Dlhodobá ignorácia žiadosti o možnosť blokovať užívateľa
naozaj vam, timu asmira, absolutne nezalezi na vasich prispievatelkach?
je vam prednejsia popularita, hadky a sikana nez klud a pokoj ako sa stale snazite klamlivo prezentovat?
narazam na kauzu anjelicek26. poznam ju osobne. je to clovek, ktory pomaha a snazi sa a kvoli vasej neochote a pomylenym prioritam ma odist?
kolko skvelych osob este vyzeniete?
preco je pre vas taky problem pridat tlacitko: blokovat?
kolko hlasov a peticii treba, aby ste to konecne urobili?
mariova odpoved na nase otazky bola arogantnym vysmechom:
ďakujem za článok a každej používateľke za reakciu. Reagovať budem postupne, teraz však k blokácii konkrétnych používateľov. Takáto funkcia nie je riešením, nakoľko tým sa problém len skrýva a ostáva naďalej "živým". V tejto veci sa treba pozrieť celkom na príčinu vzniku problému, ktorou v tomto prípade, ako sama píšeš, je do veľkej miery aj tvoja popularita. Este viac ako popularita, je pravdou to, že Modrý koník je kópiou reálneho života, v ktorom existujú radosti aj ťažkosti. My sa snažíme o to, aby koník vytváral čo najviac príležistostí na radosť a nie je našim cieľom spraviť stránku hygienicky čistou pred nezhodami. Práve tie sú znakom pokroku a preto som rád, že si o svojom probléme informovala verejne. Článok prosím nechaj aktívny, budem ho ešte potrebovať a ďalej reagovať.
reagovat budes postupne? takto? ze to zmeties zo stola?
funkcia blokovat nie je riesenim? a co je? ked pojdem s bolestou k lekarovi a budem si pytat liek, tam ma ma odbit s tym, ze on nevie preco ma to boli tak ma necha trpiet, kym na to nepride? to je spravny postoj podla vas, asmira timu?
ked je niekto popularny, tak ma byt povolene donho hocikomu hocikolko beztrestne kopat? bez nasledkov a sankcii? to je ten obraz, akym sa chcete prezentovat?
nezhody su znamkou pokroku? tak podme rozputat tretiu svetovu vojnu, nech vsetci vidia aki sme pokrokovi.
same skvostne slova, ale odkaz je jasny:
kasleme na vas, mile prispievatelky, ste pre nas len zdrojom penazi a nezalezi nam na vas vobec.
inak, zaujimave je, ze anjelicek vybielila svoj profil, vratane odpovede z redakcie ohladom jej komunikacie s irris, kde admin po jej preskumani zhodnotil a cierne na bielom napisal, ze nic urazlive medzi nimi nezbehlo. To sa ale zrejme nehodi do kramu, takato odpoved, vsak? Ta tu mala ostat! Zato tu ostala tema irris o kupani deti so zvieratkami...to ma byt co? Nejake memento? Ked sa cisti tak nech sa paci, cistit dosledne a vsetko, nie selektivne. Uz len cisto z principu! V opacnom pripade sa nemozem ubranit dojmu zo zinscenovaneho ataku. Ked uz sa tu teda hrame na spravodlivych, prosim, ale voci obom stranam!
@katasa ako to uz v zivote byva...."zlodej krici: Chytte zlodeja!"
tu ani nikto nic neukradol, len vyuzil volne dostupne zdroje a utrpela tym len samolubost ineho uzivatela. ale ako v zivote, netreba ani v tomto pripade, akciach a reakciach hladat ziadnu spravodlivost. ta neexistuje.
dakujem za <3. hned poleti potesit nejaku neveselu dusicku 😉
@vejula tak, ja tiez nemam prehlad o celej ich komunikacii, vychadzam zo zisteni priamo admina, ktory pisal, ze si ich komunikaciu presiel, za obdobie niekolkych mesiacov ci dokonca rokov. Rovnako vychadzam z toho, ze tak ako jedna strana kricala ako jej bolo ublizovane tak aj druha strana podala info, ze doslo k ublizeniu. Cize, tu sa nebavime o chudinke prenasledovanej obeti a nejakom predatorovi. Ale je to tu tak masivne podavane, pricom informacie, ak si ich clovek sklada dohromady, poukazuju na nieco ine a to na fakt, ze ani jedna zo zucastnenych stran nie je biela cista lalia, ako sa to tu vnucuje obecentstvu. Nestrannemu ucastnikovi sa proste zacne futro obracat z toho co sa tu odohralo za hystericku tiradu a lync. Najvacsia hanba pada na ten sfanatizovany dav, neschopny ani tej najelementarnejsej objektivity. No nic, aj tu opat zas sa potrdilo, ze spolky, certove volky. Nic dobre z toho nikdy netrcalo....
