icon

Demonštrácia sily v Nemecku: Máme sa obávať?

24. aug 2024

Demonstracia sily, ci naco je dobre prevalcovat 9000 mestecko 50 000mi vyznavacmi koranu v 350 stanoch...?

Demonštrácia sily v Nemecku: Máme sa obávať?
stanulienkat
24. aug 2024

@la_dolce_vita ma to velky suvis s moslimskou komunitou.

f333
24. aug 2024

@777januska777 Ty nic nevies o bezpecnostnej situacii v de. takze je uplne od veci porovnavat jedne utok jednej mladistvej pachatelky s ter.utokmi a vrazdami,ktoresa stanu kazdyden v de na roznych miestach
.Prave tu zlu povest si ti moslmovia vysluzili v de a zap.krajinach svojimi kriminalnymi nasilnymi cinmi a to pocetnymi.Utocia na ulici, v o vlaku, kdekolvek... ja zijem v de viac ako 20 rokov.takze na rozdiel od teba mam vedomosti,kto a ako pacha kriminalitu vde. Apodla toho mam aj relcie .Ano, sme opatrni a vyhybame sa ludom s ´juzanskym vyzorom´.pr ema se vasdne dobro...... tomu shovori zivotna skusenost Pretoze pol.islam je podobny kom. a fas.ideologii. Cize zivi nenavist k inym ludom..... co nevyznavaju jeho ideologiu....
A preto ich zabijaju.... Prvda, ideaj o inu mentaluitu.. Chovanie.sav roznych situaciach... .. Su via inpulzivni, nemaju sebakontrolu.. tak nasilne tr.ciny pachaju v ovela väcsom pocte ako nemcke obyvatelstvo
To je fakt a realita zivota v zpa.krajinach...
Ajeste neico ti poviem,. Som prsvedcena,ze taky tyzden vmosl.gete v d e ti opoprvi mienku, ,ze preco sa treba vyhybat pod..ludom.z A preco uz ja politici hovoria o tvrdom zakroku voci nim..... zatial nic nevies,tak tak aj tvoj prispevok beriem.....

filipjohns
24. aug 2024

Desí až príliš. Túto múdri ľudia ktorí sa zišli na modrom koníkovi zožrali múdrosť sveta a vedia ohodnotiť úplne všetko, vedia úplne ho.... Situáciu okolo Islamu sledujem už veľmi dlho. Snažia sa pretlačiť svoje náboženstvo do EU krajín. A ako vidíte, vláda s tým nič nerobí. Praktizujú to na verejnosti a tak vyrušujú svoje okolie. Ich cieľom je zmocniť sa s ich vierou po celom svete. A potom budú ľudia nútení sa modliť alebo prijať toho Diabla (Allaha z Koránu) ku ktorému sa modlia. Aj biblia spomína Antikrista.
Predstavte si že kresťania idú do moslimských krajín a modlia sa niekde pred parlamentom Afganistanu a vedľa nich stoja Talibani. Viete čo by sa stalo? Zabili by vás.
Ale za toto môže Európska Únia a ako vidíte čo sa tu deje je jednoduché že sa takíto ľudia dostávajú do európskych krajín.

kiki68
24. aug 2024

@f333 a nuti Ta tam niekto zit? Si taky isty Auslander pre nich ako vsetko ostatne. Ved ked niekomu nie je v nejakej krajine dobre, tak hybaj prec a mozno do rodnej krajiny. Ja sama na SK nezijem, ale keby mam nejake vazne pochybnosti, tak sa snazim dostat inde.

kiki68
24. aug 2024

@filipjohns za toto v Nemecku moze 2. svetova, museli prijat Turkov a kadeco. Nie EU, ta zase nie je vsemocna. Keby bola, tak by na Slovensku asi veci vyzerali inak.

f333
24. aug 2024

@kiki68 Je to moj domov.Amam ho rada.Preco by som mal ja ist prec zo svojej vlasti, nie ti ,co tam nepatria anedoka zu sa prisposbit kulture a pravu v de?
Ty ma poznas? Ked si odvazujes tvrdit,ci som ja Auslander? Takze s inechaj tie tvoje vyroky.. Aked budes mat realnu prvnu aj zivotnu skusenost s kriminalitou orient migrntov v de,potom mozeme podebatovat....

