icon

Diskusia o politickej situácii vo svete.

ktochytavzite
21. júl 2019

Tak podte diskutovat. @adsumus, @eva8, @andy4 @f33 a dalsie kt ste prispievali do kedysi celkom rozbehnutej diskusie.Ale samozrejme uvitam aj inych diskutujucich.

tiimka
Autor odpoveď zmazal
ktochytavzite
autor
13. aug 2019

@eva8 a co ked sa usa bude znevat?ved zsa je zavisle na cine,ci?

f333
13. aug 2019

http://www.pi-news.net/2019/08/eilmeldung-mosle...

dalsi utok macetou tentokrat v Sydney---- video hovori za vsetko.. jedna zena zranena , svykrikom ´allahu akbar´-akoze inak.. nastatie ho aj ludia spacifikovali skor,ako niekoho dalsieho zrani ci zabije....

ktochytavzite
autor
13. aug 2019
eva8
13. aug 2019

@ktochytavzite
usa a zssr boli vzdy protiklady. Toto leto jeden starsi pan podotkol, ze moj ospevovany koniec studenej vojny za vlady Reagana a Gorbacova bolen kvoli tomu, ze zacalo vesmirne zbrojenie Reaganom, preto pristupil na podpisanie zmluvy o atomovom zbrojeni. Konspiracia? No a Trump, typicky podnikatel, chce, aby usa bolo najbohatsie. Potrebuje peniaze aj cez mrtvoly. Aj preto rozne sankcie hlavne v ich prospech. (Plus info od toho analytika? - skryte dohody oponentov? Pravda, ci loz?). No a Cina sa rozmaha. Nielen "drobnocinania prenikli na trh s cinskymi vyrobkami, ale aj velkoobchod sa rozmaha. Ocel, teraz "neposlucha" s ropou... Je novodobou "hrozbou" pre usa. To su len moje zavery.

eva8
13. aug 2019

@ktochytavzite co myslis pod tym, ze usa je zavisle na Cine?

ktochytavzite
autor
13. aug 2019

@eva8 tak hl vyraba sa vsetko v cine,a vela ide do usa.

adsumus
13. aug 2019

@ktochytavzite ty mas ake vyhrady voci akej rase? slusne odkomunikujes podla svojich slov. Mas aj vyhrady voci sexualnej orientacii, ci nabozenstvu? Samozrejme slusne zas. Dakujem.

ktochytavzite
autor
13. aug 2019

@adsumus mne ziadna narodnost nejako nevadi ,sexualna orientacia mi je ukradnuta akurat nie som za aby honosexualom vynosili deti nahradne matky,nakolko nie sim sni zastanca umeleho oplodnenia a taktiez nie som zastanca adopcie deti honosexualmi.To je tak vsetko.Nabozenstvo,nech si kazdy veri v co chce,pokial je to miwrumilovne.

adsumus
14. aug 2019

@ktochytavzite pytala som sa ta, ake vyhrady mas voci rasam, kulturam, narodnostiam ty. Alebo ak mevies za seba ake take vyhrady su ok?

adsumus
14. aug 2019

@ktochytavzite preco mas problem s vynosenim deti komukolvek? Heterakovi je ok vynosit dieta, homosexualovi nie, preco?

adsumus
14. aug 2019

@ktochytavzite dalsia otazka, ktore nabozenstvo je mierumilovne? V mene kazdeho umierali a umieraju nevinni ludia.

ktochytavzite
autor
14. aug 2019

@adsumus nepisem ze vynosit dieta heterakovi je ok,pisem celkovo ze nie som fanusik umeleho oplodnenia a uz vobec nie vynosenia deti nahradnou matkou,ci hetero alebo homo.

ktochytavzite
autor
14. aug 2019

@adsumus ano zomieraliba zomieraju,ale to si ludia zle vykladaju,

ktochytavzite
autor
14. aug 2019

@adsumus nemam ziadne vyhrady voci kulturam,jednaj oreto ze zijem na sk,a nie aom v kontakte s roznorodostou a ak som aj bola v robote s nejakoubinou narodnostou,tak sme sa respektovali.Ine je kebyze aom s inymi narodnoatami v uzsom styku a castejsie,to by uz mozno som si uronil mienku osobne.

