Čo si myslíte o prípade zavrhnutej matky Beaty?
Čo je toto za štát keď to dovolí?
Tak teda ja si priznávam, že som pochybil. Odpovedám tu už hodiny na totálne hlúposti. Všetko sa mi už zlieva.
Taky mily pripad, kde figuruje mafiansky podnikatel p. Brezovsky . Urcite dalsi milujuci a ukazkovy otecko, ktory to so svojim synom mysli len najlepsie a chce ho ochranit pred prisernou matkou, postup sudu v clanku. Matka nevidela syna v tomto pripade len 4 mesiace.
@mircalla práve som dočítala kazuistiku o narcistickom rodičovi a prečo má taký rodič veľmi zlý (fatálny) vplyv na výchovu dieťaťa. Dieťa sa pod vplyvom narcistickeho rodiča stáva emočne nestabilným a vykazuje poruchy správania. Práve vo vysokých funkciách nájdeme mnoho narcisov a ich problém je, že súťažia, súperia ešte aj vo vzťahu otec-matka voči dieťaťu. Manipulujú dieťa proti druhému rodičovi a nenávratne tým poškodzujú psychiku dieťaťa. Naše súdnictvo by narcistickú poruchu osobnosti malo vziať vážne a so všetkou obozretnosťou na zreteľ, lebo najviac poškodené sú deti, ktoré s ľahkosťou zveria súdy takémuto psychopatovi.
Ženy ak toto dovolíme, stane sa to normou. Pän doktor Bizoň- dúfam, že dobre spávate? Dovolili sme si ignorovať takmer desaťročie prípad zúfalej ženy a takto sa to otočí voči ostatnÿm ženám matkám. Nie je to v poriadku.
@mircalla otrasné! Strašné 💔.
@mircalla chápem, čo chceš tým kočkám ukázať.. avšak, za ne môžme byť radi, že zrejme nemali v živote skúsenosť s človekom s narcistickou poruchou + prachy k tomu. To človek musí zažiť na vlatnej koži, inak ťažko uverí.. nedivím sa, keď takúto skúsenosť nemajú, že snažia sa pozerať na obe strany
@rebellefleur tiež si myslím že toto bude kameňom úrazu prečo chytajú stranu obom rodičom, aj keď poškodená je jednoznačne p.Beáta.
Malo by sa teda asi hovoriť o narcistoch v úlohe rodičov, ako vedia dieťa otočiť voči druhému rodičovi.
@rebellefleur Ja taku skusenost mam, a bolo by priamo vyhrazane, ako dopadnem. Viem, co by hrozilo. Velke prachy k tomu. Skorumpovana krajina ako bonus. Ano, mas pravdu, fyzicky mi neraz bolo len uz len pri vyhrazkach
@mircalla presne o tom pišem, že ty žiaľ ☹ skúsenosť máš.. ja tiež ako "dieťa" takeho rodiča. Kočky o niečom takom nemajú poňatia a vo všeobecnosti im kvitujem, že snažia sa pozerať na situaciu všetkými smermi, aj keď tým, ktorí majú skúsenosť je v tomto prípade úplne jasné, koľká bije
Veď stačí sa pozrieť ako popúšťali politických kriminálnikov z basy po zmene vlády štýlom zákon nezákon, diera sa nájde keď sa chce a keď sa nenájde tak vymyslíme …
@rebellefleur presne tak.
@rebellefleur mňa pobavila veta nemenovanej tu, ktorá prirlačená k múru faktami napísala, že načo si ženy robili deti so psychopatom. Tak som sa nás ňou pozastavila, že je dosť možné, že ona je v hlavnej role psychopatky u nich doma, alebo len trepe dve na tri ako vždy a nerozmýšľa lebo…
Pozri, citala som dnes celu diskusiu a úprimne musím povedať, že štýl komunikacie nebol ok veľakrat ani na jednej ani na druhej strane
@rebellefleur Suhlasim
@autor Uz staci, toto nie je dobre k nicomu
@rebellefleur áno, uznávam svoj podiel viny, ale naozaj mi je tej matky úprimne ľúto. Hnevá ma veľmi keď vidím, ako mu to verejne prechádza a chce sa mi kričať na celý svet, že to snáď nie je možné že ho ešte samotné ženy potľapkávajú po pleci- obrazne napísané.