777januska777
24. aug 2024

@f333 áno skúsenosť a aj strach z toho, ze sa ti to isté môže stať. To je normálna ľudská vlastnosť. Ja sa tiež bojím lietať, ze lietadlo spadne. Je to strach, ktorý som si preniesla zo skúseností druhých. Rovnako ako ty si si ten strach vytvorila u seba, lebo to zažili iní. Ono sa veľmi ťažko s takým strachom bojuje. Ja ti len chcem vysvetliť, že ľudia sú všade bo svojej podstate rovnakí, majú svoj strach a rovnako robia zle veci a tiež si so sebou nesú výchovu z domu. Problem nás ľudí je, že keď sa už rovno budeme na každého pozerať so strachom a budeme čakat od toho človeka zle veci, tým v danom človeku vytvoríme blok a nenávisť, taky človek rezignuje a zmieri sa s tým. Pekne to bolo ukázané v rozprávke Zootopia, tam zajačica po vlastnej skúsenosti a aj po skusenosti inych neverila liškam. Veľa zvierat líška neverilo a líšia potom povedal, ze keď si všetci myslia, že som zlý, tak budem zlý.
Každý človek má svoj vnútorný svet.

filipjohns
24. aug 2024

@kiki68 Prd. Oni sa snažia dostať do Európy z dôvodu lepšieho života a množia sa tu ako cig**i. Príde skupina uvidia že im je tu dobre, tak príde ďalšia. Vláda môže za to že ich sem púšťajú. Verte na moje slová nie že bude vojna medzi krajinami ale medzi náboženstvami. Oni vedia čo robia a čo chcú spraviť. Dokonca už aj na Slovensku pár ľuďom zaje... a dali sa na Islam. Konkrétne v Banskej Bystrici a ktovie či nie aj v BA majú prenajaté priestory kde sa chodia "modliť".

777januska777
24. aug 2024

@filipjohns tak zas si uvedom, ze Európa nie je kresťanská, je tu vela nabozenstiev a preto mozu aj moslimovia zit podla seba.
Ale ak chceš porovnat skus poslať moslima do nejakej obce na východ ci sever slovenska, nech sa skúsi modliť pred krčmou ci kostolom, to by nerozchodil.

777januska777
24. aug 2024

@filipjohns krásny príklad pohostinnosti a dobra Slovákov sú aj mazurekove kamene do matky s dieťaťom. Alebo tie dve babičky co vrieskali na migrantov. Takze tvrdiť o tom, aký sú zlí moslimovia a tváriť sa, ze my kresťania ci nemoslimovia sme dobro je smiešne.

filipjohns
24. aug 2024

@777januska777 Ti ktorí povedia že sú kresťania len že to povedia nemusia byť. Ale človek nieje slepí čo tu robí v Európe islamská komunita. A Európa je a vždy bola kresťanskou krajinou a keď tu neboli kresťania tak tu boli ateisti čo nieje síce žiadna viera ale nebola tu žiadna ine náboženstvo.

abbey1
24. aug 2024

@kiki68 Fúha, to sú trošku silné slová. Myslím, že nikto normálny nemá žiadne predsudky voči ľuďom iného náboženstva či rasy. Problém nastáva, ak príde k násilnostiam, trestným činom, zneužívaniu sociálneho systému. Vtedy začnú problémy.
Úprimne. Prečo má odchádzať človek, ktorý žije slušne, pracuje, platí dane, vychováva slušne svoje deti? Prečo on má ustúpiť ľuďom, ktorí využívajú iba benefity, páchajú trestnú činnosť?
Jasné, človek, ktorý žije v pokojnom mestečku a nemá osobnú skúsenosť napíše niečo iné, ako človek, ktorý tie zmeny vo svojom okolí pozoruje, ktorý sa zrazu musí určitým oblastiam v svojom susedstve vyhýbať.

la_dolce_vita
24. aug 2024

Staci sa pozriet, co sa deje napr.v Gaze. Ako sa spolu nevedia dohodnut, fungovat, nasa dobrota a naivita sa nam vypomsti, ale uz bude neskoro..

