icon

Čo si myslíte o prípade zavrhnutej matky Beaty?

5. jan 2025

Čo je toto za štát keď to dovolí?

https://plus7dni.pluska.sk/domov/uplakane-viano...

autor
5. jan 2025

@gab1sol keby tebe odobrali dieťa a muž ti bránil v styku s ním, by si videla, ako by si sa zlomila dievčatko moje. Ako by si skákala tri metre, keby si ho čo i len zahliadla von s niekým a mala maličkú šancu s ním vravieť. Neobhajuj tu učiteľky zo škôlky ktoré sú pre jej dieťa cudzie panie, lebo aj tebe sa také môže stať.

autor
5. jan 2025

@hipuska chlap je za chrumkavého ako vždy s hovorí pekne o dieťati a o nej. Opustil ju a po RD si zobral jej dieťa veď má kontakty čo by nemohol zobrať dieťa matke. Vidíš, vďaka spoločenskému tlaku súd naoko umožnil matke aspoň vídať dieťa, ale evidentne má otec kontakty a jednoducho si dovolí jej ho nedávať ani v určených hodinách nariadených súdom a vymožiteľnosť práva pri takýchto papalašoch je nulová.

muchotrafka298
5. jan 2025

Ty ju poznas osobne, ked ju tak vehementne obhajujes? Alebo si to ty a mysli, ze na to nikto nepride?

twinflame
5. jan 2025

Autorka ako reaguje to dieta ked vidi mamu? Uteka k nej? Tesi sa? Ako to prebieha?

cacianka
5. jan 2025

@gab1sol aj môj príspevok bol o tom, ako vyvádzala na mieste, kde to s jej synom nemalo nič spoločné, resp. vrieskala úplne mimo misu.
Tiež som bola znechutená a rozčúlený, čo je to za systém, chlapa, štátne orgány, keď nikto v republike nevie pomôcť matke, brániť záujmy dieťaťa aby malo kontakt aj s ňou. Ale niektoré fakty mi otvorili oči, a už viem že matka nie je taký anjel a chudera, ktorej všetci len ubližujú a hádžu polená pod nohy. Aj ja som mala sklony ju obhajovať, ako autorka tejto diskusie - robí to zúrivo ako keby len ona a B. mali pravdu, ale keď sa zviditeľnili niektoré fakty, nie som až taká bojovníčka, aby som nevedela kde je sever.
Platí tu : všetci sú debili, len ona je lietadlo....

autor
5. jan 2025

@muchotrafka298 môže sa to stať každej tu. Nepoznám ju, no hnevá ma v akej špine žijeme a ako funguje vymožiteľnosť práva pre nás daňovníkov.

Je to ako so šikanou v škole, keď ste všetci ticho a tvárite sa, že sa vás prípad netýka, podporujete svojou ignoráciou agresora a dlaždite cestu ďalším a ďalším ktorí vidia, že niekomu to prechádza roky bez trestu.

autor
5. jan 2025

@twinflame spýtam sa ťa takto: - ako podľa teba reaguje maličké dieťa, ktoré roky niekto navádza proti matke? Videla si už niekedy dieťa zavrhnutého rodiča?

gab1sol
5. jan 2025

@lalenka33 presne…

enmery
5. jan 2025

Baby, autorka ma ťažkú traumu z detstva a plus asi aj od nejakého partnera a takto si to projektuje.Preto ta agresivita a slepá nenávisť voči mužom. Tu neočakávajte konštruktívnu debatu. Ja už len toľko.😉

twinflame
5. jan 2025

Autorka, cakala sm priamejsiu odpoved, ale ok. Kazde dieta tuzi po matke a podvedome ju miluje. Ked ju zbada a nema dovod sa jej bat, sa rozbehne k nej a objime ju. Najma ak v tej chvili nie je v blizkosti niekto kto to dieta udajne proti nej ovplyvnuje. To je instinkt, takto by som si predstavovala, ze by reagovalo.

janai1
Odpoveď bola odstránená
aurora33
5. jan 2025

Pánečku autorka, neskutočne preháňaš. Vieš o tom, že týmto svojim zbytočným prskanim tu aj tak nič nezmeníš?

