijú ich vo svoj prospech, aby ublížili tomu druhému, neberúc ohľad na dieťa. Vzhľadom na okolnosti by ma to vôbec neprekvapovalo.

gab1sol
6. jan 2025

@mircalla už sa strácam, nebolo to pre to, že si našiel inú? Toto sú tie fabulácie… Ako toto môžeš s istotou tvrdiť? Ja neviem, čo sa medzi nimi za tie tri roky udialo, čo sa dialo u nich doma…

mircalla
6. jan 2025

@gab1sol Ja nic netvrdim s istotou, len som dufala, ze sa zamyslis, ale je to zbytocne. Maj sa.

gab1sol
6. jan 2025

@bloger áno, sú, ale môžeš s istotou tvrdiť, že to je aj tento prípad? Keby matka odišla so synom na východ, ako chcela, tak by vymazala otca zo života syna. To by bolo v poriadku?

gab1sol
6. jan 2025

@mircalla ja sa nad tým zamýšľam, neboj, len zbytočne budem rozoberať ako sa to ASI mohlo stať a čo by bolo, keby a na základe toho robiť jednoznačné závery.

mircalla
6. jan 2025

@gab1sol Ale zda sa, ze mas jednoznacny nazor na to, ze sud bol objektivny a dieta nebolo manipulovane, lebo povedal sud.
Minimalne to tak prezentujes.

bloger
6. jan 2025

@gab1sol Prečo na východ sa nedá pricestovať? Ja si myslím, že by mu nijako nebránila. Ona tu nie je tá ktorá má vysoké ego. Verím, že všetky súdne rozhodnutia by rešpektovala. Ona ho neuniesla ako to urobil on. Zobral tomu chlapcovi istotu ktorú mu môže dať len tá matka. Doslova to kole oči, že ho zmanipuloval. A ten arogantný právnik ani nehovorím. Ten musí byť dobre za vodou za takéto služby ktoré robí pre neho. Podceňujú však lásku matky. A to je niečo na čo škaredo doplatia.

autor
6. jan 2025

@bloger Ešte v apríli tohto roka šéf Vodohospodárskej výstavby, š. p., uviedol, že Beáte nikdy v styku nebránil a doplnil, že napriek možnosti pracovať a bývať v hlavnom meste žije naďalej vyše 400 km od syna. V novembri sa zúfalá žena rozhodla vziať veci do vlastných rúk. „Presťahovala som sa do Bratislavy po vynesení rozsudku, v ktorom sudkyňa zverila nášho syna otcovi a ešte viac mi obmedzila styk,“ prezradila Beáta,

autor
6. jan 2025

@bloger článok z roku 2019. Presťahovala sa kvôli synovi do BA.

mircalla
6. jan 2025

@bloger Ona to tak nevidi, je to v poriadku. Ani raz som si neprecitala, ze to nie je v poriadku, lebo vsak rozhodol sud a sud vie najlepsie, vsak predsa podla sudu dieta nechce matku vidiet (preco asi??). Zbytocne si derieme klavesnicu. Skutocne ma zaujima, ako by toto dopadlo, keby otec nebol prachac a papalas a keby sme zili v neskorumpovanej krajine. Opat netvrdim, ze matka je idealna, ale co urobit otec je cisty hyenizmus.

autor
6. jan 2025

@mircalla a čo take zlé matka spravila keď chceš/nechces tvrdiť či je/nie je ideálna? Ja ju nepoznám ale prípad krásne ukazuje aká je na Slovensku vymožiteľnosť práva. Ja na matke nevidím nič zlé, vidím zúfalú ženu.

gab1sol
6. jan 2025

@mircalla to, čo je napísané v rozsudku, nie je môj názor. Ako som už písala, nie som ani psychológ, aby som ja vedela posúdiť, či syn bol alebo nebol zmanipulovaný.

gab1sol
6. jan 2025

@bloger čo si myslíš ty, či ja, je irelevantné. A nikto nemôže povedať, ako sa ten druhý zachová. Tobôž nie, ak ide o úplne cudzieho človeka.

mircalla
6. jan 2025

@autor Napriklad ten billboard - urcite nie je v zaujme dietata, ked uz sa pytas. Uz som povedala, zufale zeny robia zufale veci a ak toto neurobi z tebe psychicku trosku, tak uz asi nic, ale aj tak. A zase nebudem tvrdit, ze matka na tejto vyhrotenej situacii nema ziadnu vinu.

bloger
6. jan 2025

@gab1sol Tak ale dá sa triezvo uvažovať. A na základe istých informácií odhadnúť reakciu toho alebo toho. Povedzme, že tebe by niekto krivdil, ubližoval. Asi sa dá predpokladať, že by si sa bránila. Využila by si všetky možnosti aké ti zákon dovoľuje. Mýlim sa?

autor
6. jan 2025

@mircalla ja by som ho tam dala tiež a ešte väčší a aj všade, nie len pred škôlku aj tomu … pred nos v práci, pred dom všade. Dieťa má právo vedieť, že má matku. Z etického hľadiska to bolo v danej situácii podľa mňa úplne trefné.

bloger
6. jan 2025

@autor Pokoj @mircalla je kamoška a vie kto je v tomto prípade obeť. Nie je proti tebe ani proti nej.

gab1sol
6. jan 2025

@bloger tak prečo matka odmietla poradenstvo? A áno, ja uvažujem triezvo, ale rodičia chlapca v dôsledku vypätej situácie triezvo asi neuvažovali.

matkahelka
6. jan 2025

Beata je jedna naivna zena, ktora sa zamilovala do nespravneho chlapa a urobila si s nim dieta. Moj svagor ju chvilu zastupoval, ale ona nema prachy, nema z coho platit pravnika a bez prachov dieta ona nikdy neuvidi. Otecko je generalny v statnom podniku, pevne zabetonovany na svojej stolicke, s mes. prijmom takym, ako zarobi bezny slovak za cely zivot. on si zaplati top pravnikov a mimo toho ma neskutocne znamosti, ved on si na drzovku tykal so sudcom, kt. pojednaval ich pripad. poniektore zijete na ruzovych oblacikoch. keby sa kalinak, estok, ci ktorykolvek takyto vysokopostaveny muz rozviedol so zenou, myslite si, ze by ta zena deti dostala do starostlivosti?

bloger
6. jan 2025

@gab1sol Tak predtým si písala, že to odmietal syn. Tak asi nechce ísť proti nemu. To neviem posúdiť ako uvažovali. Viem však posúdiť to čo už ti písala aj mircalla. Snaží sa byť objektívna. A pre autorku len toľko, že aby si si s týchto urážok nič nerobila. Sme s tebou a chápem, že si trošku podráždená. Nakoľko tu určité ženy ťa napádajú za to, že sa zastávaš tej úbohej ženy. Ja a mircalla to tiež takto vnímame. Sme v tom s tebou.