Ďakujem, prosím, dobrý deň - to sa už nenosí?
zamyslite sa nad sebou KUPUJÚCE 🤐 🤐 🤐 🤐
o čom chcem diskutovať? to ako, že je normálne, že ani bú, ani mú nie sú chopné, česť výnimkách sa slušne opýtať, pozdraviť? to len mne pripadá divné, nikdy by som si nedovolila prísť do obchodu a povedať chcem to, odmerajte mi to, pošlite mi to atď, bez toho, aby som nepozdravila a nepoďakovala a tie nezmyselné otázky, kt. niektoré dávajú /ale to by už bola iná téma zas/, len som chcela týmto povedať, že určinie nie som sama, kt. takéto jednanie vadí 😉
@danielahamar no vieš, možno je to tým, že ako ty začneš, tak ďalší pokračuje... prečítaj si po sebe čo máš napísané vo svojich podmienkach:
NA DOBIERKU NEPOSIELAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cenu nezjednávajte !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ceny poslaných balíkov alebo listov budú podľa cien SP. http://cennik.posta.sk/
Veci posielam po prijatí peňazí na môj účet.
Čakám 3 pracovné dni /prípadne dohoda/.
Ak si dáte tovar len premerať a do 24hod. sa neozvete, tak rezerváciu ruším a ponúkam vec ďalšiemu záujemcovi.
Ak treba tak tovar aj podržím, ale len do určitého času, kt. bude dohodou.
Tovar neberiem spať,keďže je všetok používaný,tak si prosím čítajte čo je napísané, ďakujem za pochopenie.
Ak sa Vám páčil môj tovar, prosím píšte aj hodnotenie
Prajem pekný deň
PROSíM NEZJEDNáVAJTE CENU !!!!
Poštovné nie je v cene, ak áno, bude to uvedné v inzeráte.
ešte šťastie že hádam až deviata veta je "prajem pekný deň" predtým samé strohé vety, výkričníky... Aký rozdiel je prečítať si podmienky od inej predávajúcej, napr.:
Milé mamičky-zákazníčky. Ďakujem za prejavený záujem o veci z môjho obchodíku.Na otázky,ohľadom tovaru,rada odpoviem a poradím čo najrýchlejšie. Veci posielam po prevode peňazí na môj účet doporučene,aby ste si balíček prevzali osobne.Na dobierku neposielam.Ceny,ktoré sú uvedené v každom mojom inzeráte sú bez poštovného,poštovné je 1,20eur až 1,80 eur,záleží od váhy balíčka.Na vašu vlastnú zodpovednosť,balík pošlem aj obyčajnou zásielkou za 0,60 centov. Veci o ktoré máte seriózny záujem,vám viem rezervovať..Teším sa na spoluprácu a ostávam s pozdravom.
