Diskusia o politickej situácii vo svete.
Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22174438/vyskum-odhalil-z...
@tiimka mne osobne nevdia,pokial ,aj tie adopcie,pokial si adopotuju dake cigancata,nech.Ale vrcholne je ak si najdu nahradnu matku a tam im vynosi deti.Ale zasa cele centra pre umele oplodnenia su uz scifi.
@tiimka ale to uz je davno zname,ze dolar nieje kryty zlatom.A Cina robi navtim aby ich mena bola svetovou menou.
@aemka tak ja som sa to dozvedela vďaka mailu. Tiež mi to pripadá ako tichý súhlas. Kam sme až ochotní zájsť? Čo bude ďalej?
@tiimka ano lebo vsak americky dolar klesol na hodnote,hl kvoli uverom a pod,ved to musela byt otazka casu.
Ženy, peniaze (nielen dolar) nemôžu byť kryté zlatom. Sú kryté dlhom. Vsak sme v dobe, kde sa funguje na uveroch. Ruku hore, kto má hypotéku. A úrok sú fiktívne, budúce peniaze, prísľub. Kvôli tomu je to tak.
@viera27 no veru, žije sa na dlh.
@chinwag tak sa s nimi podeľ 🙂 Gró pôvodnej mojej správy bolo o zavádzaní antidumpingových clách, a bez linku som napísala o prepúšťaní v KE železiarňach. Doplnila som "neoverené kraviny" neoverenými linkami 🙂 "Somariny som trepala" o valcovaní ocele, bolo to mojou chybou, v rýchosti som napísala nesprávne
@vevesh tobznsmwna ze peniaze su kryte uverom,maju otm aj nejaku hodnotu?
@ktochytavzite nie, priklad v skratke- banka dostane od investora 100.000 a tie moze 7 krat posunut ako uver (pan A ma nazvys 100.000 a da ich do banky, pan B potrebuje na kupu bytu 1000.000, tak banka mu da "uver, ktory splaca"). Ten pan B zaplati za byt panovi C, ktory si tie peniaze znova ulozi v banke. Pan D potrebuje pozicku na podnikanie, tak mu banka da uver 100.000, ktore bude splacat. Atd...cize s tymi istymi "neeexistujucimi" peniazmi moze banka 7 krat uverovat. Viac menej cely monetarny system by skolaboval, keby sa kazdy dozadoval vyplatenia svojich ulozenych penazi v tu istu dobu...
@vevesh ano,tomubrozumiem ze moje peniaze moze banka niekomu poskytnut 7x. Aby sa tocili a len tak nelezali skladom.
@chinwag a co,v KE teda prepustaju?Ako sa Vam tam zije,msze dost robity?
Z mesta ocele kreatívne mesto. Košice sa chcú zmeniť
Cieľom ambiciózneho Masterplanu sú aj nové pracovné miesta.
Podobu Košíc v uplynulých 30 rokoch definovali najmä železiarne. Najväčší výrobca ocele na Slovensku je až dodnes najväčším zamestnávateľom východoslovenského regiónu.
Keď firmu prevzal na začiatku milénia americký U. S. Steel, pracovalo tu približne 17-tisíc zamestnancov. Počas 19 rokov ich postupne ubudlo 5-tisíc.
Oceliarsky gigant len nedávno informoval o pláne prepustiť až 2500 zamestnancov. Odísť majú do roku 2021. Podľa prezidenta U. S. Steel Košice Jamesa Bruna ide o opatrenie, ktoré má zaručiť prežitie firmy.
Čítajte viac: https://kosice.korzar.sme.sk/c/22179977/z-mesta...
Us steel znizil a bude znizovat pocet pracovnych miest, aby firma prezila. Podla mna to suvisi s odbyrom tovaru, teda aj cenami ocele. Ty si co myslis? @chinwag
na politicku skupinu som dala video o brutalnom naslii/ jednom z mohych / v de... sem pridavam aj foto z toho cinu...
Fakt len pre silne povahy ....
Muz /syran alebo Palestican/ zabija na ulici za bieleho dna muza pred ocami jedho 11 rocnej dcery..... macetou ci samurajskym mecom.....ten muz je naturalizovany Nemcc-kazach.obet aj pachatel sa poznali..
Takto dopada nemoznost integracie orientalca v Europe.
http://www.pi-news.net/2019/08/blutiger-asphalt/
len prd par dnami sa stal dalsi delikt pod.povahy.tentoraz islo o zabitie deieta Eritrejcasnom ,zijucim v Svajciarsku... ten sam otec 3 deti sotil pod iduci vask 8 ci 9 rocneho chapca,ked s matkou sili vnemcku na Vak na dovolenku....
Tohoto muza /kedze pracoval,pokial sa nwezacal liecit na psychiatrii ,davali za vzor uspesnosti integracie al uplne nestatil zvysky sudnosti ....
Sam prtom ohrozoval vo Svajciarsku svoju zenu,deti a susedu nozom... zatvoril ich v byte,odkila jeho zufala zena volala notruf...
potom isliel na vak a zacal zabijat v de.... snazils a zabit este jedneho pasaziera. strcenim pod vak..
at oto su len utrzky kazdodenych takychto uz roky trvajucich nasilnosti zo strany orientalnych migrantov..je bezne,ze v getach na zel.staniciach takto sa ´zabavaju´ aj turci....
to je video z tej hrozy..
http://www.pi-news.net/2019/08/brutaler-machete...

@namornicka teraz, ani nie 10 rokov dozadu bol alzir a sudan velmi vysoko so vzdelanim a celkovo kulturne a hospodarsky. A hospodarstvo nesuvisi velmi so vzdelanim, kedze nie kazdy stat funguje na principe, ze za skolstvo sa plati...ale suhlas , cim menej gramotnejsi je clovek, tam lahsie sa da ovplyvniz. I ked v dnesnej dobe ma obriu ulohu internet, kde aj inteligentni ludia sa daju poblaznit, pretoze nevedia selektovat informacie. Bohuzial...
A namiesto pinocheta tam mal byt franco🙈🙈🙈