icon

Čo urobiť pri ohrození nebezpečným vodičom?

30. jan 2025

Ženy som v totálnom šoku. Išli sme s autom ja, priatel a 3 mesačne babatko. Vodič iného auta nám vošiel do cesty, šiel šialene rýchlo, skoro sme havarovali, našťastie auto z ľavej strany neslo a priatel rýchlo dal volant doľava. Trúbil na vodiča, ale on s kľudom volal a ešte sa usmial. Mohla to byt obrovská havária. Komu mám volať? Mám jeho ŠPZ. Je mi zle ako to mohlo skončiť.

lenkakravcova
•
30. jan 2025

Ak nemáš kamerový záznam, tak asi nikomu.. lebo to nemáš ako dokázať. Ak máš kamerový záznam, tak ísť na políciu.

jamimo
•
30. jan 2025

nerob si ilúzie, na príslušnom úrade PZ by ani brvou nepohli. Ľudia sú 🐖 vo svojom bytí a súkromnom živote, potom tie 🐖🐗 stretávaš všade= v obchode, na pošte, cestách, lyžiarskom svahu... 🤷‍♀️

crazy_cat_lady
•
30. jan 2025

chapem, ze si v soku a otrasena, ale obavam sa, ze asi vela nezmozes. bohuzial treba predvidat pri soferovani aj za inych. ja takychto situacii vidim denne cca 5 ( po ceste do/z prace), keby moj manzel nepredvidal aj za ostatnych, tiez by to dopadlo minimalne "slusnou" havarkou.. ale obavam sa, ze ak nemas kamerovy zaznam/svedkov a realne k nicomu nedoslo, tak spz vozidla ti bude na nic

patka06
•
30. jan 2025

Ak máte v aute kameru, tak môžeš skúsiť na políciu oznámiť, ale pochybujem, že sa tým budú zaoberať, keďže sa nič nestalo.
Ak kameru nemáš tak, len predýchať a upokojiť sa.

zlatkab2
•
30. jan 2025

Bohužiaľ nič nevyriešite. Nám sa stala podobná situácia, na ceste bolo viacej aút, len tak tak že sa nič nestalo, ale v šoku sme ostali viacerí, samozrejme vinník si išiel ďalej. Nemali sme záznam, tak sme to museli len rozdýchať.

s_o_n_i_k_e
•
30. jan 2025

Moja otázka na čo záznam, keď su dvaja svedkovia, ktorý boli svedkom uvedenej udalosti, majú SPZ a neverím, keď sa na policií niečo nahlási, že to nechajú len tak, poviem akým smerom ide, zastavia ho, dajú mu fúkať a vyriešené.

lenkakravcova
•
30. jan 2025

@patka06 ak má záznam, tak sa budú. Mňa tiež jeden taký truľo ohrozil. A dostal pokutu, aj keď sa nič nestalo, za porušenie nejakého pravidla a ohrozenie bezpečnosti premávky).. takže ak má záznam, tak to riešiť budú. Ak nemá - tak čím skôr si kúpiť kameru. Lebo bez nej sa dokázať nič nedá.

andrea_82
•
30. jan 2025

@s_o_n_i_k_e "urcite" ho budu nahanat niekde po meste. A co ked nenafuka? Niektori sa chovaju ako idioti aj za triezva. Svedkovia su sice dvaja, ale kde mas dokaz, ze si to nevymysleli?

jamimo
•
30. jan 2025

@s_o_n_i_k_e tak to by si sa čudovala. My sme riešili konflikt so susedou- neurotická, agresívna alkoholička (2 chlapi mali problém spacifikovať ju- úprimne, nikdy som nezažila tak ožratého a vulgárne-agresívneho chlapa... ), vyhrážajúca sa fyzickými útokmi, poškodzovaním spoločných priestorov a majetku. Všetko nahraté na mobil, svedkovia... V ten deň nás na PZ poslali domov, že máme prísť zajtra. Na druhý deň, že sa vôbec príslušník unúval, mal sprosté pripomienky a komentáre. Predvolali svedkov, doložil sa prepis nahrávky, aj USB kľúč... a vieš ako to skončilo!? Triezva pani sa pri výpovedi priznala, postúpilo to na priestupkové konanie. Tam nás sťažovateľov ani neprizvali!!! Keď som sa bola informovať odutá úradníčka a lá komunist systém ma informovala, že konanie už prebehlo, vyriešené, založené. Skoro ma tam vykotilo od zlosti 🤦 (Ináč mali sme už nachystané TO...) Potom som si povedala, však už pomaly balím a odchádzam z republiky, nebudem už čerpať svoju energiu a ničiť zdravie v tom Debilistane. Lebo však vieme, komu pomáhajú a koho chránia, však? 🤷‍♀️