marca12
5. jan 2025

@enmery Ty si dobre mimo ani si nevies predstavit,co ta zena zaziva. Vplyvny curak ju odstrihne od dietata a ty napises,ze je to aj jej chyba? Vidno,ze si takeho cloveka nezazila,je pochopitelne,ze tomu potom ani neveris a domyslas si,co je pod pokrievkou

gab1sol
5. jan 2025

Oslovenie “dievčatko moje” si nechaj pre niekoho iného. A nie, neohrozovala by som cudzie deti. Nesprávala by som sa tak, že by na mňa museli volať políciu, čím by som stresovala nielen okolie, ale aj vlastné dieťa. Nesprávala by som sa tak, že by bola pri stretnutí s dieťaťom nevyhnutná prítomnosť 4 psychológov. Nesprávala by som sa tak, že by sa ma vlastné dieťa bálo.
Tvrdíš, že matku nepoznáš, vyhýbaš sa odpovedi, či máš naštudovaný spis, takže celý prípad berieš len jednostranne, z pohľadu matky. Nedávam všetku vinu matke, ale určite nie je taká nevinná ako sa prezentuje. Najmä, keď si na tom snažila postaviť politickú kariéru. Otec má dôkazy, že chcela so synom odísť na východ. Aj v článku je uvedené, že údajne udrela syna v škôlke. Bola zavolaná polícia, boli prítomné učiteľky a aj niektorí rodičia. Myslíš, že toľko ľudí by sa nechalo zmanipulovať?

alenka58
5. jan 2025

poznám niekoľko žien, ktoré maria styk otca s dieťaťom dlhodobo, samozrejme styk s otcom je súdom upravený a nič sa nedeje

enmery
5. jan 2025

@marca12 Kde som napísala, že je to jej chyba???Mimo si evidetne ty! Keď si myslíš, že svine sú len muži. A ja Ti poviem, že milujúci rodič, nebude svoje dieťa traumatizovat!!!!Tieto súdy a volanie polície sú následkom neochoty, nechuti 2 dospelých ľudí si uvedomiť, že tým nevyriešia nič a trpí len dieťa! Že rodičmi už budú navždy. Ty si asi tiež študovala súdne spisy, ktoré majú tisíce strán, aj všetkých možných odborníkov, ktorí robili posudky na oboch rodičov aj na dieťa? Ty a autorka ste Bohovia a viete presne, čo je v tých spisoch a čo sa medzi nimi udialo? Mimo som ja, lebo mi vadí, že 2 vydrbaní dospelaci si tramatizujú vlastné dieťa a po milión rokoch sa nevedia dohodnúť? Preber sa.

enmery
5. jan 2025

@marca12 Ja si len veeeeľmi ťažko domýšľam, čo je pod pokrievkou, keďže som to nikde ani raz nenapísala, že je vinný on alebo ona. Hlavne som nečítala spisy. Jediný, kto tu vykrikuje veci ako hotové fakty, je autorka a teraz ty. A som si priam istá, že vy ste s nimi tiež nežili a zo súdnych spisov nevideli ani čiarku, len čo napísal bulvár a vo veľkom súdite. Tak neobviňuj mňa z niečo, čo nerobím. Ďakujem.

marca12
5. jan 2025

@cacianka Cudujes sa jej? Mne keby zobrali dieta a nemozem ho vidiet zosalela by som. Ved tym,co si presla musi mat tak znicene nervy,ze az. A ktovie,co s nim zazivala 3 roky. Vsak si pozrite pribehy tyranych zien. To si ziadna z vas nevie predstavit,co to narobi so psychikou. Vsetky ste tu hrdinky bez kuska empatie.

marca12
5. jan 2025

@enmery Ja som toto zazila na vlastnej kozi s ex svagrom. Dopriala by som to kazdej jednej z vas si vyskusat takehoto psychopata.

lienka.7
5. jan 2025

@autorka niečo som o tom čítala, videla pár videí pani B.a úprimne ti poviem, mne pripadá trosku labilna. Cela ta jej prezentácia nie je ok.
Inak dieta chcela ako prvá odniesť ona, on ju iba predbehol, nie je tomu tak náhodou. Ako to, ze dieta zverili jemu? To, ze je/bola na RD nie je dôvod. Snáď mala rodinu, kde bývať a pod. Zažíva to, čo aj iní otcovia, ktor to zase robia ich ex.. lebo vieš, minca má vždy 2 strany...
Druhá vec je porušovanie súdnych rozhodnutí, tu by sa to malo upraviť, pokial rodic neumožní styk, dostane pokutu. A pokiaľ ani to by nepomáhalo, zmení sa proste rozhodnutie a dieta pôjde druhému rodičovi. Tuším @zalka to tu už spomínala. S tým, ze nie, nebola by iba symbolická, ale 500-600€ by som kľudne dala. Aby mali (najma) matky "motivaciu" nevymyslat si a naštvať deti proti otcom. Detto pokuty lekárom, ak vystavujú pravidelne potvrdenia, ze dieta je chore. A samozrejme, aby nedostali teploty/sopliky a pod.v nedeľu večer, keď v pondelok ráno si majú prísť pre deti. Pokial dieta place, ide aj v sprievode matky, kde je problém?
@autorka ty si to veľmi zovseobecnujes na tento prípad.