@jabadaba , áno - je to tak - lebo ak niekto dosť vágne napíše, že je na neho systematicky útočené, že už neznesie ten tlak, nenávisť atď atď., že zvažuje políciu.... tak by mal aspoň dať nejaký link (ak nie všetky), kde mu bolo takto strašne ublížené 😉 , aby to mohli ostatní posúdiť, lebo toto je dosť subjektívne. Aj ja môžem mať pocit, že má niekto neznáša, nenavidí, pričom tomu človeku môžem byť v skutočnosti ukradnutá 😝 😀. Občas si niekto projektuje svoje vlastné predstavy a pocity (možno pocity viny? hm? 😎 ) a druhému prisudzuje konanie a myšlienky, kt. nemusia mať s realitou nič spoločné. 😉
ale niektorým stačí takéto prehlásenie a už to berú za bernú mincu, že áno, tá druhá osoba musí byť riadna sviňa a úchyl a neviemčo a nemá tu čo robiť, zablokujte ju pán admin 😕 😕 😕 😕 😝 .
Pojmy a dojmy sú dve rozličné veci 😉 😀 😀 😀 .
@jabadaba
@bodka70 mate pravdu, ale ja sa na všetko snažim pozerať z dvoch uhlov. Na jednej strane anjeliček zverejnuje sukromie a musí počitať aj so zneužitim. Na druhej strane zas by som to nevidela len ako anjeličkovu paranoju, myslim, že irris mohla predpokladať a očakavať (a myslim, že to aj predpokladala, lebo ona inteligentná je), že anjeliček tuto temu o zvieratkach bude považovať za vyloženu provokaciu! Takže ako napisala jabadaba, zrejme tu nikto nieje bez viny. Irris aj mohla mať dobry umysel ale ja sa s tym spôsobom jednoducho nestotožnujem. Mne to pripada, ako keby som vonku videla tetu, ktorej trčí z kabelky penaženka, a ja jej ju ukradnem, aby si na buduce uvedomila, že si ju ma schovať lepšie.
@vejula , nuž áno - lenže tu na MK sa to provokáciami a urážkami vyslovene hemží (a podstatne horšími) a takéto dôsledky to nemá 😉 . Resp. väčšina ľudí maximálne nahlási adminovi nevhodný príspevok a ide sa ďalej. Neschvaľujem provokovanie ako také, to vieš 😉 , ale neschvaľujem ani neadekvátne odpovede na ňu. 😉.
teraz tu neriešim samotný spor a prečo vznikol (zverejňovanie súkromia na nete) , to je v podstane irelevantné, rovnaký nazor by som mala, ak by dôvod provokácie bol kvôli niečomu úplne inému.
@bodka70 ved ano, mne je jasne, že blokovať niekoho na zaklade par vyrokov jedneho človeka a jeho fanklubu je zbrklé. Ale zas necitim ako spravodlíve spraviť z anjelička paranoidneho schizofrenika, ktorý doma hlada pod gaučom ploštice. Proste ak chcem byť nezaujata na žiadnu stranu, musím pripustiť, že irris musela predpokladať, že sa anjeliček bude po vzhliadnutí temy, založenej na jej sukromnom videu brániť. KAždý používa zbrane aké vie. Irris vytiahla video a použila ho na zhodenie anjelička. Anjeliček využil svoju popularitu a svojimi zbranami zatlačil na adminov aby vyhodili irris. Čo samozrejme nepovažujem za spravne.
Tym, čo pišem riskujem, že po príchode budu mať na mna obe zle srdce. Ale sama vieš, čo sa najviac protivilo irris. KEd človek mlčal len preto, aby bol pred všetkými pekný. Tak sa teraz vyjadrujem uprimne od srdca.
@vejula ja Ta plne chapem v tom ako sa na problem divas. A je to potrebne. Pretoze problem ma dve strany. Pointa je vsak ta, ze sa tu akosi tvarime, ze problem ma len jednu jedinu stranu.