1ryba
Odpoveď bola odstránená
zuzana76
24. aug 2024

@beloved to je prirodzeny kolobeh, europu by zaplavilo cokolvek, europa vymiera, Kedysi bola juzna cast spanielska moslimska, potom zvitazilo krestanstvo a teraz zase zacina islam postupne vnikat do europy, prirodzeny kolobeh. Kedysi tu bola Rimska ríša, atd... Ale toto nezastavime ziadnymi nacistickymi a nacionalistickymi hnutiami, tie vyprodukuju len zlo tiez. Presne viem, ako to myslela. Ze pozor, podme branit Europu. Lenze populacna krivka europy klesa: https://www.europarl.europa.eu/RegData/presse/p...

777januska777
24. aug 2024

@filipjohns nebola kresťanská a ani neboli ateisti, mali svoju vieru, ludia od vzniku sveta maju vieru. Len krestania skôr prišli a tie vlastne viery narodov zmenili na krestanstvo. Nemyslim si, ze toto nejako definuje a zhorsuje myslienku krestanstva, jednoducho je to historia, ktora sa musela stat, presne kvoli sile aku krestanstvo malo. Ja nikde netvrdím, že boj medzi náboženstvami nebude. Môže časom ten boj nastať, lebo ako som vravela je to veľká skupina, ktorá má radikálov, ktorí chcú svet ovplyvniť. A takých radikálov mame aj v kresťanských cirkvách a iných náboženstvách. Ide skôr o to akú silu majú, lebo ak sa zamyslíš ako sa krestanstvo muselo prispôsobiť iným vieram a ľuďom, lebo keby sa neprisposobilo, ludia by ho neprijali. Rovnako sa musia moslimovia prispôsobovať, radikálny prúd je radikálny stále, ale ten radikálny prúd nemá šancu prežiť v Európe, jedine možno nejaká mala skupina. Inak moslimovia sa dosť prispôsobili európskym normám. A taky človek co sa prispôsobí už iným veciam, často začne ten radikálny prúd odmietať.
Ty nevnimas aj moslimov ako ludi, máš v sebe tu predstavu, že sú bezmozgu a majú v sebe nejaký radikálny plán zničiť Európu. Lenze to nie je pravda. Oni tiež majú rodiny a garantujem ti, ze nechcú aby ich rodiny trpeli, kvôli nejakej vojne.

kiki68
24. aug 2024

@abbey1 tak ja som byvala 10 rokov vo Wien a U6 jazdila denne. Takze viem ake to moze byt. Ano, ale sme pre nich skoro to iste, clovek si mozno 10 rokov vidime nejake meno. Vieme ake mame v zahranici meno. Ako pre nejakeho ich narodniara sme tiez len odpad a skodna systemu. Zase tu v Kärnten sme mali kolegynu s Kopftuch a ta tri roky nemohla najst skrz toto miesto. Od nas tiez zial isla prave z toho dovodu, ze ju veduca s dalsou volala vselijako. Dievca si zazilo. Potom sa odstahovali naspat do Egypta. Bola narodena tu a vzdelana, zial nestacilo. Ale tak od nas bol Haider a toto tu stale zije

lenkakravcova
24. aug 2024

@tetapetra nebudem ťa presviedčať o opaku. Nemá to ani význam. 🙂 kto nechce vidieť, nevidí.