adsumus
14. aug 2019

@ktochytavzite nie si fanusik umeleho oplodnenia, ale deje sa to a bude sa diat, vadi? Ako si ludia zle vykladaju, ze kvoli hovadinam zomieraju nevinni ludia? Pre teba by bolo ok, ak by ti vyzabijali rodinu, lebo verite v Boha trosku inac?

eva8
14. aug 2019

nepatria súkromné otázky do IP pošty?

adsumus
14. aug 2019

@eva8 to zalezi na odosielatelovi a prijemcovi, chcela by si rozhodovat kto komu pise a ako? Ze? Inac sa spytam, co ti tentokrat vadi?

eva8
14. aug 2019

@adsumus trošku mi momentálne vadí, že mám patizon a nemám ho komu pripraviť 🙂

adsumus
14. aug 2019

@eva8 nepytala so sa na tvoj hlupy patizon, ale na ake sukromne otazky maju patrit do Ip posty, predpokladam, že neragujes mimo tuto diskusiu.

eva8
14. aug 2019

Indii chýba 60 miliónov žien. Ak matky čakajú dievča, idú často na potrat
Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22188520/india-dievcata-p...

eva8
14. aug 2019

New York je stále dúhový
Keď Trumpovo ministerstvo zahraničných vecí zakázalo americkým veľvyslanectvám vyvesiť dúhové vlajky na svoje budovy, v prezidentovom rodnom meste sa nedal spraviť krok bez toho, aby dúha nebila do očí.
Čítajte viac: https://komentare.sme.sk/c/22182503/new-york-je...

eva8
14. aug 2019

Okolo Hongkongu sa zhromažďujú ťažkoodenci. Chystá Čína zásah?
Čítajte viac: https://svet.sme.sk/c/22189736/hongkong-hong-ko...

adsumus
14. aug 2019

@eva8 a nevies preco trump zakazuje duhove vlajky, co cina, ludia protestuju, lebo maju zlu tv?

ktochytavzite
autor
14. aug 2019

@adsumus nie ale deje sa to,za to ze su niektori ludia pometeni asi ani Boh nemoze;))

adsumus
14. aug 2019

@ktochytavzite to odpovedas za evku alebo za seba piprosim specifikovat na co reagujes, dakujem.

ktochytavzite
autor
14. aug 2019

@eva8 tak indky asi doplatili na svoju sprostist,teraz budu dievxata vyvazene zlatom

eva8
14. aug 2019

@adsumus nie som v kontakte s Trumpom, teda neviem prečo zakazuje tie vlajky 🙂. V Honkongu, protestujú už dávno, nie preto, že majú zlú tv, ale kvôli slobode, kvôli zabráneniu povoleniu odovzdávania info (ako kedysi štb, kgb). Vygúgli si. Trump je veľmi znepokojený nad touto situáciou, verí v pokojné riešenie.
​Agentúra AFP s odvolaním sa na vyhlásenie amerického prezidenta Donalda Trumpa ešte v utorok informovala, že Čína podľa amerických tajných služieb presúva svoje jednotky k hraniciam Hongkongu, kde sa už desať týždňov konajú protivládne demonštrácie.

Trump ešte predtým vyjadril nádej, že v Hongkongu nedôjde počas protestov k nijakým stratám na životoch a vyzval obe strany na pokojné riešenie situácie, ktorú označil za "veľmi komplikovanú".

adsumus
14. aug 2019

@eva8 chapem, nie si v kontakte s trumpom, ale vies v co veri. Ale ja sa ta pytam, preco cinania protestuju voci vlastnej vlade, asi sa nudia.

ktochytavzite
autor
14. aug 2019

@adsumus preci cinania protestuju vici vlastnej vlade?Tak sa im ani necudujem,tam tuez ludske prava su neznamy pojem.