Ono, ja mam za to, ze problem zbytocne vyeskaloval a dotiahol sa doslova ad absurdum. Uplne zbytocne padli oznacenia ako cybersikana ci mobbing. Rovnako zbytocne padali vyhrazky policiou. V podstate, cely osobny konflikt medzi babami vyniesla na svetlo sveta Anjelicek. A tak to aj dopadlo. Ked niekto chce vrtat do niecoho, potom musi byt aj schopny celit konfrontacii. Takto to bohuzial vobec nesvedci v prospech anjelicek. Inac, v reale to funguje sakra odlisne pokial chce niekto na niekoho podat trestne oznamenie. Aby si zas niekto nemyslel, ze moze niekoho z niecoho zavazneho obvinit, podat trestne oznamenie a potom sa zdejchne. Nie nie, takto to nefunguje a pokial niketo svoje obvinenia len tak vytliapol a nevie ich preukazat tak holt smola, ma pruser prave on. To je totiz taka poistka, aby ludia netrepali do vetra co im slina na jazyk prinesie. 🙂
@vejula , veji, súhlasím 😉. A myslím, že Andrejka si to aj uvedomila - holt až po nahodení predmetného videa 😝 , preto aj žiadala adminov o jeho odstránenie a neskôr o uzamknutie témy.
že táto téma tu ostala visieť ako dôkaz jej chyby, zatiaľ čo iná diskusia, ako dôkaz obviňovanie nie - tak to je už na zvážení adminov. 😝
@jabadaba nezabudaj, ze ten fotoblog by sme museli mat spolocny 😅 ... takze nejaky vytvorime 😉 ...
@natas4 mas pravdu-je to o povrchnosti, ale na MK ked spomenies povrchnost, tak si hned za dokonalu, malokto si dokaze pripustit, ze je v niecom povrchny 😉 ... my by sme Ti s @jabadaba mohli o tom napisat story 😅
@zuzkaanicka no jedine, ze spolocny a aky vymakany! 😀
sežrala som obed, čo mi milá pani kuchárka nabalila dnes v práci, nakoľko môj žalúdok ešte nebol v stave prijímania potravy... mimochodom božský széged in 😀
a kedže som si tu včera všimla, že niekto vraj píše moc komplikovane, ja by som si dovolila pretlmočiť to náhodnému koňo/kobylke......
"anjel" liezla ( a myslím, že stále lezie) veľa ľuďom na nervy tým, že je proste VŠADE 😀
"iris" jej to podala na rovinu.................................admin skonštatoval, že sú jedna za 18, druhá bez 2 za 20.................................. "iris" vyhodili, "anjel" teatrálne odišla........................................
ale myslím, že sa vráti čoskoro pod iným nickom - ak tu už aj nie je 😀 lebo bez koňa žiť nevie!!!
a možno sem už nakúkajú obe 😉
ak som to zle pochopila, v pondelok vrátim diplom 😀
Baby, ja sem si zadala do vyhledavace jmena obou a nenasla jsem zadnou znamku nejakych hadek...teda necetla jsem to vsecko, ale diskutovali spolu ve sposte temat celkem normalne. Az treba tato diskuse https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/moj-partner-zacal-hulit/ , kde se to jaksi vyostrovalo, ale kdyz na to kouknete, tak tam irriss napsala neco zakladatelce, co zakladatelka ocividne spatne pochopila a Anjelicek to likla (to nevim proc)..no proste divne trochu. No a pak si myslim, ze Irriss chtela tou temou o koupani a kocce ukazat Anjelickovi to, ze proste to prehani s tim zverejnovanim soukromi - coz sice myslela dobre (aspon ja jak ji znam tomu verim), jen asi presahla hranici veci, do kterych se mela starat a tak to melo vlastne opacny efekt. Co tim chci cele rict - ve finale citim vuci Irriss nespravedlnost, ze ji blokli, ale jak ji znam, tak beztak ted ma radost, ze vlastne Marta videa a soukromi stahla, takze vlastne ucel byl splnen, akorat se stala obetnim berankem...nebo to uz je moc konspirace? 🙂 Nechci jinak za nikoho mluvit, mozna za tim je vic, nez ja vim a vidim....Jen si tak premyslim, nekdy se mi to stava 😀
@czechzuzanaba Tak ako pises. Iris sa rozhodla pre nazorny priklad na poucenie o probleme a poukzanie na neho. Nazorny priklad je jednou z didaktickych metod. Tuto didakticku metodu v tomto pripade malokto pochopil...