kiki68
•
30. jan 2025

Zial asi nic, ja som raz pri takom, co nas vylozene provokoval a ohrozoval volala z auta policiu, pockali by nas na najblizsej pumpe, dotycny vsak nahle odbocil a fical opacnym smerom. Takze sme hliadku upovedomili a zrusili to ich cakanie na nas. Mali SPZ, neviem ci s tym nieco robilo, tam islo ale o 20 minut fakt zlej divociny. My sme jo chceli pustit pred seba a zastali, on vsak zastal za nami. Tiez minule vo Viedni mali vecer taketo ilegalne preteky, ohrozovali vsetkych okolo. Ale tam su na usekoch kamery a viem, ze vedia poslat predvolanku s TO. Ale aj tak sa to deje.

gab1sol
•
30. jan 2025

Žiaľ, nič. My sme mali podobnú situáciu - ohrozil nás šofér veľkého MHD autobusu. Prechádzal z pruhu do pruhu, nás vytlačil, museli sme sa vyhnúť do protismerného pruhu. Našťastie, oprotiidúce auto sledovalo situáciu a zabrzdilo… Mali sme videozáznam. Volala som na Dopravný podnik, že nech skontrolujú vodiča, keďže išiel ako opitý. Okamžite nás odkázali na políciu, kde sme to išli nahlásiť. Ale nič z toho, predpokladám, že dostal len pokarhanie, keďže vodičov je nedostatok.

nyusika
•
30. jan 2025

ja som riesila incident na dialnici s vodicom firemneho auta (Asseco) tak, ze som na HR, PR oddelenie a sefovi celej spolocnosti napisala (pravnik sformuloval) list s opisom celej situacie a otazkou, ako budu situaciu s agresivnym vodicom riesit.
pre info - jazdil ako sialenec, prechadzal z pruhu do pruhu, blokoval inych vodicov,,,v case rannej dopravmej spicky na obchvate D1 v Bratislave - tri pruhy.
ked sa isiel zaradit do pruhu, v ktorom som isla ja, jemne som zatrubila - aby si ma vsimol a nenabural do ma - cez dva jazdne pruhy predpehol vodicov, zaradil sa pred mna a, prosim pekne, ZASTAVIL vozidlo.
Ja som brzdila asi aj ocami - vodic vystupil, presiel k mojmu autu a zacal po mne hucat stylom "ty piip prije..., co na mna trubis, mam ti rozkopat piip..."
Nastastie, mam o tom z auta zaznam, mam fotografiu SPZ aj s jasne uznacenym nazvom spolocnosti - cize dokazovanie bolo jednoduche.
Zamrestnanec dosta pisomnu vystrahu kvoli hrubemu poruseniu discipily - zle meno firmy a na vlastne naklady si zaplatil kurz na zvladanie agresivity + ja som dostala 24 asi metrovych ruzi ako ospravedlnenie - priviezol to kurier

toto ako typ, ked budete mat problem s agresivnym vodicom jazdiacim v aute s oznacenim firmy. odfotte si SPZ, odfotte si nalepku na aute a volajte/piste
treba to riesit !

kiki68
•
30. jan 2025

@nyusika je fakt, ze toto moze byt dovod na hodinovu vypoved aj po rokoch prace. Aspon ja som to tak nasal cca definovane v Rakusku. Ak ide o firmu, tak je to mozno aj vyhoda

petracandle
•
30. jan 2025

Ak máš kamerový záznam tak smer polícia. Ak to bolo firemné auto tak napísať do danej firmy aj so záznamom - presne ako @nyusika

Ak nemáš video, tak bohužiaľ...tvrdenie proti tvrdeniu. Respektíve sa tým ani nebudú zaoberať

bloger
•
30. jan 2025

Neviem či sa to stalo v meste či obci. V každom prípade to ŠPZ daj policajtom. Vedia si to podľa mňa preveriť. Možno to aj niekto videl, že vás ohrozil. Niekde býva aj kamera ani nemusia ľudia o tom vedieť. Za pokous to stojí. Chápem, že je to šok. Našťastie sa nič nestalo. Vždy to ale prirodzene človeka vystraší.

ahhola
•
30. jan 2025

Spz bez videa bude len tvrdenie proti tvrdeniu. Ale mozno v blizkosti incidentu je kamera a pouzitelny zaznam. Rieste. Napraskajte ho. Po svete chodia tak strasni magori, ze...nosia praky. 💥