@mircalla myslíš, že žena, ktorá tvrdí, že matka je viac, ako otec a matka sa nesme porovnávať s otcom nieje manipulátor? Že to dieťa od malička nemanipuluje, že ona je viac, ako jeho otec? To sú presne tie ženy, ktoré po rozvode vymažú otca dieťaťa. Vidíš to aj tu v diskusiách, kde chcú len peniaze a nič viac.
Nechcem žiadnej dotknutej žene jatriť rany, ale niečo by sa malo zmeniť. Minimalne by sa mala urobiť osveta ako funguje narcista - rodič vo vzťahu k dieťaťu a druhému rodičovi. Vidím aj na diskusii, že veľa žien napísalo dovetok- ,,ale veď dieťa nechce ísť k matke”. Vidím medzery v tom, že ľudia si neuvedomujú, že malé dieťa opakuje len to, čo mu bolo povedané niekým dospelým. Uvediem príklad- keď malému dieťaťu poviete, na ulici ťa môže ukradnúť biela dodávka, dieťa dostane až fóbiu z bielych dodáviek a dosť pravdepodobne zo všetkých iných dopravných prostriedkov všetkych farieb. Toto treba ľudom objasniť, že ak jeden rodič štve dieťa proti druhému rodičovi, jednak tým nenávratne vzťah s druhým rodičom poškodí a za druhé, poškodí tým psychyku a emočný vývoj dieťaťa. Narcisti ešte robia jednu vec. Prekrúcajú realitu- tzv. „gaslighting“ a robia to s cieľom pripútať si svoj objekt, aby mala obeť pokrivený obraz o realite a len pri narcistovi sa cítila bezpečne a pravdivo. To, čo praktizujú na ženách, robia na deťoch, ktoré takýmto manipulovaním zlomia.
@lalenka33 mýliš sa. Som za zdravý vývoj dieťaťa do ktorého života normálny otec úrčite patrí. Dokonca aj nehodný otec by podľa mňa nemal byt v očiach dieťaťa dehonestovaný. Nikdy by som sa neznížila k štvaniu dieťaťa proti druhému rodičovi. Povedať jemne pravdu ak treba, poukázať vo vhodnom veku vhodným spôsobom na realitu ak partner musí, ale neznižovať rodiča v očiach dieťaťa. Ak ponížiš rodiča v očiach dieťaťa, ponížiš samotné dieťa, ktorého súčasťou a samotnou identitou sú obaja rodičia.
Autorka prepáč, ale to sa nezhoduje s tvojím vyjadrením, že matka je viac, ako otec lebo dieťa porodila, kojila atď a že matka bude mať vždy väčšie právo na dieťa, ako otec. Mám kamošku, ktorej mama mala rovnaký názor, ako ty. Pri každej možnej príležitosti to kamoške vykričala. Stačilo, že sa priklonila na stranu otca a už počúvala, ako ju ona porodila, vychovala, prišla o karieru. A otec ,,len zarabal a všetko platil" . Kamoška má 35 a už 2 roky si traumu z matky a z toho, že kvôly nej prišla o karieru a peniaze rieši u psychologičky.
Pracovala som na UPSVaR a videla som xy prípadov, kde mal väčšie právo na dieťa otec, ako matka. Lebo matka sa o dieťa nestarala, flákala sa s kamaratmi, ušla s iným chlapom a dieťa nechala. Preto je tvoje tvrdenie, že matka má vždy väčšie právo na dieťa úplne cez čiaru a je to klamstvo. Nie každá matka sa o svoje dieťa aj stará. A je kopec rodín, kde sa obaja partneri rovnako starajú o financie, domácnosť a deti. A tak isto je kopec žien, ktoré by najradšej boli doma s detmi 18 rokov , nikde nepracuju, deti v školke, škole ale oni chcu byt doma lebo muž dobre zarobi, postara sa finančne a potom pride rozvod a matka nemá nič, ani peniaze, ani byvanie lebo ona sa starala o dieťa ( ktoré je už xy rokov v škole) a vzdala sa kariery a muž má byvanie, peniaze lebo on pracoval... No niekto musí aj pracovat, aby mali z čoho žit a kde byvat. Nemôžu byť doma obaja rodičia a starať sa o dieťa.