To má človek chuť hneď inak komunikovať, keď si prečíta takýto príjemný úvod. Takže kuknime sa najskôr do svojho taniera, kým budeme kritizovať iného, hm? 😖
Len bohužial tie moje podmienky sú následkom niečoho, takže každá jedná akcia, má svoju reakciu, bohužial a ak niekto nechápem pekne milo, tak človek musí tvrdo, ale čo sa čudujem..... A skrz poštovného čo píšete, no nemám ešte aj zadarmo posielať? či im to doniesť domov, kde sme, ak pekne kupujúca so mnou komunikuje, takú odozvu má u mňa tiež /či zľava, či odpustenie poštovného, či darčeky/, ale ak niekto nevie čo je slušnosť, bohužial - ja nekradnem, nemám nič zadarmo 😎
vidím, že pointa tejto diskusie sa otáča, super, to je celý mk
a nebudem si meniť moje podmienky, kedže s normálnymi a milými nakupujúcimi sa vieme dohodnúť vždy, len sa treba spýtať 😉 a fidka, ver tomu, že do určitej miery je zákazník náš pán - čo si ten zákazník neuvedomuje dosť často
@danielahamar no akože občas mám aj ja dosť 🤐 🤐 🤐
@danielahamar nemeň si podmienky, ale potom sa nečuduj, podobné priťahuje podobné a ešte si aj tým znižuješ možnosť predaja... ty si ten kto chce predať, ty sa musíš ako prvá pekne pozdraviť a slušne komunikovať, lebo či chceš alebo nechceš pánom je zákazník, ak sa aj z neho vykľuje s prepáčením "hovado", ktoré nevie čo sa sluší a patrí... potom v komunikácii priamo s takým človekom už môžeš debatovať tvrdým spôsobom, len neviem prečo by sme si to mali hneď na začiatku za takých ľudí v tých podmienkach odskákať aj my, tí slušní . Lebo do tvojho bazára hádam nechodia len tí neslušní, že automaticky všetkých vítaš takto, chodia tam aj slušní ľudia, ktorí si prečítajú najskôr tvoje podmienky a to hneď akoby facku dostali a potom od nich ešte čakáš, že oni budú s tebou pekne komunikovať... len či práve ten tvoj úvod nepriťahuje rovno také týpky, lebo ja keď si prečítam takéto podmienky, tak radšej idem rovno preč, lebo to je presne ten pocit akoby som vošla do kamenného obchodu, kde ma síce zabudnú pozdraviť ale prvé na mňa vyhŕknu aby som si nezabudla utrieť topánky, aby som sa nedotýkala tovaru, aby som nečakala, že mi tovar odložia atď, proste kopu pravidiel a na konci si móóóžno spomenú a povedia, jáj ozaj a " Dobrý deň". No keďže ja som slušný človek a chcem normálne komunikovať tak by som sa ihneď otočila a išla preč, lebo by som sa fakt bála čo dotyčná predavačka na mňa ešte môže spustiť. A nikto tu nehovorí o tom, že máš niečo dávať zadarmo a s poštovným to nemá vôbec nič, len som okopírovala tvoj spôsob komunikácie a iný spôsob komunikácie v podmienkach - v podstate dotyčná má skoro rovnaké podmienky ako ty, len podané milým a slušným spôsobom, ono pre mnoho ľudí to je niečo ako úvod, informácia o predávajúcom, a na základe toho si robí prvotný názor 😉
Pozri, ja to nemyslím zle, ja som si prešla pár kurzov a školení ohľadom komunikácie so zákazníkom, a aj s vlastných skúseností viem, že je to niekedy ťažké, lebo na svete sú aj veľmi príjemní ľudia a aj veľmi drzí a zlí a ty sa s tým bohužiaľ musíš zmieriť. No v prvom momente nevieš, kto k tebe do "obchodu" vchádza, takže ty ako obchodník musíš byť pripravená v prvom rade na tých slušných a dobrých, pri tých neslušných alebo prefíkaných si akurát musíš dávať veľký pozor aby ťa neošmekli. To či ťa zákazník pozdraví, poďakuje, poprosí, je síce pekné a mne sa to tiež páči, ale je to len bonus pre teba navyše, podstatné je, že bezproblémovo kúpil, ty si bezproblémovo predala a on odchádza spokojný. 🙂
Dalsia mudra,studovana 😎