@jabadaba úplne s tebou a aj s
@bodka70
@katasa
@natas4
súhlasím
@vejula ty sa na to pozeráš z oboch strán
a aj ja
a napríklad ja si myslím, že irris nešla do toho s jasnou provokáciou, znevážením a cieleným výsmechom na anjelicek, veď ako píšeš, ona bola inteligentná
podľa mňa proste to kludne mohla myslieť v dobrom a keďže to anjeliček stále nechcela pochopiť ( čo napr. mne by bolo jedno, lebo zas nechápem, načo má niekto virtuálnu snahu pomôcť,resp. uškodiť nejak virtuálnej kamarátke. na to si ja svoj čas a život až príliš vážim, aby som riešila takto do kosti virtualitu), tak jej tou svojou témou jednoducho spravila web ukážku, ako hocikde na svete môže niekto založiť tému, blog,....a použiť tam jej materiál
alebo skrátka - že takto nejako je to jednoduché dostať sa k nej "až domov", posťahovať si všetko, čo tu dáva a robiť si s tým, čo chce. aj zneužiť
a čo sa týka ich sporu
tiež mi to prišlo veeeeeľmi jednostranné
jednostranné obvinenie, verejný plač a sťažnosť jednej strany, ktorá si bola vedomá svojho fanklubu sfanatizovaných obdivovateliek a teda rátala s veľkou podporou
vyliata žlč
kameňovanie, pričom som si takmer istá, že mnohé obhajkyne ani zďaleka nepoznali pravdu, ale teda, veď budeme hájiť svojho guru a nejaký ten kvázi "virtuálny ideál, modlu"
( inak na tomto tiež vidno veľkú silu internetu a jeho nebezpečenstvo. ako dokáže net zblbnúť ľudí až tak, že dokážu VERIŤ naozaj všetkému, čo si tu o niekom prečítajú. a ak ten niekto sa prezentuje ako niečo "nadpozemské", tak sú na totálku zblbnutí všetci 😅 😝 )
napr. nikto z tých zástankýň sa vôbec nevyjadril irris k tomu, ako napísala niečo v tom znení, že anjeliček veľmi ublížila jej synovi
no podľa mňa sa nevyjadrili práve z tej nevedomosti, lebo fakt nie sú v obraze, alebo z toho sfanatizovania, že proste je len JEDNA pravda 😝
je smutné, že druhá strana nedostala možnosť vyjadriť sa
ale ja si myslím, že irris aj mala možnosť, ale ako píše @vejula, podľa mňa, práve to, že irris bola inteligentná, nemala potrebu to ďalej rozmazávať, lebo ona dobre pochopila tento "boj" a vedela, že vopred má prehraté
nie, nezastávam sa ani jednej strany a ani nejdem proti nikomu
lebo aj irris aj s anjeliček sme sa tu občas stretli, podiskutovali v norme, zasmiali sa
naozaj som ich obe vnímala občas v diskusii v pohode
irris bola pre niekoho moc zložitá, divná, čudáčka,ale ak sa niekto pozorne začítal do toho, čo píše, bolo v jej slovách ukryté niečo iné, niečo hlbšie, čo na niekoho mohlo pôsobiť chaoticky, alebo že je divná
anjeliček písala zas celkom zrozumiteľne pre všetkých 😀 😉
ak boli v témach, kde som mala iný názor, nezapájala som sa, resp. nemala som potrebu na ne útočiť
takže naozaj sa snažím písať aj teraz vecne, nezaujate a spravodlivo
ale je to len môj pohľad, môj názor 😉
@czechzuzanaba
@zita19 😀 😀 😀
baby, kým som ja písala siahodlhý príspevok o tom, čo aj vy dve, tak vy ste to rýchlo a vecne vysvetlili 😀 😀 😀
super 😉
palec hore! 😉 🙂
@katasa no je nas tak, zatial co som stihla spocitat, asi desat, mozno dvadsta, co to chapeme rovnako... oproti andelovmu fanklubu je nas smiesne malo 😀 😀 😀
Ale v pondelok nebezim s tym vysvedcenim... este pockam ako sa to vyvrbi a ani nemam akosi cas... Musim ist vytvarat HDP aby bolo z coho vyplacat odicovske prispevky pre fanklub 😉

Taky se mi nelibi, ze @irriss byla takto odstranena a nema moznost se obhajit. Neni to nejaka nova pisatelka, je tu uz roky...