@lalenka33 narážala som na väčšinu normálnych matiek, ktoré sa starajú, tie majú prirodzene u dieťaťa navrch pred otcom. Samozrejme to nemôže žena takto prezentovať a dieťaťu ešte aj vykrikovať. Čo si tu uviedla, sú všetko extrémné prípady, ktoré sa isto dejú, ale o tých nebola v tejto diskusii reč. Tak ako otec môže byt zlý rodič, môže sa aj matka chodiť flákať a neplniť si vyživovaciu povinnosť, no je ich neporovnateľne menej oproti mužom, ktorí nemajú materinský cit, lebo dieťa nenosili 9 mesiacov, nerodili, nekojili a nestarali sa oň v takej intenzite ako matky. Stojím si za svojim, že normálna matka má navrch a je pre dieťa dôležitejšia ako otec a kľudne si to prečítaj aj v odbornej literatúre.
@autorka to, naco sa snažíš v prvom rade poukázať je, ze na Slovensku zial neexistuje vymožiteľnosť práva.
A v prípade jeho porušovania sa vlastne ani nič nedeje. Žiaľ, je tomu tak. Prečo? Treba sa pýtať tam hore.
Uz sme ti to tu písali spolu so @zalka ze keby sa dávali za nedodržiavanie mastné pokuty, bolo by tomu inak. Pripadne by bol ten, ktorý bráni v styku druhému rodičovi uznaný vinným a odsúdený. Hneď by mali "motivaciu" dieta pripraviť na to, ze bude chcieť ísť k druhému rodičovi uplne dobrovolne. Tomu ver.
@lienka.7 napísala som to pred vami, že by mali byť postihovaní za zamedzovanie styku ak boli vydané súdne rozhodnutie právoplatné.
V prvom rade si myslím, že psycholatovi dieťa do rúk nepatrí vôbec a tiež že striedavú starostlivosť by mali absolvovať rodičia ak na nej trvajú a nie dieťa vo vývine.
@lienka.7 to je úplne od veci komentár, prepáč. Dieťa nie je hračka, ktorá sa dá vypnúť a odložiť a tvojím nápadom by bolo dieťa poriadne traumatizované. Svoje dieťa hoď komu chceš.
Autorka, narážam na tvoj blud z času 23:58. Po prvé nie, nebola som pritlačena k múru faktami. Ty tu žiadne fakty nepises, len svoje choré domnienky. Po druhé tie ženy si tých chlapov vybrali samé. To je fakt. Či ešte stále fungujú dohodnuté sobáše ako to bolo kedysi? Nie. Je mi to ľúto, že si vybrali takých narcisov, ale opakujem, bola alebo je to ich voľba.
Po tretie, ,,Tak som sa nás ňou pozastavila, že je dosť možné, že ona je v hlavnej role psychopatky u nich doma”. Toto snáď nemyslíš vážne 😀 normalne žasnem čo dokáže tvoja chorá hlava. Nie som jediná, ktorá tu s tebou nesúhlasí. Väčšina žien, aj keď majú iné názory tak dôkazu krasne komunikovať a neurážať a ty tu ideš rozoberať moju rodinu a že som u nás psychopatka? Uvedom sa.
Ináč dosť o tebe vypovedá to teatrálne a úplne trapne zvolanie :,, Ženy ak toto dovolíme, stane sa to normou. Pän doktor Bizoň- dúfam, že dobre spávate?
Len sa tu zhadzujes….

@bloger vodu káže víno pije. To na teba krasne sedí. Pekný večer.