mám také isté skúseností,denne otázky,premerajte,aké to je?,prečo?,načo?,,,,a potom týždeń žiadna odpoveď 😎 mám pocit že niekto asi ešte za odoslanie mailu platí a takto sa snaží šetriť,,lebo napísať "ďakujem,nemám záujem,nesedí nám to,našla som inde...zaberie asi 10sec,,,
a tiež keď mám o niečo záujem a napíšem tak sa občas odpovede nedočkám 😀
Niektoré "kupujúce a predávajuce" by si mali radšej skočiť na AZET ak majú len dlhú chvílu 😝 😝 😝
@danielahamar nič na podmienkach nemeň,,nemá to zmysel,,ja mám myslím celkom slušné a jemné a aj tak keď narazíš na hulváta a niekoho kto si len chce overiť či mu príde notifikácia na mail tak to nečíta 😉 😉 😉
@toxica mne žiadna notifikácia nechodí, aj o to som ukrátená 🙄 , ja to tu balím asi 😲
😉 založ tému ako nastaviť notifikácie,vidím že tu samá skúsená žena tak poradia 😉 😉 😉 😉 ja idem kúpať deti 😀 🙂 🙂 🙂 nič tu nebal,trpezlivosť ruže prináša,možno mesiac,dva,rok,tri a naučia sa aj prosím,ďakujem,dobrý deň 😉 😉 😉
@toxica však som tu už 5rok, tak trpezlivosti už bolo dosť si myslím, a ide to stále čoraz viac dolu vodou 🤐
tak na blbé otázky nereaguj 🙂 ak niekto niečo chce nech to skúsi slušne 😝
@danielahamar ahoj, ja som darovala kočík po dcere (podotýkam moderný a bez chýb), jednoducho mi muž povedal nech ho niekomu darujem, nech nám ide z domu, ked ho netreba, tak som dala inzerát, že ho darujem ale len osobný odber a našla sa taká "milá pani" že ked jej ho nechcem poslať, kludne jej ho môžem priviesť do Liptovského Mikuláša, čo je asi 400 km od nás. Vtedy som povedala že podaktorí niesu vďačný ani trocha. 😒
@mirkakab som rada, že niekedy za dobrotu , kt. ide na žobrotu 😉 nie som sama, proste ma to už nahnevalo a musela som to sem dať, nech sa na mňa hnevá kto chce 😔
jaj, dievčatá...no, čo už, nie každý sa vie slušne správať...ale, možno podľa toho dotyčného/tej dotyčnej je to maximálne slušné správanie 😅 ...tiež ma to zo začiatku "hnevalo", ale teraz to skrátka ignorujem, odpovedám v takom duchu, ako bola daná otázka - "máte toto ešte?"...odpoveď - "inzerát je aktuálny..." a tak...načo sa zbytočne rozčuľovať...a to, že sa niekto pýta na miery a potom sa už neozve?...fajn, aspoň si tie miery uvediem rovno do inzerátu (ak tam ešte neboli, lebo väčšinou všetko meriam hneď, šetrí mi to čas...)...ale, zatiaľ som odpovedala na každú otázku, lebo to je zasa moja "vizitka"...
@ivett1 tak ak sa ma niekto opýta takým štýlom ako píšeš, že "máte to, chcem miery a atď" , tak ja mám tiež tak odpovedať? 😨 však ale mne to nejde 😔 , preto ma to hnevá, že každá by mala vedieť, čo je aspoň trošku slušnosti. Chápem, ak berie viac vecí, že nebude písať pod každú, dakujem, prosím a tak, ale potom fakt neviem, čo môžem od takých ľudí čakať 😖 asi musím byť viac flegmatickejšia 😀
@danielahamar no, ja po tých skúsenostiach...nielen tu na MK... odpovedám presne tak...stručne, ale slušne... 😉
Treba to brať s nadhľadom, nie sú všetci dokonalí a inteligentní ako my 🙂
@danielahamar ja si myslim, ze to nejako ide s dobou. V case, ked ma kazdy mobil a konverzaciu, ktoru by ste z oci do oci vybavili za 10 minut, stlacite do jednej SMS, do statusu na Facebooku napisete jednu holu vetu, dokonca nekompletnu...som ucitelka, vidim, ako v dnesnej dobe decka konverzuju a to sa deje aj tu. Kazdy chce nieco co najrychlejsie, s co najmensou namahou... 😔
@adri266 len mi povedz prosím ťa, ako potom vychovávame svoje deti, ked už my rodičia to nevieme povedať a považujeme to za zbytočnú vec ☹ ☹

@danielahamar a o com chces diskutovat? skus sa podelit o zazitky v teme skusenosti s predavajucimi