tetapetra
24. aug 2024

@lenkakravcova to ani nemusíš, nakoľko som ich pár zažila. Možno ty to dodržiavas, ale fešáci z moslimských krajín, ktorí tu "študujú"nie. Ale doma sú samozrejme 👼🏻👼🏻👼🏻👼🏻.

lenkakravcova
24. aug 2024

@abbey1 to je chýba toho, že zákon je v Európe častokrát nevymožitelny.
Keby to bolo tak ako je v šárii, že za vraždu je trest smrti alebo v prípade že rodiny obete dovolia peňažné odškodné (nútené práce a z nich odškodné), tak by bola aj nižšia kriminalita.
Ak tu niekto príde z priameho režimu a zároveň je ten človek kriminálnik, ktorý preto odtiaľ prišiel tu, tak tu má raj a môže si robiť čo chce. Zvyčajne tu nie je potrestaný tak ako by mal správne byť. Je to blbá situácia celé.
A sociálne dávky sú kapitola sama o sebe - to by bolo najlepšie zrušiť alebo rozdeľovať v regiónoch priamo, aby sa vedelo či to ide tým ktorí to potrebujú. Nie na štátnej úrovni bez vedomosti o koho ide.

lenkakravcova
24. aug 2024

@tetapetra som v pár islamských skupinách ktoré majú stovky muslimov Slovákov. A nezažila som nikdy to, čo opisuješ.

lenkakravcova
24. aug 2024

@stanulienkat toto je inak celkom zaujímavé. Včera alebo predvčerom Putin pobozkal Korán na nejakej otvaračke Jezisovej mešity v Čečensku.
Ako snaží sa spojiť krajinu. Tipujem že to je z jeho strany čistá politika.

kiki68
24. aug 2024

@lenkakravcova presne toto, nemaju sa tu coho bat, jedine deportacie skrz nieco. Vela z nich tu aj ocakava raj, socialne davky, socialne byty a inak nula nic. Potom su frustrovani ked to neni podla predstav. Tam doma by si to nedovolili, by dosli o krk. Vela z nich tu po case ak napriek vsetkemu nezvlada zivot a nechcu sa zaclenit. V podstate si tu vytvaraju svet ako tam, ale svoje pravidla. Lebo doma to ma tiez svoje pravidla a tu tiez.

tetapetra
24. aug 2024

@lenkakravcova 😂😂😂😂 lebo sa priznajú. Napísala som ti,že samozrejme doma sú svätí. To je podobne ako niektore známe tvrdili: moja dcéra nepije, nefajčí kdeže!!! A baba na diskotékach ožrata na mraky 😉 a cigareta strieda cigaretu

la_dolce_vita
24. aug 2024

@lenkakravcova a nie je v sarii napr aj ukamenovanie nevernej zeny? Tak ja si take nieco naozaj neprosim.

f333
24. aug 2024

@777januska777 fobia z lietania je lek.daiagnoza. Ale opodstatneny strach z nasilia v de,co pachaista skupina obyvatelov dlhe roky je nieco viac ako hoco len ludsky strach. jeto prvevticvne opatrnie,ktore nam moze zachranit zivot. Ao to ide.. Ak by si videlana sk uliciaxch moho pod.nasila utokminozmi, poderezavania hrdiel ci vrazd yci znasilnenia tymi etnikami ,tak by si pochopila,co pisem. ked na sk bud ena ulciach zanejak yca spod nasile pachane,potom s amozeme porzprvat o tom,ci jeto len strch zneznameho..
Potom uvidis,ako budes vychvavat sju dceru,aby s achanila styku s pod. mozmi ,budes dbat,aby v skole nebola spod.detmi,ktore uz tam pachaju nasilie emdzisebou a oprti inym dievcatam ci chpcom,co maju inu kulturu.. ty aby si pochopila,co pises, asi potrebujes prezit.
Mozno si pozri teraz pressekonferez WDR. policie a potom pochopis mozno,co ja pisem.....a to site aj ini psatelia,ktori nechapu,ze ekd do krjiny prde mas aneprisposbibvych ludi zinejkultry a mentality anechu cinevedia s aprisposobit ani zakonom v de, ze potom nastane protirekcia obyvatesltva,ked politici s tym nic nerobia.. A uz teraz je neskoro ,ze politici uz povedia ,ze musia byt tvrdi voci pod. utocnikom...
.. A preto Mnohi Nemcki obyvatelia si vypestovali voci pod. ludom averziu .....aoprvnenu.hadam si lennemylsis,ze seba ci svoju rodinu vystavim zriziku nasila pod individua? tak sai ch stranim.....
Ano,nie vzd y sa to da. A nemozeme byt zatvoreni doma,tak sa stal aj tento utok zo vcerajska..... A cia jeto chyba? nie povodneho obyvatelstva .Ale tych etnik a politikov,ktori dovolili,aby tito ludia takto mohli konat na nasom uzemi....