aurora33
5. jan 2025

@marca12 nie každá si vyberie psychopata za muža

marca12
5. jan 2025

@enmery Necitam bulvar. Staci zdravy rozum a ked je podla teba v poriadku,ze sa zena nemoze stretavat so synom,tak ja sa s tebou nemam o com bavit. Hociaka alkoholicka,narkomanka ma umoznene stretavanie s detmi,preco prave jej muz brani? Preco ho nemoze vziat pod dohladom na prechadzku? Lebo je to hnusny k....

marca12
5. jan 2025

@aurora33 A to je uz aka odpoved? Takze si za to mozu tie zeny same svojim vyberom? Nie kazda ma to stastie mat v sebe radar na rozpoznanie psychopata.

enmery
5. jan 2025

@marca12 Oháňaš sa tu empatiou a pritom zapraješ každej z nás zažiť psychopta-to okolo empatie ani nešlo. A mňa už neobviňuj z niečoho, čo som tu nikde nenapísala. Ďakujem za pochopenie.

marca12
5. jan 2025

@enmery Lebo take ako ty len ked zaziju,pochopia.

enmery
5. jan 2025

@marca12 Opakujem a teraz bez srandy-skopíruj mi, kde som napísala, že JE VPORIADKU, čo robí on a že navine je matka.

zalka
5. jan 2025

@lienka.7 počkaj tu 100vku som myslela za každé stretnutie.
Pri väčšine súdnych rozhodnutí je styk upravený na každú stredu TJ. 4 dní v mesiaci a 2x víkend... To je cca 600e mesačne.
Ak by rodič zo zverený dietatom nebol papalas alebo ťažko za vodou tak po prvých pokutách by dieťa dával druhému rodicovi s radosťou.
Ak by papalas abo ťažko za vodou bol a pokuty by nerobili problém, tak pekne po 2 rokoch vziať vodicak až do doby kým by sa nesplnilo súdne rozhodnutie a samozrejme pokuty ďalej by šli. Ak môžu chronickým neplatičom výživného odobrať vodičak, tak aj chronickým porusovatelom súdneho nariadenia by to mohli robiť.

Mnoho vymazaných rodičov by sa dočkalo stretnutí s deťmi a mohli by si budovať vzťahy.

igiana
5. jan 2025

Na margo toho, ze dieta v skolke neutekalo za mamou - malicke deti velmi rychlo zabudaju. Ak hladalo mamu ked jedneho dna o nu prislo, tak dietatu mohlo byt vysvetlene, ze maminka odisla, ma svoj zivot a budes mat iba mna, ja ta lubim a nikdy ta neopustim, budem sa o teba starat… Dieta zazije zranenie z opustenia matkou, preziva voci nej negativne emocie, kedze pravdu nepozna, a priputa sa k druhemu rodicovi. Ked ju po dlhom case uvidi je pre neho uz ako cudzia, dokonca moze pocitovat strach, hnev, kedze cim je starsie viac sa pyta a je mu vysvetlovane, ze mama je nebezpecna a dobre ze odisla.
Pripad v okoli: narcisticky muz, chorobne ziarlivy, zena od neho odisla s detmi s tym, ze budu mat striedavu starostlivost. Zo zaciatku to fungovalo, kym otec nezmanipuloval starsiu, ze matka rozbila rodinu, kupoval si ju drahymi darcekmi, zboznuje ju atd, dievca mame nevratil, nahovoril ju aby ostala navzdy u neho a matka nevie dosiahnut ziadny kontakt s dcerou, chodila za nou aj do skoly ale on chodi kazdy den ku skole striehnut ci tam ona nie je, ucitelkam dal zakaz ju pustat za nou. A ako je uvedene aj v clanku ak dieta nechce ist za rodicom, nemozu ho nasilu tomu rodicovi dat. To len na margo toho, ze ako lahko su deti ovplyvnitelne.

enmery
5. jan 2025

@marca12 Také ako ja?A ty so mnou sedíš niekedy na káve a rozoberaš, čo som zažila, či nezažila v živote?Neviem o tom. Ale o čom sa mam baviť s človekom, ktorý má tú obviňuje z niečoho, čo som ANI RAZ nenapísala. Takže vypni nenávisť a skús pochopiť napísaný text.

lienka.7
5. jan 2025

@zalka viem, ja by som to dala naozaj az tak extrémne. Aj ten bohatý papalas, si to rozmysli, neboj sa. To, ze je niekto "za vodou", neznamená, že teraz bude len tak rozhadzovat. To sú len myslene predstavy niektorých tu.