minenkak
24. aug 2024

Nie, práve sa tam vyvalujem

mondolina
24. aug 2024

@zuzana76
presne...silnejší pes *ebe.

777januska777
24. aug 2024

@f333 ja to chápem. Ono je to často v osobnej rovine a je jasné, že radšej dáš na svoj strach ako riskovať, ved co keby. Ide o to, ze veľa krát nie je úplne správne sa na to pozerať čisto z emocionálnej roviny. Mne sa páčilo co povedala @lenkakravcova o trestoch, jednoducho niektorí ľudia žijú inak a vnímajú to inak. A aj v tej najhoršej skupine sú rôzni ludia s rôznym myslením.

f333
24. aug 2024

@777januska777 ja sa na to nepozeram zo ziadnej emocionalnej stranky,.Ale praktickej aj ako dobornik. Takze to vyhnocujem spravne . A to tak,ze kedze politici dopustili/a preto teraz pred volbami sasnazia zachanit svoje percenta tym,ze tvrdia,ze budu postupovat tvrdo / ze tiieto etnika pachaju taku kriminalitu,ze s atu rozmohol antisemitiznus,ze chanili tie etnikatym,ze zatajoivali ich povod pri apchani tr.scinosti/ tak samusime chanit sami. Ato tak,ze budeme strnit tych ludi ako potencionalneho nebezpecnestva pre na s aj bezpecnosti statu.Pretoze stat sme my
Mna nemusi spresviedcat o tom, ci je toto stanovisko spravne ci nie. Ja viem,ze v danej situaci i je spravne....
A teba sa opytam, ako ty budes ,ak budes v danej situacii na sk ty...... ako obcan a volic sk nehovoriac dne ako odbornik na tr.pravo....
takze o tomto to je.nie o strachu z neznameho Ale prave z dobre znameho chvania tych ludi, ich myslenia , mentality aideologie,ktoru vyznavaju v drvivej väcsine Je to o protiopatreni profilakticky.... Cize prevencia je lepsia,ako potom liecbaTo plati v medicine aj u kriminality... ..... A kedze presne nevime,kedy ten utocnik/bacil /zautoci ako,tak je lepsie s atomu blacilovi vyhnut anajlepsie je kazdeho z tela odstanit .Skor ako zautoci...kedze utokov bolo aj e vela .....
Pochopila ale vieme,ze utocit bude ... /co vedeli aj poltiici,kedze stupen tr. utokov bol vysoky vyhlaseny a vyhlasenie policie a prokuratury o naraste tr.cinov utokom stupalo ,takze cheli zakazat nosenienozom a hlavne tych vystrelovacich/ ,tak je ajsne,ze takych ludi sa treba stranit ato preventivne....
to je rpste poznanie reality zivota v de...... aj vzap.krjinach. Citala si ,co sa stalo dnes v o fr? zapalenie pri synagoge.. tiez ter. utok..... .Co myslis,kto to bol? krestan z Francuzka? ci moslim..No moslim s pal.vlajkou......
O tomto to je. o praktickej skusenosti s ich chovanim... a naslenou reakciou na to......